anca_rm

6

Bucataras
Chef

oradea

Bucataras din 16.07.2013

RETETE586
PRIETENI303
Retete / Dulciuri

Placinta cu mere

In Prajituri la 26 Oct 2016

Aluatul Intr-un casron punem faina , untul si untura la temperatura camerei Apa impreuna cu zaharul ,praful de sare si otetul le amestecam . Cand zaharul este dizolvat adaugam totul peste faina . Framantam aluatul pana cand devine ferm si nelipicios. Acest aluat il invelim in folie...

Gutui coapte cu nuci

In Dulciuri la 14 Oct 2016

Gutuile le-am spalat bine de tot si le-am curatat de coaja si de seminte . Le-am taiat in felii si le-am asezat intr-un vas care poate fi pus in cuptor. Deasupra am pus unt taiat bucatele , nu mult. Am presarat scotisoara, nucile si migdalele . Punem vasul in cuptorul incalzit la 180...

Prajitura cu dovleac

In Prajituri la 12 Oct 2016

Masuram cu aceiasi cana toate ingredientele. Dovleacul placintar il coacem si il facem piure . Eu am avut 2 cani de 200 ml de piure de dovleac . Curmalele le-am pus la hidratat in apa cu extract de flori de portocal , dar se poate in rom sau alte lichide. Dupa 20 minute le-am pus in...

Dulceata de gutui cu mere si anason

In Dulceata / Gem la 12 Oct 2016

Am spalat fructele foarte bine . Merele le-am curatat de coaja si am scos cotorul, le-am razuit cu ajutotul robotului, pe razatoarea mare. Le-am pus intr-un vas si am pus peste ele zaharul si zeama de la o lamaie. Am pus lamaia acum pentru ca nu am vrut sa se oxideze , am vrut sa ramana o...

Croissante

In Prajituri la 11 Oct 2016

Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta impreuna cu o lingura de zahar si una de faina. Intr-un castron punem faina peste care adaugam praful de sare, zaharul, laptele praf, 125 gr unt (jumate de pachet) moale (este bine daca este la temperature camerei), apa  ouale batue cu...

Sirop de merisoare

In Sirop / Compot la 5 Oct 2016

Merisoarele le-am spalat bine inr-un strecurator si am ales frunzulitele si bobitele stricate. Nu prea au fost si a mers destul de repede ,dar aceasta operatiune poate sa va ia ceva timp daca nu sunt foarte proaspete . Am pus merisoarele intr-un castron inalt , am adaugat apa, zaharul si...

Dulceata de merisoare

In Dulceata / Gem la 5 Oct 2016

Merisoarele le curatam de codite si frunzulite , daca este nevoie . Le spalam intr-o strecuratoare cu apa rece si le asezam intr-un castron . Peste ele punem zaharul si stoarcem zeama de lamaie . Amestecam si le lasam sa stea asa cel putin 1 ora . Ele prin fierbere se vor sparge si isi vor...

Prajitura pufoasa cu piersici

In Prajituri la 29 Aug 2016

Ouale impreuna cu zaharul le mixam pana cand zaharul se topeste .  Adaugam uleiul , praful de copt si faina .  Amestecam pana cand se omogenizeaza bine . Intr-o tava unsa cu unt turnam compozitia . Piersicile spalate si lasate sa se usuce le-am taiat in felii de aproximativ...

Dulceata de pepene galben cu piersici si caju

In Dulceata / Gem la 29 Aug 2016

Pepenele l-am curatat de coaja si l-am taiat in cubulete destul de mici . Piersicile le-am spalat cu periuta ,sa nu ramana nici urma de puf , si le-am taiat si pe ele in felii subtiri. Am pus fructele intr-o oala cu fund gros , am adaugat zaharul ,ghimbirul razuit si zeama de lamaie. Punem...

Prajitura cu castane si crema de ciocolata

In Prajituri la 29 Aug 2016

Blat Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem usor cu o furculita impreuna cu cele 2 linguri de apa si la lasam deoparte. Albusurile impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de rom le batem spuma tare . Trebuie sa fie batute bine astfel incat in momentul cand...

Rulada raw vegana

In Prajituri la 17 Aug 2016

Punem in apa curmalele si nucile , in doua castroane separate si le lasam cel putin 2 ore . In vasul unui mixer punem ingredientele pentru blat : taratele, curmalele hidratate mierea, scortisoara, untul de cacao lichid  si mixam pana obtinem o compozitie omogena su umeda. Untul de...

Prajitura cu morcovi si nuci

In Prajituri la 17 Aug 2016

Pregatim o tava de 20x35 cm  pe care punem hartie cerata  si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca. Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu putina sare si zaharul pana se topeste zaharul si isi schimba culoarea spuma, devine mai alba . Adaugam rand pe rand...

Prajitura fina cu crema de branza

In Prajituri la 17 Aug 2016

Blatul: Untul il topim pe bain marin , sau in microunde. Intr-un vas inalt punem untul topit si amestecam pe rand , mixand continu mierea, ouale, zaharul pudra, bicarbonatul de sodiu, cacao si faina .  La final adaugam laptele in etape si mixam pana cand obtinem o compozitie fina si...

Prajitura cu mere si nuca

In Prajituri la 2 Aug 2016

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura , oul batut usor cu furculita , scortisoara si coaja de lamaie . Framantam cu mainile (sau se poate folosi un robot)  pana cand obtinem un aluat compact , nelipicios pe care sa...

Prajitura cu foi caramel si crema ananas

In Prajituri la 27 Iul 2016

Foi: Punem zaharul,pe foc mic pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti si sa nu va stropeasca. Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul . Dam siropul la...

Negresa cu branza de vaci

In Dulciuri la 27 Iul 2016

Branza o sfarmitam cu ajutorul unei furculite si adaugam in ea stafidele si 3 linguri de zahar pudra  si o lingurita esenta rom. Stafidele nu le punem in rom in prealabil , ele se vor hidrata cu zerul lasat de branza. Intr-un bol inalt punem ouale impreuna cu 5 linguri zahar si un praf de...

Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

In Prajituri la 25 Iul 2016

Blat : Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt. Ouale le separam . abusurile le punem intr-un bol inalt in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mic. Peste galbenusuri punem apa si cu o furculita le batem usor. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu...

Tortulet aromat cu cirese si ricotta

In Torturi la 14 Iul 2016

Separam galbenusul de albus. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile, ghimbirul ,coaja de lamaie si omogenizam bine . Cele 6 linguri de faina  le amestecam cu praful de copt si incorporam . Eu am forme de tort de dimensiune...

Tort cu ciocolata si mascarpone

In Torturi la 13 Iul 2016

Incepem prin a pregati mousul de ciocolata deoarece trebuie sa-l punem la frigider sa se raceasca bine inainte de a-l bate. Intr-o cratita punem la incalzit frisca impreuna cu putina sare (cat iei intre degete). Ciocolata rupta bucati o punem in frisca calduta si amestecam pana se topeste bine ....

Prajitura rapida cu crema de lapte si capsuni

In Dulciuri la 12 Iul 2016

200 gr capsuni spalati si curatati de codite ii punem intr-un vas pe foc impreuna cu 2 linguri de zahar si 50 ml apa si lasam pana da in clocot. Lasam la racit iar apoi cu blenderul facem o pasta. Putem adauga ceva coniac sau o alta bautura alcoolica daca va place. Crema : Intr-o ala...

Briose cu cirese si fulgi de migdale

In Dulciuri la 12 Iul 2016

Intr-un vas inalt spargem ouale . Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul . Lasam mixerul deoparte si luam un tel para . Adaugam in compozitie iaurtul , sucul de lamaie ,faina si cacao  si omogenizam bine . Urmatoarele...

Banuti de ciocolata cu ricotta si capsuni

In Dulciuri la 12 Iul 2016

Intr-un vas rupem ciocolata bucati si peste ea punem laptele . Punem la foc mic si amestecam pana se topeste . Cu ajutorul unui pos formam cercuri pe o hartie cerata. Punem la frigider pentru 30 minute sau in congelator pentru 10 minute . Intre timp pregatim ricotta cu 2 linguri miere de...

Paleuri cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 11 Iul 2016

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei . Ciocolata o rupem bucati mici in frisca lichida si o topim pe foc mic . O punem la frigider si apoi o batem usor cu mixerul. O punem din nou la frigider pana cand vor fi gata discurile de aluat. Untul impreuna cu ouale , extractul de...

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

In Prajituri la 13 Mai 2016

Maruntim biscuitii in robot sau cu un sucitor . Intr-o cratita punem laptele, zaharul si esenta de rom pe foc mic si amestecam in el pana se omogenzeaza si se topeste zaharul. Cand zaharul este topit luam de pe foc si adaugam untul . Amestecam pana cand se topeste . Acest sirop il turnam...

Tort Dacquoise

In Torturi la 3 Mai 2016

In primul rand trebuie ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei . Pregatim  doua tavi pe care punem hartie de copt. Pe fiecare tava desenam un cerc cu diametru de 20 cm . Pornim cuptorul la 180 grade Intr-un bol inalt punem albusurile cu praful de sare si le batem pana cand...

Tarta cu cocos

In Prajituri la 3 Mai 2016

Pregatim o tava de tarta . Tava mea are 25x10 . Am pus pe ea folie alimentara . In vasul robotului punem fulgi de cocos , zaharul de cocos si untul si pornim robotul . Il lasam sa mearga pana cand avem o compozitie omogena. Turnam compozitia in tava si nivelam ridicand usor pe marginile...

Rulada cu caramel mentolat si nuca

In Prajituri la 8 Apr 2016

Blat : O tava mare, de 30x35 a fost a mea, am acoperit-o cu foaie de copt cerata . Intr-un castron spargem ouale si le batem bine cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea si zaharul se topeste in totalitate . Faina o amestecam cu praful de copt si cacao . Adaugam la oua...

Prajitura cu ananas si nuci

In Prajituri la 6 Apr 2016

Pe o tava de 20x30 cm tapetata cu hartie presaram nucile si fulgi de migdale iar peste ele asezam bucati de ananas (eu am folosit compot de ananas cuburi ) . Separam albusurile de galbenus . Albusurile le batem spuma cu praful de sare si cu zaharul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar...

Prajitura densa cu cafea sau Coffee Blondies

In Dulciuri la 17 Mar 2016

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei si il mixam impreuna cu zaharul sau indulcitorul pana cand nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam extractul de vanilie, sarea, cafeaua si omogenizam. Faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu le amestecam. Pe rand adaugam...

Biscuiti cu mac si ciocolata alba

In Dulciuri la 7 Mar 2016

Untul moale il amestecam cu indulcitorul si adaugam pe rand cate un ou , sarea, coaja razuita de lamaie ,macul ,parful de copt si faina . Faina nu o puneti pe toata o data ci numai jumate . Omogenizati si adaugati  apoi restul de faina . Cantitatea de faina poate sa difere putin in functie...

Afisate 61 - 90 din 316 retete    

Postari recente

publicat la 12.05.2021

Drob de miel

publicat la 12.05.2021

Friptura de miel

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Esti imprevizibil ca de obicei. Si azi vei starni admiratie si ingrijorare.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]