Retete culinare din Germania

Retete traditionale din Germania

Alegeti din multitudinea de retete adunate de bucatarasii nostri, preparate unice si potrivite pentru orice sezon sau pentru evenimente speciale. Dulciuri aromate si preparate gustoase din carne de pui, vita sau porc.


Retete germane originale

Gatiti cu noi mancaruri traditionale nemtesti: turta dulce, brezel sau salata bavareza. Bucataria germana este atat de bogata incat cu siguranta satisface cele mai pretentioase gusturi. Noi bucatarasii suntem niste gurmanzi, asa ca preparatele propuse de noi sunt niste delicii in adevaratul sens al cuvantului.

Salata de sparanghel cu oua

Postat de: Corina33

Se pun la fiert ouale in apa cu sare, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se curata de coaja. Se curata si se taie sparanghelul in bucati de 2-3 cm, se fierbe 3-5 minute, apoi se scoate in... Citeste continuarea

Tort nemtesc

Postat de: dantes

Pentru blat se bat spuma albusurile,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,faina si praful de copt.se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 30 minute la 190... Citeste continuarea

Tocanita de iepure

Postat de: cris2711

Intai am taiat ceapa marunt. Apoi am taiat morcovii rondele,ardeiul rosu taiat cubulete. Intr-o oala de 5 l  am incins uleiul de masline,am adaugat ceapa si am lasat la calit. Apoi... Citeste continuarea

Eierschecke-Prajitura Corinutei

Postat de: cris2711

1.Pregatirea aluatului: Intr-un castron se pun faina si sarea.Apoi se adauga drojdia .Peste ea se pune o lingurita de zahar.Intre timp incalzim laptele,in el se topesc untul si zaharul.Se... Citeste continuarea

Paste cu sunculita si morcov

Postat de: Andra_h

Punem intr-o oala apa la fiert pt paste cu o lingurita de sare iar pana apa fierbe ne ocupam de sos. Cand vedem ca apa fierbe adaugam pastele si le lasam sa fiarba 8-10 minute.Taiem sunculita... Citeste continuarea

Parfait cu migdale caramelizate si lichior de oua

Postat de: cris2711

Pentru un Parfait reusit este nevoie de timp.De data aceasta circa 12 ore.Eu l-am facut ieri si il servim astazi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza circa 5 minute... Citeste continuarea

Muffins cu mere

Postat de: Corina33

Se mixează untul moale cu zahărul brun. Se adaugă ouăle şi coaja de lămâie. Separat, amestecăm făina de mălai cu sarea şi praful de copt. Adăugăm la amestecul de ouă, pe... Citeste continuarea

Cozonac cu mousse de mere si scortisoara

Postat de: cris2711

Intr-un castron amestecam faina impreuna cu sarea,apoi se adauga coaja de portocala. Intr-un castronel se dizolva drojdia in laptele caldut cu zahar(cate o lingura din fiecare). Se pune... Citeste continuarea

Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz

Postat de: Corina33

Se amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si fulgii de ovaz. Separat amestecam cu un tel mierea cu oul, untul si laptele. Turnam amestecul lichid peste ingredientele solide si... Citeste continuarea

Prajitura aromata cu branza, stafide si scortisoara

Postat de: Corina33

Pentru aluat: Se amesteca faina cu sarea. Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza.Se topeste untul si restul de zahar in laptele caldut. Se amesteca toate ingredientele si... Citeste continuarea

Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!

Postat de: Corina33

Pregatim mai intai blatul : se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se mexeaza pana se topeste. Dupa ce am... Citeste continuarea

Salată de fusilli cu cremwursti

Postat de: panacris

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se scurg și se pun la rece. Între timp se mărunțesc ardeii, curățați de semințe, tijele de țelină, cremwuștii și... Citeste continuarea

Vanille Kipferl - Fursecuri semiluna cu vanilie

Postat de: Corina33

Se mixeaza Rama mit butter cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos, se adauga semintele din pastaia de vanilie si galbenusurile si se mai mixeaza putin. Se amesteca faina, cu migdalele... Citeste continuarea

Tort cu mere, nuci si gris

Postat de: Corina33

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort cu marginile detasabile si diametru de 26 cm. Se curata merele de coaja si de cotor, apoi se stropesc cu... Citeste continuarea

Fursecuri cu migdale si crema de migdale

Postat de: rodicaspring

Se amesteca toate incredientele se da aluatul la rece pentru o ora , se intinde foaie si se fac diferite forme decupate.Se da la cuptor la 150 de grade pina se coc, dupa preferinta , mai prajite... Citeste continuarea

Bauernfrühstück (Mic dejun german)

Postat de: Satisfyyourcravings

Se calesc ceapa si ardeiul. Se imping catre margine si se adauga cartofii fierti si o lingura de ulei. Se rumenesc cateva minute. Se adauga sunca presata, sare si piper, paprika si se calesc... Citeste continuarea

Flammkuchen cu sunca si ceapa

Postat de: Corina33

Intai pregatim aluatul: amestecam faina cu sarea intr-un bol. Drojdia se freaca impreuna cu zaharul intr-o canita, adaugam putin lapte caldut si le turnam pe toate peste faina. Cu mainile bine... Citeste continuarea

Fursecuri cu unt

Postat de: Lia1

Untul la temperatura camerei (daca e rece il razi) il freci cu mixerul impreuna cu 6 linguri de zahar pana se topeste. Adaugi ouale intregi, zaharul vanilat si coaja+zeama de lamaie. Adaugi... Citeste continuarea

Tort Bienenstich - Intepatura de albina

Postat de: Corina33

Pregatim intai budinca pentru crema : se pune laptele la fiert, se amesteca praful de budinca cu zaharul si putin lapte, se omogenizeaza, apoi se adauga restul de lapte si se fierbe pana da in... Citeste continuarea

Desert cu piersici caramelizate

Postat de: cris2711

Intr-o tigaie se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar.Cand este culoarea aurie,se adauga sucul de pe piersici sau 200  ml apa.Si se lasa inca 5 minute la foc mic ,pana se dizolva... Citeste continuarea

Parfait de mure, pe pat de biscuiti cu migdale

Postat de: Lia1

1. Pregateste o tava ca de chec (cca. 11 x 25 cm, 1 1/2 litri) pe care o infoliezi la interior cu folie din plastic alimentara. Atentie! Forma daca este de dimensiuni mai mari, trebuie sa modifici... Citeste continuarea

Escalop de porc cu ciuperci

Postat de: panacris

Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele pe ambele părți. Aparatul Philips Multicooker se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul FRY, timp de gătire 30 de... Citeste continuarea

Desert prajitura nemteasca cu coacaze rosii

Postat de: Bon_Jovi

Mai intai o sa va spun ce este quarkul (si pentru mine a fost ceva nou). Quark este un fel de crema de branza mai acrisoara si o gasiti in marile magazine la raionul de iaurturi si branzeturi.... Citeste continuarea

Prajitura cu malai si afine

Postat de: Corina33

Intr-un bol amestecam faina de malai cu faina de grau si cu praful de copt. Separat mixam ouale cu un praf de sare si apoi cu zaharul, pana acesta se topeste. Incalzim laptele intr-o... Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta

Postat de: Ica_mama

Dulceata de capsuni reteta Avem nevoie de 10 borcane a 440 grame. Borcanele ,le spalam si le sterilizam la cuptor,la o temperatura de 100 de grade,aproximativ 10-15 minute. Capsunile... Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta

Postat de: cris2711

Dulceata de capsuni reteta Intai am pregatit borcanele,8 la numar,de 440 gr.Le-am spalat ,apoi le-am pus la cuptor la 100°C cu usa intredeschisa,pentru 15 minute. Capsunile... Citeste continuarea

Guguluf cu ness si glazura royal icing

Postat de: baby_ktalyna

ingredientele uscate ( faina,cacaoa,zaharul si praful de copt) se amesteca la viteza mica cu robotul de bucatarie adaugand treptat untul si ouale apoi ness-ul dizolvat,amestecand timp de 5 minute... Citeste continuarea

Pasca fara aluat

Postat de: Toamna07

Lamaia se da pe razatoare si se stoarce pentru a obtine zeama. Stafidele se lasa la inmuiat in putin suc de lamaie. Untul si sarea se amesteca pana ce formeaza o pasta cremoasa. Se separa... Citeste continuarea

Pasca fara aluat

Postat de: Lia1

1. Cu cateva ore inainte de preparare, sau de seara pentru dimineata, scoti untul din frigider ca sa se inmoaie la temperatura camerei. 2. Pregatesti o tava rotunda cu diametrul de 26-28 cm si... Citeste continuarea

Eierschecke - Prajitura cu branza si crema de oua

Postat de: Corina33

Mai intai pregatim aluatul : de amesteca faina cu sarea, se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza, se incalzeste laptele si se dizolva in el untul si zaharul. Se framanta... Citeste continuarea

Supă germană de dovleac cu ghimbir (Kurbissuppe)

Postat de: Satisfyyourcravings

Dovleacul se curăță de coajă și se taie cuburi la fel ca morcovii și cartofii. Într-o oală se călește ceapa până devine translucidă. Se adaugă apoi dovleacul, cartofii,... Citeste continuarea

Paste cu anghinare si creveti

Postat de: danakarin

Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Caliti intr-o lingura de ulei de masline. Adaugati ardeiul, roiile taiate cubulete, apoi crevetii... Citeste continuarea

Mousse cu ciocolata alba

Postat de: danakarin

Ciocolata se topeste foarte incet intr-un vas pe aburi (deasupra unei oale in care fierbe apa) amestecand continuu. Ciocolata nu trebuie sa fie fierbinte, nici măcar caldă, dar cremoasă.... Citeste continuarea

Gogosi sau pancove

Postat de: danakarin

, Eu am folosit pentru prepararea aluatului automatul de pâine, de care sunt foarte încântată şi la care recurg de fiecare dată când am de frământat o cocă.... Citeste continuarea

Prajitura cu branza de vaci si Philadelphia cu iaurt

Postat de: cris2711

Cuptorul se preincalzeste la 170°C. Albusurile se separa de galbenusuri. Intr-un castron mai inalt se bat albusurile bine cu un praf de sare,apoi se adauga 3 linguri de zahar pudra.... Citeste continuarea

Somon roz Italiano

Postat de: cris2711

Intr-un vas termorezistent se pune uleiul de masline ,apoi se pun cele doua bucati de somon roz.Se pune sare si piper. Ceapa se curata,se taie marunt. Se pregateste si ardeiul,taiat... Citeste continuarea

Cupcake cu crema de zmeura-reteta nr.100

Postat de: cris2711

Preparare  cupcake:   Intai preincalzim cuptorul la 180°C. Intr-un castron se omogenizeaza bine untul  cu zaharul.Cand are o consistenta cremoasa se adauga un ou,se... Citeste continuarea

Spätzle cu mac si sos cald de cirese

Postat de: Corina33

Se scurge siropul de pe cirese intr-o craticioara si se pune pe aragaz la incalzit. Amidonul sau faina se amesteca intr-o farfurie cu 4 linguri sirop, zaharul si zeama de la lamaie. Se toarna... Citeste continuarea

Supa crema de sparanghel

Postat de: RoxanaIonela

Se curata sparanghelul si se taie rondele cu exceptia varfurilor care se pastreaza pentru a fi adaugate ulterior,ceapa tocata marunt se pune la calit in untul incins foarte bine,se adauga... Citeste continuarea

Mâncare de linte cu bacon și cârnați

Postat de: panacris

Ceapa curățată, tocată se călește cu morcovul ras, în puțin ulei și apă cca. 5 minute la foc iute, în oala minune, adică oala subpresiune ;) Se adaugă cubulețele de bacon,... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]