Retete culinare din Maroc

Retete traditionale din Maroc

Aflati noi metode de a gati in stil oriental, cu retetele marocane oferite de prietenii nostri maestri in arta culinara. Te invatam sa prepari un delicios cous cous cu legume si pui, ghoriba, tajina de pui cu lamai murate si multe altele.


Specialitati marocane aromate

Pentru un festin in stil marocan, retetele din Maroc oferite de Bucataras.ro va garanteaza succesul si admiratia celor dragi!

Friptura marocana de berbecut

Postat de: mihaelar63

Carnea de berbecut se spala bine, se sareaza si se condimenteaza cu condimentele date. Turnati deasupra uleiul de masline si masati usor. Lasati carnea sa se odihneasca la... Citeste continuarea

Bomboane naturale cu curmale si nuci

Postat de: ctlina

Scoateti samburii din curmale. Mixati curmalele, cu nucile, scortisoara si sarea pana obtineti o pasta. Umpleti o forma de bomboane in silicon cu pasta obtinuta si dati la rece o noapte.... Citeste continuarea

Lamai confiate

Postat de: ctlina

Puneti la fiert o oala cu 1,5 l de apa. Spalati cu o perie bine lamaile si taiati capetele lor. Taiati-le apoi in cruce, nu insa complet. Umpleti fiecare lamaie cu sare marina si... Citeste continuarea

Tajine de pui cu prune si caise uscate

Postat de: cristeena20

Pregatim carnea Eu am folosit jumate pui de casa pe care l-am portionat in bucati mai mici-dar puteti folosi pulpe de pui. Se spala si se usuca-apoi il condimentam cu sare, piper, si putin... Citeste continuarea

Salau in stil marocan -nr. 1400

Postat de: mihaelar63

Bucatile de peste spalate si lasate sa se zvante se pun in vasul in care vor fi pregatite . Se maseaza pestele cu sosul chermoula . Se presara deasupra putina sare si piper cu... Citeste continuarea

Sos marocan Chermoula

Postat de: mihaelar63

Prepararea este foarte simpla. Mai mult timp dureaza pregatirea condimentelor. Stoarceti lamaia. Curatati si pisati usturoiul. Spalati, zvantati si tocati... Citeste continuarea

Supa crema de fasole fava uscata / Bissara (Maroc)

Postat de: ctlina

Puneti la inmuiat fasolea fava cu o seara inainte. Aruncati apa si clatiti fasolea sub jet de apa rece. Puneti in oala minune impreuna cu usturoiul curatat. Acoperiti cu apa - am pus 1 l-... Citeste continuarea

Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel

Postat de: ctlina

Puneti toate ingredientele cu exceptia uleiului intr-un mixer. Adaugati treptat uleiul si mixati pana obtineti un amestec omogen. Turnati intr-un castron si asezonati - puteti adauga inca... Citeste continuarea

Tajina de dorada

Postat de: ctlina

Curatati si spalati legumele. Ungeti bine pestele cu o lingura de sos chermoula (reteta  aici ). Taiati linii pe pielea pestelui pentru ca sosul sa patrunda bine. Lasati sa... Citeste continuarea

Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)

Postat de: Satisfyyourcravings

Pentru chiftele, se taie ceapa marunt si se amesteca cu restul ingredientelor, mai putin uleiul. Se formeaza bile de marime potrivita care se prajesc cateva minute pe parte, intr-o tigaie la foc... Citeste continuarea

Salata marocana de castraveti

Postat de: Satisfyyourcravings

Castravetele se taie in rondele subtiri. Se amesteca cu otetul, uleiul, sare, zaharul si za'atar. Se lasa la frigider 30 de minute, inainte de a fi servita cu masline. Delicioasa cu tajine. Citeste continuarea

Bulgur in stil marocan cu dovleac si ardei

Postat de: Satisfyyourcravings

Dovleacul, ardeiul si cepele se taie in cuburi de 2 cm, apoi se gatesc in putin ulei de masline, la foc mediu cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi condimentele si se mai gatesc 1 minut.... Citeste continuarea

Tajine de pui cu masline

Postat de: Satisfyyourcravings

Vasul pentru tajine se lasa la hidratat 1 noapte, daca se foloseste pentru prima oara sau 1 ora daca este folosit din cand in cand.  Ceapa se taie julienne, usturoiul se piseaza,... Citeste continuarea

Salata de post, din cuscus cu rodie

Postat de: RODIMUR

Cușcușul se pune în bolul în care va fi preparat și se adaugă apa fierbinte (și fiartă în prealabil). Se acoperă bolul cu un capac și se lasă timp de 5 minute, ca să se... Citeste continuarea

Falafel de casa ( chiftele de naut )

Postat de: UrsanMihaela

    Se lasa nautul la inmuiat in apa pentru 24 ore inainte de a prepara falafel ( castronul sa fie incapator, deoarece nautul isi mareste volumul prin inmuiere, plus apa sa fie... Citeste continuarea

Mancare de ardei si rosii

Postat de: UrsanMihaela

   Se coace ardeiul kapia, se curata de coaja si de seminte. Se taie bucati potrivite ca marine, dupa preferinta.    Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este putin... Citeste continuarea

Taktouka - salata marocana

Postat de: RODIMUR

Ardeii copți se decongelează, se scurg de zeama pe care o lasă și se taie fâșii. Roșiile se spală, se opăresc, se decojesc, se curăță de semințe și se taie cubulețe.... Citeste continuarea

Humus reteta cu ardei copti

Postat de: Bucataras

Humus reteta Pune ardeii kapia intr-o tava cu hartie de copt si stropeste-i cu ulei de masline; Pune-i in cuptor la copt; Pune nautul (inca fierbinte) intr-un castron. Daca... Citeste continuarea

Sos harissa

Postat de: AnaDavid

Se pun ardeii la copt direct pe flacără, apoi le lasati într-un recipient acoperit cu folie timp de 10 minute. Procedând astfel, se decojesc mai bine și mai repede, iar conservarea... Citeste continuarea

Pui marinat cu iaurt si ienibahar

Postat de: eumimi

Mai intai amestecam iaurtul cu condimentele in afara de ienibahar. Adagam carnea de pui ( copanele, pulpe sau piept) si amestecam bine. Dam la frigider pentru 1 ora. Topim untul intr-o... Citeste continuarea

Desert clatite marocane

Postat de: AlexTeacher

Cerne faina intr-un castron incapator. Peste aceasta adauga sarea, praful de copt, zaharul si oul. Amesteca toate aceste ingrediente cu mana. Incepe sa incorporezi treptat apa... Citeste continuarea

Desert biscuiti cu unt de arahide / Ghriba Lbahla

Postat de: ctlina

Amestecati faina, zaharul, praful de copt si untul de arahide. Adaugati treptat uleiul si amestecati pentru a forma un aluat. Formati bile, puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt,... Citeste continuarea

Salata de vinete si ardei marocana - Zaalouk

Postat de: ctlina

Spalați ardeii și puneți-i pe o tava la cuptor. Puneti vinetele in aceeasi tava - intepati-le de cateva ori cu furculita. Gatiti ardeii timp de 30 de minute, intoarceti-i de cateva ori... Citeste continuarea

Cus-cus cu carnati de casa

Postat de: RODIMUR

Se taie cârnații și se prăjesc la foc mic, să se pătrundă bine și să se rumenească. Se spală, se curăță și se taie legumele (kapia în rondele, ardeiul gras în... Citeste continuarea

Fasole batuta, orientala (Byesar)

Postat de: AlexTeacher

Coaceti usturoiul in cuptor; Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte; Puneti-o la fiert cu sare (timpul de fierbere al fasolei... Citeste continuarea

Creveti marinati cu sofran si portocale si salata de couscous cu sparanghel si rodie

Postat de: Satisfyyourcravings

Intr-un mojar se adauga frunzele de rozmarin, cateii de usturoi si sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga 1 lingura de ulei de masline, paprika, sofranul si putina apa fierbinte. Se adauga... Citeste continuarea

Chiftele de miel cu fistic in stil marocan

Postat de: Satisfyyourcravings

Se amesteca carnea de miel cu garam masala, sare si piper si se formeaza 4 chiftele lunguiete ca niste degete. Se prajesc intr-o lingura de ulei de masline pana se rumanesc pe toate partile. ... Citeste continuarea

Harira - Supa crema de legume cu vita si taitei, a la Maroc

Postat de: hanna

Se incinge uleiul in oala si se adauga ceapa, usturoiul si carnea. Se lasa la rumenit pana ceapa devine aurie. Se adauga legumele (cartofii, morcovii, ardeiul si patrunjelul) si peste se toarna... Citeste continuarea

Supa marocana picanta cu linte si morcovi

Postat de: Satisfyyourcravings

Se incalzeste uleiul intr-o tigie si se caleste ceapa timp de 2 minute. Se adauga morcovii, cuminul, coriandrul si scortisoara si se soteaza 6-8 minute, pana cand legumele s-au inmuiat. Se adauga... Citeste continuarea

Gogosi marocane

Postat de: ralu_ca

Intr-un castron pun drojdia si torn apa calduta, approx 300 ml, amestecand pana se omogenizeaza.  Intr-un vas torn faina, zaharul, esenta, in mijloc amestecul de drojie, sare si amestecam... Citeste continuarea

Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan

Postat de: simona72

Carnea de miel,eu am folosit pulpa, se taie cuburi si se toaca. Ceapa rosie se toaca marunt, la fel si usturoiul si se adauga la carnea tocata. Se adauga uleiul de susan, sare si piper dupa gust,... Citeste continuarea

Friptura de miel in stil marocan

Postat de: simona72

Carnea de miel se spala bine, avand grija sa nu fie ramase fire de par din blana animalului. Se portioneaza si se tamponeaza carnea cu brosoape de hartie pt a absorbii surplusul de apa. Se... Citeste continuarea

RETETA MUSACA DE VINETE - RETETA VIDEO

Postat de: bucatarie_marocana

etapa1 -prajim vinetele in uleiul incins(mai adaugam ulei daca e nevoie) -scoatem vinetele pe un servetel de hartie -continuam pana cand terminam toata cantitatea de vinete... Citeste continuarea

Salata marocana cu calamar

Postat de: jolygina

Incepem prin a fierbe orezul cu putina sare ,pana cand  este gata orezul ne ocupam de calamar il taiem cubulete mici si in prajim putin cu 2 linguri de ulei de masline apoi il scoatem pe... Citeste continuarea

Pui cu miere si smochine

Postat de: carla27carla

Intr-o tigaie se incinge 2 lg de ulei de masline ,se pun pulpele de pui fara piele si se lasa sa se inabuse putin,se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul tocat marunt.Se adauga... Citeste continuarea

Fursecuri Ghoriba

Postat de: gatiticuspor

Topiti untul cu uleiul intr-o cratita pe foc mic apoi lasati sa se raceastca complet Mixati ouale cu zaharul pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugati treptat untul... Citeste continuarea

Ceai de menta marocan

Postat de: mitinita

Pune ceaiul in ceainic si adauga apa clocotita. Lasa vreo trei minute dupa care adauga si menta spalata. Peste cinci minute e gata. Adauga zahar dupa gust si serveste in pahare de sticla. Citeste continuarea

Parizer de casa

Postat de: Lia1

1. Pieptul de pui il speli bine, il scurgi bine de apa si daca este nevoie, il tamponezi cu prosoape de hartie impaturite gros ca sa nu se lipeasca de carne. Il tai cuburi de vreo 2-3 cm cu... Citeste continuarea

Reteta Harira - ciorba marocana - reteta video

Postat de: bucatarie_marocana

 Pun uleiul intr-o cratita pe care am pus-o pe foc, si calesc ceapa si condimente un minut dupa aceea adaug carnea,amestec   apoi adaug frunze de telina, patrunjel si coriandru... Citeste continuarea

Reteta Sambusek - Briwat (reteta video)

Postat de: bucatarie_marocana

Calim ceapa in ulei impreuna cu condimente si carne 6 minute ,adaugam patrunjel si orez ,amestecam bine apoi oprim focul.transferam amestecul int-un bol si il lasam sa se raceasca bine .... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

5594 puncte

katty

4926 puncte

Bya Ralu

4803 puncte

mirela0911

4743 puncte

simona72

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro