Pieptul de pui se spala, se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza, se adauga o lingurita cu sare, o foaie de dafin si cateva boabe de piper si...
Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoare. Îl amestecăm cu brânza și mărarul tocat.
Batem ouăle cu un praf de sare, apoi le amestecăm cu...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se mixeaza ouale cu sarea, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza totul.
Se scurg visinele...
Se curata galbiorii de pamant, se spala si se taie in bucati mari.
Se pune ulei intr-o cratita, se adauga galbiorii si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade zeama, apoi se adauga apa si se lasa sa...
Se pun apa, sarea si uleiul la foc, intr-un tuci. Cand apa este pe punctul de a clocoti, se adauga malaiul in ploaie si se amesteca energic cu telul. Se lasa mamaliga sa se coaca la foc mic,...
Oul, sarea, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza. Se adauga iaurtul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat mai gros decat cel de...
Carnea de porc se taie cuburi si se pune la fiert in oala de ciorba.
Dupa aproximativ 30 minute taiem ceapa marunt,morcovii rondele,iar ardeiul kapia cuburi si le punem la calit in ulei de...
Bucata de ciolan afumat se taie bucati (dupa placul fiecaruia) si se pune intr=o craticioara cu apa la fiert pentru circa 40 minute.
Cand a trecut timpul mentinat scurgem de zeama bucatiile si le...
Punem intr-un bol untul taiat cuburi, zaharul, sarea, oul, coaja de portocala si bicarbonatul stins in zeama de portocala.
Amestecam ingredientele cu mana,punem treptat faina. Daca nu se mai...
Am pregatit carnea si legumele pentru ciorba.
Carnea am pus-o la fiert si am spumuit-o.
Intre timp am curatat legumele si le-am taiat cubulete, iar orezul l-am spalat bine, pana a ramas apa...
Spalam bine copanelele, dupa care le crestam din loc in loc. Din oua, faina, sare, piper pregatim un aluat asemanator cu cel de clatite. Condimentam copanelele, apoi le scufundam in aluat si le dam...
Foile se dezgheata si se rup bucatele mici.
Se mixeaza ouale cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat.
Se adauga iaurtul si foile rupte si se amesteca bine cu o spatula.
Se...
Se curata morcovul si se taie cubulete mici. Se curata ceapa si jumatate se taie marunt, jumatate ramane intreaga. Se curata si pastarnacul si se taie in doua.
Intr-o oala se pune uleiul sa se...
Am preincalzit cuptorul la 200 grade.
Am asezat sarea grunjoasa in tava in strat uniform, pulpele le-am clatit sub jet de apa rece si am indepartat pielea.
Am condimentat carnea folosind...
Blat
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Adauga-le peste albusuri, unde ai pus si galbenusurile amestecate...
Rosiile le-am pasat si le-am trecut prin sita pentru a indeparta cojile si semintele.
Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la inabusit in uleiul de masline, punand treptat si apa.
Eu de la un timp...
Carnea se taie cuburi si se pune intr-o marinada facuta din vin, sosuri, mustar , usturoi si condimente.Se lasa la rece de seara pina dimineata sau macar pentru 3 ore.
Ceapa se curata si...
Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot, puneti biscuitii intr-o punga, o legati la capat si cu ajutorul sucitorului ii faramati pana iese o...
Punem apa la fiert intr-o craticioara, iar intre timp ne ocupam de spanac. Il spalam sub jet de apa si rupem coditele. Ceapa, leurda, usturoiul le spalam si le taiem rondele, respectiv leurda in...
Rulourile: Se bate carnea ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ciupercile se spala bine, se scurg si se taie cubulete. La fel si ardeiul gras. Maslinele se taie feliute. Fiecare...
*Pentru inceput pregatim crema de ciocolata:
*Putem pregati ambele feluri de crema de ciocolata in acelasi timp. Vom folosi doua cratite potrivit de mari.
1.Intr-o cratita punem la topit...
Am preparat supa clara de carne fierband legumele cu carne in oala cu fierbere sub presiune .
In oala sub presiune zeama imi iese mereu foarte clara fara sa se tulbure...
Cotletul de porc se inteapa pe lungime in doua-trei locuri cu ajutorul unui cutit bine ascutit .
In aceste deschizaturi se indeasa bine , felii de morcovi , ceapa , ceapa verde si...
Mod de preparare coji profiterol
Primul pas – pune bolul pentru frisca, paletele mixerului si smantana pentru frisca la rece. Tine-le acolo pana cand le vine randul.
Intr-un vas pune apa,...
Curatam si spalam legumele.
Taiem telina cubulete, o calim in ulei impreuna cu gogosarul, prazul si ardeiul taiate bucati. Adaugam verzele de Bruxelles, le calim cca 5 minute, adaugam sare si...
Pieptul de pui se portioneaza, astfel incat sa obtinem 4 felii. Fiecare felie o acoperim cu folie alimentara si o batem usor cu ciocanul de snitele. Condimentam dupa gust cu piper.
Sare nu am...
Mod de preparare blat :
Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare , obtinem o compozitie cremoasa in care adaugam 3 linguri de cacao. Separat intr-un bol...
Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 2 linguri cu zahăr.
În alt vas, se amestecă untul cu 5 linguri de zahăr, cu mixerul, se adaugă treptat...
Pentru aluatul fraged, amestecăm ouăle cu puțină sare și zahărul, apoi adăugăm iaurtul și uleiul de cocos și omogenizăm amestecul.
Cernem puțină făină cu praful de copt și...
Incepem prin a pregati blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam apoi galbenusurile si...
Spalam legumele. Taiem ceapa marunt,ardeiul,morcovii,telina si patrunjelul le taiem cubulete sau feliute. Calim legumele intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au inmuiat putin,adaugam costita taiata...
Preparare: se taie pieptul de pui fasii inguste si se condimenteaza cu sare si piper, eu am mai adaugat peste el un fir de ulei de masline pentru ca imi place aroma care i-o da dar nu este...
Se faramiteaza biscutii. Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se mai lasa pe foc pana se topeste, dupa care se toarna peste biscuiti. Se amesteca bine si se intinde pe foi fierbinte.
Se...
In 2 l apa sarata se fierb bucatile de peste timp de 10 minute . Se strecoara lichidul si se alege carnea de pe oase .
Incalziti la foc mediu uleiul si caliti timp de 5 minute ceapa ,...
Somonul se spala, se sterge cu un prosop de hartie, se sareaza si pipereaza apoi se prajeste in ulei uncins. Se serveste stropit cu zeama de lamaie, alaturi de garnitura preferata si o...
Tiramisu reţetă originală
Preparati espresso-ul (sau cafea la ibric pe care o strecurati la sfarsit) si lasati-l/o sa se raceasca;
Adaugati cognacul sau spumantul in cafea;
Separati...
Legumele taiate jumatati se pun la fiert in apa cu sare/ delikat .
Cand sunt fierte se scot din supa si se paseaza in blender. Separat se paseaza si rosiile si se pune totul in supa, lasand sa dea...
Amestecam intr-un bol condimentele si frecam bine muschiul cu amestecul rezultat.
Punem muschiul in folie de aluminiu si il punem in tava. Adaugam vinul alb si dam la cutor 30-40 minute.
Scoatem...
Eu am folosit masina de framantat.
Am taiat untul cubulete si impreuna cu laptele le-am incalzit cat sa se topeasca un pic untul.
In cuva masinii am pus in ordine, laptele cu untul, ouale, 1 praf...
Prima data se pregateste umplutura: merele curatate de coaja, cotor si seminte se clatesc cu apa si se dau prin razatoarea mare de la robotul de bucatarie. Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si...
Pentru aluat, se cern 400 gr de faina, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul, intr-un bol.
Se face o adancitura la mijloc si se pun acolo restul ingredientelor, apoi se amestecă toate si se...
Mai intai pregatim umplutura. Se curata merele si gutuile, apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem la calit mai intai gutuile (fiind mai tari) pentru 10-15 minute, apoi punem merele...
Pentru astazi am ales
Salata cu piept de pui, ciuperci si maioneza
Pieptul de pui se spala, se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza, se adauga o lingurita cu sare, o foaie de dafin si cateva boabe de piper si...
Aperitiv clatite cu dovlecel, mozzarella si sunca presata
Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoare. Îl amestecăm cu brânza și mărarul tocat. Batem ouăle cu un praf de sare, apoi le amestecăm cu...
Desert pandispan cu visine
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale cu sarea, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza totul. Se scurg visinele...