Retete traditionale din Maroc
Aflati noi metode de a gati in stil oriental, cu retetele marocane oferite de prietenii nostri maestri in arta culinara. Te invatam sa prepari un delicios cous cous cu legume si pui, ghoriba, tajina de pui cu lamai murate si multe altele.
Specialitati marocane aromate
Pentru un festin in stil marocan, retetele din Maroc oferite de Bucataras.ro va garanteaza succesul si admiratia celor dragi!
Crap prajit, marinat in lapte
Postat de: mihaelar63Bucatile proaspete de crap se sareaza si se pun la marinat in lapte. Le puteti lasa la rece chiar si peste noapte. Se scot bucatile de peste din lapte si se tamponeaza de... Citeste continuarea
Lamai murate
Postat de: mihaelar63Cantitatile sunt in functie de cate lamai ai . Trebuie sa ai un borcan potrivit ca marime pentru cantitatea de lamai aferente . Borcanul se spala bine cu apa calduta si detergent .... Citeste continuarea
Supa crema de linte in stil marocan
Postat de: oanaplSpeli lintea bine (în 5-6 ape) și o lași să se înmoaie timp de o oră. Speli și cureți legumele. Ceapa o tai julien, usturoiul felii și roșiile le tai cubulețe. Pui legumele... Citeste continuarea
Salata marocana de morcovi
Postat de: ctlinaCurățați și spălați morcovii și tăiați-i în bucati pe diagonala. Într-o cratiță, încălziți jumătate din uleiul de măsline, puneti si rumeniti condimentele și... Citeste continuarea
SHAKSUKA
Postat de: claudiaOCuratam ceapa si oo tocam marunt. La fel si ardeii. Punem uleiul intro tigaie si cand e incins punem ceapa. Tinem pe foc pana devine sticloasa, apoi punem ardeii. Amestecam pana de inmoaie putin... Citeste continuarea
Friptura marocana de berbecut
Postat de: mihaelar63Carnea de berbecut se spala bine, se sareaza si se condimenteaza cu condimentele date. Turnati deasupra uleiul de masline si masati usor. Lasati carnea sa se odihneasca la... Citeste continuarea
Bomboane naturale cu curmale si nuci
Postat de: ctlinaScoateti samburii din curmale. Mixati curmalele, cu nucile, scortisoara si sarea pana obtineti o pasta. Umpleti o forma de bomboane in silicon cu pasta obtinuta si dati la rece o noapte.... Citeste continuarea
Lamai confiate
Postat de: ctlinaPuneti la fiert o oala cu 1,5 l de apa. Spalati cu o perie bine lamaile si taiati capetele lor. Taiati-le apoi in cruce, nu insa complet. Umpleti fiecare lamaie cu sare marina si... Citeste continuarea
Tajine de pui cu prune si caise uscate
Postat de: cristeena20Pregatim carnea Eu am folosit jumate pui de casa pe care l-am portionat in bucati mai mici-dar puteti folosi pulpe de pui. Se spala si se usuca-apoi il condimentam cu sare, piper, si putin... Citeste continuarea
Salau in stil marocan -nr. 1400
Postat de: mihaelar63Bucatile de peste spalate si lasate sa se zvante se pun in vasul in care vor fi pregatite . Se maseaza pestele cu sosul chermoula . Se presara deasupra putina sare si piper cu... Citeste continuarea
Sos marocan Chermoula
Postat de: mihaelar63Prepararea este foarte simpla. Mai mult timp dureaza pregatirea condimentelor. Stoarceti lamaia. Curatati si pisati usturoiul. Spalati, zvantati si tocati... Citeste continuarea
Supa crema de fasole fava uscata / Bissara (Maroc)
Postat de: ctlinaPuneti la inmuiat fasolea fava cu o seara inainte. Aruncati apa si clatiti fasolea sub jet de apa rece. Puneti in oala minune impreuna cu usturoiul curatat. Acoperiti cu apa - am pus 1 l-... Citeste continuarea
Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel
Postat de: ctlinaPuneti toate ingredientele cu exceptia uleiului intr-un mixer. Adaugati treptat uleiul si mixati pana obtineti un amestec omogen. Turnati intr-un castron si asezonati - puteti adauga inca... Citeste continuarea
Tajina de dorada
Postat de: ctlinaCuratati si spalati legumele. Ungeti bine pestele cu o lingura de sos chermoula (reteta aici ). Taiati linii pe pielea pestelui pentru ca sosul sa patrunda bine. Lasati sa... Citeste continuarea
Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)
Postat de: SatisfyyourcravingsPentru chiftele, se taie ceapa marunt si se amesteca cu restul ingredientelor, mai putin uleiul. Se formeaza bile de marime potrivita care se prajesc cateva minute pe parte, intr-o tigaie la foc... Citeste continuarea
Salata marocana de castraveti
Postat de: SatisfyyourcravingsCastravetele se taie in rondele subtiri. Se amesteca cu otetul, uleiul, sare, zaharul si za'atar. Se lasa la frigider 30 de minute, inainte de a fi servita cu masline. Delicioasa cu tajine. Citeste continuarea
Bulgur in stil marocan cu dovleac si ardei
Postat de: SatisfyyourcravingsDovleacul, ardeiul si cepele se taie in cuburi de 2 cm, apoi se gatesc in putin ulei de masline, la foc mediu cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi condimentele si se mai gatesc 1 minut.... Citeste continuarea
Tajine de pui cu masline
Postat de: SatisfyyourcravingsVasul pentru tajine se lasa la hidratat 1 noapte, daca se foloseste pentru prima oara sau 1 ora daca este folosit din cand in cand. Ceapa se taie julienne, usturoiul se piseaza,... Citeste continuarea
Salata de post, din cuscus cu rodie
Postat de: RODIMURCușcușul se pune în bolul în care va fi preparat și se adaugă apa fierbinte (și fiartă în prealabil). Se acoperă bolul cu un capac și se lasă timp de 5 minute, ca să se... Citeste continuarea
Falafel de casa ( chiftele de naut )
Postat de: UrsanMihaelaSe lasa nautul la inmuiat in apa pentru 24 ore inainte de a prepara falafel ( castronul sa fie incapator, deoarece nautul isi mareste volumul prin inmuiere, plus apa sa fie... Citeste continuarea
Mancare de ardei si rosii
Postat de: UrsanMihaelaSe coace ardeiul kapia, se curata de coaja si de seminte. Se taie bucati potrivite ca marine, dupa preferinta. Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este putin... Citeste continuarea
Taktouka - salata marocana
Postat de: RODIMURArdeii copți se decongelează, se scurg de zeama pe care o lasă și se taie fâșii. Roșiile se spală, se opăresc, se decojesc, se curăță de semințe și se taie cubulețe.... Citeste continuarea
Humus reteta cu ardei copti
Postat de: BucatarasHumus reteta Pune ardeii kapia intr-o tava cu hartie de copt si stropeste-i cu ulei de masline; Pune-i in cuptor la copt; Pune nautul (inca fierbinte) intr-un castron. Daca... Citeste continuarea
Sos harissa
Postat de: AnaDavidSe pun ardeii la copt direct pe flacără, apoi le lasati într-un recipient acoperit cu folie timp de 10 minute. Procedând astfel, se decojesc mai bine și mai repede, iar conservarea... Citeste continuarea
Pui marinat cu iaurt si ienibahar
Postat de: eumimiMai intai amestecam iaurtul cu condimentele in afara de ienibahar. Adagam carnea de pui ( copanele, pulpe sau piept) si amestecam bine. Dam la frigider pentru 1 ora. Topim untul intr-o... Citeste continuarea
Desert clatite marocane
Postat de: AlexTeacherCerne faina intr-un castron incapator. Peste aceasta adauga sarea, praful de copt, zaharul si oul. Amesteca toate aceste ingrediente cu mana. Incepe sa incorporezi treptat apa... Citeste continuarea
Desert biscuiti cu unt de arahide / Ghriba Lbahla
Postat de: ctlinaAmestecati faina, zaharul, praful de copt si untul de arahide. Adaugati treptat uleiul si amestecati pentru a forma un aluat. Formati bile, puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt,... Citeste continuarea
Salata de vinete si ardei marocana - Zaalouk
Postat de: ctlinaSpalați ardeii și puneți-i pe o tava la cuptor. Puneti vinetele in aceeasi tava - intepati-le de cateva ori cu furculita. Gatiti ardeii timp de 30 de minute, intoarceti-i de cateva ori... Citeste continuarea
Cus-cus cu carnati de casa
Postat de: RODIMURSe taie cârnații și se prăjesc la foc mic, să se pătrundă bine și să se rumenească. Se spală, se curăță și se taie legumele (kapia în rondele, ardeiul gras în... Citeste continuarea
Fasole batuta, orientala (Byesar)
Postat de: AlexTeacherCoaceti usturoiul in cuptor; Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte; Puneti-o la fiert cu sare (timpul de fierbere al fasolei... Citeste continuarea
Creveti marinati cu sofran si portocale si salata de couscous cu sparanghel si rodie
Postat de: SatisfyyourcravingsIntr-un mojar se adauga frunzele de rozmarin, cateii de usturoi si sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga 1 lingura de ulei de masline, paprika, sofranul si putina apa fierbinte. Se adauga... Citeste continuarea
Chiftele de miel cu fistic in stil marocan
Postat de: SatisfyyourcravingsSe amesteca carnea de miel cu garam masala, sare si piper si se formeaza 4 chiftele lunguiete ca niste degete. Se prajesc intr-o lingura de ulei de masline pana se rumanesc pe toate partile. ... Citeste continuarea
Harira - Supa crema de legume cu vita si taitei, a la Maroc
Postat de: hannaSe incinge uleiul in oala si se adauga ceapa, usturoiul si carnea. Se lasa la rumenit pana ceapa devine aurie. Se adauga legumele (cartofii, morcovii, ardeiul si patrunjelul) si peste se toarna... Citeste continuarea
Supa marocana picanta cu linte si morcovi
Postat de: SatisfyyourcravingsSe incalzeste uleiul intr-o tigie si se caleste ceapa timp de 2 minute. Se adauga morcovii, cuminul, coriandrul si scortisoara si se soteaza 6-8 minute, pana cand legumele s-au inmuiat. Se adauga... Citeste continuarea
Gogosi marocane
Postat de: ralu_caIntr-un castron pun drojdia si torn apa calduta, approx 300 ml, amestecand pana se omogenizeaza. Intr-un vas torn faina, zaharul, esenta, in mijloc amestecul de drojie, sare si amestecam... Citeste continuarea
Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan
Postat de: simona72Carnea de miel,eu am folosit pulpa, se taie cuburi si se toaca. Ceapa rosie se toaca marunt, la fel si usturoiul si se adauga la carnea tocata. Se adauga uleiul de susan, sare si piper dupa gust,... Citeste continuarea
Friptura de miel in stil marocan
Postat de: simona72Carnea de miel se spala bine, avand grija sa nu fie ramase fire de par din blana animalului. Se portioneaza si se tamponeaza carnea cu brosoape de hartie pt a absorbii surplusul de apa. Se... Citeste continuarea
RETETA MUSACA DE VINETE - RETETA VIDEO
Postat de: bucatarie_marocanaetapa1 -prajim vinetele in uleiul incins(mai adaugam ulei daca e nevoie) -scoatem vinetele pe un servetel de hartie -continuam pana cand terminam toata cantitatea de vinete... Citeste continuarea
Salata marocana cu calamar
Postat de: jolyginaIncepem prin a fierbe orezul cu putina sare ,pana cand este gata orezul ne ocupam de calamar il taiem cubulete mici si in prajim putin cu 2 linguri de ulei de masline apoi il scoatem pe... Citeste continuarea
Pui cu miere si smochine
Postat de: carla27carlaIntr-o tigaie se incinge 2 lg de ulei de masline ,se pun pulpele de pui fara piele si se lasa sa se inabuse putin,se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul tocat marunt.Se adauga... Citeste continuarea