MOKUSKA

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 12.02.2014

RETETE106
PRIETENI132
Retete / Dulciuri

Tarta cu prune

In Prajituri la 29 Aug 2015

Am amestecat untul cu zaharul, sarea, oul batut si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Treptat am adaugat si faina, la final am framantat putin cu mana. Am obtinut un aluat mai moale.  Am presarat deasupra putina faina, l-am acoperit cu folie de plastic si l-am lasat 1 ora la rece. Intre...

Rosinenschnecke de la Corina

In Prajituri la 28 Aug 2015

Fierbem budinca cu mai putin lapte decat sc rie pe punga (eu in loc de 1 l cat scria am pus doar 700 ml lapte) si cu zaharul. Acoperim cu o folie de plastic si lasam sa se raceasca.  Dupa ce s-a racit amestecam cu stafidele, coaja de lamaie si vanilia si impartim pe cele 2 foi, lasand...

Prajitura tavalita Sárga mignon

In Prajituri la 28 Aug 2015

Ouale cu zaharul se bat pana obtinem un aluat alb.  Untul amestecam bine cu mierea si incorporam in oua. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea,  si incet incorporam in aluat. Trebuie sa obtinem un aluat mai gros. ( depinde de faina, s- ar putea sa aveti nevoie de cantitate...

Pariziene cu branza de vaci

In Dulciuri la 5 Mai 2015

Amestecam faina cernuta cu drojdia uscata, lasam la temperatura camerei pana amestecam laptele (lasam 2 linguri pentru uns) cu untul moale, zaharul, sarea intr-un bol, dupa care incepem sa incorporam in faina treptat: framantam cu ulei , dupa care mai adaugam din lapte.  Framantam aluatul...

Cuib de viespi ( Darázsfészek)

In Dulciuri la 7 Dec 2014

Amestecam ouale cu zaharul, coaja de lamaie, untura si sarea. Faina cernuta amestecam cu drojdia uscata, dupa care incepem sa incorporam ouale.  Incepem sa framantam adaugand laptele caldut putin cate putin, pana obtinem un aluat pufos, nelipicios si nu  foarte tare  (lapte 150-200...

Prajitura Capsunica by Ildi

In Prajituri la 21 Sep 2014

Amestecam galbenusurile cu zaharul, uleiul si cu dulceata. Albusurile reci le batem spuma cu praf de sare. Treptat cernem faina amestecata cu praf de copt peste galbenusuri, adaugam 2-3 linguri de spuma din albus. Amestecam foarte incet pana am incorporat toate ingredientele. Tapetam o tava de...

Pogacele cu branza grasa -Pogácsa

In Prajituri la 21 Sep 2014

Frecam galbenusul cu sare, branza si unt pana devin o pasta. Treptat adaugam faina si drojdia zdrobita, omogenizam bine compozitia moale si putin lipicioasa. Acoperim cu o folie de plastic si lasam la rece 20-30 minute. Aluatul intarit intindem pe masa de lucru tapetata cu faina cam de 1 cm....

Tarta cu prune

In Prajituri la 6 Sep 2014

Amestecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de lamaie. Adaugam treptat jumatate din cantitatea de faina, incorporam, apoi usor adaugam si restul de faina si framantam bine pane devine aluatul nelipicios dar nu tare....

Gogosi pufoase

In Prajituri la 6 Sep 2014

Incalzim putin laptele cu 1 lingurita de zahar si lasam drojdia sa se dizolve. Cernem faina, adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie. Amestecam bine. Adaugam margarina topita si galbenusurile batute, dupa care incorporam laptele cu drojdia dizolvata. (sa nu puneti tot...

Ecler

In Prajituri la 3 Aug 2014

Prima data incepem sa pregatim crema. Punem la fiert laptele, lasam deoparte 100 ml rece.  Amestecam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele rece, varsam peste laptele dat in clocot si amestecam in continuu cu un tel sa nu se prinda 6-7 minute.(daca s-au format cocoloase, pana e...

Briose cu ciocolata

In Prajituri la 3 Aug 2014

Dam drumul la cuptor. Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se lasa la rece.   Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, untul si apa.  Albusurile se bat spuma cu praf de sare. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao, jumatate din cantitate se cerne peste...

Galuste cu prune

In Dulciuri la 3 Aug 2014

Cartofii ii curatam, taiem cubulete si ii punem la fiert cu praf sare si coaja de lamaie. Intre timp spalam prunele, scoatem samburii, lasam sa se scurga si presaram cu zahar pudra si scortisoara. Cartofii fierti se scurg de apa, ii zdrobim cu blender sau cu o furculita cat sunt fierbinti...

Rulada cu zmeura

In Prajituri la 20 Iul 2014

Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se pun la rece.  Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie uleiul si apa. Albusurile se bat spuma cu praf de sare. Faina se amesteca cu praful de copt, jumatate din cantitate se cerne peste galbenusuri si treptat se amesteca cu...

Mini ecler cu crema de vanilie

In Prajituri la 29 Iun 2014

Dam drumul la cuptor sa se incalzeasca.  Punem la fiert intr-o oala apa cu uleiul si sarea, cand a dat in clocot adaugam faina treptat si amestecam sa nu se lipeasca 1-2 minute. Luam de pe foc, adaugam vanilia, amestecam putin dupa care mai lasam la foc mic 1 minut, amestecam sa nu se prinda....

Croissante cu branza de vaci

In Prajituri la 22 Iun 2014

Faina se amesteca cu drojdia si zaharul, dupa care framantam cu untul nu foarte moale pana capatam o consistenta ca grisul.  Galbenusurile batute cu 100 ml lapte rece si paful de sare incorporam in faina. Framantam pana capatam un aluat nu foarte tare, daca mai este nevoie adaugam si...

Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)

In Prajituri la 21 Iun 2014

Faina se amesteca cu drojdia si zaharul, dupa care framantam cu untul nu foarte moale pana capatam o consistenta ca grisul.  Galbenusurile batute cu 200 ml lapte rece si 1/4 lingurita de sare incorporam in faina. Framantam pana capatam un aluat nu foarte tare, daca mai este nevoie adaugam...

Rulada cu dulceata de cirese si crema de lamaie

In Prajituri la 20 Iun 2014

In primul rand pregatim crema de lamaie sa aiba timp sa se raceasca: 150 ml lapte punem la fiert cu praf de sare, cu restul amestecam faina si le fierbem la foc mic (atentie sa nu faca cocoloase!) amestecand cu un tel. Luam de pe foc, acoperim cu folie de plastic si lasam sa se raceasca....

Prajitura cu mere

In Prajituri la 20 Iun 2014

Merele se curata, se dau prin razatoare (mare), se storc de zeama si se calesc in suc propriu la foc mic 20 minute. Dupa ce am stins focul adaugam zahar si scortisoara dupa gust (depinde de mere). lasam umplutura sa se raceasca de tot. Margarina la temperatura camerei amestecam cu zaharul,...

Minciunele crocante

In Dulciuri la 6 Iun 2014

Galbenusurile se amesteca cu untul topit, smantana, praful de sare si treptat adaugam faina pana obtinem o coca nelipicioasa dar nu foarte tare.(dupa plac se poate adauga in faina un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie, asa devin mai pufoase, dar noua ne plac mai...

Tort cu spuma de capsuni

In Torturi la 25 Mai 2014

Blatul si sosul eu am pregatit inainte cu o zi.  Blat : Ouale (la temperatura camerei) le batem cu zaharul, pana obtinem o crema fina de culoare deschisa (cu mixerul am batut 10 minute). Se adauga praful de sare, coaja de lamaie si esenta de vanilie, se amesteca inca 2-3 minute. Faina se...

Pachetele cu gem - de post

In Dulciuri la 17 Mai 2014

Cartofii spalati ii punem la fiert in coaja. Pana fierb cartofii punem la topit cele 2 linguri de margarina intr-o cratita mai intinsa, turnam pesmetul in margarina incinsa si amestecam in continuu cca 10 minute la foc mic, fara sa se arda. Dupa ce luam de pe foc mai amestecam putin pana se...

Chec simplu in 2 culori

In Prajituri la 10 Mai 2014

Ouale le batem cu uleiul, zaharul si praful de sare pana se face o spuma groasa. Adaugam treptat 9 linguri de faina si le amestecam. Separam in doua boluri aluatul, intr-un bol adaugam inca 1 lingura de faina si coaja de lamaie, in celalalt punem cacao. Cu ajutorul unui polonic punem in tava...

Con hartie pentru decor

In Dulciuri la 10 Mai 2014

Taiem o bucata de hartie de copt in triunghi perfect!, din care facem un con. Cand cele trei colturi ale hartiei se vor intalni in partea de sus al conului (vezi poza) la distanta egala, inseamna ca conul nostru este gata. Verificati si varful sa nu aiba nici pic de gaura! daca nu e asa mai...

Clatite colorate

In Dulciuri la 2 Mai 2014

Amestecam ouale cu zaharul, sarea, uleiul, laptele si faina cu un tel, usor amestecam treptat cu apa minerala. Intr-un bol scoatem un polonic din aluat si amestecam cu cacao. Punem tigaia la incins pe foc mic, cu o lingura sau cu un saculet pt ornat desenam in tigaia fierbinte din aluatul cu...

Pasca - reteta simpla

In Prajituri la 22 Apr 2014

Stafidele se pun intr-un bol la inmuiat in apa calduta cu rom si 1 lingura de zahar, apa trebuie doar sa acopere stafidele. Separam galbenusurile de albusi, albusurile se lasa la frigider. Galbenusurile le batem spuma cu zaharul, zaharul vanilat, smantana si untul foarte moale. Treptat...

Bejgli (Beigli)

In Prajituri la 22 Apr 2014

Amestecam ingredientele pentru blat exact ca pentru cozonac si lasam la dospit intr-o incapere calda. (aluatul este mai tare ca cel de cozonac) Intre timp pregatim crema de nuca: adaugam lapte fiert sau dulceata de caise peste nuca data prin masina, amestecam cu cacao, coaja de lamaie, esenta...

Amandine cu fondant

In Prajituri la 22 Apr 2014

Mod de pregatire blat: Eu am facut 3 blaturi separate, puteti sa faceti 1 singur blat si sa il taiati ulterior. Separam galbenusurile de albusuri, albusul lasam la rece. Galbenusurile se bat bine cu zaharul, apa, uleiul, cacaoa se amesteca cu faina si praful de copt (am folosit un plic pt cele...

Prajitura "Musafir nepoftit"

In Prajituri la 16 Feb 2014

Se despart cele 5 galbenusuri de albusuri, albusurile se pun la rece. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, vanilia, uleiul, apa si coaja de portocala. Faina se amesteca cu praful de copt. Se bat albusurile reci cu praful de sare. Faina si spuma din albusuri se amesteca usor si treptat cu...

Tort Dobos

In Torturi la 12 Feb 2014

Se pregatesc cele 6 bucati de hartie de copt (cerata-foto) si tavile (am folosit doua tavi de aragaz, nimic special.) Am folosit o oala de diametru 25 cm pentru a desena "cerculetele"( sa nu fie mai mare de 25 ca iese blatul prea subtire), se taie cu foarfeca fiecare separat, se pun...

Afisate 1 - 29 din 29 retete    

Postari recente

publicat la 29.08.2015

Tarta cu prune

publicat la 28.08.2015

Dovlecei umpluti

publicat la 28.08.2015

Strudel cu branza sarata

Horosmopul tau de astazi:

Leu

“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]