Oua castrate

de Mutulica in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2016 | 711 vizualizari

 

Se spune ca nu poti sa faci omleta daca nu spargi ouale, dar cred ca nici oua adevarate nu mai ai! Bunicile mele erau femei voluntare, tineau casa cu mana forte, dar stiau ca barbatul si femeia nu sunt egali ci complementari, asa ca nu isi castrau sotii chiar daca aveau de pierdut in controversele familiale. Urmarea? In generatia lor  divortul era aproape o curiozitate daca nu o rusine (semn al unei proaste educatii).


Acum ne-am europenizat nu numai la nivelul familiei: tindem spre o societate a castratilor. 

 

INGREDIENTE

  • -3 oua,
  • -ceapa verde,
  • -80 g bacon afumat,
  • -50 g branza sarata de oaie,
  • -piper,
  • -putin ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua castrate:

Spargem trei oua, le „castram” extirpandu-le plodurile (au un grad ridicat de toxicitate si persoanele mai sensibile pot avea probleme) si le batem cu furculita, radem peste ele branza sarata de oaie, apoi adaugam piper si amestecam continutul.

Ungem o craticioara putin mai adanca cu putin ulei si calim ceapa verde tocata bucati mari impreuna cu bucati de bacon afumat.

Turnam peste ceapa si baconul calite compozitia de oua si o frecam cu miscari circulare si rapide, fara incetare, pentru a evita inchegarea sa, pana cand omleta noastra capata o culoare galbena si dispare partea lichida din ou.

Servim cu muraturi.

 

TIPS-URI

1

cei care-si inchipuie ca pot sa le mai dreaga, pot sa adauge busuioc si o lingura de smantana, eu nu mi-am mai facut iluzii.

2

nu se renunta nicio clipa la frecarea cu miscari circulare a oualor.

RETETA IN IMAGINI

Oua castrate-0
Oua castrate-1
Oua castrate-2
Oua castrate-3
Oua castrate-4
Oua castrate-5
Oua castrate-6
Oua castrate-7
Oua castrate-8
Oua castrate-9
Oua castrate-10
Oua castrate-11
Oua castrate-12

COMENTARII (15)

mirela0911

mirela0911 1

12.04.2016, 20:37

marcela1979

marcela1979 1

24.04.2016, 20:54

Mutulica

Mutulica 1

25.04.2016, 08:00

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!