Retete culinare din China

Retete traditionale din China

Pe bucataras.ro aveti sansa sa gasiti retete originale chinezesti pentru supe, feluri de mancare pentru pranz sau cina, deserturi si aperitive. Rasfoiti lista de preparate chinezesti si dati frau liber imaginatiei in bucatarie!


Mancaruri chinezesti

Bucatarasii nostri viteji va pun la dispozitie un arsenal intreg de retete chinezesti practice si foarte usor de preparat. Descoperiti minunatele retete traditionale din China!

Pui cu legume si taitei chinezesti

Postat de: cristeena20

. Pieptul de pui se taie in fasii mici si il marinam cu sare, piper, concentrat praf knorr ,praf de usturoi, sos de soia si putin ulei de masline. acoperim vasul si il dam la frigider cateva ore... Citeste continuarea

Mușchiuleț de porc cu legume chinezești

Postat de: panacris

Mușchiulețul de porc să taie bucățele potrivite și se gătește la tigaia Doubleta, simplu, fără condimente sau ulei. După ce s-a prăjit bine se taie felii subțiri, ca și la shaworma.... Citeste continuarea

Risotto cu ciuperci si carne de porc

Postat de: abstract01

Se prepara orezul in vasul Philips Multicooker, la functia pentru orez, RICE/PASTA pentru 40 de minute. Pana la terminarea programului pregatiti sosul: taiati marunt ceapa, carnea si... Citeste continuarea

Vermicelli cu pui si legume

Postat de: papabundetot

Pulpele de pui le-am taiat in bucati mici,le-am marinat putin cu sos de stridii,sos de soia,sos de ardei iuti.Usturoiul l-am tocat marunt,morcovii si vanata le-am taiat bastonase.In wok am pus... Citeste continuarea

Clatite picante

Postat de: Mokuska

Din compozitia de clatite facem 4 clatite putin mai groase. Pasta de ardei rosu punem la fiert 6-8 minute(daca sunt prospeti tocati prin masina, lasam sa fiarba cca 30 minute) si condimentam cu... Citeste continuarea

Pui Shanghai

Postat de: farfuriavesela

pieptul de pui sa taie in fasii se adauga sare si piper si se lasa la frigider cateva minute amestecam cele 3 oua cu 3 linguri de amidon, soia si mustarul punem pe... Citeste continuarea

Taitei de orez cu piept de pui si legume chinezesti

Postat de: daniela_16

Am pus la fiert taiteii pe care i-am fiert 10 minute. Intre timp am spalat pieptul de pui si l-am taiat in bucatele mici si pe urma l-am pus intr-un vas in care am pus sosul de soia si l-am lasat... Citeste continuarea

Pui picant cu orez basmatti

Postat de: papabundetot

Puiul: Am dezosat pulpele de pui,am taiat carnea in cubulete si am marinat-o in sos de stridii,sos soia,sos de ardei iuti,am lasat-o la marinat aproximativ o ora si apoi intr-un wok am taiat... Citeste continuarea

Pui dulce-acrisor cu ananas

Postat de: claudiaO

Taiem pieptul de pui in bucatele mici; asezonam cu sos de soia si lasam cca 15 minute sa se marineze. Batem un ou si amestecam cu bucatelele de pui.Punem uleiul la incins intr-un tuci; dam... Citeste continuarea

Pui cu urechi de lemn

Postat de: Julie_Snow

Ciupercile se lasa la hidratat in apa rece o ora, iar mai apoi eu le-am pus in apa fierbinte si le-am lasat sa dea intr-un clocot. Le-am strecurat si le-am lasat deoparte. Legumele se spala si se... Citeste continuarea

Pui Kung Pao

Postat de: Satisfyyourcravings

Se amestecă toate ingredientele pentru marinată și se lasă la frigider pentru 20 de minute.  Se încălzesc 2 linguri de ulei într-un wok și se adaugă ardeiul și partea... Citeste continuarea

Fortune cookies (fursecuri cu răvaşe)

Postat de: simonacallas

Amestecăm ingredientele uscate, formăm o gaură în mijlocul lor şi turnăm uleiul, esenţa şi apa. Amestecăm bine. Va rezulta o cocă tare şi bine legată. Albuşurile, bătute puţin,... Citeste continuarea

Porc in stil Hong Kong

Postat de: papabundetot

Carnea taiata cubulete se condimenteaza cu sare,piper si 5 spices,apoi se prajeste cateva secunde la foc foarte mare,doar cat sa se rumeneasca frumos.Am scos apoi carnea pe un servet de hartie,am... Citeste continuarea

Chinese noodles with chicken

Postat de: Florentina_Cristina

Se spala bine pieptul de pui, se taie fasii subtiri,se sareaza, se condimenteaza dupa gust si se lasa in frigider la macerat circa o ora in vin si usturoi pisat.Se scoate apoi puiul de la macerat... Citeste continuarea

Tagliatele cu porc prajit,ghimbir si miere

Postat de: Toamna07

Mod de preparare: Fierbem pastele al dente intr-o oala cu apa si sare. Intre timp,amestecam amidonul cu o lingura de apa,apoi adaugam sosul de soia si mierea;dam deoparte. Intr-o tigaie... Citeste continuarea

Orez prajit cu 5 arome

Postat de: mitinita

Punem  un wok pe foc. Intr-un bol,batem oul,iar cand s-a infierbantat wok-ul ,punem oul batut inauntru si facem o omleta. Cand s-a facut o scoatem pe o farfurie si o lasam sa se raceasca. O... Citeste continuarea

Jiaozi Guo-tie (Coltunasi chinezesti)

Postat de: xana

Aluatul: punem faina intr-un castron si adaugam apa fierbinte, putin cate putin, amestecand pana obtinem un aluat omogen si nelipicios dar moale. Il framantam putin cu mana apoi il lasam acoperit... Citeste continuarea

Orez cu pui Yu Xiang

Postat de: CulinaryRainbow

   Am pus pulpele la fiert, separat, într-o cratiță ( am folosit carne de pui de țară iar aceea fierbe mai greu ). Legumele le-am tras la tigaie. Când carnea s-a fiert pe... Citeste continuarea

Pui cu orez și legume chinezești

Postat de: panacris

Pieptul de pui se condimentează cu amestecul tandoori și se pune la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute la foc iute, neacoperit! Se pune la fiert cca. 2000 ml... Citeste continuarea

Orez cu porumb, legume chinezesti si chiftelute cu susan

Postat de: Oana

Orezul se spala si se fierbe pana se umfla, se scurge de apa si se pastreaza cald. Boabele de porumb congelate se pun in apa fiarta si apoi se fierb 15 minute, se scurg de apa si se amesteca cu... Citeste continuarea

Prajitura cu ghimbir

Postat de: papabundetot

Blat: Am separat albusurile de galbenusuri,galbenusurile le-am dat deoparte,albusurile le-am batut spuma dar nu foarte tare. Intr-un castron am pus untul cu 200 gr zahar,zeama de... Citeste continuarea

Vita cu legume

Postat de: papabundetot

Carnea de vita am taiat-o fasii subtiri,am presarat pe ea sare si apoi am dat-o prin amidon.Am incins ulei de rapita in wok,am adaugat cateii de usturoi putin zdrobiti,i-am lasat sa isi elibereze... Citeste continuarea

Pui cu bambus si ciuperci si taitei cu susan negru

Postat de: papabundetot

Pulpele de pui le-am traiat cuburi,le-am marinat in sos soia,sos Worchester,ghimbir,curry,nucsoara,apoi intr-un wok am pus ulei de rapita,am adaugat apoi usturoiul tocat marunt,cuburile de... Citeste continuarea

Chiftele de pui cu susan, orez cu fasole verde si 2 sosuri

Postat de: papabundetot

Puiul l-am taiat cuburi foarte mici si apoi l-am tocat in blender,apoi am adaugat si celelalte ingrediente,am amestecat bine si apoi am format bilute pe care le-am dat prin susan si apoi le-am... Citeste continuarea

Prajitura cu anason

Postat de: papabundetot

Blatul: Am pus intr-un castron galbenusurile,zaharul,anasonul,cuisoarele,coaja si zeama de lamaie si am amestcat bine pana cand zahrul s-a topit complet.Am adaugat apoi uleiul,iaurtul,faina si... Citeste continuarea

Orez Mandarin

Postat de: Toamna07

Fierbem orezul (al dente) in apa cu sare si o lingurita de ulei.Dupa ce a fiert orezul scurgem apa si punem capacul.Orezul isi va definitiva fierberea la aburi. Batem ouale si facem o omleta... Citeste continuarea

Supa wonton cu fructe de mare

Postat de: Sylvia

In fondul (supa) de peste se adauga soia, pasta miso, usturoiul zdrobit, ghimbirul si se lasa sa clocoteasca pret de 5 minute. Se adauga apoi bulete de wonton (se cumpara la raionul congelate in... Citeste continuarea

Salată de orez brun cu legume

Postat de: elucubratiiculinare

Pentru această salată avem nevoie de orez rece, așa că vom începe cu prepararea acestuia. Punem orezul într-un castron și-l spălăm în 2-3 ape, strecurându-l de... Citeste continuarea

Paste din orez cu sparanghel

Postat de: TAB1TA

Pastele de orez se pun in apa cu sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga.  Ceapa se curata, se spala si se toaca... Citeste continuarea

Cocktail fructe de mare cu sos soia

Postat de: RoXx

Fructele de mare se spala bine ,se pun in apa fierbinte pe foc si se lasa sa fiarba 5-10 min. Se scot pe un servetel uscat pentru a se scurge bine .Intr-o tigaie incinsa se pune untul si fructele... Citeste continuarea

Pui cu legume

Postat de: donpablo

Intr-o tigaie incinsa se pune cam o lingura de ulei vegetal. Dupa ce uleiul s-a incins se pune la calit ceapa (partea alba). usturoiul tocat marunt si ghimbirul taiat fideluta. Cand ceapa a... Citeste continuarea

Aripi de pui chinezesti

Postat de: donpablo

Intr-o tigaie incinsa se pune uleiul si aripile la prajit. Separat intr-o farfurie se amesteca supa, amidonul, uleiul de susan, sosul hoisin, otetul si zaharul. Dupa ce s-au prajit aripile... Citeste continuarea

Orez Yangzhou

Postat de: donpablo

Intr-o tigaie incinsa se pune 1 lingura de ulei si se calesc  ¾ din ceapa verde, crevetii si ciupercile. Dupa ce s-au calit se adauga ouale si orezul. Se amesteca bine.... Citeste continuarea

Chow Mein Noodles cu legume chinezesti

Postat de: Dea_Dea

Se pune apa la clocotit, si se pun taiteii in apa clocotita , se lasa 4 min si se pun la scurs. Punem uleiul in wok si punem legumele. Le lasam 7-8 min, amestecand continuu. Se adauga sosul de... Citeste continuarea

Taietei chinezesti picanti cu creveti si sparanghel

Postat de: Sylvia

Se pune o cantitate mare de apa la fiert cu sare , eu calculez 40 grame de paste de persoana sunt suficiente si asta ar fi ratia data de orice nutritionist petru o dieta sau o mentinere de... Citeste continuarea

Pachetele de primavara

Postat de: Sylvia

Preparare : pregatiti salata si ingredientele din umplutura , amestecati intr-un bol fara nici o asezonare. Pregatiti un suprafata/spatiu  de munca cu un bol de apa fierbinte la indemana si... Citeste continuarea

Porc cu legume in stil asiatic

Postat de: FlaviaD

Am ales sa folosesc carne de porc si pentru ca doream sa gatesc in sitil asiatic, a trebuit sa gatesc carnea separat si legumele separat. Mai intai am spalat bine carnea de porc si am taiat-o... Citeste continuarea

Porc cu bambus si ciuperci

Postat de: papabundetot

Muschiul de porc l-am taiat cubulete si l-am marinat 35-40 min in sos soia,crema de otet balsamic,curry.Usturoiul l-am tocat fin,morcovul l-am taiat fasii,ciupercile le-am taiat felii nu foarte... Citeste continuarea

Pacheţele cu pui şi legume

Postat de: madi_marin

Pieptul de pui se spală, se usucă, se dezosează şi se taie ca pentru şniţele. Se condimentează cu sare şi piper şi se pune la fript în tigaia grill unsă cu puţin ulei. Se... Citeste continuarea

Pui shanghai la cuptor

Postat de: aliliana

Puiul se spala se portioneaza. Se pune la scurs.  Din ou, mustar, seminte de susan, sare,piper, magheran am facut o compozitie prin care am trecut puiul.  O tava se unge cu putin... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]