Japoneze
Postat de: rocsi_1612 in PiineDizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 3 linguri lapte, 1 lingura faina si lasam 10 minute sa stea la loc cald, sa cresca putin. Untul il topim, il lasam sa se raceasca, iar laptele il facem...Citeste continuarea
Jumari de casa
Postat de: pasulischi in PorcSlaninuta se taie in bucati potrivit de mari (nici prea mici, nici prea mari...numai bune de infulecat :)) ). Intr-un ceaun mare (din acela pe care il folosim cand taiem porcii de craciun)...Citeste continuarea
Jiaozi Guo-tie (Coltunasi chinezesti)
Postat de: xana in Mancaruri cu carneAluatul: punem faina intr-un castron si adaugam apa fierbinte, putin cate putin, amestecand pana obtinem un aluat omogen si nelipicios dar moale. Il framantam putin cu mana apoi il lasam acoperit...Citeste continuarea
Jumari
Postat de: Zamfira in PorcSpalam slanina sub un jet de apa rece. Taiem slanina cubulete de marimea carnitei pentru tocanite. Daca slanina are soric, scoateti soricul de pe slanina. Punem cubuletele de slanina intr-o...Citeste continuarea
Jumari
Postat de: ralu_ca in PorcFleicile de porc le-am taiat cubulete de , aprox 2-3 cm/2-3 cm. Pe foc, intr-un ceaun (mai mare ) am pus putina apa, apoi am adaugat jumarile taiate. Am amestecat cam tot timpul in ele pentru a nu...Citeste continuarea
Jumari de porc
Postat de: Constelatialeu in PorcDupa ce s-a terminat tot ritualul,injunghiat,parlit,spalat transat,trecem la treaba ,adica eu,ca tare-mi place .Cred ca am fost macelar intr-o alta viata.Stiu foarte bine teoria si la partea cu...Citeste continuarea
Jumari de porc
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriIn zona noastra se foloseste pentru jumari 3/4 din grasimea porcului, iar din 1/4 se face sunca. Se taie grasimea curatata de sorici in fasii subtiri de 4 cm, iar fasiile se taie in cuburi cu...Citeste continuarea
Jambon cu varza calita
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneTocam varza si o frecam cu putina sare sa se inmoaie.Ceapa o taiem marunt,ardeii cubulete,rosiile le decojim si le taiem mai marunt.Intr-o tava punem ceapa,ardeii si rosiile si le calim cu putin...Citeste continuarea
Jambon de porc suculent cu...
Postat de: Toamna07 in PorcPrima varianta de gatire (ca in foto) : Crestam soriciul de la carne,o frecam cu condimentele de mai sus,toate cu masura,si o lasam sa se odihneasca o ora. Asezam feliile de carne intr-o...Citeste continuarea
Jeleu de iaurt cu compot de cirese
Postat de: Dea_Dea in DulciuriIaurtul si compotul se pun in castroane separate. Gelatina se pune la hidratat 5-10 min, apoi se dizolva pe abur. Se pune jumatate de gelatina in iaurt si jumatate in compot. Se pune...Citeste continuarea
Jeleu din fructe de padure
Postat de: adnia in DulciuriSe spala fructele de padure in apa rece si se scurg bine. Intre timp, gelatina se pune la hidratat in 60 ml apa rece ( 10 minute sunt de ajuns). Zmeura si afinele se pun in vasul blenderului si...Citeste continuarea
Jumari
Postat de: Elena_Daria in PorcSe taie slanina cubulete, apoi se pune intr-un ceaun. Se tine la foc mediu pana cand grasimea se topeste si se formeaza jumarile. Dupa ce acestea sau rumenit se scot pe servetele pentru a...Citeste continuarea
Jeleu cu zmeura
Postat de: ianculubita in DulciuriIntr-un bol acoperim zmeura cu vin si lasam 1h dupa care strecuram, punem vinul intr-un vas pe foc impreuna cu zahar si batonul de vanilie taiat pe lung. Dupa ce s-a topit zaharul fara sa fiarba,...Citeste continuarea
Jeleu de prune
Postat de: papabundetot in Dulceata / GemIntr-o craticioara am pus zaharul si apa si le-am pus la foc pana cand zaharul s-a topit si s-a format sirop. Prunele le-am spalat si le-am taiat jumatati si le-am adaugat apoi peste siropul de...Citeste continuarea
Jeleu de fructe
Postat de: ianculubita in Dulciuri1-punem pe foc ciresele cu apa,zahar,lasam cateva minute,dupa ce s-au racit le pasam cu blenderul,trecem piureul prin sita,rezultatul amestecam cu gelatina hidratata,vanilia,smantana,amestecam...Citeste continuarea
Jeleu de căpşuni
Postat de: diaconta in Dulceata / GemCapşunii i-am curatat,i-am spalat si i-am lasat cu zahar de dimineata pâna seara. Am amestecat din când în când sa se topeasca zaharul. Am zdropit o parte din...Citeste continuarea
Jeleu de rubarba si capsuni
Postat de: adnia in Dulceata / GemSe curata tijele de rubarba si se taie cubulete. Se pune pe foc impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si zeama de lamaie. Se amesteca, sa nu se prinda de fund si se lasa pe aragaz pana cand...Citeste continuarea
Jambon la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneLuam bucata de jambon o spalam si o stergem de apa ,o ungem pe ambele parti cu putin ulei de masline,condimentam cu sare,piper si cimbru.Apoi facem mici crestaturi pe suprafata jambonului si...Citeste continuarea
Jalebi(covrigei insiropati)
Postat de: antici_gabytza in PrajituriAmestecam iaurtul cu faina,untul, zaharul pudra,colorantul si un praf de sare pana obtinem un aluat mai gros decât cel de clatite.Il dam la rece 2 ore. Intr-o tigaie adaugam uleiul si il...Citeste continuarea
Jeleu de visine
Postat de: petruta_ionela84 in DulciuriGelatina se pune pe bain- marine impreuna cu 200 g de sirop si se amesteca pana se topeste. Se adauga apoi in restul de sirop si se pune la rece pana se incheaga. Citeste continuarea
Jeleu de piersici si crema la pahar
Postat de: Patricia_Iordache_79 in DulciuriCum preparam jeleul: Mixam jumatatile de piersici scurse de zeama pana obtinem o pasta nu foarte fina. Punem la hidratat gelatina in cele 4 linguri de sirop si lasam 10 minute. Topim...Citeste continuarea
Jeleu de mere cu alte fructe
Postat de: Doinavar in DulciuriCuratati toate fructele de coaja, in afara de lamaie, taiati merele bucati, fara cotoare si puneti-le la fiert in apa cat sa le acopere. E de preferat sa le fierbeti intr-o oala de fiert in aburi...Citeste continuarea
Jumări
Postat de: DinDragostePentruGatit in PorcSe taie slănina cubuleţe astfel încât fiecare cubuleţ să cuprindă şi o parte de carne. Se sărează (1/2 linguriţă sare). Se pun într-un ceaun şi se ţin la...Citeste continuarea
Jeleuri de fructe
Postat de: adnia in DulciuriAm fiert bine sucurile de fructe cu zahar si zeama de lamaie, pana s-au facut un sirop gros, apoi am incorporat gelatina hidratata anterior in apa si am turnat in forme. Am lasat la racit peste...Citeste continuarea
Jumari de porc
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriTaiem pieptul de porc in cubulete potrivite si le punem intr-un tuci pe foc. Adaugam o cana cu apa si acoperim cu un capac. Lasam la inabusit circa 10 minute, dupa care luam capacul si lasam la...Citeste continuarea
Jeleuri de lamaie
Postat de: cristina_s_world in DulciuriIntr-o craticioara punem lamaile si apa destula pentru a le cuprinde. Punem craticioara pe foc si lasam la fiert pana ce lamaile se inmoaie. Cand sunt gata, le taiem in jumatate si scoatem...Citeste continuarea
Jeleu de corcoduse rosii
Postat de: iri_love in Dulceata / Gemse spala corcodusele si se pun la fiert cu apa. cand au fiert corcodusele se strecoara si se paseaza bine ,iar zeama obtinuta se pune la fiert cu zaharul. ...Citeste continuarea
Jumeri
Postat de: oana_pisicutza16 in Porcse curata slanina de soric si se taie cubulete se pun cubuletele de slanina intr-o oala si se pun la foc se tin pe foc pana se rumenesc bine...Citeste continuarea
Japoneze
Postat de: LALY in PiineIntr-un castron amestecam drojdia cu zaharul pana cand aceasta se lichefiaza. Adaugam 3-4 linguri de lapte caldut si 2 linguri rase cu faina. Omogenizam bine si dam vasul la loc cald, ferit de...Citeste continuarea
Jambalaya de pui
Postat de: Brindusa in PuiPentru condimentul cajun se rasnesc toate mirodeniile pana devin ca o pulbere. Daca nu aveti piper cayenne, puteti folosi chilli. Incalzeste uleiul si pune bucatile de pui. Lasa-le pana...Citeste continuarea
Jumari
Postat de: carla27carla in PorcSe taie slaninuta bucatele si se pune intr-o tigaie la prajit.Se adauga o ceasca de apa.Daca mai e nevoie se mai adauga apa.Se lasa sa se rumeneasca .Cand sunt gata se scot intr-un castron si se...Citeste continuarea
Jumari de ou cu sunca si telemea
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriAm pus la calit in putin ulei sunca taiata bucati mici. Intr-un castron am pus cele 3 oua pe care le-am batut putin cu o furculita, apoi am adaugat branza data prin razatoare. Am pus amestecul...Citeste continuarea
Japchae - korean noodles din...
Postat de: mitinita in PuiPieptul de pui se taie in cubulete de app 1 cm si se marineaza cu 1/2 lingurita de lingurita de ulei de susan si 1 lingura de sos de soia si se lasa deoparte cam 30 de minute. Se...Citeste continuarea
Jumari de ou cu ceapa si marar
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriAm tocat mărunt cepa şi am pus-o la călit în puţin ulei. Când şi-a schimbat culoarea am pus mărarul, spălat bine şi tocat şi acesta mărunt. Am amestecat...Citeste continuarea
Jumari
Postat de: Ubulika in PorcSe taie slanina bucati potrivite.Punem cubuletele de slaninuta intr-o cratita (de preferinta antiaderenta).Punem peste 100 ml apa si acoperim cu un capac. Lasam la inabusit 5 minute, dupa care...Citeste continuarea
Joulutorttu
Postat de: giorgi in PrajituriSe decongeleaza foietajul ,se taie diverse forme,moristi,flori Poinsetia ,in special,la mijloc punandu-i-se gem amestecat cu nuca macinata,zdrobita sau nuca de cocos. Citeste continuarea
Joconde et Amaretto
Postat de: Anamaria7 in TorturiDecor Joconde: Incalzim cuptorul la 180C si pregatim o tava de 35cm x 45 cm pe care o tinem in frigider. Mixam untul cu zaharul, apoi punem albusurile, pe rand, iar la sfarsit, cacaoa...Citeste continuarea
Jeleu de morcovi
Postat de: lia in DulciuriCuratam, spalam si dam morcovii pe razatoarea mica. Intr-un castron, amestecam morcovii cu zaharul si-I lasam sa-si lase zeama, amestecand din cand in cand, cateva ore bune (3-4h). Golim amestecul...Citeste continuarea
Jumari
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriSlanina trebuie sa fie impanata cu carnita sa iasa jumarile mai bune. Slanina se taie cuburi potrivite. Intr-un ceaun se pune lingura de ulei si slanina taiata. La inceput la foc mare se...Citeste continuarea
Jambalaya cu pui si carnati
Postat de: mirela0911 in PuiSe spala bine orezul dupa care se lasa timp de 20 minute la inmuiat. Se clateste cu apa rece si se pune la scurs. Intre timp, se pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si se prajeste...Citeste continuarea
Jambon la gratar
Postat de: gelu in PorcSe taie jambonul felii de cca 1 cm. grosime,se condimenteaza,se pune un varf de cutit de unt deasupra si se da la cuptorul incalzit(pe grilajul cuptorului)cca 30 min. Dupa cca 15-20 min se...Citeste continuarea
Jumari si untura
Postat de: gelu in PorcSe taie slanina bucati mai mari de cca 4 cm. Intr-o cratita potrivita sau mai bine intr-un tuci de fonta se pune 1 lingura de untura sau de ulei. Se incinge uleiul se pun bucatile de slanina, se...Citeste continuarea
Japanese Cheesecake - Prajitura...
Postat de: gaby_d in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Dam albusurile la rece. Branza de vaci o amestecam cu smantana si zaharul si bagam blenderul. O pasam pana e fina, fina. Incepem sa adaugam galbenusurile,...Citeste continuarea
Jumari de porc
Postat de: MIUTA in PorcSe taie slanina cubulete sau betigase dupa preferinta. Se pune intr-o oala incapatoare pe foc slanina cu 100 ml apa. Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Slanina se prajeste...Citeste continuarea
Jambon de porc la cuptor cu cartofi...
Postat de: panacris in PorcJambonul se pune la fiert cca. 20 de minute in apa cu sare, foi de dafin si piper boabe. Intre timp se caleste ceapa taiata julien cu baconul taiat subtire. Dupa ce a fiert jambonul, se...Citeste continuarea
Japoneze
Postat de: lia in PiineAluatul, l-am facut in masina de paine, iar ingredientele le-am pus in cuva masinii, exact in ordinea enumerata mai sus. Am setat masina pt framantat si dospit, iar dupa 90’, aluatul era...Citeste continuarea
Jumari de ou cu mezeluri si salata...
Postat de: maxion in Aperitive / Garniturimezelurile le tocam cubulete si le calim in 30ml ulei de masline. Ouale le batem intr-un castron cu condimentele si laptele, dupa care le turnam peste mezeluri. Lasam totul la prajit si amestecam...Citeste continuarea
Jeleu de banane si capsuni
Postat de: alldaycooking in DulciuriBananele se paseaza si se amesteca cu sucul de lamaie. Se mixeaza apoi cu iaurtul de baut si smantana pentru a se obtine un piure fin. Gelatina se incalzeste in 100 ml apa, fara a nu se...Citeste continuarea
Jeleuri de fructe
Postat de: sufletista in Dulciuripunem gelatina la inmuiat in 50 ml apa 5 minute, dupa care o pregatim conform instructiunilor de pe plic intre timp punem sucul, zaharul, zeama de lamaie pe foc si lasam sa fiarba 2-3 clocote,...Citeste continuarea
Jeleuri de fructe
Postat de: lilik in DulciuriPunem gelatina in apa pt 5-10 minute. Intre timp punem sucul de fructe,zeama de lamaie si zaharul pe foc mic si lasam sa dea 2 clocote apoi adaugam gelatina si amestecam sa se topeasca....Citeste continuarea