Patricia Iordache

1

Bucataras
incepator

Bucuresti/Popesti-Leordeni

Bucataras din 27.02.2013

RETETE263
PRIETENI343
Retete

Piept de pui cu legume, in bere, la cuptor

In Pui la 27 Iul 2013

Taiem pieptul de pui in bucati potrivite. Spalam si curatam de coaja legumele. Cartofii ii taiem pe lungime, in felii. Morcovii ii taiem rondele. Ceapa o taiem julienne si ciupercile feliute. Ungem un vas de yena cu putin ulei, adaugam cartofii, morcovii, ciupercile, ceapa, usturoiul taiat...

Paine impletita, cu chimen

In Piine la 27 Iul 2013

Intr-un castron incapator, punem faina, facem o scobitura in mijloc si adaugam laptele caldut, drojdia si zaharul. Amestecam usor, pana se dizolva drojdia.  Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat....

Salata de cruditati

In Salate la 27 Iul 2013

Spalam si curatam de coaja morcovii, telina si marul. Dam totul pe razatoarea cu gauri mici si le amestecam intr-un castron. Presaram zeama de lamaie, uleiul, potrivim de sare, piper si servim.  

Nuca pralinata (pentru prajituri)

In Dulciuri la 27 Iul 2013

Punem zaharul intr-o craticioara din teflon, la foc mic si il lasam sa se topeasca. Adaugam miezul de nuca si amestecam bine pana ce tot miezul este acoperit de zaharul topit. Ungem o farfurie cu putin ulei si punem pe aceasta, nuca imbracata in zahar topit. O lasam sa se raceasca complet,...

Gogosi pufoase-pufoase

In Dulciuri la 27 Iul 2013

Punem faina intr-un castron si facem o gaura in mijlocul ei. Acolo punem putin lapte caldut, drojdia, o lingura de zahar si lasam la dospit pana se topeste drojdia. Adaugam ouale (mixate bine inainte), restul de zahar, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si amestecam usor cu o lingura de...

Cartofi wedges

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2013

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem pe lungime in bucati (ca in imagine).  Ii punem intr-un vas incapator si turnam peste ei, uleiul. Amestecam bine, cu mainile astfel incat uleiul sa se distribuie uniform pe fiecare bucata de cartof. Presaram peste ei sarea, piperul,...

Ciulama de ciuperci champignon

In Mancaruri de legume la 26 Iul 2013

Spalam si  taiem felii ciupercile, cu tot cu codita. Tocam marunt ceapa si o punem la calit in uleiul de masline. Dupa aproximativ 10 minute adaugam ciupercile, presaram sare si le lasam pana isi micsoreaza volumul si scade zeama care si-o lasa. Separat amestecam faina cu apa sau...

Omleta cu legume, la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2013

Tocam ciupercile felii si le calim intr-o tigaie antiaderenta, presarand peste ele un praf de sare. Cand s-au calit si nu mai au zeama, le punem pe o farfurie. Taiem ardeiul gras cubulete mici (ca sa se gateasca repede). Spargem ouale, adaugam peste ele ciupercile, ardeiul tocat marunt,...

Cartofi umpluti cu afumatura, usturoi si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2013

Spalam cartofii si ii punem cu tot cu coaja in apa rece cat sa-i acopere. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, ii lasam aproximativ 20-25 minute depinde de dimensiunea cartofilor. Nu trebuie sa fie foarte fierti pentru ca se vor rupe in momentul in care vom face scobitura in care punem...

Pandispan cu bucati de prune

In Prajituri la 26 Iul 2013

Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul. Amestecam uleiul cu galbenusurile, ca pentru maioneza si le punem peste spuma de albusuri. Adaugam si coaja de lamaie, zaharul vanilat si incorporam totul...

Reteta simpla pentru un blat de tort perfect

In Dulciuri la 25 Iul 2013

Cum se prepara Reteta simpla pentru un blat de tort perfect Este foarte important ca prima data sa ne pregatim toate ingredientele masurate si forma in care vom coace blatul. Prima data decupam hartia de copt pentru a tapeta forma. Veti vedea in imagini cum trebuie sa arate forma tapetata...

Minieclere (reteta de cofetarie)

In Prajituri la 25 Iul 2013

Apa si uleiul s epun intr-un vas, pe foc. Cand incepe sa clocoteasca se adauga faina si se amesteca energic, apoi se lasa compozitia la racit. Cand s-a racit complet, se adauga, rand pe rand cate un ou si se amesteca foarte bine. Se adauga putina sare. Se tapeteaza o tava cu hartie de...

Musaca de cartofi si dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 25 Iul 2013

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii taiem felii. Cat timp fierb cartofii, curatam dovlecelul de coaja, il taiem rondele, le presaram cu sare si le lasam intr-o sita aproximativ 30 min ca sa iasa apa din ei. Ungem un vas de yena cu unt si il tapetam cu pesmet. Asezam un rand de...

Placinta cu branza dulce si stafide, in foi "de casa"

In Dulciuri la 24 Iul 2013

Cum preparam foile: Din toate ingredientele formam un aluat care nu se lipeste de maini si nu este foarte tare, astfel incat sa il putem intinde. Punem aluatul la frigider si il lasam aproximativ 30 minute. Repetam procedeul de 2 ori. Impartim aluatul in doua si intindem cu sucitorul...

Lipii libaneze cu chimen

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2013

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat elastic. Il punem intr-un vas si acoperim cu un prosop curat. Lasam sa creasca minim 30 minute. Mai framantam putin, impartim aluatul in 10 bile pe care le intindem cu sucitorul (sa fie subtirele). incingem o tigaie de teflon...

Macaroane cu branza, la cuptor

In Dulciuri la 24 Iul 2013

Punem stafidele la hidratat in putina apa amestecata cu esenta de rom si le lasam acolo cat timp pregatim restul preparatului. Fierbem macaroanele in apa cu sare si le trecem printr-un jet de apa rece. Le lasam la scurs. Radem (zdrobim cu furculita) branza. Spargem si batem bine oul....

Salata Boeuf

In Salate la 24 Iul 2013

Spalam carna si o punem la fiert in apa cu putina sare, foile de dafin si cateii de usturoi curatati de coaja si taiati in jumatate. O lasam sa fiarba aproximativ 40-45 minute. Curatam legumele (cartoful, morcovii) si ii punem la fiert in apa cu sare, timp de 20-25 minute. Fierbem si...

Carne de porc la gratar cu legume si orez

In Porc la 24 Iul 2013

Spalam legumele, broccoli si conopida le rupem in buchetele potrivite, morcovii ii curatam de coaja si ii taiem rondele (cu un cutit ondulat - daca avem). Punem legumele in apa cu sare, la foc potrivit si in momentul in care apa incepe sa fiarba lasam aproximativ 15-20 minute verificand ca...

Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide

In Dulciuri la 24 Iul 2013

Punem gelatina la hidratat in cele 2 linguri cu apa rece. Intr-un vas de inox cu fundul dublu (sau pe baie de aburi) punem cei 125 ml. frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Punem vasul pe foc mic si amestecam continuu cu ajutorul unui tel, pana ce se topeste ciocolata. Luam vasul...

Mamaliguta cu coronita de branza

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2013

Cum preparam mamaliga: Stiu multe moduri in care se prepara mamaliga dar aici va voi scrie cum o prepar eu si este foarte buna. Pun malaiul intr-un ceaun, adaug apa rece, sarea si lingura de ulei. Amestec totul cu o lingura de lemn si pun pe foc, acoprind ceaunul cu un capac. Las...

Orez cu lapte si frisca lichida

In Dulciuri la 23 Iul 2013

Punem intr-un vas cu fundul dublu laptele, orezul spalat, batonul de scortisoara, mierea si lasam sa fiarba la foc mic. Amestecam din cand in cand si avem grija sa nu dea pe afara din oala. Cand orezul este aproape fiert, amestecam amidonul cu apa rece si adaugam peste orez amestecand...

Prajitura Fanta

In Prajituri la 23 Iul 2013

Cum preparam blatul: Mixam putin galbenusurile cu zaharul astfel incat sa ramana fluide. Adaugam uleiul putin cate putin si mixam in continuare. Punem faina amestecata cu cacao si prasful de copt. Batem albusurile spuma si le incoropram usor in compozitia anterioara. Tapetam o tava...

Snitel din parizer cu cartofi natur si branza

In Mancaruri cu carne la 23 Iul 2013

Cum preparam snitelele: Taiem feliile de parizer in doua, pe jumatate. Batem oul cu putin sare si adaugam putin piper. In alt vas punem faina. Luam fiecare jumatate de felie de parizer si o dam prin faina, ou, faina. Punem felia in baia de ulei fierbinte. Procedam asa cu toate feliile...

Chiftelute din cartofi, cu de toate

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2013

Curatam cartofii ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem in apa (cat sa ii acopere) la fiert. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, adaugam sare si ii lasam sa fiarba 20-25 minute. Scurgem apa si ii pasam foarte bine cu ustensila pentru piure. Tocam salamul foarte marunt. Procedam la...

Prajitura cu prune, nuca si scortisoara

In Prajituri la 22 Iul 2013

Spalam prunele si le curatam de codite si frunze. Le rupem pe jumatate si le scoatem samburii. Le asezam intr-un acstron si le presaram cu scortisoara. Miscam putin vasul astfel incat sa se imprastie peste toate prunele. Intr-un castron, punem ouale si praful de sare. Amestecam bine...

Cum se prepara visinata

In Bauturi la 21 Iul 2013

Cum se prepara visinata. Curatam visinele de codite si de frunze, le spalam si le asezam intr-o damigeana. Presaram zahar peste ele, miscam usor damigeana astfel incat zaharul sa acopere toate visinele. Lasam la loc insorit aproximativ 7-10 zile pana cand zaharul se topeste si devine sirop....

Desert de toamna, in plina vara

In Dulciuri la 21 Iul 2013

Laptele rece se pune intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot. Adaugam boabele de orez, un praf de sare si putina scortisoara. Cand orezul s-a fiert, adaugam 1 lingura cu miere si luam de pe foc. Cat timp orezul se odihneste, taiem perele in felii potrivite ca si grosime si preparam...

Ciorba de dovlecei, cu leustean

In Ciorbe la 20 Iul 2013

Spalam legumele si le curatam de coaja. Tocam marunt ceapa, telina, morcovii si ardeiul. Intr-o oala punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate. Amestecam si dupa 5 minute adaugam apa fierbinte. Cartofii si dovleceii ii taiem cubulete. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam...

Visine in zahar, pentru prajituri

In Sirop / Compot la 20 Iul 2013

Curatam visinele de codite si de frunze. Le spalam si le scoatem samburele cu ajutorul unui aparat de special (de scos samburi) sau cu capatul unui ac de siguranta. Intr-un castron incapator asezam toate visinele intregi, fara samburi, presaram zaharul si amestecam usor.  Lasam...

Compot de visine

In Sirop / Compot la 20 Iul 2013

Curatam visinele de codite si de frunze. Le spalam si le asezam in sticlele goale care au fost sterilizate inainte. Umplem sticlele pana la jumatate cu visine (cu tot cu samburi), adaugam peste ele cate 5 linguri de zahar (pentru fiecare sticla).  Miscam usor sticla astfel incat...

Afisate 31 - 60 din 263 retete    

Postari recente

publicat la 18.05.2014

Pasta de sardine

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Iubeste-ti aproapele. Daca se intampla sa fie inalt, vesel, seducator, iti va fi cu atat mai usor.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]