Retete culinare din Rusia

Retete traditionale din Rusia

Rusia ne ofera multe bucate delicioase si sanatoase, iar pe bucataras.ro veti gasi o mare varietate de specialitati culinare rusesti. Din carne de pui, de vita sau de porc, mancaruri cu peste sau legume, retetele rusesti ne incanta cu gustul lor delicios.


Variata bucatarie ruseasca

Pregatiti delicioasa salata Shuba, pui Stroganoff sau tort Medovik cu ajutorul sfaturilor utile de la bucatarasii nostri!

Mule

Postat de: benairina

Punem intr-un vas branza, adaugam oule, sare zaharul si amestecam bine. Restul se face exact ca in poze:);) Dupa ce aranjam pe platou le pastram la frigider, iar cand dorim sa le servim le... Citeste continuarea

Morcov marinat

Postat de: benairina

Dam morcovul prin razatoare, zdrobim usturoiul, condimentam, adaugam uleiul incins in tigaie si amestecam. Adaugam otetul si il punem la marinat la frigider pana a doua zi. Pofta buna! Citeste continuarea

Ciorbă rusească de varză roșie (Shty s krasnai kapusti)

Postat de: DinDragostePentruGatit

Se curăţă, se spală, se toacă legumele (ceapa, cartofii, morcovii, păstârnacul, ţelina). Se pun la fiert în apă, sare și ulei de floarea soarelui. Cum am spus şi mai sus,... Citeste continuarea

Salata Curcubeu

Postat de: benairina

Spalam bine legumele sile punem la fiert cu coaja (recomand sa fierbeti sfecla separat de legume fiindca iasa culoare rosie din ea si are nevoie de mai mult timp... Citeste continuarea

Hrișcă cu legume (Grechka s ovoshchami)

Postat de: DinDragostePentruGatit

Hrișca se pune la umflat în apă fierbinte timp de câteva minute.  Se călește ceapa în ulei încins, se adaugă morcovii rași, se condimentează, iar la final se... Citeste continuarea

Pampushki (Plăcinte lipoveneşti cu brânză)

Postat de: DinDragostePentruGatit

Se cerne făina într-un vas mare. În mijloc se pun: ouăle, smântâna, iaurtul, untul, drojdia, sarea şi zahărul. Se lasă timp de 15 minute, acoperit, în loc cald.... Citeste continuarea

Borș de sfeclă roșie

Postat de: elucubratiiculinare

Sfecla se curăță și se taie fideluță. Sfecla se pune la fiert în 2 litri de apă împreună cu ceapa tăiată mărunt și morcovul tăiat fideluță. După 20 minute de fiert... Citeste continuarea

Salata Suba

Postat de: VERONICA2607

Legumele , fara ceapa se spala si se pun la fiert in coaja cu un praf de sare. Cand sunt fierte se curata si se rad pe razatoarea mare. Pestele se curata , se spala si se pune la fiert. Cand este... Citeste continuarea

Boeuf Stroganoff

Postat de: Sim0naWorld

Am pus untul să se topească, fără a-l lăsa să se ardă. Am adăugat bucătile de carne tăiate fâşii şi le-am lăsat să se călească 5 minute. Când carnea şi-a... Citeste continuarea

Crema de ciocolata Raffaello

Postat de: miha

Intocmai ca si surata ei mulatra :)) este destul de consistenta si nu o poti manca pe toata o data, asa ca sigur mai ramane si pentru vreo prajitura. ;) Punem untul intr-un vas si-l topim... Citeste continuarea

Pui stroganoff

Postat de: Sylvia

 Se pun la prajit in unt pentru inceput bucatile de carne de pui taiate fasii si condimentate cu sare si piper.  Scoatem bucatile de pui si repetam operatiunea separat cu ceapa si cu... Citeste continuarea

Rulada "Krem a la Krem"

Postat de: miha

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca de bezea. Se freaca galbenusurile cu ulei, apoi se toarna... Citeste continuarea

Tarta deosebita cu mere

Postat de: rodica_m

Pregatim aluatul: taiem untul cubulete si lasam la temperatura camerei, adaugam zaharul, esenta de vanilie si amestecam pana devine ca o crema, adaugam si ouale, iarasi amestecam. Dupa care... Citeste continuarea

Stiuca umpluta...Stiu..ca va place

Postat de: rodica_m

Stiuca se curata de solzi. Stiti ca stiuca are pielea foarte gelatinoasa si alunena din maini in momentul curatarii, pentru ca acest lucru sa nu se intample scufundati pentru cateva secunde stiuca... Citeste continuarea

Salata cu surimi si porumb

Postat de: rodica_m

Varza se toaca fin, batoanele de surimi se taie pe lung apoi se taie in cubulete. Porumbul se scurge de zeama si se adauga in bol peste varza si surimi, se steropeste cu zeama de lamaie,... Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie si peste marinat

Postat de: rodica_m

Sfeclele, morcovii si cartofii se spala si se pun intregi la fiert. Dupa ce au fiert scoatem legumele din apa si le lasam sa se raceasca complet. Ceapa se taie fin. Pestele deasemenea se taie... Citeste continuarea

Paine taraneasca cu seminte

Postat de: Amoush

Se face un aluat vascos si se lasa la dospit ~ 1 ora, la caldura, pana ce isi dubleaza volumul si devine pufos! Se unge cu unt o forma de paine sau de cozonac (mai inalta) si se adauga toata... Citeste continuarea

Pavlova cu fructe de padure

Postat de: Oana

Se bat albusurile mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare, adaugand cate 2-3 linguri de zahar pudra in ploaie si mixand mereu pana la incorporare completa. La final se adauga zeama de lamaie... Citeste continuarea

Tort fluturas aniversar

Postat de: corina241

blatu l:Albusurile se bat spuma,adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.treptam incorporam si galbenusurile pe care le-am frecat ,in prealabil cu uleiul.Apoi turnam faina,impreuna... Citeste continuarea

Russian Cheese Pancakes

Postat de: rodica_m

Branza se amesteca cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce s-a omogenizat bine totul adaugam faina (puteti pune mai multa sau mai putina, in functie de cat de moale este branza), astfel... Citeste continuarea

Aripioare de pui marinate in sos roz

Postat de: rodica_m

Aripioarele se spala si se lasa la scurs. Intr-un bol amestecam maioneza si ketchup-ul. Condimentam aripioarele cu sare si piper. Punem peste ele sosul "roz", amestecam bine si... Citeste continuarea

Pui Stroganoff

Postat de: Sidy

Carnea se taie bucati potrivite. Intr-o punga punem faina si boiaua, se prinde punga la gura si se agita sa se amestece cele doua. Se introduc bucatile de carne si se scutura punga sa se... Citeste continuarea

Chiftelute din dovlecel

Postat de: LUK

 Curatam dovlecelul de coaja,il dam pe razatoarea mica si il scurgem bine de apa.Intr-un bol il amestecam cu cascavalul ras,sare,piper,o lingurita de ou batut(restul de ou l-am folosit la... Citeste continuarea

Brownie Truffles Cake

Postat de: miha

Ciocolata se topeste impreuna cu untul. Se adauga zaharul si coniacul, amestecand bine, pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza oul si se toarna compozitia in tava... Citeste continuarea

Prajitura lapte de pasare cu capsuni

Postat de: Anastasia

Preparare crema: Apa amestecata cu agarul se pune la fiert si cand da in clocot se adauga zaharul si se amesteca pana la topire, apoi se face focul mic si se fierbe 15... Citeste continuarea

Budinca ruseasca de cartofi

Postat de: mitinita

Se fierb cartofii in coaja. Cand s-au fiert se iau de pe foc si se pun in apa rece. Se decojesc si se taie in cubulete. Intr-un bol se amesteca ouale cu smantana si branza de burduf. Se... Citeste continuarea

Placinta tarinei

Postat de: RuxyRux

Se fierb cartofii( ca pentru piure) se scurg si se zdrobesc, ceapa se toaca marunt, iar branza se rade si se amesteca cu cartofii. Ouale se bat si se amesteca cu smantana si ceapa tocata si... Citeste continuarea

Curcan cu ciuperci si taitei

Postat de: RuxyRux

Se taie carnea pe fibra in felii, apoi se prajeste in unt. Separat se calesc ciupercile cu usturoiul in putin unt si se lasa 5 minute la foc mic. Peste carne se toarna o parte din supa,... Citeste continuarea

Halva ruseasca

Postat de: adrianae

Am facut la blender o treime din laptele de cocos cu nucile de caju – astia mi-a fost untul de caju (in loc de arahide). Pasta de seminte am facut-o ad-hoc, direct peste untul caju, pe... Citeste continuarea

Boeuf Stroganoff

Postat de: ExploraCuisine

Mai intai spalam bine carnea si o taiem fasii subtiri. Curatam ceapa si o tocam marunt, iar ciupercile le curatim de coaja si le taiem felii subtiri. Intr-o tigaie, incingem carnea in 3... Citeste continuarea

Şubă

Postat de: Marianushka88

Mai întîi fierbem cartofii cu coajă, sfecla roşie, morcovul şi oule. Dupa fierbere le curăţim la fel si scrumbia. Primul strat este jumătate de scrumbie tăiată cubuleţe... Citeste continuarea

Salata vinegret- salata ruseasca

Postat de: luminita20_2006

Se spala legumele(sfecla, morcov si cartofii) bine apoi se pun la fiert  in apa cu sare.(legumele nu se curata de coaja) Puteti opta pentru varinta la cuptor, inveliti fiecare leguma in folie... Citeste continuarea

Tarta ruseasca

Postat de: pasulischi

Intr-un castron se pun toate ingredientele pentru blat si se framanta bine.Se infasoara in folie si se da la rece 30 min. Ptr crema se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu branza,... Citeste continuarea

Tort Medovik

Postat de: miha

Foi: Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga untul  si mierea si se pune vasul la baine-marine. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit. Se... Citeste continuarea

Bulgari de zapada

Postat de: Brindusa

Amesteca untul cu 80 g zahar si vanilie pana ce devin o crema omogena si pufoasa Adauga sarea si 250 g faina si amesteca. Daca se formeaza o pasta care nu se lipeste de maini, nu mai trebuie... Citeste continuarea

Chec de griş

Postat de: Gouda

  Grişul se amestecă cu laptele şi se lasă pe 1 oră.   Ouăle se bat cu zahăr, apoi se adugă grişul înmuiat, se amestecă bine.   Apoi se introduce făina,... Citeste continuarea

Paine sarbeasca

Postat de: nadina73

Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia ,se lasa putin si se pune si 1 lingura de zahar. Se pun faina, taratele, laptele cu drojdia si sarea in masina de paine se lasa la programul de... Citeste continuarea

Peste in suba

Postat de: roxana78

Pentru inceput se fierb toate legumele si cele 4 oua (separat, normal), iar ceapa se toaca fin. Se pune intr-un vas yena, un rand de peste marinat afumat (fara oase) eu folosesc Matias, se... Citeste continuarea

Chec cu mere si caramel

Postat de: miha

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Adaugam ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Turnam laptele caldut, putin cate putin, apoi incorporam usor... Citeste continuarea

Goffre cu scorţişoară

Postat de: Gouda

  Se amestecă untul cu zahărul în blender, apoi se adaugă ouă, scorţşişoara, se amestecă bine. Apoi la urmă se adaugă făina, se amestecă bine pînă consistenţa devine... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]