Desert chec pufos

de Gicuta69 in Prajituri, 12 Oct 2015 | 22803 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 2 cani zahar (cana de 250 ml)
  • 2 cani faina
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 g stafide
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec pufos:

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste .Batem galbenusurile cu uleiul pus in fir subtire ca la maioneza, adaugam laptele si coaja de lamaie.


Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula de jos in sus.Adaugam apoi treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt. La final adaugam si stafidele.


Tapetam doua tavi mari de cozonac cu hartie de copt, punem compozitia si oprim 5-6 linguri in vas peste care adaugam cele doua linguri cu cacao si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam compozitia de cacao astfel obtinuta in tavi peste compozitia de chec si amestecam usor la suprafata cu furculita. Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu (180 grade) pentru cca 40 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem checul din tavi, il lasam sa se raceasca si il presaram cu zahar pudra.














 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Moni_alex 1

13.10.2015, 10:06

bun!

Gherca Daniela 1

13.10.2015, 10:17

bun, bun!

Lina24 1

05.01.2016, 15:19

super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat