Retete culinare din Germania

Retete traditionale din Germania

Alegeti din multitudinea de retete adunate de bucatarasii nostri, preparate unice si potrivite pentru orice sezon sau pentru evenimente speciale. Dulciuri aromate si preparate gustoase din carne de pui, vita sau porc.


Retete germane originale

Gatiti cu noi mancaruri traditionale nemtesti: turta dulce, brezel sau salata bavareza. Bucataria germana este atat de bogata incat cu siguranta satisface cele mai pretentioase gusturi. Noi bucatarasii suntem niste gurmanzi, asa ca preparatele propuse de noi sunt niste delicii in adevaratul sens al cuvantului.

Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure

Postat de: Corina33

Se amesteca branza cu smantana, macul, stafidele maruntite, un zahar vanilat si 50 g zahar pana la omogenizare. Se umple un posh sau o punga cu jumatate din cantitate si se rasuceste bine la capat... Citeste continuarea

Spätzle cu ciuperci si smantana

Postat de: Corina33

Se curata si se feliaza ciupercile, apoi se soteaza in uleiul cald pentru circa 10 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga spatzle si se condimenteaza cu sare, piper si usturoiul granulat.... Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne tocata la cuptor

Postat de: cris2711

Ardeii i-am spalat,sters cu un  prosop de hartie,apoi i-am taiat pe jumatate si pus intr-o tava. Intr-un castron am pus carnea tocata ,peste care am adaugat un ou,rosiile in suc... Citeste continuarea

Ciuperci brune cu gouda si unt cu ierburi aromate

Postat de: cris2711

Ciupercile brune se curata bine,se indeparteaza coditele. Branza Gouda se imparte in 8 patratele. Se pune in fiecare ciuperca bruna,cate o bucatica Gouda,apoi cate o bucatica de unt cu... Citeste continuarea

Prajitura cu fulgi din cereale

Postat de: Lia1

1. Prajesti superficial nucile fara ulei si le lasi sa se raceasca pana trece pasul 2. 2. Zdrobesti fulgii intr-un castron mare. Eu m-am descurcat bine cu pasatorul manual de cartofi. 3.... Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci cu vin alb

Postat de: danakarin

În caz că nu avem o zeamă de legume gata pregătită şi congelată la îndemână, începem prin a fierbe, într-un litru  De  apă, un morcov, o... Citeste continuarea

Ciolan bavarez de porc ( Schweinshaxn)

Postat de: danakarin

Spalam ciolanul proaspat, il uscam cu un servet,  crestam cu o lama sau un cutit bine ascutit soricul in cercuri concentrice, il ungem cu amestecul de ierburi uscate si il prajim jur imprejur... Citeste continuarea

Aperitiv cu somon si crema de branza

Postat de: danakarin

Asezati pe o folie alimentara feliile de somon in asa fel incat sa se suprapuna un pic. Ungeti cu crema de branza. Eu am folosit o crema de branza cu verdeturi, dar puteti sa luati un Ouark, sa-l... Citeste continuarea

Tort Rudolf cu aroma de turta dulce

Postat de: danakarin

Avem nevoie de doua zile: Incepem cu prepararea fondantului , din cantitatea de mai sus iese cam 1 kg, il puteti folosi si mai tarziu daca il puneti la pastrare la rece.  Am topit... Citeste continuarea

Salata de cartofi-De Craciun- a la Klaus

Postat de: cris2711

Se fierb cartofii ,in coaja ,cand sunt gata fierti se curata de coaja. Se taie cartofii pe jumatate,apoi jumatatile se taie in rondele mai groase. Apoi se taie marunt castravetii murati si... Citeste continuarea

Prepelita la cuptor

Postat de: cris2711

Cuptorul se preincalzeste la 200 °. Prepelitele se spala,se sterg cu un prosop de hartie,apoi se pun intr-o forma termorezistenta pe un pat de legume,legumele se aleg dupa gustul fiecaruia... Citeste continuarea

Salata cu pastrav afumat si ou fiert

Postat de: danakarin

Spalam si scurgem bine frunzele de salata. Eu folosesc cu drag centrifuga pentru salata.  Fierbem ouale, le curatam si le taiem in sferturi. curatam morcovii, ceapa si le taiem felii... Citeste continuarea

Varza rosie calita

Postat de: rodicamaria

Ceapa si varza se calesc usor in ulei. Se adauga 200 ml apa , marul , se potriveste gustul de sare si piper si se fierbe cam 30 min , la foc mic , cu capac , pana cand este facuta , dar nu... Citeste continuarea

Tarta cu ceapa

Postat de: postavaru

Drojdia impreuna cu zaharul o dizolvam in putin lapte caldut si o lasam 10 minute acoperita. Intr-un castron cernem faina si facem o gropita in mijloc unde adaugam drojdia activata. Pe margini... Citeste continuarea

Omleta cu ceapa verde,bacon si polenta (mamaliga )

Postat de: Ica_mama

Mod de preparare omleta: Intr-o tigaie prajim feliile de bacon pe ambele parti ,pana devin maroniu deschis. Dupa ce s-au prajit, le punem separat pe farfurie. Separat ouale,... Citeste continuarea

Tarta cu ceapa si sunca afumata

Postat de: gab_s19

Aluatul 1/3 din laptele caldut se amesteca cu drojdia, dupa care se adauga zaharul si o parte din faina. Se acopera si se lasa la crescut 20-25 de minute. Dupa ce aluatul a crescut se... Citeste continuarea

Salată de toamnă cu bostan

Postat de: danakarin

Amestecăm rozmarinul cu ulei . Plasăm bucățile de bostan pe o hârtie de copt, stropim cu uleiul pregătit, sărăm, piperăm si coacem in cuptorul încins la 175 de grade... Citeste continuarea

Tort de lamaie si Lemon curd

Postat de: danakarin

Am ales o forma de tort de 20 de cm. Daca doriți sa-l faceți mai mare, adaptați cantitățile.  Am amestecat cu robotul ouăle si zaharul, am adăugat uleiul si celelalte lichide si... Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu unt si rozmarin

Postat de: baby_ktalyna

Cartofii ii spal bine bine.. (eu prefer sa nu ii curat de coaja )apoi ii crestez(dar nu de tot),bag cate putin unt printre felii si condimentez cu sare,condiment  pentru cartofi si rozmarin.... Citeste continuarea

Budincă de brânză dulce și gris

Postat de: panacris

Gălbenușurile se amestecă cu zahărul tos, zahărul vanilinat, coaja de lămâie zaharisită, brânza de vaci, brânza mascarpone și grișul, până ce se omogenizează... Citeste continuarea

Bucățele de porc cu ardei kapia și sos de smântână

Postat de: panacris

Ceapa se curăță, se taie felii, se pune la călit în vasul Wok, cu puțin ulei și apă cca. 10 minute la foc mediu, acoperit. Între timp se curăță ardeii, de semințe și... Citeste continuarea

Salată de paste colorate

Postat de: panacris

Pastele se fierb în apă clocotită cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp toate ingredientele se taie cubulețe.â, apoi se  amestecă cu... Citeste continuarea

Friptura din carne de mistret

Postat de: Ica_mama

Toate ingredientele pentru bait se pun intr-un castron si se amesteca . Carnea se spala cu apa rece si se pune in castron in acest amestec de mirodenii . Se acopera castronul cu un capac... Citeste continuarea

Pizza Klaus

Postat de: cris2711

Prepararea aluatului: Intr-un castron se amesteca faina cu oul,uleiul,sarea,drojdia si apa calduta. Se framanta bine . Cand este gata se lasa acoperit cu un prosop ,30 de minute la... Citeste continuarea

Salata de tomate cu mozzarella

Postat de: Ica_mama

Mod de preparare: Spalam tomatele si le taiem felii. Ceapa o curatam de coaja,o spalam si o taiem felii subtiri. Mozzarella  o taiem felii ca si tomatele. Pe un platou,punem o... Citeste continuarea

Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin

Postat de: Ica_mama

Carnea de vita o spalam cu apa rece si cu un prosop de hartie o tamponam pentru a elimina surplusul de apa . Asezam carnea pe un platou si o condimentam pe ambele parti cu sare si piper.... Citeste continuarea

Supa de gaina de casa cu galuste de pesmet

Postat de: Ica_mama

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si cand incepe apa din oala, pentru supa sa fiarba, adaugam carnea si lasam sa fiarba aproximativ o ora.... Citeste continuarea

Supa crema de morcovi

Postat de: danakarin

Am curațat și mărunțit zarzavaturile. Esențial e să aveți morcovi, restul se poate înlocui și cu o lingurița de concentrat de zarzavat, tip cub Maggi. Le-am pus la fiert intr- o... Citeste continuarea

Cornuri cu dulceata de capsuni sau magiun

Postat de: cris2711

1.Intr-un castronel se pune drojdia impreuna cu 2 linguri de apa calduta. 2.Intr-un castron mare se adauga restul ingredientelor:faina,laptele,oul,untul si sarea. 3. Se framanta aceasta... Citeste continuarea

Budinca de chia

Postat de: Corina33

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol, puneti mai multa sau mai putina miere dupa gust. Puteti adauga stafide in loc de goji. Se da budinca la frigider pentru 15-30 de minute. Se... Citeste continuarea

Dovlecel cu iaurt natural

Postat de: cris2711

Intr-o oala mica se pune ceapa la calit in putin ulei de masline. Cand s-a calit, se adauga dovlecelul taiat cubulete si ardeiul taiat marunt. Se pune apa ,pana acopera dovlecelul si se lasa... Citeste continuarea

Crumble cu prune caramelizate

Postat de: cris2711

  Prepararea aluatului : Intr-un castron de marime mijlocie se amesteca ingredientele de aluat si se mixeaza bine. Se unge tava cu unt si se presara putina faina. Se intinde... Citeste continuarea

Pflaumenkuchen - Prajitura cu prune

Postat de: Corina33

E foarte simplu de facut: se mizeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat cam 10 minute pana se topeste. Se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie. Rezulta un... Citeste continuarea

Mancarica de mazare cu spätzle

Postat de: Corina33

Ceapa, ardeiul si morcovii se curata se spala si se toaca, morcovii se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o cratita incapatoare. Dupa 4-5 minute se adauga mazarea si apa calda... Citeste continuarea

Cartofi gratinati la cuptor

Postat de: cris2711

Cuptorul se incalzeste la 200°. Cartofii,telina,ceapa si usturoiul se curata,se taie rondele subtiri. Intr-o oala se adauga smantana si supa  de legume cu Thymian si piper. Se... Citeste continuarea

Budinca de orez

Postat de: danakarin

Am frecat brânza cu untul si cu telemeaua rasa, am adăugat compozitia la orezul fiert, am bătut ouăle si le-am adăugat de asemenea, am mai sarat, piperat si asezonat cu patrunjelul... Citeste continuarea

Placintele din piure de cartofi

Postat de: Corina33

Intr-un bol incapator se amesteca piureul cu ouale, laptele si faina pana la omogenizare. Se condimenteaza cu sare, piper,usturoi si chilli. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se ia cate o... Citeste continuarea

Snitel

Postat de: cris2711

Pulpa de porc se taie in felii de 1 cm grosime. Intr-un castronel se bat ouale bine. Feliile de snitel  se bat cu toporul de bucatarie,pe fiecare parte . Se pune sare si piper pe... Citeste continuarea

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Postat de: cris2711

Se condimenteaza pulpele cu condimente. Cuptorul se preincalzeste la 200°. Se pun pulpele de pui intr-o forma termorezistenta  la cuptor. Se adauga legumele taiate,dupa... Citeste continuarea

Sparanghel cu muschi file,orez si sos olandez

Postat de: cris2711

Prepararea sosului olandez: Prepararea sosului olandez nu este simpla,Ingredientele se pregatesc din timp la indemana.A se pregati si vasele potrivite si un tel si apa rece ca gheata.... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]