Retete culinare din Germania

Retete traditionale din Germania

Alegeti din multitudinea de retete adunate de bucatarasii nostri, preparate unice si potrivite pentru orice sezon sau pentru evenimente speciale. Dulciuri aromate si preparate gustoase din carne de pui, vita sau porc.


Retete germane originale

Gatiti cu noi mancaruri traditionale nemtesti: turta dulce, brezel sau salata bavareza. Bucataria germana este atat de bogata incat cu siguranta satisface cele mai pretentioase gusturi. Noi bucatarasii suntem niste gurmanzi, asa ca preparatele propuse de noi sunt niste delicii in adevaratul sens al cuvantului.

Desert biscuiti cu migdale bicolori

Postat de: ctlina

Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos. Adaugati pudra de migdale si incorporati faina. Puneti cacaoa la sfarsit si amestecati leger apasand aluatul pe planul de lucru fainat. Puneti... Citeste continuarea

Varza murata cu sunculita afumata, la slow cooker Crock-Pot

Postat de: panacris

Varza murată se taie fideluță, se lasă în apă rece cca. 60 minute. Șunculița de porc afumată se taie cubulețe. Varza se scurge de apă și se pune în vasul de ceramic al... Citeste continuarea

Desert chec cu inima

Postat de: alinutza2018

Se incinge cuptorul la 180 grade C. Tava de cozonac se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina (eu am pus hartie de copt) Margarina, la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul, apoi se... Citeste continuarea

Painici Laugenbrot

Postat de: lucy2002

Intr-un vas cernem faina si adaugam drojdia uscata, zaharul, sarea si apa calduta. Framantam bine pana aluatul se dezlipeste de pe mana. Adaugam untul si iar framntam. Lasam aluatul sa... Citeste continuarea

Pulpe de rata cu varza rosie calita la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de: Oana

Curata pulpele de rata de grasimea in exces si pune-o deoparte. In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pune uleiul de masline, cubuletul de unt si grasimea oprita... Citeste continuarea

Tocanita de vitel cu orrechiete si salata de varza murata

Postat de: panacris

Ceapa curățată, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin  ulei  și apa. Între timp se curăță morcovii, apoi se toacă mărunt și se adaugă la ceapa... Citeste continuarea

Salata nemteasca cu carne de vita si cartofi

Postat de: mihaelar63

Carnea de vita se taie cubulete si se prajeste in putin ulei de masline pana se rumeneste. Intre timp se curata cartofii copti se taie cubulete si se pun cu carnea sa se rumeneasca... Citeste continuarea

Friptura de porc cu salvie si pireu usturoiat

Postat de: mihaelar63

Carnea de porc se taie in felii mai groase . Eu am taiat 4 felii serioase . Puneti bucatile de carne intr-o tava . Sarati , piparati , presarati boia . Se presara pe deasupra... Citeste continuarea

Gem de prune cu ciocolata si scortisoara

Postat de: mihaelar63

Prunele se spala si se curata de samburi. Pentru preparare eu am folosit aparatul Multicooker Philips. Avantajul prepararii de gemuri la acest aparat este ca nu este nevoie de... Citeste continuarea

Bibeleskaes- Branza alsaciana

Postat de: ctlina

Scurgeti branza de zer daca este netransformata. Amestecati branza cu smantana, sarea si piperul. Este baza garniturii Bibeleskaes. Curatati ceapa si usturoiul. Taiati marunt ceapa,... Citeste continuarea

Salata nemteasca cu cartofi

Postat de: mihaelar63

 Cartofii fierti se curata si se feliaza. Rosiile se spala si se taie jumatati. Castravetii murati se taie rondele. Ceapa rosie se curata si se feliaza rondele... Citeste continuarea

Salata de cartofi cu hering marinat

Postat de: ctlina

Preparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul, mustarul cu un pic de sare si piper). Se pun cartofii la fiert in apa cu sare, pentru 20 de minute. Odata fierti, treceti cartofii... Citeste continuarea

Desert prajitura frageda cu mere si aluat razuit deasupra

Postat de: cris2711

Cuptorul se preincalzeste la 175 de grade Celsius. Se adauga intr-un castron de marime mijlocie untul, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza cam 3-4 minute. Apoi se adauga ouale pe rand si... Citeste continuarea

Desert rulada turnata

Postat de: rodicaspring

Se bat ouale ca pentru rulada, albusurile separat cu zahar, apoi se adauga galbenusurile si la urma faina. Fructele se spala, se feliaza si se asaza pe foaia pergament unsa cu unt, pe tava, se... Citeste continuarea

Dulceata proaspata de capsuni cu banane

Postat de: mihaelar63

Folositi fructe de buna calitate, proaspete si coapte.  Capsunile se pun intr-o sita cu ochiuri mari si se spala prin scufundarea intr-un vas cu apa rece. Daca este nevoie... Citeste continuarea

Tarta cu sparanghel

Postat de: oanapl

Din ingredientele de mai sus framanti un aluat fraged, dupa care il pui in frigider pentru cel putin o ora. Sparanghelul trebuie mai intai spalat, curatat si fiert. Intre timp, intr-o oala... Citeste continuarea

Salata de vitel cu cartofi si castraveti murati

Postat de: mihaelar63

Carnea de vitel se fierbe impreuna cu cartofii, morcovii, piperul boabe, foaia de dafin si sare. Zeama rezultata se foloseste la o supa cu galuste / taitei sau ca baza la prepararea... Citeste continuarea

Spaetzle (taitei germani) cu ceapa caramelizata si sos de branza

Postat de: Satisfyyourcravings

Taiteii se fierb confrom instructiunlor de pe ambalaj.  O ceapa se toaca marunt, iar restul rondele.  Ceapa tocata se soteaza cateva minute in ulei, la foc mediu, apoi se adauga... Citeste continuarea

Gnocchi cu sparanghel si pesto

Postat de: cristiefect

Intr-o tigaie mare punem o lingura de ulei la incins si punem gnocchi la prajit cate 4-5 minute pe o parte, apoi ii intoarcem si ii mai lasam 4-5 minute. Condimentam cu sare si piper. Punem... Citeste continuarea

Rulada de carne tocata la cuptor

Postat de: Corina33

Punem untul la încins într-o tigaie. Curățăm și tocăm ceapa mărunt și o punem la călit în unt. Usturoiul curățat și pisat îl adăugăm la ceapă după... Citeste continuarea

Piure de cartofi cu varza murata si carnati

Postat de: Satisfyyourcravings

O ceapa se toaca, iar restul se taie rondele. Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb in apa cu sare, 20 de minute. Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se soteaza... Citeste continuarea

Desert prajitura cu compot de mere - Apfelmuskuchen

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 200 °C. Puneti toate ingredientele pentru aluat intr-un castron si amestecati-le cu o furculita (nu folositi mixerul sau robotul). Puneti 2/3 din aluat intr-o... Citeste continuarea

Salata cu hering si pastrav afumat

Postat de: mihaelar63

Cartofii se curata si se taie feliute sau cuburi. Sarati usor cartofii. Pestele se curata de piele .[ eu nu o arunc, o pun sa dea gust bun intr-o ciorba de peste]. Tocati... Citeste continuarea

Aperitiv cu carnati de Frankfurt

Postat de: ctlina

Asezati cele 4 foi de placinta una peste alta si asezati-le pe o tava acoperita cu hartie de copt. Ungeti cu mustar, presarati cascavalul ras si taiati cu o foarfeca de bucatarie in 6 patrate... Citeste continuarea

Desert tort Coroana de Frankfurt

Postat de: oanapl

Pentru aluat, freci untul spuma cu zaharul vanilat, zaharul si ouale, adaugate unul cate unul. Faina o amesteci cu amidonul si praful de copt si o cerni peste crema de unt. Torni aluatul intr-o... Citeste continuarea

Aperitiv bilute de branza Feta

Postat de: cris2711

Branza Feta, smantana (de consistenta mai groasa) se omogenizeaza bine intr-un castron impreuna cu pesmetul si piperul Chayenne. Arpagicul verde se toaca marunt. Se pregatesc trei castronele... Citeste continuarea

Gulaschsuppe (Supa germana cu galuste din cartofi si carne de vita)

Postat de: Satisfyyourcravings

Se toaca ceapa si usturoiul marunt.  Carnea se taie in bucati potrivite si se usuca bine folosind prosoape din hartie.  Se taie baconul in fasii.  Se incalzeste uleiul... Citeste continuarea

Desert kaiserschmarrn (Clatitele imparatului)

Postat de: Satisfyyourcravings

Intr-un bol mic, se amesteca stafidele si alcoolul si se lasa la hidratat.  Intr-o craticioara, se topesc 40 de grame de unt. Intre timp, se separa galbenusurile si albusurile oualor.... Citeste continuarea

Flädlesuppe (Supa germana cu clatite)

Postat de: Satisfyyourcravings

Intr-un bol de marime medie, se amesteca faina, ouale, laptele, sarea, nuscoara si uleiul, cu ajutorul unui tel, pana devine o compozitie omogena, fara cocoloase. Se lasa la odihnit 15 minute.... Citeste continuarea

Salata de paste cu sparanghel si sunca

Postat de: Corina33

Se fierb pastele in multa apa sarata, apoi se scot si se limpezesc cu apa rece si se pun la scurs. Se curata sparanghelul si se spala, apoi de taie in bucati de circa 2 cm. Ceapa se curata si... Citeste continuarea

Desert prajitura cu rubarba si bezea

Postat de: Corina33

Rubarba se spala, se curata si se taie in bucati de 2 cm. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia pana se deschid la culoare, adaugand treptat cate putin lapte, apoi uleiul, faina si la... Citeste continuarea

Spatzle cu Bratwurst in sos Jager (Taitei in stil german cu carnati si sos cremos de ciuperci)

Postat de: Satisfyyourcravings

Ceapa se toaca marunt, la fel ca usturoiul.  Ciupercile si carnatii se taie felii. Rosii cherry se taie in jumatati sau, daca se foloseste una mare, in bucati nu foarte mici. ... Citeste continuarea

Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni

Postat de: cris2711

Intai se preincalzeste cuptorul la 200°C. Apoi se pregateste tava de cuptor cu hartie de copt peste ea, pe toata suprafata ei. Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare.... Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de: Alepaty

Blatul: Am inceput prin a pregati blatul de pandispan, am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, pana am avut o bezea ferma, am adaugat galbenusurile si am mai mixat 10 secunde. Se adauga... Citeste continuarea

Desert tort Padurea Neagra

Postat de: Ica_mama

Pregatirea aluatului fraged: Pe o placa de lucru, se pune faina, cacao, 3 gr. praf de copt (1 lingurita rasa). In mijloc, se adauga 50 gr  zahar, zaharul vanilat si untul rece (se taie... Citeste continuarea

Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie

Postat de: ctlina

Crema de vanilie Se încălzește 20 cl de lapte cu vanilia și untul. Într-un castron, diluam amidonul cu 5 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul... Citeste continuarea

Tarta cu branza dulce

Postat de: ctlina

Aluatul dulce:   În bolul robotului se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine.  Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca, pana cand... Citeste continuarea

Briosa germana Buchty (Buchteln)

Postat de: ctlina

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,... Citeste continuarea

Fursecuri Fulgi de nea

Postat de: Corina33

Albusurile (reci de la frigider) se mixeaza cu un praf de sare pana stau bat. Se adauga zaharul (de preferinta zahar pudra) in ploaie si se mixeaza in continuare pana se topeste. Lasam mixerul... Citeste continuarea

Prajitura Donauwelle pentru Haloween

Postat de: ctlina

Se prepară blatul:  Frecati bine untul moale. Se adauga treptat zaharul si ouale. Se amestecă făina cu praful de copt și se incorporează în amestecul precedent. Ungeti cu... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]