Georgiana78

1

Bucataras
incepator

ilfov

Bucataras din 12.03.2012

RETETE93
PRIETENI213
Retete

Placinta cu branza si piersici

In Prajituri la 2 Sep 2012

- zdrobim branza bine, adaugam coaja de lamaie, stafidele bine spalate, ouale batute separat cu uleiul si la sfarsit zaharul - ungem o tava cu ulei si pe margini si o imbraci cu 3-4 foi lasand marginile mai mari - turnam 2/3 din umplutura si peste ea faramam 2 foi de placinta si o presaram...

Ciorba cu carne de porc

In Ciorbe la 2 Sep 2012

- punem 3 litri de apa la fiert intr-o oala cu capac - curatam legumele, le spalam si le tocam marunt - spalam carnea si o taiem cubulete mici - cand apa clocoteste punem legumele tocate, mai putin cartofii, lasam sa fiarba 5 minute dupa care adaugam carnea si cartofii - cand carnea...

Snitele de pui in crusta de cartofi cu orez

In Pui la 30 Aug 2012

Snitele: - se taie sutirel pieptul de pui, se da prin faina , apoi printr-un amestec obtinut din cartofii curatati, dati prin razatoare si storsi de zeama, smantana, sare, piper, busuioc, faina si ou si se pun in tigaie la prajit in putin ulei - cand sunt gata se scot pe servetele...

Tort rapid

In Torturi la 30 Aug 2012

Blatul: -se incinge cuptorul la 175 C - separam albusurile de galbenusuri si frecam galbenusurile cu 25 gr zahar si zaharul vanilat, iar albusurile le batem spuma cu restul de zahar si un praf de sare dupa care incorporam si galbenusurile - presaram deasupra faina amestecata cu praful...

Limonada cu lamai si portocale

In Bauturi la 29 Aug 2012

- se storc fructele de zeama si se toarna sucul de fructe in sticla de 2,5 litri unde se adauga si zaharul, apa cat sa se umple sticla si coaja de la o lamaie taiata in fasii care sa intre pe gura sticlei si se agita bine pana se topeste zaharul - se serveste cu cuburi de gheata

Ciuperci fripte cu cartofi natur

In Mancaruri de post la 29 Aug 2012

- incepem cu cartofii care trebuiesc fierti si necesita putin mai mult timp, asa ca ii curatam, spalam si taiem in cuburi potrivite si ii punem la fiert in apa cat sa ii acopere 2 degete, cu sare , boabe de piper, usturoiul si ulei si ii lasam la fiert pana se inmoaie - cat fierb cartofii ne...

Negresa insiropata - de post

In Mancaruri de post la 29 Aug 2012

- se amesteca zaharul cu apa minerala apoi se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine - Se tapeteaza tava cu ulei si faina, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc potrivit pt 40-50 minute - Cand este gata se scoate si se lasa la racit, iar intre timp pregatim...

Cozonac de post cu cacao

In Mancaruri de post la 12 Aug 2012

Pt aluat : - facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute - intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul - framantam pana obtinem un aluat care...

Ciorbica de pui cu taitei de casa

In Ciorbe la 21 Iul 2012

- se face taitelul si se intinde subtire cu multa faina dupa care se ruleaza si se taie subtirel tot ruloul apoi se desfac spiralele si se rup in 2-3 ca sa nu fie taitelul prea lung in ciorba si se lasa intins pe un tocator ca sa se usuce putin - se pune la fiert in 2 litri de apa pulpele...

Cordon bleu, cu piure de cartofi

In Pui la 21 Iul 2012

- se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei - pieptul de pui se taie in 4 bucati care se bat putin cu ciocanul de snitele, se sareaza si pipereaza dupa gust - cascavalul se taie in 4 bucati - se ia o felie de piept se aseaza o bucata de...

Fursecuri cu stafide

In Prajituri la 21 Iul 2012

- stafidele se spala bine cu apa si se lasa intr-un bol cu apa rece. - ouale se bat bine cu zaharul, la mixer vreo 10 minute, pana s-au umflat si s-au albit. Se adauga apoi uleiul, putin cate putin, ca la maioneza. - se pune amoniacul stins in zeama de lamaie, esenta de rom, apoi faina,...

Ciocanele picante cu cartofi la cuptor

In Pui la 15 Iul 2012

- se spala ciocanelele si se zvanta - se curata cartofii, se spala si se taie in 4 sau 6 daca sunt mai mari - se amesteca toate condimentele si pesmetul si se pun intr-o punga unde se introduc cartofii si ciocanelele, se tine punga bine la gura si se scutura energic punga pt ca ciocanelele...

Compot tutti frutti

In Sirop / Compot la 15 Iul 2012

- se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga zaharul si sa asteapta pana da din nou in clocot - se spala fructele, se scot samburii si se taie in bucati potrivite - se adauga fructele in apa cu zahar si se lasa sa fiarba pana ce toate fructele sunt bine fierte - se lasa la racit...

Pandispan simplu cu cateva stafide.....

In Prajituri la 15 Iul 2012

- am separat albusul de galbenus de la  cele trei oua . - am masurat albusurile intr-un pahar.Cate albusuri intra in pahar atat se pune zahar si faina. - am batut spuma tare albusul,am adaugat zaharul si am continuat sa mixez spuma.Cand albusurile au fost foarte bine batute,am adaugat...

Chec tigru guguluf

In Prajituri la 15 Iul 2012

- untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa , apoi adaugam ouale pe rand, mixand mai departe pana la omogenizare. - adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind tot mixerul. Compozitia obtinuta o impartim in 2 parti egale; o...

Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza

In Prajituri la 5 Iul 2012

Umplutura: - branza de vaci se paseaza bine, apoi adaugi zaharul vanilat si galbenusul frecat bine cu zahar. Amesteci bine pana se omogenizeaza. Aluatul: - amesteci drojdia cu putina apa, iar laptele cald cu zaharul, sarea si galbenusurile. - adaugi faina si drojdia si framanti...

Rulada cu branza

In Prajituri la 28 Mai 2012

Rulada: - se bat albusurile spuma cu zaharul si un praf sare si se adauga galbenusurile pe rand, apoi romul, faina si se amesteca bine - se toarna compozitia in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se da la cuptor la foc mediu pt 15 min. - se scoate blatul, se...

Salata din piept de pui

In Salate la 15 Mai 2012

- se fierbe pieptul de pui, se raceste si se toaca marunt - se toaca castravetii si gogosarii si se pun la scurs - morcovul se da pe razatoarea mica, iar usturoiul se curata si se piseaza - toate ingredientele se amesteca  cu maioneza ( facuta din = 2 galbenusuri- unul fiert si unul...

Pui cu smantana

In Pui la 15 Mai 2012

- spalam si taiem pieptul de pui , il taiem bucati potrivit de mari pe care le dam cu sare si piper si le punem la rumenit in ulei iar dupa ce s-au rumenit pe toate partile adaugam apa cat sa le acopere si lasam sa se inabuseasca vreo 10-15 min la foc mic - cand carnea este fiarta turnam...

Prajitura cu crema de capsuni

In Prajituri la 15 Mai 2012

BLAT: - se face un blat din toate ingredientele si se coace la foc potrivit pana se intareste. CREMA: - amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele si le punem la foc pana crema incepe sa se ingroase putin dupa care o dam la rece. - punem gelatina la inmuiat intr-oi cana...

Peste cu legume

In Peste la 26 Apr 2012

- se portioneaza trunchiul de merluciu dezghetat, se sareaza si pipereaza dupa gust si se pune la prajit in 2 linguri ulei pana se rumeneste frumos - cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei si cand s-au fiert se paseaza si se face un piure cu putin...

Ciorba ardeleneasca de miel

In Ciorbe la 26 Apr 2012

- speli carnea o tai bucati potrivite si o pui la fiert in apa cu sare si aduni spuma imediat ce se formeaza - cureti, speli si toci marunt morcovii, telina si ceapa uscata apoi le adaugi in ciorba cand carnea este pe jumatate fiarta - cand legumele si carnea sunt fierte amesteci intr-un...

Musuroi cu ciocolata

In Prajituri la 26 Apr 2012

- freci untul spuma cu zaharul, adaugi un praf de sare, esentele, ouale unul cate unul, faina amestecata cu praful de copt si laptele putin cate putin. - razi jumatate de ciocolata iar pe cea ramasa o tai bucatele si o incorporezi pe toata in compozitia de aluat - torni totul intr-o forma...

Tiramisu reţetă cu blat

In Torturi la 22 Apr 2012

Tiramisu reţetă cu blat Blatul: - Bati albusurile spuma cu zaharul, adaugi galbenusurile, faina si mirodeniile - amesteci usor, apoi torni compozitia in tavade la aragaz tapetata cu hartie de copt - se da la cuptorul incins in prelalabil la 180C pentru 35-40 min - cand este...

Briose cu branza si stafide

In Prajituri la 16 Apr 2012

- se maesteca toate ingredientele si se fomeaza un aluat putin mai tare decat cel de chec - se aseaza hartite speciale in formele de briose si se umplu pana la nivelul formei si se coc 20 min la foc mediu - 180C - - se scot si se ung cu galzura facuta din 1 lingura unt - 2 linguri cacao...

Pasca poloneza

In Prajituri la 16 Apr 2012

Blat: - freci untul cu zaharul si oul pana obtii o crema - adaugi faina si laptele concomitent cate un pic, apoi incorporezi cacaua, esenta de vanilie, praful de copt si praful de sare (compozitia e ca de chec) Crema: - freci barnza cu galbenusurile si cu zaharul, pui faina, untul,...

Pasca cu fructe

In Torturi la 16 Apr 2012

- inmoi gelatina in putin lapte - bati smantana cu o lingura de zahar pana se face frisca - amesteci 450 gr zahar cu ouale si cu laptele si fierbi pana se ingroasa, apoi lasi sa se raceasca - adaugi frisca, gelatina si esenta de vanilie - intr-o forma asezi o folie de plastic iar pe...

Cozonac impletit cu nuca si rahat

In Prajituri la 16 Apr 2012

Aluatul: - cerni faina de 2-3 ori pt a fi cat mai afanata - dizolvi drojdia cu putin zahar si laptele caldut - zaharul il dizolvi in laptele prins si il incalzesti putin - freci galbenusurile cu sarea - faci o adancitura si framanti aluatul cu toate ingradientele in afara de unt...

Rulada cu jambon

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2012

Umplutura: - dai jambonul prin masina de tocat sau prin razatoarea cu ochiuri mari si o amesteci cu branza si untul la temp. camerei Rulada: - bati ouale ca pentru omleta si adaugi treptat laptele si faina apoi ceapa verde si patrunjelul tocate fin, sare si piper dupa gust -...

Prajitura cu gem glazurata - de post

In Prajituri la 6 Apr 2012

Aluat: - amesteci zaharul cu apa, adaugi uleiul, stafidele spalate, gemul, sarea, faina amestecata cu praful de copt si vanilia - omogenizezi compozitia, o torni in tava (26/19) unsa cu ulei si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit 180-190C pentru 30-35 min - dupa ce s-a copt si...

Afisate 31 - 60 din 93 retete    

Postari recente

publicat la 07.12.2013

Cornulete cu rahat (de post)

publicat la 07.12.2013

Estonian Kringel (de post)

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Și azi îți saluți prietenii cu tradiționalul "De mâine mă apuc de slăbit". Oare de ce îți răspund doar cu un zâmbet înțelegător?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]