Retete culinare din Moldova

Retete traditionale din Moldova

Bucataria moldoveneasca este la fel de bogata si delicioasa ca si dulcele accent moldovenesc. Bucatarasi get beget, cu sfaturi si idei inedite din Moldova, ne impartasesc retete de mancaruri si deserturi ca-n povesti: parjoale de casa, marmelada de morcovi, bors, salata de crabi, prajituri si colaci moldovenesti.


Retete moldovenesti traditionale

Delicioasele retete traditionale moldovenesti demne de un ospat imparatesc, ne invita sa petrecem regeste.

Placintele impletite cu branza si stafide

Postat de: anisoara

Receta preaprarii aluatului fraged si dospit o gasiti aici. pas cu pas. Voi descrie receta Pas cu pas in imagini. Sper , ca este inteleasa destul. Timpul de coacere 15 minute la... Citeste continuarea

Ciocolata " Moldova"

Postat de: anisoara

Miezul de nuca intreg se usuca pe o tigaie incalzita la  foc moderat, mereu se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune deoparte sa se raceasca. Dupa aceia se faramiteaza nuca cu facaletul .... Citeste continuarea

Invartita cu cirese galbene

Postat de: anisoara

  Aluatul se prepara dupa reteta expusa  Dupa ce a crescut , pe o masa pudrata cu faina ,se intinde o bucata de aluat de marime mai mare , cam cu 10 cm, decat lungimea tavii ,... Citeste continuarea

Degetele din piept de pui

Postat de: anisoara

Pieptul de gaina se pune in congelador ca sa inghete .El se va taia mai bine in fasii egale cu un cutit bine ascutit. Cascavalul se da prin razatoare, si  se introduce la microunda pentru... Citeste continuarea

Tort "Tutti Frutti"

Postat de: ninaishon

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri, apoi albusurile impreuna cu putina sare se bat spuma tare cu mixerul 1min. Se adauga galbenusurile si zaharul si se bat la viteza maxima pana... Citeste continuarea

Placinta frageda cu visina

Postat de: anisoara

Aluatul se prepara dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/8664/aluat-fraged-dospit-reteta-pas-cu-pas.html Pe o masa presarata cu putina faina se intinde o bucata de aluat cu... Citeste continuarea

Aluat fraged dospit. Reteta pas cu pas

Postat de: anisoara

Faina se cerne . Laptele se incalzeste putin intr-un vas de sticla sau ceramica ,si se amesteca cu drojdia si o lingura de zahar. Se inveleste cu un prosop curat de bumbac sau  de in , si se... Citeste continuarea

Carne de vita brezata in legume

Postat de: anisoara

Se taie carnea in cuburi  de marime normala 2-3 cm , se curata ceapa si legumele, dupa preferinte  puteti folosi  o cantitate mai mare de legume. Legumele se taie in cuburi. Pe... Citeste continuarea

Salata de crabi

Postat de: housy

   Se decongeleaza surimi si se taie cubulete. Cascavalul se rade pe razatoarea mare. Cus-cus-ul se fierbe cu sare, se scurge bine de apa si se lasa la racit.... Citeste continuarea

Rulade din bostanei pentru masa festiva

Postat de: anisoara

Bostaneii se spala bine, se sterg cu un prosop. Se taie in felii subtiri dealungul lor. Fiecare felie se sareaza putin cu sare si se lasa  cateva minute , ca sa se scurga  lichidul din... Citeste continuarea

Placintele cu branza

Postat de: miha

Aluat: Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca. Se imparte in 3 parti, apoi tot presarand faina se intinde... Citeste continuarea

Tort " mozaic de toamna "

Postat de: anisoara

Plicurile cu jeleuri  diferite de: zmeura, lamaie, ananas, capsuna ,kiwi, se amesteca cu apa fierbinte fiecare in parte ,  ( numai ca  folositi mai  putina apa - cca... Citeste continuarea

Tort clasic visina &ciocolata (metoda rapida)

Postat de: anisoara

Blatul de visina Se pregateste visina fara sambure in sucul ei. Daca este prea acra ii adaugati zahar si  amestecati cu sucul ei caldut, pt ca sa se topeasca mai repede... Citeste continuarea

Clatite gaurite

Postat de: anisoara

Prima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei intr-un vas se toarna toate ouale, zaharul, sarea si se amesteca bine , se adauga jumatate de faina , se... Citeste continuarea

Tort "La mai mult si la mai mare "

Postat de: anisoara

 Se coc blaturile din aluat in foi. In cazul de fata au fost coapte blaturile dupa reteta urmatoare : http://www.bucataras.ro/retete/3213/prepararea-aluatului-in-foi.html.facaletul .In... Citeste continuarea

Lecio ( gustarica din ardei )

Postat de: anisoara

Se incalzeste o tigaie cu diametrul mai mic  cu ulei. Ardeii se spala si se curata de seminte. Se taie in felii mai mari si mai late. Ceapa se curata si se taie cuburele maricele.... Citeste continuarea

Gaina prajita ( metoda rapida)

Postat de: anisoara

Gaina se spala si se curata bine,si se inlatura toate maruntaiele  si grasimea din ea.. Cu un cutit ascutit se taie ( se despica ) pieptul in jumatate, de-a lungul lui. Tigaia cu ulei se... Citeste continuarea

Rulada de pui cu ou si marar

Postat de: anisoara

Pentru prepararea acestei rulade este necesar sa cumparam una sau doua pulpe de gaina mai mari. Este bine si mai mijlocii . Se spala si se scoate pielita de pe pulpa cu un cutit foarte bine... Citeste continuarea

Cornulete din aluat in foi

Postat de: anisoara

Mod de preparare : Aici veti gasi   reteta de preparare a aluatului in foi : Se intinde aluatul cu un sucitor foarte apasat( asa nu se infoaie aluatul tare la copt). Se... Citeste continuarea

Peste pane

Postat de: anisoara

Pestele se dezgheata si se pune pe un servetel de bucatarie pentru ca sa-i absoarba tot lichidul.  Se taie in portiuni mai mici . Tigaia se incalzeste cu ulei si se adauga un catel de usturoi... Citeste continuarea

Prajitura "Negressa "

Postat de: anisoara

Intr-un vas se toarna dulceata, zaharul, un pic de sare si totul se mixeaza . Treptat se toarna apa calduta, iar pe urma adaugam uleiul . Totul se mixeaza pana obtinem  o compozitie omogena.... Citeste continuarea

Visina in sucul ei ( metoda de conservare )

Postat de: anisoara

Visina se spala si se scot samburii. Zaharul se adauga in visina si se amesteca . Se lasa pentru 30 de min- 1 ora ca visina sa lase putin suc. Vasul cu visina se pune la foc sa fiarba. Se... Citeste continuarea

Mititei sau mici la gratar

Postat de: anisoara

Se cumpara carnea curata de vita si o bucate de carne porc cu putina grasime. Se taie in bucati  si se da prin masina de tocat cu usturoiul curatat. Se adauga toate ingredientele, fara supa... Citeste continuarea

Cighiri din organe de porc

Postat de: anisoara

Praporul se pune in apa rece pe vreo 15 minute. Toate maruntaiele e necesar sa le spalam bine sub jet de apa si le lasam sa se scurga bine .Carnea ( optional ) se taie in bucatele mai mici.... Citeste continuarea

Lasagna cu vanata si carne de vita

Postat de: anisoara

Se prajeste carnea tocata cu pasta de rosii timp de 12-14 minute.Se condimenteaza. Vanata se taie in felii si se prajeste in putin ulei. Se lasa pe un servetel sa se absoarba surplusul de ulei.... Citeste continuarea

Invartita cu nuca

Postat de: anisoara

E necesar ,ca toate produsele sa fie la temperatura camerei. Faina se cerne de 2 ori, pentru a se imbogati cu oxigen. In bucatarie e necesar sa fie temperatura mai inalta decat de obicei si sa nu... Citeste continuarea

Colaci moldovenesti (1)

Postat de: anisoara

ODĂ COLACULUI MOLDOVENESC Colac Moldovenes, Cu tine mă mândresc ! Din secole în secole te proslăvesc ! Simbol de Pace, de Belşug , Mândria Ţăranului, Ce cu... Citeste continuarea

Clatite cu carne de vita

Postat de: anisoara

Clatitele se prepara dupa urmatoare reteta: http://www.bucataras.ro/retete/3594/prepararea-clatitelor--pas-cu-pas.html prepararea umpluturii: Se prajesc 2 linguri de ulei de masline cu... Citeste continuarea

Castraveti murati la borcan

Postat de: anisoara

PRIMA ETAPA Castravetii pentru murat se aleg si se cumpara cu mare atentie. E necesar sa fie proaspeti culesi ( nu vestejiti). Sa NU aiba semne de boala si sa fie de o marime mijlocie cel mai... Citeste continuarea

Mamaliguta

Postat de: anisoara

Mamaliga se coace in ceaun ( ceaunel) , dar daca nu aveti -nu este problema , fierbeti mamaliga intr-o cratita cu fundul gros.Ea se lipeste de pereti dar oricum, totul se spala. Dupa aceia... Citeste continuarea

Pulpe marinate la cuptor

Postat de: anisoara

Se spala pulpele, se usuca cu un servetel toate pe rand, se sareaza, pipereaza pe ambele parti, si se lasa cca 20 minute.Dupa aceasta se ung pe ambele pàrti cu maioneza ( sau smantana)... Citeste continuarea

Piept de gaina prajit cu cartofi

Postat de: anisoara

Se taie pieptul de gaina in fileuri  grosute si se prajesc in ulei incins la un foc normal. In ulei sa fie prajiti in prealabil 2 catei de usturoi pina se rumenesc. Usturoiul se arunca. In... Citeste continuarea

Chiftelute "Delikates"

Postat de: anisoara

Carnea tocata se toarna intr-un vas mai mare . Painea uscata se pune la inmuiat in lapte si dupa ce este inmuiata se adauga cu tot cu lapte peste carnea tocata . Se toarna sarea si... Citeste continuarea

Marmelada de morcov

Postat de: anisoara

Se spala si se curata morcovul, se da prin razatoare cu gauri mici. Se amesteca cu zaharul intr-o cratita si se lasa pentru 2 ore , ca morcovul sa lase suc. Se adauga sucul de portocala, sucul de... Citeste continuarea

Invartita in foi cu branza (1)

Postat de: anisoara

e strict necesar: 1. pt a obtine un aluat care se intinde foarte bine si care nu se rupe - ingredientele sa fie la temperatura camerei si aluatul sa fie framantat indeajus si mult timp... Citeste continuarea

Sarmalute deosebite

Postat de: anisoara

Orezul se spala , nu se opareste ( pt ca va fi preparat in cuptor) si se toarna intr-un vas mai larg si mare.  Legumele se curata si se taie mare. Intr-o tigaie cu ulei  se prajesc pe... Citeste continuarea

Desert Tort "Napoleon"

Postat de: anisoara

Preparare a foilor se face dupa urmatoarea metoda :  http://www.bucataras.ro/retete/3213/pprepararea-aluatului-in-foi.html Acest aluat se prepara din timp si se lasa la frigider pentru... Citeste continuarea

Ardei prajiti pentru masa festiva

Postat de: anisoara

Se spala bine ardeii se se sterg bine cu un prosop. Se incalzeste un ceaun cu un pahar de ulei si se adauga cca 4-5 ardei odata la prajit. Ceaunul se acopera cu capacul . Peste vreo 3-4... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]