Retete traditionale din Rusia
Rusia ne ofera multe bucate delicioase si sanatoase, iar pe bucataras.ro veti gasi o mare varietate de specialitati culinare rusesti. Din carne de pui, de vita sau de porc, mancaruri cu peste sau legume, retetele rusesti ne incanta cu gustul lor delicios.
Variata bucatarie ruseasca
Pregatiti delicioasa salata Shuba, pui Stroganoff sau tort Medovik cu ajutorul sfaturilor utile de la bucatarasii nostri!
Mule
Postat de: benairinaPunem intr-un vas branza, adaugam oule, sare zaharul si amestecam bine. Restul se face exact ca in poze:);) Dupa ce aranjam pe platou le pastram la frigider, iar cand dorim sa le servim le... Citeste continuarea
Morcov marinat
Postat de: benairinaDam morcovul prin razatoare, zdrobim usturoiul, condimentam, adaugam uleiul incins in tigaie si amestecam. Adaugam otetul si il punem la marinat la frigider pana a doua zi. Pofta buna! Citeste continuarea
Ciorbă rusească de varză roșie (Shty s krasnai kapusti)
Postat de: DinDragostePentruGatitSe curăţă, se spală, se toacă legumele (ceapa, cartofii, morcovii, păstârnacul, ţelina). Se pun la fiert în apă, sare și ulei de floarea soarelui. Cum am spus şi mai sus,... Citeste continuarea
Salata Curcubeu
Postat de: benairinaSpalam bine legumele sile punem la fiert cu coaja (recomand sa fierbeti sfecla separat de legume fiindca iasa culoare rosie din ea si are nevoie de mai mult timp... Citeste continuarea
Hrișcă cu legume (Grechka s ovoshchami)
Postat de: DinDragostePentruGatitHrișca se pune la umflat în apă fierbinte timp de câteva minute. Se călește ceapa în ulei încins, se adaugă morcovii rași, se condimentează, iar la final se... Citeste continuarea
Pampushki (Plăcinte lipoveneşti cu brânză)
Postat de: DinDragostePentruGatitSe cerne făina într-un vas mare. În mijloc se pun: ouăle, smântâna, iaurtul, untul, drojdia, sarea şi zahărul. Se lasă timp de 15 minute, acoperit, în loc cald.... Citeste continuarea
Borș de sfeclă roșie
Postat de: elucubratiiculinareSfecla se curăță și se taie fideluță. Sfecla se pune la fiert în 2 litri de apă împreună cu ceapa tăiată mărunt și morcovul tăiat fideluță. După 20 minute de fiert... Citeste continuarea
Salata Suba
Postat de: VERONICA2607Legumele , fara ceapa se spala si se pun la fiert in coaja cu un praf de sare. Cand sunt fierte se curata si se rad pe razatoarea mare. Pestele se curata , se spala si se pune la fiert. Cand este... Citeste continuarea
Boeuf Stroganoff
Postat de: Sim0naWorldAm pus untul să se topească, fără a-l lăsa să se ardă. Am adăugat bucătile de carne tăiate fâşii şi le-am lăsat să se călească 5 minute. Când carnea şi-a... Citeste continuarea
Crema de ciocolata Raffaello
Postat de: mihaIntocmai ca si surata ei mulatra :)) este destul de consistenta si nu o poti manca pe toata o data, asa ca sigur mai ramane si pentru vreo prajitura. ;) Punem untul intr-un vas si-l topim... Citeste continuarea
Pui stroganoff
Postat de: SylviaSe pun la prajit in unt pentru inceput bucatile de carne de pui taiate fasii si condimentate cu sare si piper. Scoatem bucatile de pui si repetam operatiunea separat cu ceapa si cu... Citeste continuarea
Rulada "Krem a la Krem"
Postat de: mihaBlat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca de bezea. Se freaca galbenusurile cu ulei, apoi se toarna... Citeste continuarea
Tarta deosebita cu mere
Postat de: rodica_mPregatim aluatul: taiem untul cubulete si lasam la temperatura camerei, adaugam zaharul, esenta de vanilie si amestecam pana devine ca o crema, adaugam si ouale, iarasi amestecam. Dupa care... Citeste continuarea
Stiuca umpluta...Stiu..ca va place
Postat de: rodica_mStiuca se curata de solzi. Stiti ca stiuca are pielea foarte gelatinoasa si alunena din maini in momentul curatarii, pentru ca acest lucru sa nu se intample scufundati pentru cateva secunde stiuca... Citeste continuarea
Salata cu surimi si porumb
Postat de: rodica_mVarza se toaca fin, batoanele de surimi se taie pe lung apoi se taie in cubulete. Porumbul se scurge de zeama si se adauga in bol peste varza si surimi, se steropeste cu zeama de lamaie,... Citeste continuarea
Salata de sfecla rosie si peste marinat
Postat de: rodica_mSfeclele, morcovii si cartofii se spala si se pun intregi la fiert. Dupa ce au fiert scoatem legumele din apa si le lasam sa se raceasca complet. Ceapa se taie fin. Pestele deasemenea se taie... Citeste continuarea
Paine taraneasca cu seminte
Postat de: AmoushSe face un aluat vascos si se lasa la dospit ~ 1 ora, la caldura, pana ce isi dubleaza volumul si devine pufos! Se unge cu unt o forma de paine sau de cozonac (mai inalta) si se adauga toata... Citeste continuarea
Pavlova cu fructe de padure
Postat de: OanaSe bat albusurile mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare, adaugand cate 2-3 linguri de zahar pudra in ploaie si mixand mereu pana la incorporare completa. La final se adauga zeama de lamaie... Citeste continuarea
Tort fluturas aniversar
Postat de: corina241blatu l:Albusurile se bat spuma,adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.treptam incorporam si galbenusurile pe care le-am frecat ,in prealabil cu uleiul.Apoi turnam faina,impreuna... Citeste continuarea
Russian Cheese Pancakes
Postat de: rodica_mBranza se amesteca cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce s-a omogenizat bine totul adaugam faina (puteti pune mai multa sau mai putina, in functie de cat de moale este branza), astfel... Citeste continuarea
Aripioare de pui marinate in sos roz
Postat de: rodica_mAripioarele se spala si se lasa la scurs. Intr-un bol amestecam maioneza si ketchup-ul. Condimentam aripioarele cu sare si piper. Punem peste ele sosul "roz", amestecam bine si... Citeste continuarea
Pui Stroganoff
Postat de: SidyCarnea se taie bucati potrivite. Intr-o punga punem faina si boiaua, se prinde punga la gura si se agita sa se amestece cele doua. Se introduc bucatile de carne si se scutura punga sa se... Citeste continuarea
Chiftelute din dovlecel
Postat de: LUKCuratam dovlecelul de coaja,il dam pe razatoarea mica si il scurgem bine de apa.Intr-un bol il amestecam cu cascavalul ras,sare,piper,o lingurita de ou batut(restul de ou l-am folosit la... Citeste continuarea
Brownie Truffles Cake
Postat de: mihaCiocolata se topeste impreuna cu untul. Se adauga zaharul si coniacul, amestecand bine, pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza oul si se toarna compozitia in tava... Citeste continuarea
Prajitura lapte de pasare cu capsuni
Postat de: AnastasiaPreparare crema: Apa amestecata cu agarul se pune la fiert si cand da in clocot se adauga zaharul si se amesteca pana la topire, apoi se face focul mic si se fierbe 15... Citeste continuarea
Budinca ruseasca de cartofi
Postat de: mitinitaSe fierb cartofii in coaja. Cand s-au fiert se iau de pe foc si se pun in apa rece. Se decojesc si se taie in cubulete. Intr-un bol se amesteca ouale cu smantana si branza de burduf. Se... Citeste continuarea
Placinta tarinei
Postat de: RuxyRuxSe fierb cartofii( ca pentru piure) se scurg si se zdrobesc, ceapa se toaca marunt, iar branza se rade si se amesteca cu cartofii. Ouale se bat si se amesteca cu smantana si ceapa tocata si... Citeste continuarea
Curcan cu ciuperci si taitei
Postat de: RuxyRuxSe taie carnea pe fibra in felii, apoi se prajeste in unt. Separat se calesc ciupercile cu usturoiul in putin unt si se lasa 5 minute la foc mic. Peste carne se toarna o parte din supa,... Citeste continuarea
Halva ruseasca
Postat de: adrianaeAm facut la blender o treime din laptele de cocos cu nucile de caju – astia mi-a fost untul de caju (in loc de arahide). Pasta de seminte am facut-o ad-hoc, direct peste untul caju, pe... Citeste continuarea
Boeuf Stroganoff
Postat de: ExploraCuisineMai intai spalam bine carnea si o taiem fasii subtiri. Curatam ceapa si o tocam marunt, iar ciupercile le curatim de coaja si le taiem felii subtiri. Intr-o tigaie, incingem carnea in 3... Citeste continuarea
Şubă
Postat de: Marianushka88Mai întîi fierbem cartofii cu coajă, sfecla roşie, morcovul şi oule. Dupa fierbere le curăţim la fel si scrumbia. Primul strat este jumătate de scrumbie tăiată cubuleţe... Citeste continuarea
Salata vinegret- salata ruseasca
Postat de: luminita20_2006Se spala legumele(sfecla, morcov si cartofii) bine apoi se pun la fiert in apa cu sare.(legumele nu se curata de coaja) Puteti opta pentru varinta la cuptor, inveliti fiecare leguma in folie... Citeste continuarea
Tarta ruseasca
Postat de: pasulischiIntr-un castron se pun toate ingredientele pentru blat si se framanta bine.Se infasoara in folie si se da la rece 30 min. Ptr crema se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu branza,... Citeste continuarea
Tort Medovik
Postat de: mihaFoi: Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga untul si mierea si se pune vasul la baine-marine. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit. Se... Citeste continuarea
Bulgari de zapada
Postat de: BrindusaAmesteca untul cu 80 g zahar si vanilie pana ce devin o crema omogena si pufoasa Adauga sarea si 250 g faina si amesteca. Daca se formeaza o pasta care nu se lipeste de maini, nu mai trebuie... Citeste continuarea
Chec de griş
Postat de: GoudaGrişul se amestecă cu laptele şi se lasă pe 1 oră. Ouăle se bat cu zahăr, apoi se adugă grişul înmuiat, se amestecă bine. Apoi se introduce făina,... Citeste continuarea
Paine sarbeasca
Postat de: nadina73Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia ,se lasa putin si se pune si 1 lingura de zahar. Se pun faina, taratele, laptele cu drojdia si sarea in masina de paine se lasa la programul de... Citeste continuarea
Peste in suba
Postat de: roxana78Pentru inceput se fierb toate legumele si cele 4 oua (separat, normal), iar ceapa se toaca fin. Se pune intr-un vas yena, un rand de peste marinat afumat (fara oase) eu folosesc Matias, se... Citeste continuarea
Chec cu mere si caramel
Postat de: mihaUntul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Adaugam ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Turnam laptele caldut, putin cate putin, apoi incorporam usor... Citeste continuarea
Goffre cu scorţişoară
Postat de: GoudaSe amestecă untul cu zahărul în blender, apoi se adaugă ouă, scorţşişoara, se amestecă bine. Apoi la urmă se adaugă făina, se amestecă bine pînă consistenţa devine... Citeste continuarea