Oua castrate

de Mutulica in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2016 | 917 vizualizari

 

Se spune ca nu poti sa faci omleta daca nu spargi ouale, dar cred ca nici oua adevarate nu mai ai! Bunicile mele erau femei voluntare, tineau casa cu mana forte, dar stiau ca barbatul si femeia nu sunt egali ci complementari, asa ca nu isi castrau sotii chiar daca aveau de pierdut in controversele familiale. Urmarea? In generatia lor  divortul era aproape o curiozitate daca nu o rusine (semn al unei proaste educatii).
Acum ne-am europenizat nu numai la nivelul familiei: tindem spre o societate a castratilor. 

 

INGREDIENTE

  • -3 oua,
  • -ceapa verde,
  • -80 g bacon afumat,
  • -50 g branza sarata de oaie,
  • -piper,
  • -putin ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua castrate:

Spargem trei oua, le „castram” extirpandu-le plodurile (au un grad ridicat de toxicitate si persoanele mai sensibile pot avea probleme) si le batem cu furculita, radem peste ele branza sarata de oaie, apoi adaugam piper si amestecam continutul.


Ungem o craticioara putin mai adanca cu putin ulei si calim ceapa verde tocata bucati mari impreuna cu bucati de bacon afumat.


Turnam peste ceapa si baconul calite compozitia de oua si o frecam cu miscari circulare si rapide, fara incetare, pentru a evita inchegarea sa, pana cand omleta noastra capata o culoare galbena si dispare partea lichida din ou.


Servim cu muraturi.

 

TIPS-URI

1

cei care-si inchipuie ca pot sa le mai dreaga, pot sa adauge busuioc si o lingura de smantana, eu nu mi-am mai facut iluzii.

2

nu se renunta nicio clipa la frecarea cu miscari circulare a oualor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua castrate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

12.04.2016, 20:37

marcela1979 1

24.04.2016, 20:54

Mutulica 1

25.04.2016, 08:00

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulouri aperitiv cu sunca si masline