Retete traditionale din Moldova
Bucataria moldoveneasca este la fel de bogata si delicioasa ca si dulcele accent moldovenesc. Bucatarasi get beget, cu sfaturi si idei inedite din Moldova, ne impartasesc retete de mancaruri si deserturi ca-n povesti: parjoale de casa, marmelada de morcovi, bors, salata de crabi, prajituri si colaci moldovenesti.
Retete moldovenesti traditionale
Delicioasele retete traditionale moldovenesti demne de un ospat imparatesc, ne invita sa petrecem regeste.
Placintele impletite cu branza si stafide
Postat de: anisoaraReceta preaprarii aluatului fraged si dospit o gasiti aici. pas cu pas. Voi descrie receta Pas cu pas in imagini. Sper , ca este inteleasa destul. Timpul de coacere 15 minute la... Citeste continuarea
Ciocolata " Moldova"
Postat de: anisoaraMiezul de nuca intreg se usuca pe o tigaie incalzita la foc moderat, mereu se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune deoparte sa se raceasca. Dupa aceia se faramiteaza nuca cu facaletul .... Citeste continuarea
Invartita cu cirese galbene
Postat de: anisoaraAluatul se prepara dupa reteta expusa Dupa ce a crescut , pe o masa pudrata cu faina ,se intinde o bucata de aluat de marime mai mare , cam cu 10 cm, decat lungimea tavii ,... Citeste continuarea
Degetele din piept de pui
Postat de: anisoaraPieptul de gaina se pune in congelador ca sa inghete .El se va taia mai bine in fasii egale cu un cutit bine ascutit. Cascavalul se da prin razatoare, si se introduce la microunda pentru... Citeste continuarea
Tort "Tutti Frutti"
Postat de: ninaishonBlat: Se separa galbenusurile de albusuri, apoi albusurile impreuna cu putina sare se bat spuma tare cu mixerul 1min. Se adauga galbenusurile si zaharul si se bat la viteza maxima pana... Citeste continuarea
Placinta frageda cu visina
Postat de: anisoaraAluatul se prepara dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/8664/aluat-fraged-dospit-reteta-pas-cu-pas.html Pe o masa presarata cu putina faina se intinde o bucata de aluat cu... Citeste continuarea
Aluat fraged dospit. Reteta pas cu pas
Postat de: anisoaraFaina se cerne . Laptele se incalzeste putin intr-un vas de sticla sau ceramica ,si se amesteca cu drojdia si o lingura de zahar. Se inveleste cu un prosop curat de bumbac sau de in , si se... Citeste continuarea
Carne de vita brezata in legume
Postat de: anisoaraSe taie carnea in cuburi de marime normala 2-3 cm , se curata ceapa si legumele, dupa preferinte puteti folosi o cantitate mai mare de legume. Legumele se taie in cuburi. Pe... Citeste continuarea
Salata de crabi
Postat de: housySe decongeleaza surimi si se taie cubulete. Cascavalul se rade pe razatoarea mare. Cus-cus-ul se fierbe cu sare, se scurge bine de apa si se lasa la racit.... Citeste continuarea
Rulade din bostanei pentru masa festiva
Postat de: anisoaraBostaneii se spala bine, se sterg cu un prosop. Se taie in felii subtiri dealungul lor. Fiecare felie se sareaza putin cu sare si se lasa cateva minute , ca sa se scurga lichidul din... Citeste continuarea
Placintele cu branza
Postat de: mihaAluat: Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca. Se imparte in 3 parti, apoi tot presarand faina se intinde... Citeste continuarea
Tort " mozaic de toamna "
Postat de: anisoaraPlicurile cu jeleuri diferite de: zmeura, lamaie, ananas, capsuna ,kiwi, se amesteca cu apa fierbinte fiecare in parte , ( numai ca folositi mai putina apa - cca... Citeste continuarea
Tort clasic visina &ciocolata (metoda rapida)
Postat de: anisoaraBlatul de visina Se pregateste visina fara sambure in sucul ei. Daca este prea acra ii adaugati zahar si amestecati cu sucul ei caldut, pt ca sa se topeasca mai repede... Citeste continuarea
Clatite gaurite
Postat de: anisoaraPrima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei intr-un vas se toarna toate ouale, zaharul, sarea si se amesteca bine , se adauga jumatate de faina , se... Citeste continuarea
Tort "La mai mult si la mai mare "
Postat de: anisoaraSe coc blaturile din aluat in foi. In cazul de fata au fost coapte blaturile dupa reteta urmatoare : http://www.bucataras.ro/retete/3213/prepararea-aluatului-in-foi.html.facaletul .In... Citeste continuarea
Lecio ( gustarica din ardei )
Postat de: anisoaraSe incalzeste o tigaie cu diametrul mai mic cu ulei. Ardeii se spala si se curata de seminte. Se taie in felii mai mari si mai late. Ceapa se curata si se taie cuburele maricele.... Citeste continuarea
Gaina prajita ( metoda rapida)
Postat de: anisoaraGaina se spala si se curata bine,si se inlatura toate maruntaiele si grasimea din ea.. Cu un cutit ascutit se taie ( se despica ) pieptul in jumatate, de-a lungul lui. Tigaia cu ulei se... Citeste continuarea
Rulada de pui cu ou si marar
Postat de: anisoaraPentru prepararea acestei rulade este necesar sa cumparam una sau doua pulpe de gaina mai mari. Este bine si mai mijlocii . Se spala si se scoate pielita de pe pulpa cu un cutit foarte bine... Citeste continuarea
Cornulete din aluat in foi
Postat de: anisoaraMod de preparare : Aici veti gasi reteta de preparare a aluatului in foi : Se intinde aluatul cu un sucitor foarte apasat( asa nu se infoaie aluatul tare la copt). Se... Citeste continuarea
Peste pane
Postat de: anisoaraPestele se dezgheata si se pune pe un servetel de bucatarie pentru ca sa-i absoarba tot lichidul. Se taie in portiuni mai mici . Tigaia se incalzeste cu ulei si se adauga un catel de usturoi... Citeste continuarea
Prajitura "Negressa "
Postat de: anisoaraIntr-un vas se toarna dulceata, zaharul, un pic de sare si totul se mixeaza . Treptat se toarna apa calduta, iar pe urma adaugam uleiul . Totul se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.... Citeste continuarea
Visina in sucul ei ( metoda de conservare )
Postat de: anisoaraVisina se spala si se scot samburii. Zaharul se adauga in visina si se amesteca . Se lasa pentru 30 de min- 1 ora ca visina sa lase putin suc. Vasul cu visina se pune la foc sa fiarba. Se... Citeste continuarea
Mititei sau mici la gratar
Postat de: anisoaraSe cumpara carnea curata de vita si o bucate de carne porc cu putina grasime. Se taie in bucati si se da prin masina de tocat cu usturoiul curatat. Se adauga toate ingredientele, fara supa... Citeste continuarea
Cighiri din organe de porc
Postat de: anisoaraPraporul se pune in apa rece pe vreo 15 minute. Toate maruntaiele e necesar sa le spalam bine sub jet de apa si le lasam sa se scurga bine .Carnea ( optional ) se taie in bucatele mai mici.... Citeste continuarea
Lasagna cu vanata si carne de vita
Postat de: anisoaraSe prajeste carnea tocata cu pasta de rosii timp de 12-14 minute.Se condimenteaza. Vanata se taie in felii si se prajeste in putin ulei. Se lasa pe un servetel sa se absoarba surplusul de ulei.... Citeste continuarea
Invartita cu nuca
Postat de: anisoaraE necesar ,ca toate produsele sa fie la temperatura camerei. Faina se cerne de 2 ori, pentru a se imbogati cu oxigen. In bucatarie e necesar sa fie temperatura mai inalta decat de obicei si sa nu... Citeste continuarea
Colaci moldovenesti (1)
Postat de: anisoaraODĂ COLACULUI MOLDOVENESC Colac Moldovenes, Cu tine mă mândresc ! Din secole în secole te proslăvesc ! Simbol de Pace, de Belşug , Mândria Ţăranului, Ce cu... Citeste continuarea
Clatite cu carne de vita
Postat de: anisoaraClatitele se prepara dupa urmatoare reteta: http://www.bucataras.ro/retete/3594/prepararea-clatitelor--pas-cu-pas.html prepararea umpluturii: Se prajesc 2 linguri de ulei de masline cu... Citeste continuarea
Castraveti murati la borcan
Postat de: anisoaraPRIMA ETAPA Castravetii pentru murat se aleg si se cumpara cu mare atentie. E necesar sa fie proaspeti culesi ( nu vestejiti). Sa NU aiba semne de boala si sa fie de o marime mijlocie cel mai... Citeste continuarea
Mamaliguta
Postat de: anisoaraMamaliga se coace in ceaun ( ceaunel) , dar daca nu aveti -nu este problema , fierbeti mamaliga intr-o cratita cu fundul gros.Ea se lipeste de pereti dar oricum, totul se spala. Dupa aceia... Citeste continuarea
Pulpe marinate la cuptor
Postat de: anisoaraSe spala pulpele, se usuca cu un servetel toate pe rand, se sareaza, pipereaza pe ambele parti, si se lasa cca 20 minute.Dupa aceasta se ung pe ambele pàrti cu maioneza ( sau smantana)... Citeste continuarea
Piept de gaina prajit cu cartofi
Postat de: anisoaraSe taie pieptul de gaina in fileuri grosute si se prajesc in ulei incins la un foc normal. In ulei sa fie prajiti in prealabil 2 catei de usturoi pina se rumenesc. Usturoiul se arunca. In... Citeste continuarea
Chiftelute "Delikates"
Postat de: anisoaraCarnea tocata se toarna intr-un vas mai mare . Painea uscata se pune la inmuiat in lapte si dupa ce este inmuiata se adauga cu tot cu lapte peste carnea tocata . Se toarna sarea si... Citeste continuarea
Marmelada de morcov
Postat de: anisoaraSe spala si se curata morcovul, se da prin razatoare cu gauri mici. Se amesteca cu zaharul intr-o cratita si se lasa pentru 2 ore , ca morcovul sa lase suc. Se adauga sucul de portocala, sucul de... Citeste continuarea
Invartita in foi cu branza (1)
Postat de: anisoarae strict necesar: 1. pt a obtine un aluat care se intinde foarte bine si care nu se rupe - ingredientele sa fie la temperatura camerei si aluatul sa fie framantat indeajus si mult timp... Citeste continuarea
Sarmalute deosebite
Postat de: anisoaraOrezul se spala , nu se opareste ( pt ca va fi preparat in cuptor) si se toarna intr-un vas mai larg si mare. Legumele se curata si se taie mare. Intr-o tigaie cu ulei se prajesc pe... Citeste continuarea
Desert Tort "Napoleon"
Postat de: anisoaraPreparare a foilor se face dupa urmatoarea metoda : http://www.bucataras.ro/retete/3213/pprepararea-aluatului-in-foi.html Acest aluat se prepara din timp si se lasa la frigider pentru... Citeste continuarea
Ardei prajiti pentru masa festiva
Postat de: anisoaraSe spala bine ardeii se se sterg bine cu un prosop. Se incalzeste un ceaun cu un pahar de ulei si se adauga cca 4-5 ardei odata la prajit. Ceaunul se acopera cu capacul . Peste vreo 3-4... Citeste continuarea