Retete culinare din Rusia

Retete traditionale din Rusia

Rusia ne ofera multe bucate delicioase si sanatoase, iar pe bucataras.ro veti gasi o mare varietate de specialitati culinare rusesti. Din carne de pui, de vita sau de porc, mancaruri cu peste sau legume, retetele rusesti ne incanta cu gustul lor delicios.


Variata bucatarie ruseasca

Pregatiti delicioasa salata Shuba, pui Stroganoff sau tort Medovik cu ajutorul sfaturilor utile de la bucatarasii nostri!

Dovlecei pane

Postat de: lacrimioara

Taiem dovleceii.  Eu i-am taiat de-a lungul ca nu am rabdare ca sant mai subtiri si merge mai repede de-a lungu numai sa taie cutitul bine. Dupa ce i-am taiat i-am pus pe farfurie pe rand... Citeste continuarea

Salam de pui

Postat de: miha

Pentru invelisul acestui salam vom folosi pielea de pe piept, bine spalata si curatata. Carnea de pui se taie fasii potrivit de groase, apoi se aseaza intr-un vas. Se presara cu condimente,... Citeste continuarea

Prajitura cu miere

Postat de: miha

Blat: Ouale se bat impreuna cu zaharul, mierea si un praf de sare. Se pune vasul pe foc, la baine marine, si se fierbe pana la dizolvarea completa a zaharului, amestecand continuu. Se adauga... Citeste continuarea

Floricele cu mac

Postat de: miha

Aluat: Se prepara un aluat omogen si nelipicios. Faina se cerne intr-in bol, se adauga sarea, apoi drojdia inmuiata in putin lapte cu zahar. Se amesteca incet, se toarna si restul de lapte... Citeste continuarea

Kievskaia

Postat de: miha

Untul aromat l-am preparat dupa aceasta reteta , la care am mai adaugat 2 linguri zeama de lamaie. Usturoiul, patrunjelul verde, cozile de ceapa cu rozmarin, sare si piper se pun intr-un... Citeste continuarea

Tort cu nuca, ciocolata si bezea

Postat de: miha

Blat de cacao: Ouale se bat foarte bine cu un praf de sare si cu zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga cate o lingura de unt topit, se mai bate 1-2 minute, pana devin ca o crema.... Citeste continuarea

Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba

Postat de: miha

Umplutura: Crema de branza se mixeaza impreuna cu ciocolata topita si esenta de vanilie. Se lasa deoparte, pana este gata aluatul. Briose: Se amesteca ingredientele uscate, faina,... Citeste continuarea

Prajitura cu bombite de branza cu cocos

Postat de: miha

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si esenta de rom  si... Citeste continuarea

Prajitura desteapta cu branza

Postat de: miha

2 oua se amesteca foarte bine impreuna cu 100 g zahar, esenta de vanilie si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Se adaugauntul topit si racit,  frisca lichida... Citeste continuarea

Pelimeni sau coltunasi cu carne

Postat de: anisoara

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un vas mai mare . Aparte, intr-un vas se toarna oul sau ouale ,se adauga sarea, zaharul se amesteca putin cu furculita, si se toarna apa calduta .In cazul... Citeste continuarea

Tort Bucataras

Postat de: miha

La realizarea acestui tort am pornit de tortul Sofiei , ajutata fiind cu traducerea de prietena mea Natalia . Am schimbat, am adaptat...dar pana la urma rezultatul a fost delicios. Blat:... Citeste continuarea

Clatite din cartofi cu cascaval

Postat de: Anastasia

Se rade cascavalul si cartoful prin razatoare cu gauri mari si se amesteca cu ceapa , ou, sare, piper si faina se incinge o tigaie cu ulei si se pune cate o lingura din compozitia de... Citeste continuarea

Bors de sfecla ( sfecolinic )

Postat de: Anastasia

1. carne de pasare s-au de porc 500~700 gr se fierbe aparte supa la o cratita de 5 litri se ea spuma 150 gr fasole se pun sa se umfle peste noapte in apa si se fierb pina cind sint aproape gata... Citeste continuarea

Lemon cake

Postat de: miha

Blat: Albusurile se bat cu un praf de sare, la viteza medie, pana se fac spuma, adaugand treptat o jumatate din cantitatea de zahar. Se mareste viteza si se bate pana se intareste spuma.... Citeste continuarea

Soleanka

Postat de: Anastasia

Rinichii- se taie orizontal in jumatate si se separa de canale si grasimi /se fierb separat ~ 5 minute si se varsa apa /se clatesc si se pun la fiert cu apa fiarta si fieb pina cand sant gata cu... Citeste continuarea

Ciorba de salata reteta mamei mele

Postat de: Sylvia

  Preparare: se spala bine salata in mai multe ape si se scurge bine, la final vom avea un bol mare de salata verde .   Se pune oala cu apa pe aragaz si pana incepe sa clocoteasca se... Citeste continuarea

Salata ruseasca

Postat de: marcelas

Punem cartofii la fiert in apa cu sare, aproximativ 5-7 minute, dupa care adaugam fasolea verde, mazarea si morcovii si mai lasam sa fiarba, la foc incet, aproximativ 10 minute. Scurgem cartofii... Citeste continuarea

Parjoale ministeriale

Postat de: miha

Pieptul de pui il taiem cubulete. Oul il batem bine impreuna cu condimentele.Adaugam smantana si amidonul. In acest amestec punem cubuletele de carne si omogenizam. Lasam putin la... Citeste continuarea

Salata "Floarea Soarelui"

Postat de: Lena

1 . Pieptul de pui se taie cubulete, se caleste in putin ulei pana se rumeneste usor, aproximativ 15 min. 2. In acelasi timp puneti la fiert morcovii, cand sunt gata le curatati si lasati sa... Citeste continuarea

Placinta cu pui

Postat de: Oana

Inspirata de kulebyaka , am facut o varianta cu pui, absolut delicioasa! Aluatul pentru foi l-am facut la masina de paine. Se pun ingredientele in ordinea d emai sus la programul de framantat... Citeste continuarea

Plov "плов"

Postat de: luminita20_2006

carnea se taie cubulete si se pune intr-o oala cu ulei incins sa se prajeasca cu capac(mai mult sa prinda culoarea aia alba)apoi se pune apa si se lasa sa firba. Separat se taie morcovul... Citeste continuarea

Bors rusesc

Postat de: luminita20_2006

zarzavatul se curata se spala apoi se taie cubulete mici sau fasii subtiri.Se caleste intai sfecla apoi se pune varza si dupa aceea celelente legume(se pune inati sfecla rosie deoarece astfel da... Citeste continuarea

Pilimeni

Postat de: luminita20_2006

Aluatul: Se amesteca toate componentele de mai sus si se face un aluat vartos, se framanta ~15 min ,ca sa iasa elastic. Se lasa sa se odihnesca 30 min. Umplutura: se amesteca toate componentele... Citeste continuarea

Vareniki

Postat de: luminita20_2006

      Se face o coca de taitei din faina, apa, ou si putina sare. Se lasa sa se odihneasca timp de o ora, dupa aceea se intinde o foaie subtire si se taie in... Citeste continuarea

Salata " vinigreta"

Postat de: luminita20_2006

Sfecla, morcovul si carofi ise pun la fiert in coaja. Castavetii se taie cubulete ca pentru salata beof si se lasa la scurs. Cand s-au racit legumele se curata si se taie cubulete mici, la fel se... Citeste continuarea

Tort " Lapte de pasare"

Postat de: luminita20_2006

blat: se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si la urma se adauga faina. Se coace la foc mediu 30 min. crema: gelatina se dizolva cu 150 ml apa calda si se lasa 30 min.... Citeste continuarea

Krem a la krem, o bunatate de prajitura

Postat de: miha

Iata cum se prepara  Krem a la krem, o bunatate de prajitura Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si... Citeste continuarea

salata ruseasca"shuba"

Postat de: luminita20_2006

Toate legumele se curata si se pun la fiert( fecla se pune separat). Macroul se curata de oase si se taie cubulete la fel se procedeaza si cu ceapa. Se aseaza intr-un platou macroul apoi... Citeste continuarea

Salata "Shuba"

Postat de: Lena

1. Se pregatesc legumele pentru salata:Cartofii se fierb in coaja impreuna cu morcovii - aproximativ 40 de min, se racoresc si se curata de coaja.Sfecla rosie se fierbe in apa, aproximativ 1 ora -... Citeste continuarea

Carne ascunsa "pod shuboi"

Postat de: luminita20_2006

Pentru a prepara aceasta specialitate va trebuie fie 2 piepti de pui sau carne de orice fel, insa sa fie fara os. Se vor taia  carnea si cartofii pai, apoi vor fi condimentate separat, ceapa... Citeste continuarea

Fursecuri Trufe

Postat de: miha

Intr-un ibric se topeste untul si ciocolata, pe foc mic, amestecand mereu, pana se obtine o compozitie omogena. Se ia de pe foc, se adauga zaharul si se amesteca bine pana ce acesta se topeste.... Citeste continuarea

Placinta cu somon

Postat de: Oana

Pentru aluat , eu am folosit masina de paine, mare noroc cu ea :), e buna la casa omului. Paranteza: de cand o am, nu am mai cumparat paine deloc! Ingredientele se pun in ordinea de mai... Citeste continuarea

Tort “Medovik” a la Natalia

Postat de: Bucataras

Intr-un ibric se bat impreuna ouale, zaharul, margarina si mierea. Se pune la bain-marie si se amesteca pina incepe sa fiarba apa, iar zaharul din compozitie s-a topit. Se adauga bicarbonatul, se... Citeste continuarea

Vitel stroganoff cu orez basmati

Postat de: Oana

Muschiuletul de vitel se curata bine de pielite, se spala, apoi se taie feliute subtirele, de 0,5 cm. Feliile se taie apoi fasii subtiri. Intr-o tigaie de teflon se pune o lingurita de ulei si... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]