Retete culinare din Ungaria

Retete traditionale din Ungaria

Bucatele unguresti contin carne de diferite tipuri, garnituri si deserturi delicioase. Invatam impreuna sa gatim gulas, papricas, kurtos kolacs, tort Dobos si multe altele. Bucatarasii experimentati ne dau idei si sfaturi pretioase!


Retete originale din Ungaria

Invatam sa gatim ungureste cu retetele usor de preparat de pe bucataras.ro: retete cu carne de curcan, cu peste, supe si aperitive.

Lucicos cu coaste de porc (supa de varza)

Postat de: nadina73

Se taie costitele si se pun la fiert cu foile de dafin si ceapa intreaga sau taiat in doua. Se curata morcovii si se taie rondele, se pun si ei in apa peste costite si cateva frunze de cimbru... Citeste continuarea

Papricas de pui

Postat de: LALY

Ardeiul se coace,se curata si se taie cubulete.Rosiile se oparesc si se curata de pielite.Se mixeaza pana devin suc. Se pun copanele la prajit in ulei incins.Ceapa se toaca si se pune la... Citeste continuarea

Gulas la ceaun

Postat de: Sidy

Se curata toate legumele si se taie cubulete. Carnea se taie la fel.Se face focul si se pune ceaunul cu putin ulei, la incalzit.Ceapa, ardeiul si rosiile se pun la calit in ulei.Cind sunt gata... Citeste continuarea

Pui umplut cu ciuperci la cuptor

Postat de: onuta

Se spala puiul si se pune la fiert in apa cat sa-l cuprinda timp de 20 minute. Intre timp se taie ceapa solzisori si se pune la calit in uleiul de masline si 1 ceasca de apa.Se tine pe foc pana... Citeste continuarea

Papricas din aripi de curcan

Postat de: nadina73

Se curata ceapa , se toaca marunt, se caleste in ulei apoi se pune boiaua de ardei si carnea (aripile) se lasa sa se prajeasca 3-4 minute apoi se pune 1 cana  de apa,sare,piper si ardeiul... Citeste continuarea

Laşte cu cartofi şi boia

Postat de: articook

Se curata cartofii si se taie cubulete, se pun la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert, scurgeti-i de apa si lasati-i in strecura pentru a se usca. Puneti la fiert apa pentru paste,... Citeste continuarea

Papricas de pui cu galuste

Postat de: mena29

Se pune uleiul in cratita sa se incinga,se adauga ceapa taiata marunt si se lasa pana devine sticloasa,se adauga ciocanelele de pui spalate si zvantate si se lasa putin pana se prajesc... Citeste continuarea

Vargabelles (vorgobeles)

Postat de: nadina73

Cantitatile sunt pentru 2 portii Se pune apa la fiert cu putina sare, iar cand clocoteste se fierb tagliatellele 4-5 minute Branza se amesteca cu 6 galbenusuri,iaurtul,smantana,untul... Citeste continuarea

Ciorba de varza cu afumatura - luscos

Postat de: mihaelar63

legumele se curata si se spala . costita se lasa la desarat in apa rece . intr-o oala cu 4 litrii de apa fierbinte se  pune costita taiata feliute , morcovul razuit ,... Citeste continuarea

Prajitura Capricii

Postat de: pansy1

-Se freaca galbenusurile cu sarea, o ceasca de zahar pudra , 2 plicuri de zahar vanilat -se adauga untul topit si esentele de rom si vanilie,coaja rasa de lamaie  -faina se cerne si se... Citeste continuarea

Gulas

Postat de: miha

Carnea se taie felii sau cuburi si se rumeneste in uleiul bine incins. Se intoarce pe toate partile pana incepe sa lase zeama. Se fierbe inabusit si cand a scazut toata zeama se adauga ceapa si... Citeste continuarea

Gulas unguresc cu carne de vitel

Postat de: Oana

Carnea se curata de grasime, se spala si se taie cuburi maricele. Legumele se curata de coaja, se spala, ceapa se taie cubulete, usturoiul se piseaza, morcovi se taie rondele, cartofii cuburi, iar... Citeste continuarea

Cremsnit Budapesta

Postat de: susu

Blat: Se bate spuma albusul rece de la figider cu un praf de sare si apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana la topirea lui. Apoi se adauga galbenusurile pe rand si se... Citeste continuarea

Ficat de gasca [ liba maj ] prajit

Postat de: mihaelar63

am pus ficatul de gasca de seara pana dimineata sa stea in lapte si miere . se feliaza ficatul , se presara faina alba pe el si se prajeste usor in ulei incins, se scoate pe un servetel... Citeste continuarea

Gendermas

Postat de: mihaelar63

cartofii se spala si se fierb in coja cu apa si sare , apoi se curata . ceapa se curata .,se taie marunt si se caleste in ulei , spre sfarsit puneti patrunjelul taiat marunt... Citeste continuarea

Paprikas cu smantana a la Kati

Postat de: mihaelar63

pulpele se curata , se taie in doua  si se spala . ceapa si ardeii se curata se spala si se taie cubulete marunte . carnea de pui se prajeste pana se rumeneste in ulei... Citeste continuarea

Costita marinata

Postat de: ana

Intr-o cratita destul de mare se aseaza costita cu carnea in jos se pune portocala taiata in 4 ,marul taiat in 4 salvia,sucul de portocale,berea si se fierb timp de 1 ora si jumatate. Intre... Citeste continuarea

Rigo Iancsi

Postat de: Roda

(1 portie pentru o tava dreptunghiulara) 1.Cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de zahar praf,se adauga 3 linguri cacao,3 linguri faina si albusurile batute spuma.Compozitia se toarna... Citeste continuarea

PITE CU BRANZA SI STAFIDE

Postat de: Roda

1.2,25dl. lapte se pune la fiert;praful de budinca se amesteca cu 3 linguri lapte si se incorporeaza in laptele fierbinte.Se fierbe budinca, se ia de pe foc , se acopera cu folie si se lasa sa se... Citeste continuarea

Ragout de cerb cu smochine

Postat de: Roda

1.Se curata zarzavatul de supa,se spala si se taie cubulete.Se curata usturoiul si se taie in patru.Se piseaza cuisoarele si piperul.Se amesteca toate cu rozmarin, oregano ,cimbru,100ml. vin rosu... Citeste continuarea

Bombe de legume

Postat de: Roda

1.Ciupercile calite se inabusa in unt impreuna cu legumele 2 minute, se adauga sucul de lamaie,sarea, piperul si patrunjelul tocat.Incorporam usor frisca pentru gatit si 1/2 din gelatina, inmuiata... Citeste continuarea

Piure unguresc (cu ficăţei la tigaie) a la Anca

Postat de: ANCA

Doua cepe, taiate solzisori, le calesc putin in ulei de masline. Cand ceapa devine usor aurie, pun o lingura cu varf de pasta de rosii, si cam jumatate de lingurita de boia iute, tot atata cimbru,... Citeste continuarea

Papricas de pui cu masline

Postat de: Oana

Mod de preparare papricas de pui Mai intai spalam pieptul de pui si il taiem cubulete sau ciocanelele, dupa caz . Dam carnea intr-un clocot sa iasa spuma si apoi o spalam cu apa rece. Ceapa... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]