A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Japoneze

Postat de: rocsi_1612 in Piine

Dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 3 linguri lapte, 1 lingura faina si lasam 10 minute sa stea la loc cald, sa cresca putin. Untul il topim, il lasam sa se raceasca, iar laptele il facem...Citeste continuarea

Jumari de casa

Postat de: pasulischi in Porc

Slaninuta se taie in bucati potrivit de mari (nici prea mici, nici prea mari...numai bune de infulecat :))  ). Intr-un ceaun mare (din acela pe care il folosim cand taiem porcii de craciun)...Citeste continuarea

Jiaozi Guo-tie (Coltunasi chinezesti)

Postat de: xana in Mancaruri cu carne

Aluatul: punem faina intr-un castron si adaugam apa fierbinte, putin cate putin, amestecand pana obtinem un aluat omogen si nelipicios dar moale. Il framantam putin cu mana apoi il lasam acoperit...Citeste continuarea

Jumari

Postat de: Zamfira in Porc

Spalam slanina sub un jet de apa rece. Taiem slanina cubulete de marimea carnitei pentru tocanite. Daca slanina are soric, scoateti soricul de pe slanina. Punem cubuletele de slanina intr-o...Citeste continuarea

Jumari

Postat de: ralu_ca in Porc

Fleicile de porc le-am taiat cubulete de , aprox 2-3 cm/2-3 cm. Pe foc, intr-un ceaun (mai mare ) am pus putina apa, apoi am adaugat jumarile taiate. Am amestecat cam tot timpul in ele pentru a nu...Citeste continuarea

Jumari de porc

Postat de: Constelatialeu in Porc

Dupa ce s-a terminat tot ritualul,injunghiat,parlit,spalat transat,trecem la treaba ,adica eu,ca tare-mi place .Cred ca am fost macelar intr-o alta viata.Stiu foarte bine teoria si la partea cu...Citeste continuarea

Jumari de porc

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

In zona noastra se foloseste pentru jumari 3/4 din grasimea porcului, iar din 1/4 se face sunca. Se taie grasimea curatata de sorici in fasii subtiri de 4 cm, iar fasiile se taie in cuburi cu...Citeste continuarea

Jambon cu varza calita

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Tocam varza si o frecam cu putina sare sa se inmoaie.Ceapa o taiem marunt,ardeii cubulete,rosiile le decojim si le taiem mai marunt.Intr-o tava punem ceapa,ardeii si rosiile si le calim cu putin...Citeste continuarea

Jambon de porc suculent cu...

Postat de: Toamna07 in Porc

Prima varianta de gatire (ca in foto) : Crestam soriciul de la carne,o frecam cu condimentele de mai sus,toate cu masura,si o lasam sa se odihneasca o ora. Asezam feliile de carne intr-o...Citeste continuarea

Jeleu de iaurt cu compot de cirese

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Iaurtul si compotul se pun in castroane separate. Gelatina se pune la hidratat 5-10 min, apoi se dizolva pe abur. Se pune jumatate de gelatina in iaurt si jumatate in compot. Se pune...Citeste continuarea

Jeleu din fructe de padure

Postat de: adnia in Dulciuri

Se spala fructele de padure in apa rece si se scurg bine. Intre timp, gelatina se pune la hidratat in 60 ml apa rece ( 10 minute sunt de ajuns). Zmeura si afinele se pun in vasul blenderului si...Citeste continuarea

Jumari

Postat de: Elena_Daria in Porc

Se taie slanina cubulete, apoi se pune intr-un ceaun. Se tine la foc mediu pana cand grasimea se topeste si se formeaza jumarile. Dupa ce acestea sau rumenit se scot pe servetele pentru a...Citeste continuarea

Jeleu cu zmeura

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Intr-un bol acoperim zmeura cu vin si lasam 1h dupa care strecuram, punem vinul intr-un vas pe foc impreuna cu zahar si batonul de vanilie taiat pe lung. Dupa ce s-a topit zaharul fara sa fiarba,...Citeste continuarea

Jeleu de prune

Postat de: papabundetot in Dulceata / Gem

Intr-o craticioara am pus zaharul si apa si le-am pus la foc pana cand zaharul s-a topit si s-a format sirop. Prunele le-am spalat si le-am taiat jumatati si le-am adaugat apoi peste siropul de...Citeste continuarea

Jeleu de fructe

Postat de: ianculubita in Dulciuri

1-punem pe foc ciresele cu apa,zahar,lasam cateva minute,dupa ce s-au racit le pasam cu blenderul,trecem piureul prin sita,rezultatul amestecam cu gelatina hidratata,vanilia,smantana,amestecam...Citeste continuarea

Jeleu de căpşuni

Postat de: diaconta in Dulceata / Gem

Capşunii i-am curatat,i-am spalat si i-am lasat cu zahar de dimineata pâna seara. Am amestecat din când în când sa se topeasca zaharul. Am zdropit o parte din...Citeste continuarea

Jeleu de rubarba si capsuni

Postat de: adnia in Dulceata / Gem

Se curata tijele de rubarba si se taie cubulete. Se pune pe foc impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si zeama de lamaie. Se amesteca, sa nu se prinda de fund si se lasa pe aragaz pana cand...Citeste continuarea

Jambon la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Luam bucata de jambon o spalam si o stergem de apa ,o ungem pe ambele parti cu putin ulei de masline,condimentam cu sare,piper si cimbru.Apoi facem mici crestaturi pe suprafata jambonului si...Citeste continuarea

Jalebi(covrigei insiropati)

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Amestecam iaurtul cu faina,untul, zaharul pudra,colorantul si un praf de sare pana obtinem un aluat mai gros decât cel de clatite.Il dam la rece 2 ore. Intr-o tigaie adaugam uleiul si il...Citeste continuarea

Jeleu de visine

Postat de: petruta_ionela84 in Dulciuri

Gelatina se pune pe bain- marine impreuna cu 200 g de sirop si se amesteca pana se topeste. Se adauga apoi in restul de sirop si se pune la rece pana se incheaga. Citeste continuarea

Jeleu de piersici si crema la pahar

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Dulciuri

Cum preparam jeleul:   Mixam jumatatile de piersici scurse de zeama pana obtinem o pasta nu foarte fina. Punem la hidratat gelatina in cele 4 linguri de sirop si lasam 10 minute. Topim...Citeste continuarea

Jeleu de mere cu alte fructe

Postat de: Doinavar in Dulciuri

Curatati toate fructele de coaja, in afara de lamaie, taiati merele bucati, fara cotoare si puneti-le la fiert in apa cat sa le acopere. E de preferat sa le fierbeti intr-o oala de fiert in aburi...Citeste continuarea

Jumări

Postat de: DinDragostePentruGatit in Porc

Se taie slănina cubuleţe astfel încât fiecare cubuleţ să cuprindă şi o parte de carne.  Se sărează (1/2 linguriţă sare). Se pun într-un ceaun şi se ţin la...Citeste continuarea

Jeleuri de fructe

Postat de: adnia in Dulciuri

Am fiert bine sucurile de fructe cu zahar si zeama de lamaie, pana s-au facut un sirop gros, apoi am incorporat gelatina hidratata anterior in apa si am turnat in forme. Am lasat la racit peste...Citeste continuarea

Jumari de porc

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Taiem pieptul de porc in cubulete potrivite si le punem intr-un tuci pe foc. Adaugam o cana cu apa si acoperim cu un capac. Lasam la inabusit circa 10 minute, dupa care luam capacul si lasam la...Citeste continuarea

Jeleuri de lamaie

Postat de: cristina_s_world in Dulciuri

Intr-o craticioara punem lamaile si apa destula pentru a le cuprinde. Punem craticioara pe foc si lasam la fiert pana ce lamaile se inmoaie. Cand sunt gata, le taiem in jumatate si scoatem...Citeste continuarea

Jeleu de corcoduse rosii

Postat de: iri_love in Dulceata / Gem

se spala corcodusele si se pun la fiert cu apa.     cand au fiert corcodusele se strecoara si se paseaza bine ,iar zeama obtinuta se pune la fiert cu zaharul.  ...Citeste continuarea

Jumeri

Postat de: oana_pisicutza16 in Porc

  se curata slanina de soric si se taie cubulete se pun cubuletele de slanina intr-o oala si se pun la foc se tin pe foc pana se rumenesc bine...Citeste continuarea

Japoneze

Postat de: LALY in Piine

Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul pana cand aceasta se lichefiaza. Adaugam 3-4 linguri de lapte caldut si 2 linguri rase cu faina. Omogenizam bine si dam vasul la loc cald, ferit de...Citeste continuarea

Jambalaya de pui

Postat de: Brindusa in Pui

Pentru condimentul cajun se rasnesc toate mirodeniile pana devin ca o pulbere. Daca nu aveti piper cayenne, puteti folosi chilli.  Incalzeste uleiul si pune bucatile de pui. Lasa-le pana...Citeste continuarea

Jumari

Postat de: carla27carla in Porc

Se taie slaninuta bucatele si se pune intr-o tigaie la prajit.Se adauga o ceasca de apa.Daca mai e nevoie se mai adauga apa.Se lasa sa se rumeneasca .Cand sunt gata se scot intr-un castron si se...Citeste continuarea

Jumari de ou cu sunca si telemea

Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / Garnituri

Am pus la calit in putin ulei sunca taiata bucati mici. Intr-un castron am pus cele 3 oua pe care le-am batut putin cu o furculita, apoi am adaugat branza data prin razatoare. Am pus amestecul...Citeste continuarea

Japchae - korean noodles din...

Postat de: mitinita in Pui

  Pieptul de pui se taie in cubulete de app 1 cm si se marineaza cu 1/2 lingurita de lingurita de ulei de susan si 1 lingura de sos de soia si se lasa deoparte cam 30 de minute. Se...Citeste continuarea

Jumari de ou cu ceapa si marar

Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / Garnituri

Am tocat mărunt cepa şi am pus-o la călit în puţin ulei. Când şi-a schimbat culoarea am pus mărarul, spălat bine şi tocat şi acesta mărunt. Am amestecat...Citeste continuarea

Jumari

Postat de: Ubulika in Porc

Se taie slanina bucati potrivite.Punem cubuletele de slaninuta intr-o cratita (de preferinta antiaderenta).Punem peste 100 ml apa si acoperim cu un capac. Lasam la inabusit 5 minute, dupa care...Citeste continuarea

Joulutorttu

Postat de: giorgi in Prajituri

Se decongeleaza foietajul ,se taie diverse forme,moristi,flori Poinsetia ,in special,la mijloc punandu-i-se gem amestecat cu nuca macinata,zdrobita sau nuca de cocos. Citeste continuarea

Joconde et Amaretto

Postat de: Anamaria7 in Torturi

Decor Joconde: Incalzim cuptorul la 180C si pregatim o tava de 35cm x 45 cm pe care o tinem in frigider. Mixam untul cu zaharul, apoi punem albusurile, pe rand, iar la sfarsit, cacaoa...Citeste continuarea

Jeleu de morcovi

Postat de: lia in Dulciuri

Curatam, spalam si dam morcovii pe razatoarea mica. Intr-un castron, amestecam morcovii cu zaharul si-I lasam sa-si lase zeama, amestecand din cand in cand, cateva ore bune (3-4h). Golim amestecul...Citeste continuarea

Jumari

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Slanina trebuie sa fie impanata cu carnita sa iasa jumarile mai bune. Slanina se taie cuburi potrivite. Intr-un ceaun se pune lingura de ulei si slanina taiata. La inceput la foc mare se...Citeste continuarea

Jambalaya cu pui si carnati

Postat de: mirela0911 in Pui

Se spala bine orezul dupa care se lasa timp de 20 minute la inmuiat. Se clateste cu apa rece si se pune la scurs. Intre timp, se pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si se prajeste...Citeste continuarea

Jambon la gratar

Postat de: gelu in Porc

Se taie jambonul felii de cca 1 cm. grosime,se condimenteaza,se pune un varf de cutit de unt deasupra si se da la cuptorul incalzit(pe grilajul cuptorului)cca 30 min. Dupa cca 15-20 min se...Citeste continuarea

Jumari si untura

Postat de: gelu in Porc

Se taie slanina bucati mai mari de cca 4 cm. Intr-o cratita potrivita sau mai bine intr-un tuci de fonta se pune 1 lingura de untura sau de ulei. Se incinge uleiul se pun bucatile de slanina, se...Citeste continuarea

Japanese Cheesecake - Prajitura...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Dam albusurile la rece. Branza de vaci o amestecam cu smantana si zaharul si bagam blenderul. O pasam pana e fina, fina. Incepem sa adaugam galbenusurile,...Citeste continuarea

Jumari de porc

Postat de: MIUTA in Porc

Se taie slanina cubulete sau betigase dupa preferinta. Se pune intr-o oala incapatoare pe foc slanina cu 100 ml apa. Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Slanina se prajeste...Citeste continuarea

Jambon de porc la cuptor cu cartofi...

Postat de: panacris in Porc

Jambonul se pune la fiert cca. 20 de minute in apa cu sare,  foi de dafin si piper boabe. Intre timp se caleste ceapa taiata julien cu baconul taiat subtire. Dupa ce a fiert jambonul, se...Citeste continuarea

Japoneze

Postat de: lia in Piine

Aluatul, l-am facut in masina de paine, iar ingredientele le-am pus in cuva masinii, exact in ordinea enumerata mai sus. Am setat masina pt framantat si dospit, iar dupa 90’, aluatul era...Citeste continuarea

Jumari de ou cu mezeluri si salata...

Postat de: maxion in Aperitive / Garnituri

mezelurile le tocam cubulete si le calim in 30ml ulei de masline. Ouale le batem intr-un castron cu condimentele si laptele, dupa care le turnam peste mezeluri. Lasam totul la prajit si amestecam...Citeste continuarea

Jeleu de banane si capsuni

Postat de: alldaycooking in Dulciuri

Bananele se paseaza si se amesteca cu sucul de lamaie. Se mixeaza apoi cu iaurtul de baut si smantana  pentru a se obtine un piure fin. Gelatina se incalzeste in 100 ml apa, fara a nu se...Citeste continuarea

Jeleuri de fructe

Postat de: sufletista in Dulciuri

punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa 5 minute, dupa care o pregatim conform instructiunilor de pe plic intre timp punem sucul, zaharul, zeama de lamaie pe foc si lasam sa fiarba 2-3 clocote,...Citeste continuarea

Jeleuri de fructe

Postat de: lilik in Dulciuri

Punem gelatina in apa pt 5-10 minute. Intre timp punem sucul de fructe,zeama de lamaie si zaharul pe foc mic si lasam sa dea 2 clocote apoi adaugam gelatina si amestecam sa se topeasca....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]