Andreea Baraboi

1

Bucataras
incepator

iasi

Bucataras din 25.04.2014

RETETE99
PRIETENI109
Retete

Prajitura pufoasa cu visine

In Dulciuri la 11 Iun 2015

Spalam visinile, le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o sita. Am batut spuma albusul cu praful de  sare . Dupa care adaugam peste spuma de albus batuta bine zaharul si esenta de  vanilie  pana obtinem o bezea. In alt recipient batem galbenusurile cu  cele 3...

Guguluf cu capsuni si ciocolata alba

In Dulciuri la 28 Mai 2015

In bolul de la mixer adaugam ouale cu praful de sare si batem bine pt circa 2 minute ,apoi treptat adaugam zaharul si lasam sa bata pt 10 minute la viteza maxima pt a dubla volumul compozitiei, adauga apa mixam si la final adaugam praful de copt. Scoatem  bolul mixerului si adaugam...

Tort aniversar cu fructe.

In Torturi la 20 Mai 2015

Blatul. In bolul de la mixer se adauga ouale cu varful de sare si zaharul si se  bat pana ce acesta si-a  dublat volumul, Incepem sa adaugam faina  si reducev viteza mixerului la  cea mai mica si turnam faina treptat. Adaugam cele 100 ml apa si   mixam usor si spre...

Clatite umplute cu dulceata de capsuni

In Dulciuri la 10 Mai 2015

Intr-un vas  adaugam  ouale cu  sarea, zaharul  si  rasatura de portocale, le batem  pana ce  rezulta o crema, adaugam apa minerala, si apoi  faina treptat  (nu am  cantarit-o ) atat cat cere compozitia  ca sa nu rezulte o crema nici subtire...

Prajitura cu branza DUKAN

In Prajituri la 7 Mai 2015

In bolul mixerului adaugam ouale, indulcitorul si praful de sare mixam pana ce aceasta devine spumoasa. Adaugam branzica si mixam bine pentru a se incorpora in compozitie. Apoi pe rand adaugam esenta, iaurturile, mixam bine pentru circa 2 minute la viteza mica. Tarata de  ovaz se...

Prajitura pufoasa cu crema de vanilie

In Dulciuri la 5 Mai 2015

Blat Se  bat  ouale cu zaharul pana ce acesta isi  dubleaza volumul adaugam faina in ploaie si amestecam cu spatula de sus in jos cu miscari lente.Odata incorporata  faina adaugam laptele preferabil  caldut si continuom sa amestecam . Pe final adaugam praful de...

Tort de fructe si ciocolata alba

In Torturi la 5 Mai 2015

Blat Se  bat  ouale cu zaharul pana ce acesta isi  dubleaza volumul adaugam faina in ploaie si amestecam cu spatula de sus in jos cu miscari lente. Odata incorporata  faina adaugam laptele preferabil  caldut si continuom sa amestecam. Pe final adaugam praful de...

Mini-Cornuri pufoase

In Dulciuri la 3 Mai 2015

Intr-un vas cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia . In alt vas  adaugam drojdia cu iaurtul incalzit o  dizolvam iar apoi o adaugam in gaura din faina si framantam pana ce se incorporeaza. Apoi adaugam rasatura. oul batut bine sarea si desigur  iaurtul incalzit...

Nuci umplute

In Dulciuri la 25 Apr 2015

Cojile : Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat moale, dar nelipicios. Lasam la odihnit pt  30 minute, apoi formam bilute pe care le coacem in forma incinsa. Ele se coc in 3-4 minute, dar e bine ca la...

Faguri cu nuca

In Dulciuri la 25 Apr 2015

Umplutura pentru cojile de  faguri: Se amesteca ouale cu un praf de sare si toata cantitatea de zahar. Se pune laptele, faina, uleiul putin cate putin si la sfarsit adaug praful de copt si vanilia. Rezulta o compozitie cremoasa. Incingem forma pe ochiul de aragaz si turnam gramajoare...

Chec marmorat cu cacao

In Dulciuri la 25 Apr 2015

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de  sare . Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste...

Tarta cu visine

In Dulciuri la 4 Apr 2015

Batem ouale cu zaharul si sarea  pana  acesta se topeste si desigur isi  dubleaza volumul. Adaugam  treptat uleiul, apoi iaurtul incalzit putin si apoi faina amestecata cu praful de copt. si  omogenizam  bine totul. Intr-o tava  unsa cu ulei...

Chec pufos cu cacao

In Prajituri la 29 Mar 2015

Separam albusul de galbenus si pe acesta il batem cu praful se sare pana ce se  formeaza o spuma . Incorporam zaharul vanilat si  mixam la  viteza maxima a  mixerului.Apoi lingura cu lingura incorporam zaharul pana  obtinem o compozitie lucioasa si  destul de tare ....

Cornuri fragede cu rahat si dulceata

In Dulciuri la 28 Feb 2015

Cernem faina intr-un bol si facem o gaura in mijlocul acesteia. Incalzim laptele nu prea fierbine si in 150 ml de lapte dizolvam drojdia. Dupa care o adaugam in mijlocul fainii si framantam bine. Odata incorporata drojdia in faina adaugam ouale, sarea, zaharul, rasatura de portocale si laptele...

Prajitura desteapta

In Prajituri la 21 Feb 2015

Separam albusurile de galbenus. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana devin spumoasa si lucioase ! Untul se  topeste si se lasa sa se raceasca ! Galbenusuile se bat cu zaharul pana  obtinem o crema si apoi unim untul mixam bine si apoi   faina treptat , laptele...

Negresa

In Dulciuri la 13 Feb 2015

Intr-un  vas batem  ouale cu zaharul pana ce acesta se dubleaza, adaugam uleiul si continuom sa batem bine cu mixerul la viteza mica, adaugam  laptele, si apoi faina  treptat. Odata incorporata faina in compozitie adaugam cacaoa si  cele  6 linguri de dulceata...

Eclere cu crema de vanilie

In Dulciuri la 31 Ian 2015

Intr-o cratita se pune apa , sarea si untul si trebuie sa  fiarba pt circa 10 minute. Se da de pe foc  se adauga  faina si se amesteca bine pana ce  compozitia se  dezlipeste de pe peretii  cratitei . Lasam compozitia  sa se  raceasca si apoi se...

Placinte cu branza de vaci

In Dulciuri la 31 Ian 2015

Intr-un bol cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia. Incalzim  100 ml lapte unde dizolvam drojdia. Intr-un vas adaugam 2 oua, zaharul, sarea, coaja de portocala si laptele ramas si amestecam bine si punem la incalzit putin pt a nu fi rece cand turnam peste drojdia. In...

Tort aniversar de ciocolata

In Dulciuri la 31 Ian 2015

Pt blat. Intr-un vas  batem  cele 4 oua cu zaharul pana ce acesta se topeste si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi faina si  mixam cu mixerul la prima viteza, adaugam apa  si continuam sa mixam. Cacaua o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitie si mixam...

Prajitura cu iaurt si marmelada de visine

In Dulciuri la 23 Ian 2015

Intr-un bol am batut spuma  ouale cu zaharul pana ce acesta si-a dublat volumul. Adaug iaurtul si mixez, uleiul treptat mixand mereu iar pe urma,  esenta, rasatura de portocalasi contiuand sa mixez. Unim faina cu praful de copt si amestecam bine cu o lingura. Trepatat adaugam...

Placinta STEA cu Nutella

In Dulciuri la 18 Ian 2015

In iaurtul caldut se pune drojdia pt a se dizolva Intr-un bol cernem faina pt a obtine un aluat mai fin unde adaugam sarea si zaharul pe care le amestecam bine, galbenusurile, untul topt si drojdia dizolvata in iaurt si framantam pt circa 10 min pana obtinem un aluat fin si elastic, usor de...

Clatite cu branza de vaci la cuptor

In Dulciuri la 14 Ian 2015

Batem ouale cu praful de sare ,adaugam apa minerala  iar apoi faina si batem bine cu telul pt a nu forma cocoloase. Trebuie sa obtinem o compoziti nu foarte lichida. Intr-o tigaie adaugam uleiul pt prajit si scurgem surplusul si cu ajutorul unui polonic adaugam in tigaie din compozitie...

Lasagna rapida

In Lasagna la 13 Ian 2015

Pentru sos. Intr-o tigaita calim usturoiul taiat bucatele in ulei de masline dupa care adaugam rosiile cherry taiate cubulete si lasam sa se caleasca adaugam sare, piper si lasam sa se raceasca. Adaugam busuioc daca avem. Intr-o tava de copt adaugam pe fundul acesteia putin sos si cateva...

Prajitura cu lamaie

In Prajituri la 12 Ian 2015

Intr-un vas batem  spuma ouale cu zaharul pana ce acesta si-a dublat volumul , apoi treptat adaugam uleiul si mixam . Adaugam  toate ingredientele in afara de praful de copt. Mixam bine pana ce ingredientele se incorporeaza bine. Adaugam praful de copt batem pt 3-4 minute si...

Eclere

In Prajituri la 7 Ian 2015

Punem apa la fiert cu uleiul si sarea, cand aceasta clocoteste o dam de pe foc si adaugam faina  treptat si amestecam foarte bine ca sa nu  facem cocoloase, amestecam pana aceasta devine lucioasa . Cand aceasta s-a  racit adaugam treptat ouale amestecand  dupa fiecare bine...

Prajitura cu iaurt si stafide

In Prajituri la 6 Ian 2015

Intr-un vas  batem spuma ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta s-a topit, am adaugat iaurtul si am continuat sa mixez pana ce  iaurtul s-a incorporat in compozitie incep sa adaug, esenta, rasatura de portocale si  treptat uleiul . Amestec  faina cu praful de...

Alba ca Zapada (Lamaita)

In Prajituri la 2 Ian 2015

Prepararea  foilor: Intr-un  vas am adaugat ouale, zaharul, uleiul si laptele. Am mixat bine pana ce zaharul s-a topit. Adaugam apoi sarea si amoniacul stins in putina zeama de lamaie. Adaugam faina cat cere aluatul astfel incat sa obtinem un aluat usor de modelat si care nu se...

Cozonaci moldovenesti

In Dulciuri la 28 Dec 2014

Intr-un bol  unde vom framanta aluatul cernem faina si facem o gaura pe mijloc. Intr-un vas batem cele 5 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa minerala, coaja de lamaie si de portocala, sarea. Le  bat bine si le lasam pe foc sa se incalzasca putin, foarte putin. Incalzim  apa...

Saratele cu telemea cu mac

In Aperitive / Garnituri la 21 Dec 2014

Intr-un vas mic am adaugat drojdia cu zaharul si le-am incorporat bine.Peste ele am adaugat laptele batut si am omogenizat bine. In alt vas  adaugam  cele doua oua, margarina, untura si sarea peste care adaugam compozitia de mai sus si incorporam bine. Peste compozitia omogenizata...

Coltunasi

In Dulciuri la 20 Dec 2014

Intr-un bol am adaugat  faina, in alt  vas mic am adaugat laptele caldut si am  dizolvat drojdia pe care apoi am   adaugat-o in vasul cu faina , framantam putin si apoi adaugam celelalte ingrediente  si framantam  pt  circa 15 minute dupa care o lasam la...

Afisate 1 - 30 din 93 retete    

Postari recente

publicat la 11.06.2015

Prajitura pufoasa cu visine

publicat la 20.05.2015

Tort aniversar cu fructe.

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro