Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare,impreuna cu ceapa lasata intreaga.
Morcovul se taie rondele,ardeiul gras cubulete,se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga in...
Bucata de cotlet fara os se sareaza , se unge cu mustar si se tavaleste bine [ apasand cu podul palmelor ] prin mixul de seminte si fulgi de chilli .
Prajiti cotletul cu seminte pe...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa, care face “tepi” atunci cand scoatem...
Inainte sa folosim cascavalul el trebuie tinut la rece sa nu fie de la temperatura camerei deoarece riscati sa se topeasca imediat ce il puneti in tigaie.
Taiem 4 felii de cascaval groase cam de...
Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare.
Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore...
Intr-un bol mixam sau batem cu un tel albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste. Galbenusurile le frecam cu untul topit si racit si le adaugam peste spuma. La final...
Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la fiert. O lasam sa fiarba cateva clocote in apa cu sare si luam spuma de mai multe ori. Asezonam cu sare...
Prima data ne ocupam de piureul de cartofi.
Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine apoi ii taiem in bucati mai mici.
Ii punem la fiert in apa cu sare apoi acoperim oala cu un capac.
Lasam sa...
Preparam mai intai foaia de tarta.Aceasta va trebui sa stea la frigider,timp in care vom prepara umplutura.
Cernem faina,o amestecam cu sarea si praful de copt.De data aceasta,praful de copt are...
Prima data taiem ceapa pestisori si o punem intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri de ulei.Punem un praf de sare iar apoi taiem feliute subtiri 2 catei de usturoi si ii punem in tigaie.Lasam la foc...
Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul si drojdia uscata.
Amestecam, apoi turnam apa minerala treptat pana obtinem un aluat omogen si elastic.
La final incorporam uleiul....
Modul de preparare pentru blaturi este foarte simplu.
Imi place sa folosesc aceasta reteta pentru blaturile de tort,se comporta foarte bine.
Pentru primul blat,am mixat ouale întregi...
Trecem cele două tipuri de carne prin mașina de tocat și le amestecăm bine.
Trecem tot prin mașina de tocat, ceapa și usturoiul, curățate și clătite cu apă rece.
Curățăm cartofii...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.
Ardeiul se curata de cotor si seminte, se...
Blatul: Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana este topit. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste albusuri si mixati usor. Puneti...
Curatati legumele si taiati-le cuburi
Spalati lintea in mai multe ape si lasati-o la inmuiat in apa rece cel putin jumatate de ora
Puneti 3 litri de...
Tăiem pieptul de pui în fâșii, pe care le condimentăm cu sare și piper, apoi le trecem prin făină.
Într-o tigaie antiaderentă, topim untul în ulei de măsline,...
Biscuitii se macina grosier, eu i-am rupt bucatele. Rahatul se taie cubulete, se pune pe foc, in putina apa, pana se desface usor, apoi se adauga peste biscuiti. Miezul de nuca se macina grosier,...
Pentru astazi am ales
Ciorba radauteana cu zucchini
Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare,impreuna cu ceapa lasata intreaga. Morcovul se taie rondele,ardeiul gras cubulete,se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga in...
Cotlet de porc in crusta de seminte
Bucata de cotlet fara os se sareaza , se unge cu mustar si se tavaleste bine [ apasand cu podul palmelor ] prin mixul de seminte si fulgi de chilli . Prajiti cotletul cu seminte pe...
Prajitura cu ciocolata si crema de branza
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa, care face “tepi” atunci cand scoatem...