Retete traditionale din Liban
Din cultura tarilor arabe putem invata foarte multe lucruri, dar mai ales cum sa ne hranim sanatos. Bucatarasii nostri va invita sa preparati si sa gustati minunate bucate libaneze: Tabouleh, Couscous, Hummus, Baba Ghanouj si multe altele.
Mancaruri libaneze
Cat traim avem de invatat, nu-i asa? Noi va propunem sa invatati cum sa traiti cat mai mult cu ajutorul retetelor libaneze alese si prezentate de pritenii nostri bucatari.
Reteta clasica de hummus libanez
Postat de: iuliaavramIata cum se prepara Reteta clasica de hummus libanez Scurgem nautul din conserva si-l punem intr-un bol. Adaugam pasta de susan, uleiul, sucul de la lamaie, cateii de usturoi, putina apa si... Citeste continuarea
Humus cu faina de naut si avocado
Postat de: ctlinaPuneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare. Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu timp de 3 minute. Daca pasta este prea subtire, adaugati un pic de faina de... Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu arome orientale la Slow Cooker Crock-Pot 4.7 Digital
Postat de: divainbucatarieCartofii curatati de coaja mai mici vor fi lasati intregi, daca sunt mari, vor fi taiati in jumatate sau sferturi. Am calit ceapa tocata marunt in uleiul incins. Cand a devenit moale,... Citeste continuarea
Humus cu ardei copti
Postat de: InaNautul uscat l-am pus de seara la hidratat in apa calduta. A doua zi am aruncat apa neabsorbita , am adaugat alta apa curata si ¼ lingurita cu bicarbonat de sodiu si am pus nautul... Citeste continuarea
Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Postat de: gaby_dAm pus nautul in apa rece la inmuiat si l-am lasat peste noapte. Dimineata am frecat usor in palme si am curatat pielitele care s-au luat de pe naut. Am aruncat apa si am pus nautul in... Citeste continuarea
Aperitiv Hummus
Postat de: mitinitaNautul se clateste cu apa rece si se introduce in recipientul mixerului. Pastrati putin lichid. Se adauga tahini, usturoi, ulei de masline, sare si lamaie. La inceput adaugati o lingura de suc... Citeste continuarea
Peste alb cu crema de susan- reteta libaneza
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 200°C. Curati si tocati marunt ceapa verde si ceapa salota. Puneti ceapa taiata marunt pe fundul unui vas pentru cuptor. Adaugati chimionul si scortisoara... Citeste continuarea
Humus cu faina de naut
Postat de: ctlinaPuneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare. Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu pentru 3 minute. Daca pasta este prea subtire, adaugati faina de naut (era... Citeste continuarea
Aperitiv humus
Postat de: GABRIELAGHBoabele de naut se pun la inmuiat peste noapte pentru a se hidrata. Cand ne apucam sa gatim humusul, punem la fiert nautul int-o oala cu apa cam de trei ori mai mare decat cantitatea de naut.... Citeste continuarea
Supa crema de linte
Postat de: BucatarasSpala lintea rosie si scurge-o; Taie legumele cuburi; Incinge uleiul intr-o oala mica, pe plita; Caleste ceapa si morcovii; Cand au devenit translucide, adauga ardeiul kapia... Citeste continuarea
Humus reteta
Postat de: dantesHumus reteta Se scurge nautul de lichid, se pune impreuna cu uleiul de susan si pasta de susan (daca este prea groasa, se amesteca cu putina apa pentru a deveni fluida). Se blenduieste totul... Citeste continuarea
Supa crema de linte
Postat de: OanaMai intai trebuie sa prepari o supa de legume. Curata morcovul, pastarnacul si telina, spala-le si taie-le rondele, apoi pune-le la fiert in 3 litri de apa. Pune peste linte, sarea... Citeste continuarea
Salata Fattoush
Postat de: mitinitaSe taie lipiile in bucati si se prajesc in tigaie, pana se rumenesc si devin crocante. Usturoiul se piseaza. Castravetele, rosiile, salata si ceapa se spala si se taie in bucati. Intr-un bol... Citeste continuarea
Kebab libanez de pui
Postat de: rocsi_1612Spalam pieptul de pui si il stergem cu niste servetele. Il taiem bucati potrivite. Intr-un bol, amestecam iaurtul, ketchup-ul, uleiul de masline, zeama de lamaie. Adaugam si restul... Citeste continuarea
Aperitiv lipii cu branza si ceapa
Postat de: eumimiMai intai pregatim aluatul. Incalzim laptele foarte putin si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si oul. Amestecam si adaugam si uleiul si un praf de sare... Citeste continuarea
Basboussa sau prajitura libaneza
Postat de: ctlinaFrecam bine iaurtul si zaharul cu telul. Se adauga untul topit, praful de copt, nuca de cocos, faina de cous-cous continuand să amestecăm. Se toarnă compozitia... Citeste continuarea
Kibbeh libanez
Postat de: ctlinaSe pune bulgurul la-nmuiat, in apa timp de 20 de minute, apoi se strecoara si se stoarce pentru a elimina excesul de apa. Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt. Vanata se spala, se... Citeste continuarea
Saorma cu piept de pui
Postat de: ctlinaPieptul de pui taiat felii se condimenteaza cu sare si piper si cu condimentele dorite : paprika..... Se prajeste intr-o tigaie sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se... Citeste continuarea
Falafel
Postat de: RuxyRuxDin aceasta cantitate ne ies 3 portii, eu le pun in pungi si apoi la congelator. Se pune seara o cana plina de naut intr-o oala mai mare se adauga apa cat sa il acopere cu mult pentru ca... Citeste continuarea
Naut crocant
Postat de: MotanLaOaleNautul se pune la hidratat in multa apa de seara pana dimineata. Se spala bine in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 2 ore, pana se inmoaie bine. Se scurge si se lasa la racit... Citeste continuarea
Sarmalute vegetariene, in foi de vita la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital
Postat de: AlexTeacherImpaturiti foile de vita cu compozita facuta (pentru ca veti folosi un aparat slow cooker Crock-Pot nu este nevoie sa fierbeti orezul in prealabil sau sa... Citeste continuarea
Humus reteta cu lipii integrale
Postat de: cristeena20Humus reteta Pregatim lipiile: amestecam faina cu sarea si bicarbonatul, adaugam uleiul de masline si turnam treptat apa calduta, framantand un aluat potrivit. Il lasam sa se odihneasca pt... Citeste continuarea
Tabbouleh - Salata de patrunjel (reteta video)
Postat de: farfuriaveselaCouscous-ul il gatim urmarind intructiunile de pe pachet. Eu l-am acoperit cu apa fierbinte, in care am pus putina sare si o lingura de ulei de masline. Am acoperit vasul si am last couscous-ul sa... Citeste continuarea
Sos Tahini
Postat de: cristeena20Punem intr-un bol pasta de tahin si turnam cate putin apa rece, pana ajungem la consistenta dorita. Eu il folosesc mai gros. Apoi adaugam sucul de lamaie , sare, piper si pisam usturoiul. Tocam... Citeste continuarea
Falafel
Postat de: Lia11. Pui multa apa peste naut si lasi la inmuiat peste noapte. Asa va arata a doua zi. 2. Scurgi nautul de apa si mixezi bine cu robotul. 3. Adaugi faina, painea sfaramata, ceapa, usturoiul si... Citeste continuarea
Hummus
Postat de: elucubratiiculinarePentru că încercăm să mâncăm sănătos, vom evita conservele, deci vom fierbe chiar noi năutul. Punem năutul în apă rece cu o seară înainte să-l fierbem. Apa... Citeste continuarea
Slata Fattoush (reteta video)
Postat de: bucatarie_marocanaIntr-un bol puneti ardei rosu si ardei verde ,peste ei puneti rosii si castraveti apoi puneti ceapa si patrunjel. Amestecati toate aceste ingridiente .apoi adaugati ulei de masline si lamaie... Citeste continuarea
Kafta cu seminte - chiftele libaneze
Postat de: mihaelar63Se amesteca toate ingredientele si se dau cateva ore la rece . Puneti frigaruile sa stea in apa sa se infoaie . Nu se vor arde la copt. Formati cu mainile umezite un fel de... Citeste continuarea
Humus reteta libaneza
Postat de: CulinaryRainbowHumus reteta Am spălat năutul, după care l-am pus la fiert într-o oală cu apă în care am presărat puțină sare. După ce acesta s-a fiert, l-am strecurat ( păstrând o... Citeste continuarea
Humus reteta
Postat de: CulinaryRainbowHumus reteta Am spălat năutul, după care l-am pus la fiert într-o oală cu apă în care am presărat puțină sare. După ce acesta s-a fiert, l-am strecurat ( păstrând o... Citeste continuarea
Salata tabouleh
Postat de: renaPunem bulgurul la inmuiat. Tocam marunt patrunjelul si ceapa. Taiem rosia cubulete mici si o lasam sa se scurga de zeama. Amestecam toate ingredientele la un loc adaugam sarea , lamaia si... Citeste continuarea
Lipii libaneze cu chimen
Postat de: gurita_ta2005Se amesteca toate ingredientele,pana devine un aluat elastic. Se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute la cald sa creasca. Pe masa de lucru se pune faina,se mai framanta putin aluatul si... Citeste continuarea
Tabouleh Salata Libaneza (reteta video)
Postat de: bucatarie_marocanaIntr-un bol punem rosii iar peste rosii punem ceapa ,cuscus . Cuscusul l-am gatit la abur timp de 20 de minute dar se poate gati si timp de 5 minute prin fierbere. Unii folosesc... Citeste continuarea
Lipii libaneze cu chimen
Postat de: Patricia_Iordache_79Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat elastic. Il punem intr-un vas si acoperim cu un prosop curat. Lasam sa creasca minim 30 minute. Mai framantam putin, impartim... Citeste continuarea
Lipie Arabeasca (reteta video)
Postat de: bucatarie_marocanaPuneti faina intr-un bol ,peste ea puneti sare,zahar,lapte praf,drojdie. Incepeti sa adaugati apa putin cate putin. Framantati pana se omogenizeaza aluatul Ungeti aluatul cu putin ulei de... Citeste continuarea
Humus reteta
Postat de: papabundetotHumus reteta Susanul impreuna cu uleiul le-am bagat in blender si le-am amestecat pana cand s-a format o pasta,eu am pus ulei pt a face o pasta mai moale.Apoi am bagat nautul (scurs de zeama... Citeste continuarea
Salata tabouleh
Postat de: nilgunBulgurul sfaramat se pune la hidratat intr-o cana de apa pe care in prealabil am incalzit-o la microunde. Intre timp spalam foarte bine patrunjelul, il tocam cat mai marunt. Ceapa verde se curata... Citeste continuarea
Falafel cu sos picant de roșii
Postat de: elucubratiiculinarePunem năutul într-un castron mare, acoperim cu apă, apa să depășească cu 3 cm năutul. Se lasă la înmuiat peste noapte. A doua zi dimineața boabele de năut vor fi... Citeste continuarea
Tahini - pasta de susan (reteta video)
Postat de: JamilaCuisineSe pune susanul la prajit, intr-o tigaie neaderenta uscata. Se lasa 2-3 minute pana se prajeste usor , fara a-l arde si fara a-si schimba culoarea. Se lasa apoi sa se raceasca complet si se pune... Citeste continuarea
Hummus de post (reteta video)
Postat de: JamilaCuisineSe pune nautul uscat la inmuiat peste noapte, in apa calda. Se scurge apoi si se pune la fiert impreuna cu bicarbonatul de sodiu. Daca folositi naut din conserva, sariti peste acest pas. Se lasa... Citeste continuarea