Retete culinare din Moldova

Retete traditionale din Moldova

Bucataria moldoveneasca este la fel de bogata si delicioasa ca si dulcele accent moldovenesc. Bucatarasi get beget, cu sfaturi si idei inedite din Moldova, ne impartasesc retete de mancaruri si deserturi ca-n povesti: parjoale de casa, marmelada de morcovi, bors, salata de crabi, prajituri si colaci moldovenesti.


Retete moldovenesti traditionale

Delicioasele retete traditionale moldovenesti demne de un ospat imparatesc, ne invita sa petrecem regeste.

Pirjoale a la Chisinau

Postat de: anisoara

Carnea se taie in bucati si se toaca in masina de tocat de 2 ori. Se adauga ouale batute spuma aparte, se sareaza , se pipareaza . Se amesteca foarte foarte bine, batind cu palmele de... Citeste continuarea

Fasole facaluita sau Fasolita

Postat de: anisoara

Fasolea alba  se spala bine in apa rece . Se pune intr-o oala si se toarna peste ea apa fierbinte, se lasa la inmuiat  4 ore. Dupa aceea se curata de coaja si se pune la fert intr-o oala... Citeste continuarea

Desert cu bostan "Soarele"

Postat de: anisoara

1. Se curata de coaja bostanul. Se taie in felii de grosimea 0.6-0.9 см 2. Se prajesc feliile de bostan pe tigaie la un foc domol pe o parte si alta timp de 4-5 minute. 3. Se racesc .... Citeste continuarea

Chek cu caramela si nuca

Postat de: anisoara

Intr-un vas se amesteca zaharul cu uleiul , treptat se adauga iaurtul,faina si vanilina. Foarte bine se amesteca toate ingredientele si se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu o lingura de otet.... Citeste continuarea

Peste la cuptor

Postat de: anisoara

Se taie pestele in bucati de 2 cm inaltime. Se sareaza , se pipereaza , se presara condimete speciale pentru peste,  pe ambele parti. Pentru fiecare bucata de peste se curata si se... Citeste continuarea

Pastrama din carne de porc

Postat de: anisoara

Se condimenteaza , se sareaza bucata de carne ,se unge cu adjica , la dorinta se da forma  dreptunghiulara carnii . Se inveleste in hirtie de pergament , se leaga cu... Citeste continuarea

Desertul "LAPTE DE PASARE"

Postat de: anisoara

Inainte de incepe prepararea desertului se pune la inmuiat gelatina cu 100 de gr  de apa fiarta racita. Intr-un vas se separa 12 oua -  albusurile de  galbenusuri. Bolurile cu... Citeste continuarea

Aranjament de clatite (2)

Postat de: anisoara

Aici veti gasi receta de preparare a clatitelor. http://www.bucataras.ro/retete/3594/prepararea-clatitelor--pas-cu-pas.html   Citeste continuarea

Prepararea clatitelor - PAS CU PAS

Postat de: anisoara

Prima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei. Untr-un vas se toarna toate ouale, zaharul, sarea si se amesteca bine, se adauga jumatate de faina, se... Citeste continuarea

Chiftelute cu sos alb de cascaval

Postat de: miha

Pieptul de pui se toaca mare, impreuna cu cascaval, ou si condimente. Cu mainile umede se formeaza chiftelutele, pe care le punem intr-o tava cu putin ulei incins. Se da tava la cuptorul incins... Citeste continuarea

Placinta in foi cu brinza de vaci

Postat de: anisoara

aici este descrisa prepararea acestui aluat. Am obtinut 4 bucati de aluat in foi.  Dintr-o bucata de aluat se obtin 2 placinte cu lungimea tavei, adica din 4 bucati de aluat preparat in... Citeste continuarea

Gustare festiva din cascaval in cosulete

Postat de: anisoara

Se amesteca bine cascavalul dat prin razatoare, usturoiul pisat , la preferinta se adauga morcov ras prin razatoarea cu gauri mici si 2-4 linguri de maioneza. Se pune intr-o seringa culinara... Citeste continuarea

Gustare festiva din sunca cu cascaval

Postat de: anisoara

Intr-un vas se amesteca cascavalul ras prin razatoare, brinza de vaci, cateii de usuroi pisati marunt si maioneza. Toate ingredientele  se amesteca foarte bine cu o lingura .... Citeste continuarea

Gustare festiva din cascaval cu surimi (3)

Postat de: anisoara

Betisoarele de crabi sau surimi  se dezvelesc de pelicula si se lasa intr-o farfurie pentru ca sa ajunga la  temperatura camerei.   Cascavalul se da prin razatoare cu... Citeste continuarea

Gustare festiva din cascaval (2)

Postat de: anisoara

Cascavalul se da prin razatoare cu gauri mai mascata. O bucatica mai mica din cascaval se da prin razatoarea cu gauri mai mici pentru ornare si se pune aparte in alt farfurie... Citeste continuarea

Mezel de slanina

Postat de: anisoara

Bucata de slanina mai mare se pune in congelator sa inghete. Cu un cutit lung si ascutit se taie fasii subtiri de slanina. Fiecare fisie se presare cu sare si piper rosu sau negru pe ambele parti.... Citeste continuarea

Coltunasi sau vareniki cu brinza de vaci

Postat de: anisoara

Se cerne faina intr-un vas mai mare si se amesteca cu sarea. Aparte se bat bine ouale cu apa calduta. Se face o gropita in centrul fainii si se toarna apa calduta cu oua. Se amesteca treptat faina... Citeste continuarea

Placintele din foi de napolitana

Postat de: anisoara

Se amesteca bine brinza cu grisul inmuiat, ( nu e oblgatoriu) un ou, putina sare, putin zahar  si vanile. Se incalzeste tigaia cu ulei. Se ii-au in maina 2 foi de napolitane, cu o... Citeste continuarea

Rulada din carne de vita cu pruna uscata

Postat de: anisoara

Pentru acesta rulada trebuie sa alegeti cu mare atentie carnea de vita , sa fie mai frageda, de culoare roz  - cea mai reusita bucata este antricotul. Deasemenea , va atrag atentia... Citeste continuarea

Gaina la cuptor sub crusta de sare

Postat de: anisoara

O reteta  care se prepara foarte usor si foarte rapid. Se curata bine gaina , se spala , se sterge cu un prosop, ca sa fie uscata si se unge cu ulei. Se repartizeaza pe tava un kg de sare ,... Citeste continuarea

Prajitura cu bucati de ciocolata

Postat de: anisoara

Se incalzeste cuptorul . Intr-un vas mai larg se toarna dulceata  preparata din orice fruct, dar fara samburi. Se amesteca bine cu lingura rasa  de bicarbonat de sodiu nestins... Citeste continuarea

Halva de casa

Postat de: anisoara

1. Intr-un vas se fierbe la un foc mic un sirop de zahar cu apa  pina siropul va incepe sa se ingroase putin. Se poate inlocui zaharul  cu miere de albine.  2. In alt vas se... Citeste continuarea

Gustare de vinata sau dovlecel

Postat de: anisoara

1. Se spala bine vinetele. Se taie felii pe lungime de grosimea 5-8 mm. Se sareaza fiecare felie in parte si se lasa pe un vas plat timp de 10-20 minute pentru ca sa iasa sucul amarui. 2. ... Citeste continuarea

Salata picanta cu chiftelute albe

Postat de: anisoara

Se prepara chiftelutele dupa reteta urmatoare de aici Chiftelutele se racesc si se presara cu diferite condimente pentru ca sa se marineze . In cazul de fata am presarat peste... Citeste continuarea

Chiftelute albe

Postat de: anisoara

1. Pieptul de gaina se taie in bucati mai mici, se curata 2 catei de usturoi si se da prin masina de tocat. Se adauga cascavalul (de tip mai tare) ras prin razatoare si oul, piperul negru... Citeste continuarea

Platou asortat cu pastrama de casa

Postat de: anisoara

Se alege si se cumpara carne ( muschi de la picior sau de pe spate) de calitate buna de porc, vitel, piept de gaina sau de curcan. Toate bucatile de carne sa fie cam de aceeasi greutate... Citeste continuarea

Vinata prajita picanta

Postat de: anisoara

Vinetele se taie in felii de grosimea 1.5-2 cm . Intr-un vas mai larg se pune vinata in rinduri si se sareaza fiecare rind de vinata.   Deasupra se aseaza un press. Vinata se lasa... Citeste continuarea

Prepararea aluatului in foi

Postat de: anisoara

PREPAPRAREA ALUATULUI : Pregatim o cana de 300 ml. Turnam in cana un ou de marime normala , o lingurita de zahar, o lingurita de sare , o lingura mare de ulei , o lingura de otet de masa. Tot... Citeste continuarea

TORTUL " NAPOLEON "

Postat de: anisoara

Toate ingredientele pt aluat trebuie sa fie la temperatura camerei, iar margarina sa fie rece, luata din frigider - nu inghetata. Pe masa curata si uscata, sau pe un fund de lemn mare se... Citeste continuarea

Costita moldoveneasca sau cotlet moldovenesc

Postat de: anisoara

Se cumpara carnea- costita  taiata de a gata, pentru a fi prajita pe gratar, sau o pregatim noi, asa cum este aratata in fotografia de mai jos. se bate pe un fund de lemn cu un ciocan de... Citeste continuarea

Placinte moldovenesti "Poale´n brau"

Postat de: anisoara

Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Cernem faina prin sita intr-un vas mare. Adaugam uleiul si amestecam in maini faina cu uleiul. Separat, intr-o cana, adaugam oul si sare, le... Citeste continuarea

Salata cu limba fiarta

Postat de: anisoara

Se taie toate ingredientele in forma de betisoare . Se adauga uleiul si , daca e necesar, putin  otet dupa gust , se amesteca bine si se lasa sa se marineze toate ingredientele... Citeste continuarea

Desert Mulii - Degetele din clatite

Postat de: anisoara

Amestecam branza de vaci cu ouale, sarea, zaharul vanilat, stafidele (dupa gust). Daca doriti sa fie umplutura dulce, o preparati cu acele ingrediente de mai sus, dace vreti sa obtineti o... Citeste continuarea

Rulada de sarbatoare

Postat de: anisoara

Se cumpara pieptul de gaina - intreg , care este din 2 jumatai,  sau numai o jumatate de piept de gaina. La prepararea unei rulade de 30-35 de cm se foloseste  o jumatate din... Citeste continuarea

TORTA DE PAN-DI-SPANIA CU VANILIE SI FRUCTE

Postat de: lenca21

PREPARARE: Batem ouale cu zaharul si o boaba de sare,cu mixerul cca10 min,neintrerupt.Tr sa avem o spuma deasa si aproape alba Mestecam faina cu amidonul si vanilia si mestecand in mod... Citeste continuarea

Pirjoale de Sarbatori

Postat de: anisoara

Se toarna intr-o cratita carnea tocata, cascavalul ras prin razatoare, untul topit caldut, 2 oua sare si piper negru marunt dupa gust , si se amesteca foarte bine timp indelungat , vre-o 10 minute... Citeste continuarea

Minichec cu visine si ciocolata

Postat de: anisoara

Intr-un vas se bat ouale cu zaharul , pina se topeste zaharul, peurma se adauga pe rind untul caldut, bicarbonatul de sodiu stins cu otet ,laptele acre si se amesteca bine compozitia. La urma se... Citeste continuarea

Rulada aurie

Postat de: anisoara

Cuptorul trebuie incalzit pina la temperatura de 180 de grade Intre timp batem bine ouale cu sare si adaugam faina putin cite putin , untul topit caldut si laptele pina cind se obtine o... Citeste continuarea

Pui la tava

Postat de: lenca21

Puiul, curatat bine de grasime si de pielite si taiat in felii subtiri, se caleste la foc iute. Dupa ce s-au prajit toate bucatile rapid (ca sa-si pastreze sucurile in interior), se aseaza... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]