Poğaça cu masline si branza (Chifle umplute)
Postat de: GianaSe dizolva drojdia in laptele cald, se adauga sarea, zaharul si 3 linguri de faina, se amesteca putin si se lasa 5 minute la dospit. Dupa ce s-a dospit adaugam uleiul, albusul de ou si amestecam... Citeste continuarea
Salata de vinete
Postat de: kukibellaPe un fund de lemn se toaca vanata coapta ;ın timpul tocarii se adauga usturoiul şi sarea(nope sper ca ati ınteles :P ) Dupa: se toaca ardeiul copt şi ceapa(peştişori) Roşia curatata... Citeste continuarea
Cubulete de carne cu piure de vinete
Postat de: Lia1PREPARARE PIURE DE VINETE + SOS BECHAMEL Taiati vinetele in doua pe lungime. Crestati-le in romburi cu varful cutitului, adanc dar sa nu perforati coaja. Ungeti-le cu ulei deasupra. Se... Citeste continuarea
Mancare turceasca cu vinete-Şakşuka
Postat de: nilgunVinetele se curata ( o fasie da una nu) si se taie cubulete. Se pun intr-un castron cu apa rece si sare si se lasa deoparte. Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se prajesc in... Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: epurasha2bbluam vinetele , le spalam, le taiem pe jumatate pe lung.Cu o lingura scobim miezul vinetelor si il tocam separat intr-un vas.In vas punem si ardeii taiati fasiute si usturoiul tocat... Citeste continuarea
Salata turceasca
Postat de: ZamfiraPregatim gratarul din piept de pui (recomand sa fie facuta ,,inabusita"), aveti o varianta chiar aici: http://www.bucataras.ro/retete/pui-domnesc-33251.html Recomandarea este valabila... Citeste continuarea
Mancare turceasca de fasole cu rosii si cimbru
Postat de: ZamfiraCuratati pastaile de codite si de ate deoarece acestea nu se fierb si raman tari. Spalati fasolea. Intr-o oala fierbeti apa si apoi adaugati fasolea pastai pentru 8-10 minute, in functie de... Citeste continuarea
Vinete umplute cu carne de vitel
Postat de: simona72Vinetele se spala, se taie capetele, nu se curata de coaja, se taie pe lungime in doua. Cu ajutorul unei lingurite se scobeste miezul, dar cu grija sa nu fie patrunse. Intr-un castron se pune apa... Citeste continuarea
PIZZA MARGHERITA
Postat de: adinabalerina79Dizolvam drojdia,in cana cu lapte la temperatura camerei,adaugam 1 praf sare si lasam la dospit,intre timp pregatim faina,punem ouale si uleiul de masline,1 lingurita sare si apoi drojdia... Citeste continuarea
Cheesecake caramel cu miez de lapte
Postat de: adinabalerina79Mod preparare: biscuitii se sfarma cu un sucitor sau la rabot(cine are),untul se topeste si punem peste biscuiti,framantam bine pana se moaie biscuitii,adaugam cacaoa ,pregatim o tava... Citeste continuarea
Sarmalute cu carne de vita
Postat de: nilgunVarza murata se lasa un pic in apa, sa se desareze un pic. Eu am avut de la soacra mea deja pregatita, taiata fix cat sa impachetez sarmalele. Carnea se pune intr-un bol, se condimenteaza. Se... Citeste continuarea
Musaca de cartofi cu carne tocata
Postat de: SidyBucatile de carne le dam prin masina de tocat si le amestecam sa se omogenizeze. Prefer sa macin eu carnea si stunci stiu ce pun in mancare. Cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu sare cam 20... Citeste continuarea
Baigli cu mac
Postat de: Ela68Preparam mai intai maiaua. Punem intr-un vas drojdia cu zaharul, amestecam pana ce aceasta se lichefiaza, apoi adaugam laptele caldut si faina. Compoziti trebuie sa aibe consistenta unei... Citeste continuarea
Anghinare umpluta
Postat de: kukibellaAnghinarea se pune la fiert ın apa cu sare şi zeama de la 1/2 lamaie aprox.30 minute. Cartofii, mazarea şi morcovul se fierb şi se lasa la racit; dupa ce s-au racit se taie cubulete mici.... Citeste continuarea
Baclava
Postat de: gabrielacuisineMod de preparare sirop: Se fierbe apa cu zaharul, cu batonul de scortisoara si cu feliutele de lamaie, iar cand s-a dizolvat zaharul se pune mierea si zeama de lamaie. Se lasa la racit (... Citeste continuarea
Kumpir- Cartof umplut
Postat de: SatisfyyourcravingsCartofii nu se curăță de coajă și se spală bine. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Se așează fiecare cartof în folie de aluminiu, se presară sare, piper și... Citeste continuarea
Halva turceasca
Postat de: ralu_caUntul topit se infierbanta, adaugam faina si amestecam continuu sa nu se arda. Cand faina se rumeneste bine, o oparim cu 2 pahare de sirop amestecand continuu. Lasam sa fiarba pana se ingroasa.... Citeste continuarea
Supa de linte rosie
Postat de: SidyCuratam legumele , iar lintea o spalam bine sub un jet de apa, apoi o lasam la scurs. Ceapa o tocam marunt , iar zarzavatul il radem pe razatoarea cu gauri mari. Punem uleiul la incalzit... Citeste continuarea
Placinta cu spanac
Postat de: kukibellaSpanacul se spala şi se toaca; branza şi parmesanul se dau prin razatoare şi se amesteca cu spanacul. Intr-un bol se bate iaurtul cu uleiul de masline(se opreşte putin ulei ptr.uns... Citeste continuarea
Mancare de bame cu carne de pui
Postat de: DoinavarCuratati morcovul si cepele, taiati coditele bamelor, dar nu prea adanc, ca sa nu le crestati pentru ca vor iesi semintele la fiert. Secretul este sa ramana intregi. Puneti la calit intr-o... Citeste continuarea
Baclava
Postat de: ANCAFoile de placinta trebuie sa fie decongelate total. Zaharul si apa se pun la fiert intr-o craticioara. Dupa ce fierbe cateva minute, se adauga zeama de la lamaie, coaja si aromele, dupa gust.... Citeste continuarea
Baklava
Postat de: BucatardinpasiuneIn primul rand, trebuie sa mentionez ca toate ingredientle trebuie sa fie la temperatura camerei, asa ca nu uitati sa scoateti totul de la frigider cu vreo 2 ore inainte de a va apuca de treaba.... Citeste continuarea
Baclava cu nuca
Postat de: izulikaSirop Apa si zaharul se pun intr-o cratita pe foc si se lasa sa fiarba aproximativ 25 de minute dupa care se adauga sucul de lamaie si se mai lasa inca 5-10 minute, se da deoparte sa se... Citeste continuarea
Rahat turcesc home-made
Postat de: adniaIntai se pregateste tava in care vom turna preparatul fierbinte: se unge cu ulei o tava cu peretii inalti de cca. 3 cm (optional, se mai poate adauga si o foaie de aluminiu, cum am facut eu,... Citeste continuarea
Budinca lui Noe(Asure)
Postat de: camelia751.Seara puneti la inmuiat in boluri diferite nautul, griul si orezul.(nu uitati sa le spalati foarte bine inainte cu apa rece) 2.Dimineata: -Smochinele, caisele si cojile de portocala le... Citeste continuarea
Fursecuri nasturi de catana turcesti
Postat de: mitinitaPornim cuptorul la foc mediu. Amestecam untul cu zaharul,adaugam oul si esenta de vanilie. Adaugam faina si formam un aluat. Lasam la frigider sa se intareasca. Se iau bilute de un... Citeste continuarea
Baclava
Postat de: Valentina_valiSe sfarama nuca cu un sucitor apoi se amesteca cu zaharul ,scortisoara si nucsoara.Se intinde un pic foaia de placinta, se pune un strat de umplutura si se ruleaza ,ca un strudel,eu o fac asa... Citeste continuarea
Pizza turceasca
Postat de: ReteteggPunem faina cernuta intr-un bol. Adaugam sare si zahar. Drojdia o dizolvam in lapte caldut si o adaugam peste faina. Punem uleiul si framantam un aluat elastic dar nu foarte moale.... Citeste continuarea
Sarailie
Postat de: ReteteggFoile de placinta le-am decongelat si le-am impartit astfel incat sa am cate 2 foi pt fiecare rulou. Cele 2 foi le-am uns cu ulei cu ajutorul unei pensule si le-am suprapus. Am... Citeste continuarea
Shaorma de 'casa'
Postat de: andreea_angeloUngem lipiile cu ketchup si maioneza, asezam cartofii prajiti, salamul taiat feliute si calit un pic, cascavalul taiat feliute, rosiile, castravetii si ceapa. Presaram sare si dupa gust mai punem... Citeste continuarea
Krantz
Postat de: ella87Topim zaharul, adaugam esenta, iar dupa spargem nucile si le batem putin cu facaletul pana se mai maruntesc si le punem peste zahar. Amestecam pana se incorporeaza totul si turnam peste o... Citeste continuarea
Pide
Postat de: mitinitaAluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de... Citeste continuarea
Lahmacun
Postat de: mitinitaAluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de... Citeste continuarea
Hünkarbeğendi (Placerea sultanului)
Postat de: kukibellaCarnea se pune ıntr-o cratita la foc mediu pana se evapora toata apa; se adauga untul şi ceapa tocata marunt şi usturoiul; se mai lasa 5-6 minute pe foc iar dupa se pune apa calda cat se... Citeste continuarea
Imam Bayildi
Postat de: adela1981Se spala toate legumele si se curata , inafara de vanata. Vanata se taie pe diagonala si se scobeste mijlocul, apoi se sareaza pentru a lasa amareala din ea. Ceapa si usturoiul se toaca... Citeste continuarea
Pui oriental
Postat de: Mirela_TilvescuSe taie puiul in bucatele si se asezoneaza cu sare,piper,zeama de lamaie si vin si se da deoparte.Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei,se adauga orezul se amesteca si se pune dublu de... Citeste continuarea
Salata de vara
Postat de: kukibellaPieptul de pui se taie bucati de marime mijlocie, se pune ıntr-o tigaie non-aderenta. Se acopera cu capac. Dupa ce carnea şi-a lasat apa se adauaga otetul şi laptele. Se lasa la foc iute fara... Citeste continuarea
Sarailie
Postat de: Sim0naWorldAm pregatit nucile, amestecand nuca macinata cu amestecul de nuca si scortisoara, pe care l-am cumparat initial crezand ca-i nuca macinata, iar in cand sa ma apuc de treaba, am vazut ca de fapt... Citeste continuarea
Mancarica de legume cu carne
Postat de: kukibellacepele arpagic şi usturoiul se calesc un pic ın ulei dupa care se adauga carnea. se acopera cu capac şi se lasa la foc mic.(aprox.10 min.) morcovul şi cartoful se taie cubulete şi se... Citeste continuarea
Prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice
Postat de: Toamna07Preincalziti cuptorul . Lamaile si portocala le spalam cu apa calduta si le stergem foarte bine Ungeti o forma de tort rotunda cu diametrul de 23-25 cm. si puneti la baza formei hartie de... Citeste continuarea