Mihaela11_jo

1

Bucataras
incepator

Amman

Bucataras din 12.07.2010

RETETE196
PRIETENI170
Retete

Bomboane Raffaello 2

In Dulciuri la 15 Mai 2015

Alunele de padure nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta. Amestecam nuca de cocos cu laptele condensant si lasam 15 minute pentru ca nuca sa absoarba laptele. Se modeleaza bile din aceasta compozitie punand in centrul fiecarei bile cate o aluna, apoi se rostogolesc prin restul de...

Bomboane Raffaello 1

In Dulciuri la 15 Mai 2015

Alunele nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta . Se amesteca untul, zaharul, laptele praf, zaharul vanilat si 100 g din nuca de cocos pana devine o paste groasa, omogena. Se modeleaza bile din aceasta compozitie punand in centrul fiecarei bile cate o aluna, apoi se rostogolesc...

Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

In Somon la 15 Mai 2015

Fileul de somon se aseaza intr-un vas termorezistent pentru cuptor tapetat cu hartie de pergament si se asezoneaza cu sare si piper. Se pun in mixer cele 2 feluri de mustar,rozmarinul,sucul si coaja de lamaie rasa,2 linguri de ulei de masline,frunzulitele de rozmarin si coriandru,...

Branza halloumi prajita

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2015

Branza halloumi se taie felii dreptunghiulare si se usuca folosind hartie absorbanta de bucatarie. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie anti-aderenta si se pun feliile de branza. Se lasa 3-4 minute pana iau o culoare aurie, apoi se intorc cu ajutorul unei spatule. Se scot pe hartie...

Prajitura Izaura

In Dulciuri la 11 Ian 2015

Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare; se adauga treptat zaharul si se bate bine cu mixerul pana bezeaua devine lucioasa. Se adauga galbenusurile, coaja de lamaie si portocala, nuca macinata; dupa omogenizare se adauga faina, cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie....

Galuste cu prune

In Dulciuri la 24 Oct 2014

Se pune apa cu sare la fiert si cand clocoteste se adauga 200 g faina; se face un aluat care se rastoarna pe planseta si se lasa la racit. Se adauga oul si restul de 150 g de faina. Se formeaza un rol din care se taie rondele de 1,5 cm grosime.Se imbraca fiecare pruna in aluat. Se pune la...

Reteta de preparare a papanasilor fierti

In Dulciuri la 24 Oct 2014

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru papanasi pana se omogenizeaza compozitia. Se ia cu lingura din ea, se fac cu mâna muiată în făină mici găluşte rotunde, se turtesc puţin între mâini şi cu degetul se face la fiecare...

Foietaj cu smochine

In Prajituri la 24 Oct 2014

Intr-o tigaie anti-aderenta se prajesc fulgii de migdale pana iau o culoare aurie. Se maruntesc intr-un mixer, apoi se adauga untul moale si zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza. Se adauga si oul. Foile de foietaj se aseza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu pasta astfel...

Briose cu smochine si migdale

In Prajituri la 5 Oct 2014

Se amesteca ingredientele cu mixerul pana se omogenizeaza. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. In tava pentru briose se aseaza formele de hartie si se imparte aluatul astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din capacitatea formelor. Smochinele se taie in jumatati si apoi cresteaza in forma de...

Placinta cu spanac si telemea de oaie

In Aperitive / Garnituri la 27 Aug 2014

Spalam frunzele de spanac si le oparim cateva  minute ,apoi il scurgem si il tocam marunt. Taiem ceapa verde si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand  sare si sumac. Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare  si piperul....

Melanzane alla Parmigiana

In Bucatarasi celebri la 29 Iun 2014

    Vinetele se taie pe lung in felii de cca 1,5 cm, se sareaza si se aseaza intr-o strecuratoare , punand peste ele o greutate , in asa fel incat sa se scurga lichidul din ele.Se lasa astfel ½ ora si apoi se usuca cu hartie de bucatarie. Dovleceii se curate de coaja si...

Tort crocant cu mere

In Prajituri la 11 Mai 2014

Baza Se framanta faina, sarea si untul  intr-un aluat moale. Separat se amesteca biscuitii Amaretti zdrobiti cu zaharul ,esenta de rom si zaharul vanilinat si se adauga la aluat. Intr-o forma cu peretii detasabili de 23 cm se aseaza hartie de copt pe baza; apoi se pune aluatul si se...

Curcan la cuptor

In Curcan la 5 Ian 2014

Friptura de curcan Curcanul daca este congelat, trebuie dezghetat lent in frigider si nu la temperatura camerei; exteriorul se dezgheata mai rapid decat interiorul si exista pericolul dezvoltarii bacteriilor. Trebuie calculat cca. 1 zi pentru fiecare kg de carne de curcan; deci un curcan...

"Um Ali" (2)

In Prajituri la 14 Oct 2013

Painea se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se aseaza in vasul termorezistent. Se presara cu stafidele,fulgii de cocos,midalele,fisticul ,zaharul( se pastreaza 3 linguri de zahar pentru smantaman) si scotisoara. Laptele se pune la fiert si cand clocoteste se ia de pe foc si se adauga apa de...

Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval

In Mancaruri de legume la 17 Sep 2013

    Vinetele se spala, se taie in felii de cca 1,5 cm grosime si se sareaza; se lasa 20 de minute. Rosiile se oparesc ,se curata de coaja si se taie marunt. Intr-o tigaie teflonata se caleste usturoiul taiat marunt in ulei de masline virgin 2-3 minute, pana...

Salata de rucola cu mozzarella

In Salate la 17 Aug 2013

Rosiile cherry se taie in jumatati. Varza rosie se rade pe razatoare. Ceapa rosie se taie rondele. Intr-un castron se aseaza rucola,rosiile,boabele de porumb,ceapa,branza mozzarella si se toarna vinegreta preparata din ulei de masline,otet balsamic si sare. Se presara cu...

Suc din petale de trandafiri

In Bauturi la 17 Aug 2013

Petalele de trandafiri se spala in mai multe ape. Intr-un lighean de bucatarie se pune apa si zaharul , care se amesteca pana se dizolva. Lamaile se curata de coaja si se taie in bucati mai mici , care se storc bine. Se adauga petalele de trandafiri ; se amesteca de cateva ori pe zi cu o...

Napolitane cu crema de caramel cu nuca

In Prajituri la 16 Aug 2013

Nuca se taie marunt. Se fierb pe baie de aburi ouale, margarina si 250 g zahar pana se ingroasa; se lasa pe baia de aburi. Intr-o tigaie de teflon se ard 250 g zahar; se adauga nucile taiate marunt si se mai lasa putin cu zaharul ars. Se adauga la restul cremei si se toarna peste foaia...

Desert prajitura Tosca

In Prajituri la 16 Aug 2013

Blatul cu mac:  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se amesteca pana bezeaua devine lucioasa. Se adauga macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt stins cu zeama de lamaie. Compozitia se toarna  intr-o tava (...

"Aish Saraya" ( "Eish Saraya")

In Prajituri la 5 Iul 2013

Se indeparteaza coaja de la paine si se plaseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt; se da la cuptor pana ia o culoare aurie. Caramelul Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita pana ia o culoare usor aurie si se repartizeaza uniform pe forma de tarta.  Se aseaza feliile de paine...

"Spanakopita"

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2013

Spalam frunzele de spanac si le oprim cateva  minute ,apoi il surgem si il tocam  mai marunt. Taiem prazul si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand  sarea. Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare ,mararul tocat si piperul....

"Kabsa" cu stafide

In Pui la 27 Apr 2013

Puiul se condimenteaza cu condiment pentru pui , se stropeste cu ulei de masline si suc de lamaie si se lasa 2-3 ore. Se pun la fiert intr-o cratita de fiert sub presiune   o ceapa ,2 batoane de scortisoara, cateva cuisoare si 2-3 loomi  in 2 litrii de apa. Cand apa incepe sa...

Socata reteta bunicii

In Bauturi la 22 Apr 2013

Socata reteta bunicii Inflorescentele de soc se spala cu grija. Zaharul se dizolva in apa. Lamaile se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se storc usor de suc in apa cu zahar. Se adauga inflorescentele de soc si se lasa 24 de ore; se mai amesteca din cand in cand lichidul....

Cheesecake "After eight"

In Prajituri la 22 Apr 2013

Blatul de biscuiti Se topeste  untul la cuptorul cu microunde si se lasa se raceasca. Se mixeaza  biscuitii in blender, adaugam zaharul, untul topit si mixam pana cand obtinem un aluat sfaramicios. Punem aluatul intr-o forma detasabila de 22 cm diametru si il presam bine cu o...

"Maglubeh bil foul akhdar"-"Maglubeh" cu pastai de bob verde de gradina

In Vita la 21 Mar 2013

Se pune apa la fiert cu sare si ceapa in care am infipt cuisoarele ;se adauga carnea de vita si se fierbe in cratita de fiert sub presiune 45 de minute. Ceapa se indeparteaza dupa ce a fiert carnea si supa se strecoara. Bobul verde de gradina se taie in bucati de 2-3 cm. Se incinge...

Placinta cu mere( de post)

In Prajituri la 19 Mar 2013

    Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se framanta un aluat care se imparte in doua. Se intinde o foaie care se aseaza in tava;merele se storc bine si se aseaza uniform peste foaia de aluat. Peste mere se presara zahar tos si scortisoara. Se...

Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor

In Pui la 10 Mar 2013

   Piepturile de pui se spala, se usuca, se sareaza, se pipereaza si se presara cu condimentul pentru pui. Ardeiul de 3 culori se taie julien si se pune   la calit cu putina sare, piper   proaspat macinat si za’atar, in 3 linguri de ulei de masline 3-4 minute....

Saratele spirale din aluat de foietaj

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2013

Aluatul de foietaj se taie in 5 bucati egale. Se unge aluatul cu ou batut,se sareaza si se presara cu mac sau boia iute de ardei. Se fiecare bucata de aluat pentru a se obtine o spirala si se aseaza in tava cu hartie de copt. Se dau la cuptor la 200 grade Celsius 20 de minute sau pana...

Sarmale din varza murata cu carne de vita

In Vita la 7 Mar 2013

La varza murata( productie proprie dupa reteta regretatului Radu Anton Roman) i se taie cotorul si se desfac frunzele; frunzele mai mari se taie in jumatati. La carnea macinata se adauga orezul, ceapa,frunza de patrunjel si condimentele si se amesteca bine. Se umplu frunzele de varza murata...

Bruschete cu rosii, ardei si "za'atar"

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2013

Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu 1/3lingurita de sare si se adauga praful de usturoi si za’atarul. Se unge un strat foarte subtire de unt pe ambele parti pe feliile de franzela. Se pune painea intr-o tava in care s-a pus hartie de copt sau folie de...

Afisate 1 - 30 din 196 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2015

Bomboane Raffaello 2

publicat la 15.05.2015

Bomboane Raffaello 1

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Râsul elimină stresul şi tensiunea. Acum te uiţi la monitor şi râzi. Nu-i aşa că te simţi mai bine?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]