Retete traditionale din Germania
Alegeti din multitudinea de retete adunate de bucatarasii nostri, preparate unice si potrivite pentru orice sezon sau pentru evenimente speciale. Dulciuri aromate si preparate gustoase din carne de pui, vita sau porc.
Retete germane originale
Gatiti cu noi mancaruri traditionale nemtesti: turta dulce, brezel sau salata bavareza. Bucataria germana este atat de bogata incat cu siguranta satisface cele mai pretentioase gusturi. Noi bucatarasii suntem niste gurmanzi, asa ca preparatele propuse de noi sunt niste delicii in adevaratul sens al cuvantului.
Salata de sparanghel cu oua
Postat de: Corina33Se pun la fiert ouale in apa cu sare, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se curata de coaja. Se curata si se taie sparanghelul in bucati de 2-3 cm, se fierbe 3-5 minute, apoi se scoate in... Citeste continuarea
Tort nemtesc
Postat de: dantesPentru blat se bat spuma albusurile,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,faina si praful de copt.se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 30 minute la 190... Citeste continuarea
Tocanita de iepure
Postat de: cris2711Intai am taiat ceapa marunt. Apoi am taiat morcovii rondele,ardeiul rosu taiat cubulete. Intr-o oala de 5 l am incins uleiul de masline,am adaugat ceapa si am lasat la calit. Apoi... Citeste continuarea
Eierschecke-Prajitura Corinutei
Postat de: cris27111.Pregatirea aluatului: Intr-un castron se pun faina si sarea.Apoi se adauga drojdia .Peste ea se pune o lingurita de zahar.Intre timp incalzim laptele,in el se topesc untul si zaharul.Se... Citeste continuarea
Paste cu sunculita si morcov
Postat de: Andra_hPunem intr-o oala apa la fiert pt paste cu o lingurita de sare iar pana apa fierbe ne ocupam de sos. Cand vedem ca apa fierbe adaugam pastele si le lasam sa fiarba 8-10 minute.Taiem sunculita... Citeste continuarea
Parfait cu migdale caramelizate si lichior de oua
Postat de: cris2711Pentru un Parfait reusit este nevoie de timp.De data aceasta circa 12 ore.Eu l-am facut ieri si il servim astazi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza circa 5 minute... Citeste continuarea
Muffins cu mere
Postat de: Corina33Se mixează untul moale cu zahărul brun. Se adaugă ouăle şi coaja de lămâie. Separat, amestecăm făina de mălai cu sarea şi praful de copt. Adăugăm la amestecul de ouă, pe... Citeste continuarea
Cozonac cu mousse de mere si scortisoara
Postat de: cris2711Intr-un castron amestecam faina impreuna cu sarea,apoi se adauga coaja de portocala. Intr-un castronel se dizolva drojdia in laptele caldut cu zahar(cate o lingura din fiecare). Se pune... Citeste continuarea
Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz
Postat de: Corina33Se amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si fulgii de ovaz. Separat amestecam cu un tel mierea cu oul, untul si laptele. Turnam amestecul lichid peste ingredientele solide si... Citeste continuarea
Prajitura aromata cu branza, stafide si scortisoara
Postat de: Corina33Pentru aluat: Se amesteca faina cu sarea. Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza.Se topeste untul si restul de zahar in laptele caldut. Se amesteca toate ingredientele si... Citeste continuarea
Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!
Postat de: Corina33Pregatim mai intai blatul : se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se mexeaza pana se topeste. Dupa ce am... Citeste continuarea
Salată de fusilli cu cremwursti
Postat de: panacrisPastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se scurg și se pun la rece. Între timp se mărunțesc ardeii, curățați de semințe, tijele de țelină, cremwuștii și... Citeste continuarea
Vanille Kipferl - Fursecuri semiluna cu vanilie
Postat de: Corina33Se mixeaza Rama mit butter cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos, se adauga semintele din pastaia de vanilie si galbenusurile si se mai mixeaza putin. Se amesteca faina, cu migdalele... Citeste continuarea
Tort cu mere, nuci si gris
Postat de: Corina33Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort cu marginile detasabile si diametru de 26 cm. Se curata merele de coaja si de cotor, apoi se stropesc cu... Citeste continuarea
Fursecuri cu migdale si crema de migdale
Postat de: rodicaspringSe amesteca toate incredientele se da aluatul la rece pentru o ora , se intinde foaie si se fac diferite forme decupate.Se da la cuptor la 150 de grade pina se coc, dupa preferinta , mai prajite... Citeste continuarea
Bauernfrühstück (Mic dejun german)
Postat de: SatisfyyourcravingsSe calesc ceapa si ardeiul. Se imping catre margine si se adauga cartofii fierti si o lingura de ulei. Se rumenesc cateva minute. Se adauga sunca presata, sare si piper, paprika si se calesc... Citeste continuarea
Flammkuchen cu sunca si ceapa
Postat de: Corina33Intai pregatim aluatul: amestecam faina cu sarea intr-un bol. Drojdia se freaca impreuna cu zaharul intr-o canita, adaugam putin lapte caldut si le turnam pe toate peste faina. Cu mainile bine... Citeste continuarea
Fursecuri cu unt
Postat de: Lia1Untul la temperatura camerei (daca e rece il razi) il freci cu mixerul impreuna cu 6 linguri de zahar pana se topeste. Adaugi ouale intregi, zaharul vanilat si coaja+zeama de lamaie. Adaugi... Citeste continuarea
Tort Bienenstich - Intepatura de albina
Postat de: Corina33Pregatim intai budinca pentru crema : se pune laptele la fiert, se amesteca praful de budinca cu zaharul si putin lapte, se omogenizeaza, apoi se adauga restul de lapte si se fierbe pana da in... Citeste continuarea
Desert cu piersici caramelizate
Postat de: cris2711Intr-o tigaie se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar.Cand este culoarea aurie,se adauga sucul de pe piersici sau 200 ml apa.Si se lasa inca 5 minute la foc mic ,pana se dizolva... Citeste continuarea
Parfait de mure, pe pat de biscuiti cu migdale
Postat de: Lia11. Pregateste o tava ca de chec (cca. 11 x 25 cm, 1 1/2 litri) pe care o infoliezi la interior cu folie din plastic alimentara. Atentie! Forma daca este de dimensiuni mai mari, trebuie sa modifici... Citeste continuarea
Escalop de porc cu ciuperci
Postat de: panacrisFeliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele pe ambele părți. Aparatul Philips Multicooker se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul FRY, timp de gătire 30 de... Citeste continuarea
Desert prajitura nemteasca cu coacaze rosii
Postat de: Bon_JoviMai intai o sa va spun ce este quarkul (si pentru mine a fost ceva nou). Quark este un fel de crema de branza mai acrisoara si o gasiti in marile magazine la raionul de iaurturi si branzeturi.... Citeste continuarea
Prajitura cu malai si afine
Postat de: Corina33Intr-un bol amestecam faina de malai cu faina de grau si cu praful de copt. Separat mixam ouale cu un praf de sare si apoi cu zaharul, pana acesta se topeste. Incalzim laptele intr-o... Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta
Postat de: Ica_mamaDulceata de capsuni reteta Avem nevoie de 10 borcane a 440 grame. Borcanele ,le spalam si le sterilizam la cuptor,la o temperatura de 100 de grade,aproximativ 10-15 minute. Capsunile... Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta
Postat de: cris2711Dulceata de capsuni reteta Intai am pregatit borcanele,8 la numar,de 440 gr.Le-am spalat ,apoi le-am pus la cuptor la 100°C cu usa intredeschisa,pentru 15 minute. Capsunile... Citeste continuarea
Guguluf cu ness si glazura royal icing
Postat de: baby_ktalynaingredientele uscate ( faina,cacaoa,zaharul si praful de copt) se amesteca la viteza mica cu robotul de bucatarie adaugand treptat untul si ouale apoi ness-ul dizolvat,amestecand timp de 5 minute... Citeste continuarea
Pasca fara aluat
Postat de: Toamna07Lamaia se da pe razatoare si se stoarce pentru a obtine zeama. Stafidele se lasa la inmuiat in putin suc de lamaie. Untul si sarea se amesteca pana ce formeaza o pasta cremoasa. Se separa... Citeste continuarea
Pasca fara aluat
Postat de: Lia11. Cu cateva ore inainte de preparare, sau de seara pentru dimineata, scoti untul din frigider ca sa se inmoaie la temperatura camerei. 2. Pregatesti o tava rotunda cu diametrul de 26-28 cm si... Citeste continuarea
Eierschecke - Prajitura cu branza si crema de oua
Postat de: Corina33Mai intai pregatim aluatul : de amesteca faina cu sarea, se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza, se incalzeste laptele si se dizolva in el untul si zaharul. Se framanta... Citeste continuarea
Supă germană de dovleac cu ghimbir (Kurbissuppe)
Postat de: SatisfyyourcravingsDovleacul se curăță de coajă și se taie cuburi la fel ca morcovii și cartofii. Într-o oală se călește ceapa până devine translucidă. Se adaugă apoi dovleacul, cartofii,... Citeste continuarea
Paste cu anghinare si creveti
Postat de: danakarinFierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Caliti intr-o lingura de ulei de masline. Adaugati ardeiul, roiile taiate cubulete, apoi crevetii... Citeste continuarea
Mousse cu ciocolata alba
Postat de: danakarinCiocolata se topeste foarte incet intr-un vas pe aburi (deasupra unei oale in care fierbe apa) amestecand continuu. Ciocolata nu trebuie sa fie fierbinte, nici măcar caldă, dar cremoasă.... Citeste continuarea
Gogosi sau pancove
Postat de: danakarin, Eu am folosit pentru prepararea aluatului automatul de pâine, de care sunt foarte încântată şi la care recurg de fiecare dată când am de frământat o cocă.... Citeste continuarea
Prajitura cu branza de vaci si Philadelphia cu iaurt
Postat de: cris2711Cuptorul se preincalzeste la 170°C. Albusurile se separa de galbenusuri. Intr-un castron mai inalt se bat albusurile bine cu un praf de sare,apoi se adauga 3 linguri de zahar pudra.... Citeste continuarea
Somon roz Italiano
Postat de: cris2711Intr-un vas termorezistent se pune uleiul de masline ,apoi se pun cele doua bucati de somon roz.Se pune sare si piper. Ceapa se curata,se taie marunt. Se pregateste si ardeiul,taiat... Citeste continuarea
Cupcake cu crema de zmeura-reteta nr.100
Postat de: cris2711Preparare cupcake: Intai preincalzim cuptorul la 180°C. Intr-un castron se omogenizeaza bine untul cu zaharul.Cand are o consistenta cremoasa se adauga un ou,se... Citeste continuarea
Spätzle cu mac si sos cald de cirese
Postat de: Corina33Se scurge siropul de pe cirese intr-o craticioara si se pune pe aragaz la incalzit. Amidonul sau faina se amesteca intr-o farfurie cu 4 linguri sirop, zaharul si zeama de la lamaie. Se toarna... Citeste continuarea
Supa crema de sparanghel
Postat de: RoxanaIonelaSe curata sparanghelul si se taie rondele cu exceptia varfurilor care se pastreaza pentru a fi adaugate ulterior,ceapa tocata marunt se pune la calit in untul incins foarte bine,se adauga... Citeste continuarea
Mâncare de linte cu bacon și cârnați
Postat de: panacrisCeapa curățată, tocată se călește cu morcovul ras, în puțin ulei și apă cca. 5 minute la foc iute, în oala minune, adică oala subpresiune ;) Se adaugă cubulețele de bacon,... Citeste continuarea