Irina

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 13.12.2008

RETETE291
PRIETENI283
Retete / Dulciuri

Briose glazurate

In Prajituri la 21 Noi 2013

Aceasta e o reteta de briose cu migdale pe care am mai facut-o, dar cu cacao in compozitie. Reteta aici . De data aceasta am facut doua glazuri: una de ciocolata cu cacao si una cu ciocolata cu zmeura. Din pacate poze cu prepararea glazurilor nu am...dar am pozele finale. :) Untul...

Ciocolata de casa

In Prajituri la 14 Noi 2013

Cand musc dintr-o bucata ma duc cu gandul departe, departe. Mama ne facea acasa si era asa de buna! Iar cand eram in facultate (stateam la camin, ca asa era pe vremea aia) si ne apuca dorul de ciocolata ne faceam singure, pe resoul la care ne si incalzeam. Era asa de simplu de facut... Astazi...

Sandwich cu crema mascarpone

In Prajituri la 13 Noi 2013

Am separat intai galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat bine cu zaharul. Am adaugat cacao, zahar vanilat, esenta de rom. Albusurile batute spuma le-am pus peste compozitie si le-am incorporat usor, dupa care am adaugat si faina, cate o lingura, amestecand la fel de usor,...

Desert prajitura negresa

In Prajituri la 6 Noi 2013

Iata si reteta mea de negresa:  Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, am adaugat galbenusurile si iar am mixat. Am adaugat cacao, nucile macinate, zaharul vanilat si esenta de rom. Am batut albusurile spuma si le-am adaugat cremei.  La final am adaugat faina si praful de...

Biscuiti cu ovaz si ciocolata

In Prajituri la 28 Oct 2013

Cei mai buni biscuiti, ever! Nu degeaba prefer eu dulciurile facute in casa. Am incins intai cuptorul la 180 grade. Am pus untul topit impreuna cu zaharul si le-am mixat, dupa care am adaugat ouale, praful de sare, faina alba si praful de copt. Am incorporat apoi faina de ovaz, nuca si...

Melci cu nuca

In Prajituri la 24 Oct 2013

Foaia decongelata am intins-o si am uns-o cu putin unt topit, pentru a se lipi mai bine nuca. Am presarat peste foaie nuca macinata, cat sa o acopere bine, praf de scortisoara si zahar brun. Cred ca fiecare poate pune ingredientele in cantitati mai mici sau mai mari, dupa preferinta. Am...

Tarta cu prune

In Prajituri la 11 Sep 2013

Am navigat o vreme printre retetele voastre de tarte cu prune, care de care mai buna. O vreme am salivat, dupa care am pus mana sa-mi fac si eu... si de atunci nu ma mai opresc! :)) Reteta asta de aluat am mai folosit-o si cu alte ocazii. Iese un aluat fraged si bun, iar prunele se pot inlocui...

Tarta cu rondele de mere

In Prajituri la 4 Sep 2013

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat 3 linguri de zahar, apoi pe rand galbenusurile. La final, am adaugat usor faina in ploaie. Am turnat aluatul intr-o tava unsa cu unt.  Merele le-am curatat de coaja si am inlaturat cotoarele.  Le-am...

Tarta cu piersici in vas Zepter

In Prajituri la 22 Aug 2013

Pentru ca a trecut muuulta vreme de cand n-am mai facut ceva bun, am inceput cu ceva usor si bun de tot, o tarta cu piersici.  Am separat albusurile de galbenusuri, piersicile le-am spalat bine de puf si le-am taiat in bucati mari. Fiind coapte bine, am reusit destul de repede sa fac...

Strudele cu cirese

In Prajituri la 27 Iun 2013

Am spalat ciresele, le-am rupt coditele si am scos samburii.  Ciresele le-am pus intr-o sita, deasupra unui bol, impreuna cu 2 linguri de zahar, pentru a-si lasa zeama. Asa de carnoase au fost incat s-a scurs foarte putina zeama. Probabil ca puteam sa le pun direct pe foi.  Am...

Tort cu bilute de ciocolata

In Torturi la 26 Iun 2013

Am pus piscoturile la robot pana s-au sfaramat si am adaugat untul moale. Am amestecat. Am pregatit o forma cu fund detasabil, am pus piscoturile in ea si am tasat. Am dat la frigider pentru 10 minute. Am amestecat crema mascarpone cu smantana si mierea de albine. Am adaugat Amaretto....

Placinta cu branza si stafide

In Prajituri la 26 Iun 2013

Am scos foile de placinta din congelator si le-am lasat la dezghetat. Pentru ca am facut o cantitate mai mica de placinta, am folosit doar 4 foi, pe care le-am taiat in doua. Astfel am obtinut 8 foi mai mici, 5 dintre ele le-am pus pe fundul tavii si 3 deasupra. Am pus in bolul...

Tort de inghetata cu ciocolata si vanilie

In Torturi la 21 Iun 2013

Dupa cum va ziceam, am urmat pas cu pas reteta Jamilei de inghetata de vanilie. Laptele impreuna cu smantana le-am pus intr-un vas pe foc, am adaugat vanilia si pastaile. Cand laptele a dat semne ca incepe sa fiarba am oprit focul. Dupa 20 minute am scos pastaile din lapte. Intre timp, am...

Briose cu bucati de ciocolata

In Prajituri la 23 Mai 2013

Incalziti cuptorul la 180 grade C. Mixati untul cu zaharul, apoi adaugati galbenusurile.  Mixati 2 minute, sau pana se topeste zaharul, apoi adaugati albusurile batute spuma. Amestecati. Adaugati 3 linguri de cacao,lichiorul Amaretto si mixati, apoi adaugati faina. Taiati ciocolata...

Briose cu ciocolata

In Prajituri la 10 Mai 2013

Am pus drojdia cu o lingura de zahar si apa calduta intr-o ceasca, am amestecat pana s-a dizolvat zaharul si am lasat 5 minute sa creasca.  Intre timp am batut ouale, apoi le-am amestecat cu maiaua. Faina impreuna cu sarea si zaharul ramas le-am pus in vasul robotului si le-am mixat 15...

Tarta cu fructe de padure

In Prajituri la 26 Apr 2013

Puneti piscoturile la robot pana se sfarama si adaugati untul moale. Amestecati putin. Luati o forma cu fund detasabil, puneti piscoturile in ea, tasati si dati la frigider pentru 10 minute. Amestecati crema mascarpone cu smantana si mierea de albine. Puneti crema obtinuta peste blatul de...

Briose cu rahat

In Prajituri la 25 Apr 2013

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul. Albusurile batute spuma le-am mixat cu zaharul bine de tot, am adaugat galbenusurile si uleiul, esenta de rom.  Am folosit rahat de mai multe culori si l-am taiat cubulete, apoi l-am adaugat in compozitie....

Mini Croissants cu gem de gutui

In Prajituri la 20 Mar 2013

Lasati aluatul la decongelat cateva ore. Intindeti-l pe masa. Porniti cuptorul la 200 grade. Ungeti tava de copt cu unt. Taiati-l in fasii mai mici, pentru a obtine croissante micute si formati triunghiuri isoscele.  Puneti cate o lingurita de gem pe fiecare triunghi format si...

Briose cu migdale si cacao

In Prajituri la 1 Mar 2013

Se incalzeste cuptorul la 190 grade si se pregatesc formele pentru briose. Se pun ingredientele pe rand intr-un vas si se bat cu mixerul energic 2 minute, pana se obtine o compozitie omogena. Se pune compozitia in formele pentru briose (eu am folosit forme de hartie pentru briose, pe care...

Tarta cu mere

In Prajituri la 27 Feb 2013

Eu am folosit robotul de bucatarie pentru aluat si l-am preparat imediat.  Aluatul de tarta : Puneti faina, zaharul si sarea in robot si amestecati de cateva ori.  Taiati untul in cubulete, adaugati-l in vas si amestecati pret de 8-10 secunde, cat bucatile de unt sa se fi...

Briose cu fructe de padure

In Prajituri la 12 Feb 2013

Incalzim cuptorul la 190 grade C.  Amestecam untul cu zaharul, adaugam ouale pe rand, faina si la final fructele, pana obtinem o compozitie omogena. Intr-o forma de silicon pentru briose punem hartiile pt. briose (eu am folosit din acelea mici, mici, ca mi s-au parut mai dragute) si...

Cheesecake cu ciocolata

In Prajituri la 1 Feb 2013

Se maruntesc biscuitii la robot, se amesteca cu 45 g unt si se omogenizeaza. Se pune amestecul intr-o forma de tort cu fund detasabil ( eu am folosit una cu diametru de 18 cm), se preseaza bine si se lasa in frigider 10 minute. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade. Branza se mixeaza cu...

Tort cu crema de ciocolata si Skittles

In Torturi la 31 Ian 2013

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul si am mixat pana au intepenit. :D   Am de fiecare data grija sa bat bine albusurile, pt ca blatul sa-mi iasa pufos, chiar daca nu adaug praf de copt . Am adaugat pe rand cate un galbenus, esenta de...

Tort cu crema mascarpone si capsuni

In Torturi la 31 Ian 2013

Capsunile se taie felii, se pun intr-un vas pe aragaz impreuna cu mierea. Cand mierea s-a topit, cratita se ia de pe foc si se adauga gelatina, se amesteca si se lasa la racit. Biscuitii se sfarama si se amesteca cu unt, dupa care se pun intr-o forma cu fund detasabil si se preseaza bine...

Monte Bianco (desert din castane)

In Dulciuri la 12 Dec 2012

Puneti castanele decojite, laptele si zaharul in vasul Zepter de 2,2 ml. Aprindeti aragazul la treapta medie si dati in fiert.  Reduceti caldura si fierbeti cu capac 20-25 minute, pana ce castanele se inmoaie. Scurgeti laptele, daca este necesar. Mixati castanele cu MixSy(VG-022-K),...

Pere in vin rosu

In Dulciuri la 12 Dec 2012

Puneti vinul, apa, zaharul si scortisoara intr-un vas Zepter de 2,2 l, acoperiti, aprindeti aragazul la treapta medie si fierbeti. Puneti perele si preparati cca. 15 minute, urmarind ca indicatorul Termocontrol sa ramana in zona verde.  Scoateti perele. Lasati lichidul sa mai fiarba...

Budinca Amaretto

In Prajituri la 12 Dec 2012

Asezati laptele si smantana intr-un vas de 2,2l. Acoperiti vasul, aprindeti aragazul la treapta medie si fierbeti (indicatorul Termocontrolului sa fie in zona verde). Intre timp, bateti ouale cu zaharul intr-un bol. Turnati ouale batute in laptele care fierbe. Amestecati bine. Nu puneti...

Tort cu crema mascarpone si piure de piersici

In Torturi la 12 Iun 2012

Am curatat piersicile de coaja, le-am taiat si le-am pus la blender pentru a obtine un piure fin. Piureul l-am pus intr-o cratita pe foc impreuna cu 3 linguri de zahar si am lasat la fiert foarte putin, pana s-a topit zaharul. Am adaugat gelatina dintr-un plic si am amestecat bine,...

Gogosi cu ciocolata

In Prajituri la 26 Ian 2012

  Intr-o ceasca se pune laptele caldut si drojdia. Oul se amesteca cu zaharul si cu un praf de sare, se adauga untul topit, iaurtul si esenta de vanilie. Se adauga faina si se framanta bine aluatul. Se lasa la dospit, acoperit cu un prosop curat si intre timp se pregateste...

Salam de biscuiti reteta

In Prajituri la 24 Ian 2012

Salam de biscuiti reteta Am rupt biscuitii in bucati mici si i-am pus intr-un castron impreuna cu nucile maruntite (cu sucitorul), cu rahatul taiat cubulete si stafidele. Daca Matei nu mi-ar fi dat tarcoale as fi imbatat putin stafidele...  Am folosit biscuiti Petit beurre pentru...

Afisate 31 - 60 din 72 retete    

Postari recente

publicat la 04.04.2016

Pui umplut cu spanac si feta

publicat la 15.03.2016

Supa de rosii cu branza

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]