Prajitura MOZAIC cu nuca si rahat

de trifadalia in Dulciuri, 26 Oct 2016 | 450 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi:
  • 600 gr de faina,
  • 250 gr de margarina,
  • 100 gr de zahar,
  • 4 galbenusuri,
  • un cub mic de drojdie,
  • 150 ml de lapte
  • Umplutura:
  • 1 kg de rahat,
  • 4 albusuri,
  • 300 gr de nuca macinata,
  • 200 gr de zahar,
  • 1 borcan gem de piersici
  • Glazura:
  • 150 gr ciocolata menaj,
  • 50 gr de unt,
  • bombonele colorate de decor
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura MOZAIC cu nuca si rahat:

Amesteci faina cu margarina, drojdia dizolvata in lapte caldut, zaharul, galbenusurile si framanti un aluat potrivit de tare, din care se intind 4 foi . Se coc pe tava unsa cu ulei prima foaie, asez rahatul taiat cubulete dat prin faina si asezi si a doua foaie. Bati albusurile spuma tare cu zaharul si adaugi nuca macinata apoi torni compozitia peste a doua foaie. Pui a treia foaie, intinzi gemul de piersici si inchei cu foaie numarul 4. Se coace la foc potrivit 34-40 minute. Lasi la raciut dupa care glazurezi cu ciocolata topita cu unt. Se presara bombonele colorate de decor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura MOZAIC cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rocsi 1

26.10.2016, 20:49

MotanLaOale 1

27.10.2016, 09:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Scovergi cu miere