Retete traditionale din Ungaria
Bucatele unguresti contin carne de diferite tipuri, garnituri si deserturi delicioase. Invatam impreuna sa gatim gulas, papricas, kurtos kolacs, tort Dobos si multe altele. Bucatarasii experimentati ne dau idei si sfaturi pretioase!
Retete originale din Ungaria
Invatam sa gatim ungureste cu retetele usor de preparat de pe bucataras.ro: retete cu carne de curcan, cu peste, supe si aperitive.
Prajitura "Somloi galuska"
Postat de: CrissFiecare blat se coace separat, in aceeasi tava, pe hartie de copt. Se separa ouale, se bat spuma tare albusurile, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se... Citeste continuarea
Gulyasleves [ supa gulas ]
Postat de: mihaelar63Ceapa si ardeii se curata si se toaca marunt.Carnea se spala si se taie cuburi . Se prajeste ceapa , ardeiul.Se adauga carnea care a fost sarata . Se amesteca punand usturoiul... Citeste continuarea
Pogacele cu jumari
Postat de: panacrisDrojdia se dizolvă în puţin lapte, zahăr şi făină şi se lasă să crească. Se adaugă apoi restul de lapte şi făină, se frământă pane devine un aluat elastic şi se lasă... Citeste continuarea
Tort Somloi
Postat de: deliciousflavoursSeparam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem spuma cu mixerul, adaugam zaharul si continuam sa batem pana devine o spuma tare. Punem deoparte mixerul si... Citeste continuarea
Placinta Ciobaneasca
Postat de: deliciousflavoursIncingem untul si adaugam ceapa tocata marunt, morcovii taiati cubulete mici, adaugam foile de dafin si putin cimbru. Lasam sa se prajeasca aprox 5-7 minute. Adaugam carnea macinata, pasta de... Citeste continuarea
Rigo Jancsi :)
Postat de: deliciousflavoursFacem 2 blaturi din cate 4 oua fiecare astfel: separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu un strop de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Adaugam... Citeste continuarea
Supa de mere
Postat de: SidySupica aceasta adorata mai ales de copii se face foarte usor.... Se curata merele si se taie cubulete. Se pun 2-3 l apa cu putina sare la fiert. Cand merele sunt gata le adaugam impreuna cu... Citeste continuarea
"Tort" de curcan la cuptor
Postat de: deliciousflavoursPieptul de curcan (pui) se spala, se taie felii subtiri, se bate putin (ca pentru snitel) si se condimenteaza cu sare si piper. Punem laptele intr-un bol mai mare, pisam in el usturoiul si asezam... Citeste continuarea
Hake la cuptor
Postat de: deliciousflavoursDaca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat, apoi il punem la marinat in laptele amestecat cu usturoiul pisat, sarea, piperul si boiaua. Eu l-am lasat aproximativ 5 ore la... Citeste continuarea
Supa de visine
Postat de: SidyVisinele se spala si se curata de codite, se scot simburii . Se pun apoi in oala de supa cu putin unt topit. Adaugam apa necesara si putina sare. Lasam sa fiarba visinele. Intre timp, praful... Citeste continuarea
Prăjitură cu vișine
Postat de: AlexJ1. În primul rând toate ingredientele , inclusiv ouăle, trebuie aduse la temperatura camerei înainte de utilizare. 2. Încălziți cuptorul la 180 grade.... Citeste continuarea
Cosuri de fum ( kurtos kolacs)
Postat de: SidyDrojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 80 ml lapte caldut, o punem sa creasca. Intr-un bol mare punem faina, ouale , zaharul praf, coaja de lamaie si dupa ce drojdia acrescut o... Citeste continuarea
Tort Rigo Jancsi
Postat de: Corina33Rigo Jancsi este o reteta cu poveste. Este o prajitura traditionala maghiara care si-a castigat popularitatea in imperiul Austro-Ungar si poarta numele unui violonist celebru Rigo Jancsi. Acesta... Citeste continuarea
Chec de branza cu masline si sunca
Postat de: Corina33Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade. Se unge cu unt o tava de chec. Se condimenteaza ouale si se mixeaza impreuna cu vinul, apoi se adauga uleiul, faina si praful de copt. ... Citeste continuarea
Floarea soarelui - Cozonac cu mac
Postat de: Corina33Se cerne faina, se amesteca cu zaharul pudra si cu coaja de lamaie. Se freaca galbenusurile cu praful de sare si cu untul topit si racit, apoi se toarna peste faina. Se incalzeste putin laptele,... Citeste continuarea
Dobos tort
Postat de: carmenvladFoile de blat se prepara astfel: se freaca untul cu smantana, se adauga zaharul si iaurtul, se omogenizeaza bine compozitia si se adauga in ploaie faina cernuta si amestecata cu bicarbonatul de... Citeste continuarea
Supa de chimen - Komenymag leves
Postat de: mitinitaSe infierbanta uleiul intr-o craticioara. Se adauga faina si se amesteca continuu. Cand incepe sa devina maronie la culoare se adauga paprika si chimenul. Se mai prajeste cam un minut si... Citeste continuarea
Somloi galuska
Postat de: SidySe fac doua blaturi simple intr-o tava mica, asupra carora nu am sa mai insist ca toata lumea stie cum se fac. .Unul din 3 oua, 3 linguri zahar si 3 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de copt... Citeste continuarea
Galuste Somloi
Postat de: mimmiPrima data pregatim blaturile: Separam 2 oua,in galbenus adaugam 2 linguri zahar,amestecam bine,batem albusurile spuma tare,adaugam 2 linguri faina si 1/2 plic praf de copt. Le amestecam... Citeste continuarea
Gulaş
Postat de: AlexJIn primul rând folosiți o oala mare pentru că aveți nevoie de spațiu de manevră și nu doriți sa vedeți gulașul pe tot aragazul . Fiți pregătite să plângeți.... Citeste continuarea
Vargabeles
Postat de: gatitdemine1.Stafidele se pun în apă călduţă cu puţin zahăr şi rom lăsându-se cam 1-2 ore . 2.Tăieţeii se fierb cu sare şi se răcesc. 3. Gălbenuşurile se freacă cu 4 linguri... Citeste continuarea
Majgomboc leves - Supa de gombot de ficat
Postat de: mitinitaSe pune supa la fiert. Gomboturile: se mixeaza ficatul,cu oul si felia de paine inmuiata in apa si stoarsa. Se adauga sare,piper si pesmet. Cand clocoteste supa se adauga gomboturile... Citeste continuarea
Ulei condimentat cu paprika
Postat de: mitinitaPune paprika intr-o sticla si toarna uleiul peste. Lasa sticla intr-un loc intunecat pentru o saptamana.Scutura sticla din cand in cand. Foloseste la gratar,peste... Citeste continuarea
Paprikas de pui cu cartofi intregi
Postat de: mitinitaSe curata pulpele de pui si se rumenesc putin un ulei. Se pun deoparte si se caleste ceapa taiata marunt. Se adauga usturoiul taiat si se mai caleste un minut. Se adauga paprika,pasta de... Citeste continuarea
Toroş ( varza murata cu carne)
Postat de: SidySe curata ceapa si se toaca marunt. Uleiul il punem intr-o cratita mai mare si sotam ceapa pana devine sticloasa.Adaugam pasta de gogosari, bucatile de carne taiate felii si varza murata pe care... Citeste continuarea
Gulas de porc
Postat de: lacrimioaraPunem carnea la prajit in ulei, o lasam pana se rumeneste dupa care o scoatem si punem ceapa tacata, o lasam si pe ea pana se sticleaza, punem si ardeiul tocat marunt, mai lasam... Citeste continuarea
Tort Dobos
Postat de: Lily_MusatAlbusurile de ou le batem bine spuma, adaugam zaharul si batem pana se face ca la bezele, adaugam galbenusurile, mixam bine apoi adaugam faina si este gata compozitia pentru blat. Intr-o tava... Citeste continuarea
Snitel de pui - Becsi Szelet
Postat de: mitinitaSe feliaza si se bate pieptul de pui,dar numai pe o parte. Adauga sau tavaleste bucatile in suc de lamaie. Sareaza si pipereaza bucatile de pui si da-le prin faina,apoi prin ou si la urma prin... Citeste continuarea
Karavan szelet - gustarea beduinului
Postat de: mihaelar63Pieptul de pui se spala , se portioneza , se bate bine , se condimenteaza cu sare , piper , boia busuioc , , pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Stropit cu ulei [ ce bun ar... Citeste continuarea
Piure unguresc
Postat de: RuxyRuxSe fierb cartofii se scurg si se pastreaza apa in care au fiert. Se incinge uleiul si se caleste ceapa usor( cine nu vrea sa prajeasca pune de la inceput doua linguri de apa scursa... Citeste continuarea
Gulas
Postat de: postavaruSe toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga boiaus de ardei si se amesteca putin. Se stinge cu apa (nu se lasa sa se arda boiaua) Se adauga... Citeste continuarea
Papricas de pui cu galuste
Postat de: postavaruSe spala carnea, se taie si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Ceapa si ardeiul se taie marunt si se adauga in oala peste carne. Se adauga boiaua si se lasa pe foc pana este... Citeste continuarea
Salata pentru iarna
Postat de: Corina33Se spala legumele si verdeata. Varza se taie felii subtiri, conopida se desface buchetele, gogonelele se taie felii,iar ardeii se taie in patru, se curata si se feliaza. Se pun toate intr-un... Citeste continuarea
Chiftelute marinate de pui
Postat de: SimymySe prajesc chiftelutele, apoi se pregateste sosul: se pune 1 ceapa mare taiata marunt la calit apoi se adauga boiaua,faina si sucul de rosii.Se amesteca cu telul si se pune apa peste... Citeste continuarea
Tort Dobos
Postat de: lilikse bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc si se maresc in volum.adaugam faina treptat,coaja de lamaie,sucul de lamaie si vanilia.la sfarsit adaugam albusurile batute spuma cu praful de... Citeste continuarea
Gulas
Postat de: meosiris-Carnea taiata cubulete se prajeste putin in ulei incins, apoi se scoate si se lasa deoparte. -In acelasi ulei calim ceapa tocata, adaugam carnea, paprika, frunzele de dafin si lasam pe foc mic sa... Citeste continuarea
Gulas de vita cu galusti
Postat de: OanaReteta de gulas unguresc este aici . De data asta am facut gulasul in vasul roman, a iesit o nebunie! Pentru galusti, se amesteca ouale cu untul topit, sare si piper. Se pune faina intr-un... Citeste continuarea
Cremsnit cu fructe
Postat de: cristinneSe freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga esentele si coaja de lamaie. Separat se mixeaza laptele rece (750ml) cu praful de crema cremsnit cumparat pana se intareste. Se combina cele... Citeste continuarea
Prajitura din foi de napolitane cu doua creme
Postat de: SidyPreparam crema 1 astfel: galbenusurile cu zaharul se freaca bine pe baia de aburi( eu le-am facut in oala de lapte cu pereti dubli)pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune la racit. Dupa... Citeste continuarea
Prajitura Katy
Postat de: nadina73Pentru 3 foi: Se amesteca faina cu untura,5 galbenusuri,zaharul ,praful de copt apoi se pune laptele se se framanta bine. Se coc 3 foi pe dosul tavii. Pentru a lua foile jos de pe tava... Citeste continuarea