brunetica

1

Bucataras
incepator

Husi / Iasi

Bucataras din 17.10.2011

RETETE60
PRIETENI82
Retete / Dulciuri

Tarta cu fructe

In Prajituri la 7 Mar 2012

Biscuitii ii macinam cu robotelul  si ii amestecam cu untul moale la temperatura camerei si taiat bucatele. Asezam blatul de biscuiti intr-o tava tapetata cu hartie de copt.  Galbenusurile le batem spuma cu zaharul si esenta, pana devin ca o cema si se albesc. Adaugam mascarponele,...

Estonian Kringel cu nuca si rahat

In Dulciuri la 2 Mar 2012

Drojdia o topim cu zaharul si laptele caldut si o lasam pentru 15 minunte la dospit. Cernem faina intr-un bol si adaugam maiaua , galbenusul , praful de sare , esenta si untul topit si racit.  Incorporam bine ingredientele si trebuie sa obtinem o pasta omogena ca de cozonac ,  si...

Chiacchiere

In Dulciuri la 2 Mar 2012

Pe plansa de lucru cernem faina, in mijlocul fainii adaugam ouale, zaharul , untul la temperatura camerei taiat bucatele , praf de sare si paharelul de lichior aromatic , incorporam ingredientele  bine . Trebuie sa obtinem o pasta omogena si consistenta. Lasam la odihna circa o ora...

Colacel cu nuca si miere de albine

In Dulciuri la 23 Dec 2011

Intr-un bol cernem faina , adaugam un praf de sare . Drojdia o dizolvam in laptele cald si turnam peste faina, amestecam bine si incepem sa adaugam cele 2 linguri de zahar, nucsoara, 2 oua si incorporam toate ingredientele pana rezulta un aluat consistent. Adaugam si untul topit si framantam...

Ciocolatoasa cu nuca

In Prajituri la 15 Dec 2011

Intr-o craticioara topim ciocolata cu untul si frisca, amestecam bine pana obtinem o crema. Miezul de nuca il prajim un pic intr-o tigaie. Intr-o tava de chec tapetam cu folie alimentara si asezam o foaie de napolitana peste foaie asezam un strat generos de ciocolata, peste ciocolata asezam un...

Mini rulade

In Prajituri la 15 Dec 2011

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu praful de sare, apoi adaugam zaharul si mixam. Adaugam galbenusurile frecate cu lingura de ulei si esenta de vanilie. Amestecam bine cu o spatula si adaugam faina amestecata cu praful de copt si incorporam bine. Turnam...

Prajitura cu nuca

In Prajituri la 15 Dec 2011

Intr-o craticioara se pune la foc untul, zaharul, mierea si laptele pana se topesete zaharul. Cand zaharul s-a topit dam de pe foc si lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam oul si bicarbonatul stins cu un pic de zeama de lamaie si esenta de rom. Amestecam bine si adaugam faina, framantand un...

Tort cu "peripetii"

In Torturi la 14 Dec 2011

Incepem cu primul blat. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le batem spuma cu zaharul si adaugam uleiul si esenta de rom, dupa care le incorporam in albusuri, adaugam faina amestecata si cernuta cu praful de copt si cacao. Intr-o tava...

Prajitura ciocolatoasa

In Prajituri la 5 Dec 2011

Intr-o craticioara am rupt ciocolata in bucatele mai mici, am adaugat frisca lichida si untul . Am lasat la foc mic pana frisca a dat intr-un clocot, am dat la o parte si am amestecat bine pana am obtinut o crema densa si omogena.  Intr-o tava tapetata cu folie alimentara am asezat o...

Tiramisu reţetă originală

In Dulciuri la 4 Dec 2011

  Tiramisu reţetă originală Separam albusurile de galbenusuri, galbenusurile le batem spuma cu mixerul si adaugam 5 linguri de zahar, 2 linguri de coniac , mascarponele si o lingurita de cacao(pentru a avea culoarea cappucino) ,continuam sa mixam  pana rezulta o crema ....

Impletitura cu nuca, mere, scortisoara, ciocolata

In Dulciuri la 30 Noi 2011

Intr-un vas punem faina crenuta si facem o adancitura in  care adaugam drojdia dizolvata cu 2 linguri de apa calduta, adaugam smantana, zaharul, ouale, sarea,esenta si framantam dupa care adaugam untul topit si caldut si framantam pana obtinen o coca omogena si pufoasa ca aluatul de cozonac....

Baclava

In Prajituri la 21 Noi 2011

  Tapetam o tava cu hartie de copt,  si asezam o foie de foietaj unsa cu unt topit . Peste foaia de foietaj presuram un strat de miez de nuca macinat, peste miezul de nuca asezam o alta foaie de foietaj unsa cu unt , presuram din nou miez de nuca si ultima foaie de foietaj...

Cosulete cu mere " imbatate" :)

In Prajituri la 19 Noi 2011

  Cernem faina intr-un bol. Incazim laptele cu iaurtul , dar nu il incalzim tare pentru a nu se branzi iaurtul. Topim untul si il lasam la racit. Drojdia o dizolvam cu un pic de lapte si o turnam peste faina, adaugam tot laptele amestecat cu iaurtul si incepem prin a framanta si a...

Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5"

In Prajituri la 16 Noi 2011

Incepem prin a face  maiaua  cu drojdia, 2 lingurite de zahar, 2 linguri faina si putin lapte. Lasam la dospit pentru 10-15 minunte. Dupa ce si-a dublat volumul adaugam restul ingredientelor, framantand si obtinand un aluat omogen. Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, acoperit...

Tort " Paradiso"

In Torturi la 13 Noi 2011

Intr-un bol punem  ouale ( integi ) ,  zaharul, esenta de vanilie si sarea si le batem bine cu mixerul. Adaugam untul moale la temperatura camerei si continuam sa mixam . Incorporam usor faina si laptele rece. Adaugam la urma si praful de copt si amestecam. varsam compozitia...

Inimioare si nasturei cu lamaie si glazura de ciocolata

In Prajituri la 12 Noi 2011

Amestecam ingredientele si framantam un aluat potrivit de tare. Intindem o foaie pe masa si decupam modelele  cu formele. Le asezam pe o tava tapetata cu foaie de copt. Le coacem in cuptorul incalzit la foc potrivit.  Glazura: punem toate ingedientele intr-o...

Cornuri

In Prajituri la 9 Noi 2011

Topim margarina cu uleiul si lasam la racit . Drojdia o dizolvam in un pic de bors si o amestecam cu zaharul . Adaugam margarina cu restul de bors , cu esenta si amestecam bine dupa care incepem sa adaugam faina pana rezulta un aluat si il lasam  la crescut pana isi dubleza volumul la...

Tarta cu suc de portocale

In Prajituri la 6 Noi 2011

Sfaramitam biscuitii si ii amestecam cu untul moale ( nu topit) . Galbenusurile le batem spuma cu zaharul , dupa ce a rezultat o crema adaugam ricotta , lingura de faina , coarja rasa de portocale si sucul de portocale si amestecam bine. Albusurile le batem spuma si le adaugam in crema ,...

Prajitura Cipriota

In Prajituri la 6 Noi 2011

Topim untul si ungem foile de foietaj dam la cuptor pentru a le coace , la foc mediu .  Cat timp se coc foile pregatim crema : urda dulce o punem intr-un bol , daca trebuie sfaramitata o sfaramitam , adaugam zaharul , scortisoara si apa de trandafiri si amestecam bine , adaugam smantana...

Tarta cu dulceata de zmeura

In Prajituri la 4 Noi 2011

Untul il topim, biscuitii ii sfaramam, amestecam cu untul si asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul, adaugam urda dulce( ricotta), mascarponele, faina si zaharul vanilat si amestecam bine. Albusurile le batem spuma si le...

Amandine

In Prajituri la 31 Oct 2011

Blatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apa , galbenusurile frecate cu ulei si faina amestecata cu cacao si praful de copt .Se amesteca bine, se pun in tava tapetata cu coala de copt si se da la cuptor. Se coace la foc moderat. Crema: Separam albusurile de galbenus....

Dulceata de dovleac

In Dulceata / Gem la 31 Oct 2011

De cu seara se spala dovleacul, se taie in doua si se curata de seminte, se curata de coarja si se spala. Taiem dovleacul in patratele si il asezam oala. Radem cele 2 lamaii de coaja si o adaugam peste dovleac si stoarcem zeama de la lamaii. Adaugam si zaharul si lasam peste noapte pentru a forma...

Placinta a la soacra

In Dulciuri la 23 Oct 2011

 Cernem faina .Drojdia se topeste cu 4 linguri lapte caldut si 3 lingurite zahar . Laptele si iaurtul se incalzesc , iar untul il amestecam cu uleiul si il topim .  Dupa ce am pregatit toate ne  apucam de framantat :drojdia topita  o adaugam peste faina , adaugam ouale , sarea...

Negreasa ca la bunicul acasa

In Prajituri la 20 Oct 2011

Zaharul, untul, laptele si 2 lingurite de cacao le pui la fiert si le dai in 2-3 clocote si lasi la racit . Dupa ce s-a racit adaugi cele 4 galbenusuri pe rand. Albusurile le bati spuma si le pui alternativ cu faina. Adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, stafidele,  nuca si esenta de...

Gris cu lapte cu sos si garnitura de dovleac

In Dulciuri la 19 Oct 2011

Incepem prima data cu dovleacul , il spalam, il taiem si il curatam de seminte. Il asezam intr-o tava si presuram cele 2 linguri de zahar peste dovleac si il dam la cuptor cam pentru o ora. Cand dovleacul a prins o crusta si s-a inmuiat este gata. Acum facem grisul: intr-o oala punem laptele...

Tort

In Torturi la 19 Oct 2011

Pentru inceput pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zagarul si il incorporam cu albusurile, adaugam faina cernuta si praful de copt si le amestecam bine cu mixerul. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa de trandafiri sa...

Savarine a la " brunetica"

In Prajituri la 17 Oct 2011

Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra si il incorporam cu albusul. Adaugam faina si praful de copt si le incorporam bine cu mixerul. Galbenusurile le frecam cu uleiul si coniacul pana rezulta o crema si le adaugam la...

Afisate 1 - 27 din 27 retete    

Postari recente

publicat la 07.03.2012

Tarta cu fructe

publicat la 07.03.2012

Bors de perisoare

publicat la 02.03.2012

Estonian Kringel cu nuca si rahat

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Daca ajuti pe cineva azi, ai sa vezi ca isi va aminti de tine si data viitoare cind are nevoie de ajutor.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]