Retete traditionale din Moldova
Bucataria moldoveneasca este la fel de bogata si delicioasa ca si dulcele accent moldovenesc. Bucatarasi get beget, cu sfaturi si idei inedite din Moldova, ne impartasesc retete de mancaruri si deserturi ca-n povesti: parjoale de casa, marmelada de morcovi, bors, salata de crabi, prajituri si colaci moldovenesti.
Retete moldovenesti traditionale
Delicioasele retete traditionale moldovenesti demne de un ospat imparatesc, ne invita sa petrecem regeste.
Pirjoale a la Chisinau
Postat de: anisoaraCarnea se taie in bucati si se toaca in masina de tocat de 2 ori. Se adauga ouale batute spuma aparte, se sareaza , se pipareaza . Se amesteca foarte foarte bine, batind cu palmele de... Citeste continuarea
Fasole facaluita sau Fasolita
Postat de: anisoaraFasolea alba se spala bine in apa rece . Se pune intr-o oala si se toarna peste ea apa fierbinte, se lasa la inmuiat 4 ore. Dupa aceea se curata de coaja si se pune la fert intr-o oala... Citeste continuarea
Desert cu bostan "Soarele"
Postat de: anisoara1. Se curata de coaja bostanul. Se taie in felii de grosimea 0.6-0.9 см 2. Se prajesc feliile de bostan pe tigaie la un foc domol pe o parte si alta timp de 4-5 minute. 3. Se racesc .... Citeste continuarea
Chek cu caramela si nuca
Postat de: anisoaraIntr-un vas se amesteca zaharul cu uleiul , treptat se adauga iaurtul,faina si vanilina. Foarte bine se amesteca toate ingredientele si se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu o lingura de otet.... Citeste continuarea
Peste la cuptor
Postat de: anisoaraSe taie pestele in bucati de 2 cm inaltime. Se sareaza , se pipereaza , se presara condimete speciale pentru peste, pe ambele parti. Pentru fiecare bucata de peste se curata si se... Citeste continuarea
Pastrama din carne de porc
Postat de: anisoaraSe condimenteaza , se sareaza bucata de carne ,se unge cu adjica , la dorinta se da forma dreptunghiulara carnii . Se inveleste in hirtie de pergament , se leaga cu... Citeste continuarea
Desertul "LAPTE DE PASARE"
Postat de: anisoaraInainte de incepe prepararea desertului se pune la inmuiat gelatina cu 100 de gr de apa fiarta racita. Intr-un vas se separa 12 oua - albusurile de galbenusuri. Bolurile cu... Citeste continuarea
Aranjament de clatite (2)
Postat de: anisoaraAici veti gasi receta de preparare a clatitelor. http://www.bucataras.ro/retete/3594/prepararea-clatitelor--pas-cu-pas.html Citeste continuarea
Prepararea clatitelor - PAS CU PAS
Postat de: anisoaraPrima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei. Untr-un vas se toarna toate ouale, zaharul, sarea si se amesteca bine, se adauga jumatate de faina, se... Citeste continuarea
Chiftelute cu sos alb de cascaval
Postat de: mihaPieptul de pui se toaca mare, impreuna cu cascaval, ou si condimente. Cu mainile umede se formeaza chiftelutele, pe care le punem intr-o tava cu putin ulei incins. Se da tava la cuptorul incins... Citeste continuarea
Placinta in foi cu brinza de vaci
Postat de: anisoaraaici este descrisa prepararea acestui aluat. Am obtinut 4 bucati de aluat in foi. Dintr-o bucata de aluat se obtin 2 placinte cu lungimea tavei, adica din 4 bucati de aluat preparat in... Citeste continuarea
Gustare festiva din cascaval in cosulete
Postat de: anisoaraSe amesteca bine cascavalul dat prin razatoare, usturoiul pisat , la preferinta se adauga morcov ras prin razatoarea cu gauri mici si 2-4 linguri de maioneza. Se pune intr-o seringa culinara... Citeste continuarea
Gustare festiva din sunca cu cascaval
Postat de: anisoaraIntr-un vas se amesteca cascavalul ras prin razatoare, brinza de vaci, cateii de usuroi pisati marunt si maioneza. Toate ingredientele se amesteca foarte bine cu o lingura .... Citeste continuarea
Gustare festiva din cascaval cu surimi (3)
Postat de: anisoaraBetisoarele de crabi sau surimi se dezvelesc de pelicula si se lasa intr-o farfurie pentru ca sa ajunga la temperatura camerei. Cascavalul se da prin razatoare cu... Citeste continuarea
Gustare festiva din cascaval (2)
Postat de: anisoaraCascavalul se da prin razatoare cu gauri mai mascata. O bucatica mai mica din cascaval se da prin razatoarea cu gauri mai mici pentru ornare si se pune aparte in alt farfurie... Citeste continuarea
Mezel de slanina
Postat de: anisoaraBucata de slanina mai mare se pune in congelator sa inghete. Cu un cutit lung si ascutit se taie fasii subtiri de slanina. Fiecare fisie se presare cu sare si piper rosu sau negru pe ambele parti.... Citeste continuarea
Coltunasi sau vareniki cu brinza de vaci
Postat de: anisoaraSe cerne faina intr-un vas mai mare si se amesteca cu sarea. Aparte se bat bine ouale cu apa calduta. Se face o gropita in centrul fainii si se toarna apa calduta cu oua. Se amesteca treptat faina... Citeste continuarea
Placintele din foi de napolitana
Postat de: anisoaraSe amesteca bine brinza cu grisul inmuiat, ( nu e oblgatoriu) un ou, putina sare, putin zahar si vanile. Se incalzeste tigaia cu ulei. Se ii-au in maina 2 foi de napolitane, cu o... Citeste continuarea
Rulada din carne de vita cu pruna uscata
Postat de: anisoaraPentru acesta rulada trebuie sa alegeti cu mare atentie carnea de vita , sa fie mai frageda, de culoare roz - cea mai reusita bucata este antricotul. Deasemenea , va atrag atentia... Citeste continuarea
Gaina la cuptor sub crusta de sare
Postat de: anisoaraO reteta care se prepara foarte usor si foarte rapid. Se curata bine gaina , se spala , se sterge cu un prosop, ca sa fie uscata si se unge cu ulei. Se repartizeaza pe tava un kg de sare ,... Citeste continuarea
Prajitura cu bucati de ciocolata
Postat de: anisoaraSe incalzeste cuptorul . Intr-un vas mai larg se toarna dulceata preparata din orice fruct, dar fara samburi. Se amesteca bine cu lingura rasa de bicarbonat de sodiu nestins... Citeste continuarea
Halva de casa
Postat de: anisoara1. Intr-un vas se fierbe la un foc mic un sirop de zahar cu apa pina siropul va incepe sa se ingroase putin. Se poate inlocui zaharul cu miere de albine. 2. In alt vas se... Citeste continuarea
Gustare de vinata sau dovlecel
Postat de: anisoara1. Se spala bine vinetele. Se taie felii pe lungime de grosimea 5-8 mm. Se sareaza fiecare felie in parte si se lasa pe un vas plat timp de 10-20 minute pentru ca sa iasa sucul amarui. 2. ... Citeste continuarea
Salata picanta cu chiftelute albe
Postat de: anisoaraSe prepara chiftelutele dupa reteta urmatoare de aici Chiftelutele se racesc si se presara cu diferite condimente pentru ca sa se marineze . In cazul de fata am presarat peste... Citeste continuarea
Chiftelute albe
Postat de: anisoara1. Pieptul de gaina se taie in bucati mai mici, se curata 2 catei de usturoi si se da prin masina de tocat. Se adauga cascavalul (de tip mai tare) ras prin razatoare si oul, piperul negru... Citeste continuarea
Platou asortat cu pastrama de casa
Postat de: anisoaraSe alege si se cumpara carne ( muschi de la picior sau de pe spate) de calitate buna de porc, vitel, piept de gaina sau de curcan. Toate bucatile de carne sa fie cam de aceeasi greutate... Citeste continuarea
Vinata prajita picanta
Postat de: anisoaraVinetele se taie in felii de grosimea 1.5-2 cm . Intr-un vas mai larg se pune vinata in rinduri si se sareaza fiecare rind de vinata. Deasupra se aseaza un press. Vinata se lasa... Citeste continuarea
Prepararea aluatului in foi
Postat de: anisoaraPREPAPRAREA ALUATULUI : Pregatim o cana de 300 ml. Turnam in cana un ou de marime normala , o lingurita de zahar, o lingurita de sare , o lingura mare de ulei , o lingura de otet de masa. Tot... Citeste continuarea
TORTUL " NAPOLEON "
Postat de: anisoaraToate ingredientele pt aluat trebuie sa fie la temperatura camerei, iar margarina sa fie rece, luata din frigider - nu inghetata. Pe masa curata si uscata, sau pe un fund de lemn mare se... Citeste continuarea
Aperitiv gustos.
Postat de: valentinalaurToate legumele se aseaza ca in imagine. Citeste continuarea
Costita moldoveneasca sau cotlet moldovenesc
Postat de: anisoaraSe cumpara carnea- costita taiata de a gata, pentru a fi prajita pe gratar, sau o pregatim noi, asa cum este aratata in fotografia de mai jos. se bate pe un fund de lemn cu un ciocan de... Citeste continuarea
Placinte moldovenesti "Poale´n brau"
Postat de: anisoaraToate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Cernem faina prin sita intr-un vas mare. Adaugam uleiul si amestecam in maini faina cu uleiul. Separat, intr-o cana, adaugam oul si sare, le... Citeste continuarea
Salata cu limba fiarta
Postat de: anisoaraSe taie toate ingredientele in forma de betisoare . Se adauga uleiul si , daca e necesar, putin otet dupa gust , se amesteca bine si se lasa sa se marineze toate ingredientele... Citeste continuarea
Desert Mulii - Degetele din clatite
Postat de: anisoaraAmestecam branza de vaci cu ouale, sarea, zaharul vanilat, stafidele (dupa gust). Daca doriti sa fie umplutura dulce, o preparati cu acele ingrediente de mai sus, dace vreti sa obtineti o... Citeste continuarea
Rulada de sarbatoare
Postat de: anisoaraSe cumpara pieptul de gaina - intreg , care este din 2 jumatai, sau numai o jumatate de piept de gaina. La prepararea unei rulade de 30-35 de cm se foloseste o jumatate din... Citeste continuarea
TORTA DE PAN-DI-SPANIA CU VANILIE SI FRUCTE
Postat de: lenca21PREPARARE: Batem ouale cu zaharul si o boaba de sare,cu mixerul cca10 min,neintrerupt.Tr sa avem o spuma deasa si aproape alba Mestecam faina cu amidonul si vanilia si mestecand in mod... Citeste continuarea
Pirjoale de Sarbatori
Postat de: anisoaraSe toarna intr-o cratita carnea tocata, cascavalul ras prin razatoare, untul topit caldut, 2 oua sare si piper negru marunt dupa gust , si se amesteca foarte bine timp indelungat , vre-o 10 minute... Citeste continuarea
Minichec cu visine si ciocolata
Postat de: anisoaraIntr-un vas se bat ouale cu zaharul , pina se topeste zaharul, peurma se adauga pe rind untul caldut, bicarbonatul de sodiu stins cu otet ,laptele acre si se amesteca bine compozitia. La urma se... Citeste continuarea
Rulada aurie
Postat de: anisoaraCuptorul trebuie incalzit pina la temperatura de 180 de grade Intre timp batem bine ouale cu sare si adaugam faina putin cite putin , untul topit caldut si laptele pina cind se obtine o... Citeste continuarea
Pui la tava
Postat de: lenca21Puiul, curatat bine de grasime si de pielite si taiat in felii subtiri, se caleste la foc iute. Dupa ce s-au prajit toate bucatile rapid (ca sa-si pastreze sucurile in interior), se aseaza... Citeste continuarea