Prajitura MOZAIC cu nuca si rahat

de trifadalia in Dulciuri, 26 Oct 2016 | 901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi:
  • 600 gr de faina,
  • 250 gr de margarina,
  • 100 gr de zahar,
  • 4 galbenusuri,
  • un cub mic de drojdie,
  • 150 ml de lapte
  • Umplutura:
  • 1 kg de rahat,
  • 4 albusuri,
  • 300 gr de nuca macinata,
  • 200 gr de zahar,
  • 1 borcan gem de piersici
  • Glazura:
  • 150 gr ciocolata menaj,
  • 50 gr de unt,
  • bombonele colorate de decor
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura MOZAIC cu nuca si rahat:

Amesteci faina cu margarina, drojdia dizolvata in lapte caldut, zaharul, galbenusurile si framanti un aluat potrivit de tare, din care se intind 4 foi . Se coc pe tava unsa cu ulei prima foaie, asez rahatul taiat cubulete dat prin faina si asezi si a doua foaie. Bati albusurile spuma tare cu zaharul si adaugi nuca macinata apoi torni compozitia peste a doua foaie. Pui a treia foaie, intinzi gemul de piersici si inchei cu foaie numarul 4. Se coace la foc potrivit 34-40 minute. Lasi la raciut dupa care glazurezi cu ciocolata topita cu unt. Se presara bombonele colorate de decor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura MOZAIC cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rocsi 1

26.10.2016, 20:49

MotanLaOale 1

27.10.2016, 09:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise