Retete traditionale din Ungaria
Bucatele unguresti contin carne de diferite tipuri, garnituri si deserturi delicioase. Invatam impreuna sa gatim gulas, papricas, kurtos kolacs, tort Dobos si multe altele. Bucatarasii experimentati ne dau idei si sfaturi pretioase!
Retete originale din Ungaria
Invatam sa gatim ungureste cu retetele usor de preparat de pe bucataras.ro: retete cu carne de curcan, cu peste, supe si aperitive.
Tort Dobos
Postat de: Ela68Pentru foi : Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul si sarea. Adaugam apoi galbenusurile, amestecand pana la omogenizare si in final faina cernuta pe care o inglobam cu mare atentie.... Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: gepizaReteta de preparare a papanasilor Punem intr-o cratita branza,ouale,sarea,praful de copt,zaharul vanilat si faina cat cuprinde si amestecam foarte bine,sa fie tare incat sa poata fie... Citeste continuarea
Gulas - paprikas
Postat de: ZamfiraSpalam carnea si o portionam alaturi de carnatul de casa. Curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt, impreuna cu carnea si carnatul le prajim in ulei sau untura (timp de 5 mintue), in final... Citeste continuarea
Gomba martas ( Sos cu ciuperci!)
Postat de: panacrisCeapa se curata, se toaca marunt si se dinstuie in margarina sau ulei de masline. Ciupercile se curata, se taie felii si se adauga la ceapa calita. Se asezoneaza de sare, piper, boia, nucsoara, se... Citeste continuarea
Prajitura ungureasca cu mere
Postat de: SidyIntr-un bol mare punem faina si margarina Rama taiata in cubulete mici.Frecam bine faina cu margarina pina se fac "taitei" ca si in imagine. Adaugam pe rand ouale, smantana, zaharul... Citeste continuarea
Eros Pista
Postat de: mitinitaSe spala ardeii si se taie codita. Ardeii iuti se vor taia in bucati,cu tot cu seminte si se introduc in tocator (chopper),impreuna cu sarea si se mixeaza pana se obtine o pasta. Borcanul se... Citeste continuarea
Pasta paprika
Postat de: dobrezairaSpalam ardeii, daca sunt rosii iuti le scoatem cotoarele si semintele, eu am avut bulgaresti, nu foarte iuti si le-am taiat doar cozile. Ii taiem in doua, trei si ii bagam la robot sau blender... Citeste continuarea
"Lecso" - tocana ungureasca
Postat de: Sim0naWorldRosiile le-am oparit, apoi le-am tocat marunt. Am tocat marunt ceapa si ardeiul gras si l-am pus la calit in ulei. Cand a fost gata, am adaugat rosiile tocatesi am lasat putin sa se amestece... Citeste continuarea
Vargabeles
Postat de: adela1981In primul rand vreau sa va specific, ca am folosit untura, este mult mai buna dupa parerea mea, dar se poate folosi si unt sau margarina. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, se... Citeste continuarea
Lecso
Postat de: panacrisCeapa se curata, se taie felii subtiri si se punela dinstiut in ulei cu putina apa. Dupa ce s-a albit, se adauga ardeii, curatati si taiati fideluta, se lasa la fiert, acoperit, cca. 15 minute la... Citeste continuarea
Supa de fructe
Postat de: SidySe curata merele si se taie feliute. Intr-o oala punem visinele si gutuile din compot cu sirop cu tot. Adaugam feliile de mar si apoi apa , cuisoarele, scortisoara si sarea.Lasam sa fiarba... Citeste continuarea
Supa Gulyas
Postat de: madi_marinLegumele şi carnea se taie în cubuleţe. Se pune puţin ulei la încins şi se călesc ceapa, morcovii, ţelina şi ardeii. Se pune şi carnea, apoi se adaugă apă... Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de varza dulce cu costite
Postat de: SidyCuratam morcovul si ceapa si le taiem felii. Varza o taiem marunt, patratele cu latura de 1-1,5 cm. Costita o taiem bucati si o punem la fiert intr-un litru de apa, o lasam asa vreo 30 de... Citeste continuarea
Varza murata cu fasole colorata si carnati
Postat de: panacrisCeapa se curata, se taie marunt si se poseaza in putin ulei. Carnatii se taie marunt si se adauga la amestecul de ceapa, lasandu/se la dinstuit cca. 15 minute. Apoi se adauga varza murata, se... Citeste continuarea
Prajitura Somloi
Postat de: Alinutza80Blat de vanilie Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si se continua sa mixam pana obtinem o spuma tare. Se incorporeaza pe rand... Citeste continuarea
Supa de peste ca la Szeged
Postat de: mitinitaSe curata pestii , se scot maruntaiele si se taie capetele,apoi pestii se taie in bucati. Se spala bine sub jet de apa rece. Se curata cartoful si ardeiul gras si se taie in cuburi.... Citeste continuarea
Gulyas de porc
Postat de: timeaMai intai curatam si spalam ceapa, ardeiul si rosia. Tocam marunt ceapa si ardeiul si calim 2-3 minute adaugand si rosia decojita. Adaugam carnea spalata si taiata cubulute. Lasam si carnea la... Citeste continuarea
Prajitura Somloi
Postat de: angybBlatul de vanilie: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Incorporam galbenusurile, apa fierbinte,... Citeste continuarea
Tort cu trei creme
Postat de: ZamfiraTapetam o forma de tort cu margine detasabila. Blatul Maro: Frecam ouale intregi cu zaharul si apoi adaugam celelalte ingedient pe rand. Turnam compozitia in tava de tort si il dam la... Citeste continuarea
Sarmalute in foi de stevie
Postat de: SidyCuratam ceapa si o taiem marunt. Tocam marunt mararul. Intr-un bol amestecam carnea, orezul spalat, 1/2 marar tocat, sare si piper. Stevia se opareste in apa fierbinte, sa nu clocoteasca... Citeste continuarea
Supa ungureasca de pui
Postat de: SidySe curata zarzavatul , se spala bine si se taie in 4 morcovii , patrunjelul radacina si rosia . Gulia si telina se taie felii.Frunzele de varza se lasa intregi la fel ca si cateii de usturoi.Ceapa... Citeste continuarea
FRIPTURA *TIGANEASCA*
Postat de: ZamfiraSpalam carnea si-o condimentam. (pieptul de pui trebuie sa fie batut; pulpele de pui - dezosate) Calim putin carnea in ulei de masline, apoi il punem pe gratar. Curatam cartofii, ii... Citeste continuarea
Tort Somloi
Postat de: Elena_Daria*Blat de vanilie: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul (lingura cu lingura) si batem in continuare pana obtinem o... Citeste continuarea
Linzer cu mac si stafide
Postat de: panacrisDin faina, ou, margarina topita, zahar, zahar vanilinat, praf de copt se framanta un aluat elastic, care se pune la rece ptr cca. 30 de minute. Intre timp macul se macina impreuna cu zaharul in... Citeste continuarea
Gulyas de vitel cu galuste de cartofi
Postat de: panacrisCarnea se spala, se curata de pileite si taie cubulete. Se pune carne in oala cu presiune, Kukta, se adauga zacusca sau ghiveciul de legume, bulionul, foia de dafin , cate boabe de piper, cimbru... Citeste continuarea
Aripioare de pui cu sos de mustar
Postat de: MariukaSe spala aripioarele de pui, se presara cu sare si piper si se prajesc in ulei incins 10 minute. Cat timp se rumenesc se pregateste sosul astfel: se amesteca mustarul cu vinul alb si se adauga... Citeste continuarea
Cuib de viespe cu nuca de cocos!
Postat de: panacrisSe framanta un aluat de cozonac din toate ingredientele si se lasa la dospit (eu, recunosc, ca m/am lasat ajutata de " Maricica", masina de paine :D). Laptele de la umplutura se pune la fiert si... Citeste continuarea
Toroş cu cârnaţi
Postat de: botcrinaLuăm varza murată din butoi şi o punem o oră in apă rece pentru a ieşi sarea din ea. Încingem uleiul şi călim cârnaţii tăiaţi rondele, apoi stoarcem varza şi o adăugăm... Citeste continuarea
Taitei cu varza
Postat de: panacrisVarza se curata de frunzele vestejite si se taie fideluta cu rindeaua sau robotul de bucatarie! Atentie, nu se freaca varza cu sare!!! Intr-un ceaun sau un vas cu fundul gros se pune uleiul la... Citeste continuarea
Kȕrtos - cozonac secuiesc
Postat de: liaAm pus ingredientele pt aluat in masina de paine, am setat-o pt framantat si dospit si am lasat-o sa-si faca treaba.(Daca nu aveti masina, framantati un aluat normal din ingredientele date)... Citeste continuarea
Supa Gulas (Guylas)
Postat de: dentistutzaCarnea se portioneaza in cuburi cat pentru un dumicat. Ceapa, ardeiul si morcovul se taie ca pentru ciorba. Cartofii taiati bucati se tin in apa rece. In cratita, se pune ceapa cu cateva... Citeste continuarea
Gulas de porc cu galuste din cartofi
Postat de: ArianaBala- Bacon-ul il taiem in feliute mici si subtiri, si il rumenim putin in uleiul incins. Adaugam si carnea de porc ( taiata in patratele ) si rumenim la foc mic pana cand carnea se inmoaie. Din cand... Citeste continuarea
Desert prajitura Somloi
Postat de: InaBlat de vanilie : Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o spuma tare. Incorporam pe rand galbenusurile, apoi... Citeste continuarea
Papricas unguresc cu pipote de curcan
Postat de: mihaelar63Spalati, curatati si taiati mai marunt pipotele pe care le veti praji usor in untura incinsa . Adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul taiate marunt + chimenul [curatate si spalate in... Citeste continuarea
Desert haios
Postat de: SidyCuratam osanza de pielite si o dam prin masina de tocat carnea. Daca nu avem osanza putem folosi untura de porc dar nu iese o prajitura atat de fina... Luam 250 g din faina si pe care o... Citeste continuarea
Tort Somloi
Postat de: LUKBlat cu vanilie: Amestecam faina cu praful de copt.Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile spuma cu un praf de sare si apa rece.Dupa ce sunt tari adaugam treptat zaharul si... Citeste continuarea
Friptura tiganeasca
Postat de: mitinitaSe taie ceafa de porc in felii si se pune la marinat peste noapte in lapte si usturoi. Bucatile de carne sa fie acoperite cu lapte. A doua zi,se sterge carnea cu prosoape absorbante... Citeste continuarea
Vargabeles sau taitei cu branza
Postat de: mirela0911Se fierb pastele conform instructiunilor. Se strecoara, se dau prin jet de apa rece si se lasa la scurs. Branza se amesteca bine cu zaharul, stafidele, galbenusurile si zaharul vanilat. Se... Citeste continuarea
Gogosari in otet cu prune si conopida
Postat de: mihaelar63Puneti la fiert apa cu otetul , zaharul , sarea , piperul ,semintele de mustar si foile de dafin . Spalati si curatati atent gogosarii de seminte avand grija sa ramana intregi.... Citeste continuarea
Dereie (Coltunasi cu dulceata)
Postat de: melinduta_1990Se pune faina intr-un castron si pe mijloc se face o gaura rotunda unde se pun cele 3 oua si sarea.Se framanata, adaugind si putina apa, pana ce devine un aluat un pic cam tare. Se lasa un pic... Citeste continuarea