Georgiana78

1

Bucataras
incepator

ilfov

Bucataras din 12.03.2012

RETETE93
PRIETENI213
Retete

Chec cu nuca si stafide (de post)

In Prajituri la 3 Apr 2012

- se amesteca uleiul cu zaharul (dar nu va obositi f tare), se adauga otetul, apa, esenta ,sarea,  amestecandu-se bine - se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, se amesteca pana se omogenizeaza bine si se adauga stafidele spalate si nuca taiata bucati - se...

Chiftelute marinate

In Mancaruri de post la 3 Apr 2012

- se pune soia la inmuiat in apa pt 20 min dupa care se stoarce si se adauga la chiftelute - morcovii, albitura, cartofii si ceapa se curata se spala si se dau pe razatoarea mare iar cartofii si ceapa se storc pt a scoate surplusul de zeama - se amesteca radacinoasele si ceapa date pe...

Piersici de post

In Prajituri la 31 Mar 2012

Aluatul: - amestecam zaharul cu uleiul si apa, apoi am adaugat amoniacul stins cu putin otet, esenta sau coaja de portocale...si am amestecat bine - am adaugat si faina pana am obtinut un aluat potrivit - din acest aluat am facut bilute cat o nuca mica pe care le-am pus la copt in tava...

Fursecuri cu ciocolata de post

In Prajituri la 30 Mar 2012

- se amesteca margarina la temperatura camerei cu zaharul si esenta - se adauga faina,bicarbonatul si sarea si se incorporeaza apoi migdalele/nuci am pus eu rupte bucati nu macinate, am zis sa le simtim in compozitie ca sunt gustoase - separat se taie ciocolata marunt si se pune si ea in...

Briose cu dovlecel si nuca - de post

In Prajituri la 30 Mar 2012

- amestecam faina cu zaharul vanilat sare, bicarbonat, apoi punem apa, uleiul, coaja de lamaie si mierea, iar la sfarsit dovlecelul dat pe razatoarea mare dar nu stors. - tapetam formele de briose cu hartii speciale sau de copt si turnam cate 2-3 linguri de compozitie in fiecare forma dar sa...

Ciorba de fasole boabe -de post

In Ciorbe la 28 Mar 2012

- se pune fasolea la fiert si separat se pune apa la fiert pt a o schimba pe cea in care fierbe fasolea - eu schimb vreo 2 ape - cand in a treia apa fasolea s-a inmuiat pe jumatate se adauga radacinoasele tocate(morcov, albitura, telina) si ceapa si se lasa la fiert - se toaca ardeiulsi se...

Rulada cu nuca de cocos - de post

In Prajituri la 27 Mar 2012

Aluatul: - apa, zaharul si cacaua se pun pe foc sa dea cateva clocote - biscuitii se macina sau se piseaza su sucitorul si se amesteca cu siropul - se framanta totul cu mana unsa cu ulei, se imparte aluatul in 3 bucati si se intinde pe cate o folie alimentara cu sucitorul uns si el cu...

Varza calita de post

In Mancaruri de post la 27 Mar 2012

- se toaca varza si se freaca cu sare pt a se inmuia si a-si lasa zeama la fiert - se caleste ceapa in 3-4 linguri ulei si putina apa si cand ceapa s-a inmuiat bine se adauga bulionul diluat in putina apa - se mai lasa cateva clocote apoi incepem sa adaugam varza putin cate putin pana se...

Prajitura mozaic cu ananas (de post)

In Prajituri la 27 Mar 2012

- se amesteca uleiul cu zaharul (dar nu va obositi f tare), se adauga otetul, apa, esenta si coaja de lamaie,sarea,  amestecandu-se bine - se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, se amesteca pana se omogenizeaza bine si se adauga ananasul scurs de zeama - se...

Rulouri cu mere de post

In Prajituri la 26 Mar 2012

- se lasa foile sa se dezghete la temp camerei - merele rase se pun pe foc mic cu zaharul cca 10 min pana nu mai au zeama si se amesteca cu 1 lingura margarina si scortisoara si se lasa la racit - se pregatesc foile lipindu-se cate 3 unse cu ulei intre ele apoi se imparte compozitia de mere...

Conopida pane de post

In Mancaruri de post la 24 Mar 2012

- se curata conopida, se taie buchetele mici si se pune la fiert in apa cu sare 10-15 min dupa care se scurge si se lasa putin deoparte sa pregatim paneul - se amesteca intr-un vas pesmetul cu putina sare, piper, busuioc si se toarna intr-o punga in care se pun pe rand buchetele de conopida si...

Prajitura cu foi - de post

In Prajituri la 24 Mar 2012

Foile: - amesteci zaharul cu uleiul si apa, apoi adaugi amoniacul stins in otet, sare si esente si se adauga faina, amestecand pana obtinem un aluat elastic - impartim aluatul in 4 buc pe care le intindem si le coacem pe dosul tavii de la aragaz cate 10 min fiecare foaie la 180C Crema:...

Chifle fragede de post

In Piine la 24 Mar 2012

- se aseaza faina intr-un castron, se adauga drojdia amestecata cu zaharul si 1/2 din apa si lasata sa creasca putin, sarea, margarina si se framanta un aluat potrivit de tare care se lasa la crescut cca. 30 min -se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt si se incinge cuptorul la 180C...

Banuti cu gem - de post

In Prajituri la 23 Mar 2012

- frecam spuma margarina cu zaharul - se adauga mierea, sucul de lamaie, bicarbonatul si un praf de sare, se adauga faina si se framanta - se aduna coca in forma de bila si se da la frigider 15 min - se presara cu faina suprafata de lucru si se intinde aluatul intr-o foaie nu prea...

Saratele cu chimen si mac - de post

In Mancaruri de post la 23 Mar 2012

- amestecam faina cu drojdia, margarina, apa minerala, punem si sare si chimenul si framantam un aluat potrivit de moale; - fara a o mai lasa la crescut intindem o foaie o ungem cu ulei, presaram macul si taiem fasii sau alte forme, le asezam in tava si le coacem la cuptor la 180-200C pentru...

Melcisori cu spanac - de post

In Mancaruri de post la 20 Mar 2012

- se pune aluatul la dezghetat la frigider peste noapte sau se face un aluat pt rulada aperitiv de post din - 1 cana apa, 1 cana ulei, 1 lingurita sare si faina cat cuprinde cca 500-600 gr si se pune la rece pana este gata umplutura - se fierbe spanacul in apa 10 min dipa care se scurge...

Cocktail de patrunjel

In Cocktail la 20 Mar 2012

- se toaca patrunjelul si se aseaza in blender peste care se pune lamaia taiata in 8 buc si celelalte ingrediente si se mixeaza 1- 1,5 min pana se face totul fin. - se toarna in pahare si se serveste imediat pt a nu se altera bautura. - cui ii place patrunjelul sa nu mai stea pe ganduri pt...

Minitarte cu caise si budinca de vanilie - de post

In Prajituri la 19 Mar 2012

Aluatul: - puneti intr-un castron vinul, uleiul, sarea si amestecati bine dupa care adaugati faina si malaiul si amestecati bine cu lingura pana se cere framantat si se framanta dar nu prea mult dupa care se pune 30 min la frigider - in acest timp se incalzeste cuptorul  - se...

Ciorba de sfecla rosie

In Ciorbe la 19 Mar 2012

- se curata, se spala si se toaca morcovul , albitura, telina si ceapa si se pun la fiert in 2 litri apa - dupa ce au fiert pe jumatate se adauga cartoful curatat si taiat cubulete mici si sfacla curatata si data pe razatoarea cu ochiuri mari - dupa ce s-au inmuiat toate bine si adauga...

Varzari

In Mancaruri de post la 18 Mar 2012

Aluat: - pui faina intr-un castron si faci o adancitura in mijloc unde pui sarea si incepi sa framanti cu apa si uleiul pana obti o coca suficient de tare si lasi sa se odihneasca Umplutura: - speli varza, o toci marunt, o storci si o calesti in ulei cu putina apa, sare(daca este...

Ciulama de ciuperci

In Mancaruri de post la 18 Mar 2012

- se curata ciupercile de piele si interiorul negru, se spala si se toaca marunt - se curata si toaca marunt ceapa si se pune in cratita unde se va face ciulamaua cu uleiul si 100 ml apa din cei 500ml la calit - peste cepa se aduga ciupercile tocate si se lasa pana acestea se inmoaie bine,...

Scoici cu vin alb - de post

In Mancaruri de post la 17 Mar 2012

- scoicile se decongeleaza la temperatura camerei sau - cum am facut eu - peste noapte la frigider, se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare - se scot scoicile intr-un alt vas iar zeama o folosim la legume - in craticioara in care veti face mancarica se pune telina si morcovul...

Cartofi la cuptor cu caracatita baby

In Fructe de mare la 16 Mar 2012

- curatam cartofii, ii taiem ca pt prajit, ii ungem cu 2 linguri ulei si un praf de sare, ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie copt si ii dam la cuptor la 180C pt 30 min - fierbem caracatitele in apa  si schimbam apa de 2-3 ori punand mereu tot apa fiatra peste ele pt a nu se intari,...

Cuiburi cu mere si nuci de post

In Prajituri la 16 Mar 2012

Aluat: - punem faina intr-un castron, facem o gropita in mijloc si asezam drojdia diluata in 5 linguri suc si o lingura zahar si lasam la dospit 15 min - in sucul ramas topim restul de zahar si sarea si coaja de lamaie incalzindu-le putin - peste maia adaugam siropul obtinut si uleiul...

Naut crocant - gustare

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2012

- scurgem nautul fiert si racit 10 min intr-o sita si il asezam pe hartie absorbanta de bucatarie ssi il stergem cu grija - amestecam nautul cu toate celelalte ingrediente - punem in tava de la cuptor hartie de copt si punem nautul in tava asezat frumos astfel incat bobitele sa nu se...

Salam de biscuiti reteta cu rahat de post

In Prajituri la 16 Mar 2012

Salam de biscuiti reteta - se farama biscuitii si se adauga peste ei stafidele spalate, rahatul taiat cuburi mici si cacaua si se amesteca bine - Apa cu 1/2 lingurita sare si zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se pune magrarina si se adauga romul si se mai poate pune coaja de...

Humus reteta

In Mancaruri de post la 15 Mar 2012

Humus reteta se tine la inmuiat nautul 12-24 ore apoi se fierbe cca 2 ore - dupa ce s-a racit se pune in blender si se adauga toate celelalte ingrediente si se mixeaza pana devine o pasta nu foarte fina care se serveste cu succes la micul dejun pe paine sau la pranz - cina alaturi de o...

Sarmalute cu seminte de floarea soarelui

In Mancaruri de post la 15 Mar 2012

- inmoi soia 30 min. in apa fierbinte cu sare - calesti ceapa in ulei si putina apa, adaugi orezul, semintele, soia scursa de apa, sare si piper dupa gust si verdeata tocata - se mai lasa putin pe foc amestecandu-se bine - infasuram sarmalele in frunzele de varza - asezam sarmalele in...

Salata de fructe de post

In Salate la 15 Mar 2012

- am taiat in cuburi mai mari toate fructele - am rupt nuca in bucati mici - le-am amestecat usor pe toate cu mierea si le-am lasat 5-10 min (in functie de cat timp aveti)  Le-am servit in boluri sau cupe frumoase cu mare pofta si placere ceea ce va doresc si voua!

Ciorba de legume cu linte

In Ciorbe la 15 Mar 2012

- curatam spalam si tocam zarzavatul - punem la fiert ceapa, radacinoasele tocate si putin ulei - cand sunt pe jumatate fierte adaugam cartoful si pumnul de linte spalata (lintea fierbe in aproximativ 20 min) - dupa 10 min de fiert adaugam si pastele - dupa inca 5 min de fiert punem...

Afisate 61 - 90 din 93 retete    

Postari recente

publicat la 07.12.2013

Cornulete cu rahat (de post)

publicat la 07.12.2013

Estonian Kringel (de post)

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Valurile zilei sunt prielnice, soarele e pe cer, atmosfera e perfecta, stelele sunt aliniate pentru succes, iar tu esti la fel de nedumerit.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]