getix

1

Bucataras
incepator

Oltenita

Bucataras din 26.10.2010

RETETE43
PRIETENI116
Retete

Prajitura cu mere de post

In Dulciuri la 7 Dec 2014

Aluatul 1: Se cerne aproximativ 500 g faina, se adauga drojdia, zaharul vanilat si sare si se amesteca toate ingredientele. Apa se incalzeste usor apoi se adauga peste ingredientele uscate. Punem si uleiul si amestecam . Formam  un aluat pe care il transferam pe planseta de lucru...

Cornuri de Bratislava

In Dulciuri la 23 Oct 2014

Cernem faina si o punem in vasul de lucru. Adaugam drojdia,  coaja de lamaie si sarea. Amestecam. Topim untul si il lasam la racit. In laptele caldut adaugam zaharul si amestecam pana la dizolvare. Peste faina  adaugam untul, apoi ouale batute putin si la final laptele caldut ....

Crema de ,,ciocolata,, rapida

In Prajituri la 21 Oct 2014

Intr-un vas cat mai ingust si inalt (cana de la blender este ideal, cine o mai are, ca eu nu o mai am) se pune laptele, zaharul pudra si uleiul. Blenderul se pune vertical pe fundul vasului si se porneste. Se tine  10 secunde , fara sa-l ridicam. Dupa cele 10 secunde ridicam usor,...

Desert prajitura in foi

In Prajituri la 20 Oct 2014

Foi:  Intr-un bol mixam  ouale cu zaharul. Peste acestea adaugam nuca si mierea si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn. Adaugam putin cate putin faina + bicarbonatul. Framantam aluatul format pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa la rece 30 min.   Pe masa de...

Tarta cioco-vanilie si capsuni

In Prajituri la 4 Oct 2014

Maruntim biscuiti la robot. Untul il topim impreuna cu zaharul, apoi il punem peste biscuiti si amestecam bine pana incorporam toti biscuiti. Daca consideram ca nu se leaga mai adaugam 1-2 linguri de lapte. Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu fundul detasabil, apoi intindem...

Prajitura Desteapta

In Prajituri la 2 Oct 2014

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema. Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi faina, cernuta putin cate putin si mixam la viteza mica. Adaugam si laptele tot cate putin, mixand incontinuu. Punem si esenta. Abusurile se bat spuma,...

Macrou la cuptor

In Peste la 25 Mar 2014

Pestele se taie pe burta, se curata,  se decapiteaza, apoi se spala. Se usuca  cu prosop de hartie, se unge cu ulei apoi se condimenteaza. Ceapa se taie julien. Se umple apoi fiecare bucata de peste cu ceapa si rosii. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se acopera cu...

Mucenici

In Dulciuri la 9 Mar 2014

Se cerne faina.Pregatim maiaua  astfel: amestecam drojdia cu o lingurita rasa de zahar, faina si putin lapte caldut pana se formeaza o pasta .Lasam la dospit. Adaugam peste faina cernuta, zaharul, sarea, maiaua dospita, ouale,  coaja de lamaie, esenta, laptele caldut putin cate putin...

Briose finlandeze - Korvapuusti

In Prajituri la 2 Feb 2014

Se cerne  faina. Oul se bate  putin. Peste laptele incalzit  se pune zaharul, zaharul vanilat, esenta si oul batut. Drojdia se dizolva in lapte.   Cantitatea de lichid se pune peste faina si amestecam usor cu lingura. Se adauga  si untul moale,  apoi se framanta...

Tort Krantz

In Torturi la 2 Ian 2014

FOI :  Intr-un bol, amestecam nuca, mierea, zaharul si ouale. Adaugam putin cate putin faina in care am cernut bicarbonatul. Se formeaza un aluat pe care il framantam pana nu se mai lipeste de maini. Il introducem la rece pt cca 30 min.  Dupa ce timpul s-a  scurs se...

Cornulete cu nuca

In Prajituri la 15 Dec 2013

Margarina am mixat-o impreuna cu oul, esenta de vanilie si  zaharul .Peste acestea am  adaugat nuca macinata. Am amestecat   faina cu  praful de copt si le-am   incoprorat in compozitia de mai sus, putin cate putin. Framantam aluatul apoi il  introducem la rece...

Kurtos

In Dulciuri la 1 Iul 2013

Cernem faina . Pragatim maiaua : faramitam drojdia, adaugam 1 lingura zahar, 2 linguri faina si 2-3 linguri lapte cald, amestecam bine si lasam  cam 5-10 min Punem maiua peste faina, adaugam laptele caldut amestecat cu zaharul si esenta de rom. Adaugam sarea si cele 2 oua .Topim untul si...

Negresa cu piersici

In Prajituri la 20 Iun 2013

Punem la scurs jumatatile de piersica. Separam ouale. Intr-un vas punem zaharul, laptele, cacaoa si untul la foc mic pana dau in clocot. Luam vasul de pe foc si lasam la racit. Dupa ce  s-a racorit  adaugam, faina cernuta, praful de copt si cele 3 galbenusuri. Amestecam. Albusurile...

Chifle Laugenbrot

In Piine la 16 Iun 2013

Se cerne faina. Se face o maia din drojdie, 1 lingurita zahar, 2-3 lingrite faina si putina apa. Punem maiaua peste faina, uleiul si apa calduta si framantam un aluat moale si elastic. Lasam la crescut aproximativ 30 minute sau cat este cazul (trebuie sa-si dubleze volumul) . Dupa ce a crescut...

Inghetata cu vanilie si fructe

In Dulciuri la 16 Iun 2013

Spargem ouale, le batem putin, adaugam zaharul si laptele si le punem  la foc mic. Amestecam incontinuu sa nu se prinda, pana incepe sa se lege. Adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam la racit. Intre timp hidratam gelatina in 5-6 linguri de compot (lapte sau apa)....

Tort cu visine si crema de branza

In Torturi la 2 Iun 2013

Am topit untul peste care  am adaugat biscuitii maruntiti in robot, mierea, cacaoa si visinata.Am amestecat bine toate ingredientele apoi am tapetat fundul  formei de tort cu  compozitia obtinuta .Am dat la rece . Am scurs visinele din compot, le-am pus peste blatul obtinut si...

Tort cu capsuni si ciocolata

In Torturi la 30 Mai 2013

Pentru blat, separam albusurile de galbenus. Le mixam spuma apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana arata ca o bezea. Galbenusurile le mixam cu uleiul ca la maioneza. Amestecam cele doua compozitii usor, apoi adaugam faina cernuta impreuna ca cacao. Tapetam forma cu hartie de copt,...

Lasagna cu carne de porc

In Lasagna la 26 Mai 2013

Prima data pregatim sosul bechamel: topim untul  peste care adaugam faina, laptele  cald, sare, nucsoara, piper  si amestecam bine pana  devine ca o crema. Se pune  la  foc mic pana la 1-2 clocote, apoi strecuram daca este cazul si lasam la racit. Intr-o tigaie...

Prajitura cu branza

In Dulciuri la 11 Mai 2013

Se separa albusurile de galbenus.  Untul se topeste. Se mixeaza branza cu zaharul, un praf de sare, zaharul vanilat , untul topit , smantana si galbenusurile . Se incorporeaza faina cernuta cu grisul si praful de copt. Albusurile  batute spuma se adauga peste crema de branza de mai sus,...

Aperitiv cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2013

Pregatim blatul : lasam la dezghetat spanacul intr-o strecuratoare sa se scurga toata apa . Separam ouale. Albusurile le batem spuma. Galbenusurile le mixam cu uleiul , ca la maioneza, sarea, apoi adaugam  iaurtul si spanacul bine scurs. Cernem faina si incorporam in compozitia de...

Sushi

In Somon la 10 Mai 2013

Am pus orezul la fiert cu putina sare. Cand este  bobul fiert punem zaharul, otetul si amestecam bine, Lasam la racit . In alt vas punem morcovul sa fiarba. Se lasa la racit iar dupa aceea  se taie  felii impreuna  cu castravetele . Se ia un suport de bambus, se pune...

Pulpe de pui cu rosii pe "pat" de cartofi

In Pui la 8 Mai 2013

Am spalat pulpele de pui apoi le-am taiat fasii. Am tocat usturoiul marunt. Am amestecat toate condimentele de mai sus cu uleiul apoi am imbracat puiul cu acest amestec. Punem puiul intr-o tigaie pe foc si lasam aproximativ 15-20 minute pana ce carnea este fiarta. Adaugam putina apa daca...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 7 Apr 2013

Reteta de preparare a papanasilor Se pune branza intr-un bol, ouale, coaja de lamaie, bicarbonatul, zaharul vanilat, zaharul si se amesteca  bine.  Adaugam faina + grisul si  framantam  aluatul pana nu se mai  lipeste de mana. Daca mai este nevoie mai adaugam faina...

Prajitura cu biscuiti si visine

In Dulciuri la 28 Mar 2013

Biscuiti se  rup in bucati mici . Scoatem  samburii visinelor peste care punem un plic de zahar vanilat . Intr-un vas cu fundul dublu, punem la  foc mic, ciocolata maruntita, frisca, laptele, zaharul, untul, cacaoa si z.vanilat  si amestecam incontinuu pana se formeaza o...

Cartofi umpluti cu branza si ou

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2013

Cartofii se spala bine si se pun in apa la fiert cu putina sare. Nu trebuiesc fierti de tot, deoarece se vor pune si la cuptor. Cand sunt aproape fierti se scot pe un platou si se lasa la racit. Intre timp radem branza si tocam ceapa marunt. Cand s-au mai racorit taiem un capacel din ei si le...

Tort cu ciocolata si gem

In Torturi la 23 Mar 2013

Pentru blat, se bat albusurile spuma, iar galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste. In timp ce  mixam  galbenusurile, adaugam si 2 linguri de apa minerala. Cernem faina + cacaoa. Amestecam usor prin rasturnare albusurile cu galbenusurile, apoi adaugam ingredientele uscate,...

Prajitura cu cafea by Laura Sava

In Prajituri la 23 Mar 2013

Pentru inceput pregatim cafeaua (400 ml), apoi o lasam la racit si adaugam esenta doar cand este  rece Mixam  albusurile spuma, iar galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema. Se amesteca faina, praful de copt, nucile  si cacaoa si se amesteca cu crema de galbenusuri....

Prajitura cu branza si portocale

In Prajituri la 20 Mar 2013

Pentru blat : se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul apoi se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta si ingredientele uscate (faina  se amesteca cu praful de copt impreuna cu cacaoa) .Se introduce blatul la cuptor timp de 15-20 min. Pt. crema: se mixeaza crema de...

Foietaj cu branza si rosii

In Aperitive / Garnituri la 19 Mar 2013

Se taie aluatul de foietaj in doua parti egale . Pe primul blat se aseaza feliile de branza condimentate cu piper. Peste branza se pun feliile de rosii, 1-2 linguri ulei de masline si busuioc. Adaugam feliile de bacon, dupa care imbracam totul cu cascaval ras. Partile laterale ale...

Cornulete

In Prajituri la 17 Mar 2013

Se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se dizolva drojdia in putina apa minerala  calda ( sau bors)+ z. vanilat. Peste faina se pune drojdia  restul de apa minerala rece, untura, zaharul vanilat, oul si esenta de vanilie si se amesteca bine pana se formeaza un aluat care se...

Afisate 1 - 30 din 43 retete    

Postari recente

publicat la 07.12.2014

Prajitura cu mere de post

publicat la 23.10.2014

Cornuri de Bratislava

publicat la 21.10.2014

Crema de ,,ciocolata,, rapida

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Îmbracă-te frumos (cearşaful bordo se potriveşte de minune cu broşa aia mare, neagră), pune-ţi pe cap cununa de frunze de dafin (găseşti o pungă plină în bucătărie ) şi şlapii cu blăniţă în picioare. Eşti gata? Acum ieşi pe balcon şi salută-ţi supuşii!

 
 
 

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro