brunetica

1

Bucataras
incepator

Husi / Iasi

Bucataras din 17.10.2011

RETETE60
PRIETENI82
Retete

Chiftelute

In Mancaruri cu carne la 12 Noi 2011

Curatam legumele de coaja, le spalam si le dam prin razatoarea cea mica , le scurgem de zeama si le asezam intr-un bol. Adaugam carnea tocata , ouale, grisul, mararul, sare, piper si amestecam bine pentru a se incorpora bine toate ingredientele. Incingem o tigaie cu ulei si modelam cu...

Salata cu ton

In Salate la 12 Noi 2011

  Spalam cartofii si morcovii si ii punem la fiert. Cand sant fierti ii lasam la racit si ii curatam de coaja. Pe un tocator taiem cartofii si morcovii in patratele mici si ii punem intr-un bol. Gogosarii si castraveciorii ii spalam un pic de otetul in care au stat si ii...

Cornuri

In Prajituri la 9 Noi 2011

Topim margarina cu uleiul si lasam la racit . Drojdia o dizolvam in un pic de bors si o amestecam cu zaharul . Adaugam margarina cu restul de bors , cu esenta si amestecam bine dupa care incepem sa adaugam faina pana rezulta un aluat si il lasam  la crescut pana isi dubleza volumul la...

Tarta cu suc de portocale

In Prajituri la 6 Noi 2011

Sfaramitam biscuitii si ii amestecam cu untul moale ( nu topit) . Galbenusurile le batem spuma cu zaharul , dupa ce a rezultat o crema adaugam ricotta , lingura de faina , coarja rasa de portocale si sucul de portocale si amestecam bine. Albusurile le batem spuma si le adaugam in crema ,...

Prajitura Cipriota

In Prajituri la 6 Noi 2011

Topim untul si ungem foile de foietaj dam la cuptor pentru a le coace , la foc mediu .  Cat timp se coc foile pregatim crema : urda dulce o punem intr-un bol , daca trebuie sfaramitata o sfaramitam , adaugam zaharul , scortisoara si apa de trandafiri si amestecam bine , adaugam smantana...

Focaccia genovese

In Piine la 4 Noi 2011

Varsati sarea, zaharul si uleiul de masline in apa calduta amestecati bine si varsati intr-un bol dupa care adaugati jumatate din faina si amestecam sa obtinem o maia lipicioasa. Adaugam drojdia sfaramitata si amestecam bine dupa care adaugam restul de faina si framantam cu mana pana obtinem un...

Pizza

In Pizza la 4 Noi 2011

Varsati faina intr-un bol si adaugati drojdia dizolvata in apa calduta, adaugati si restul de apa, untul si incepeti sa framantati pina obtineti un aluat omogen. Ungeti o tava cu ulei de masline si tapetati-o cu faina si lasati aluatul la crescut pentru 60 minunte. Cand si-a dublat volumul...

Pizzette allegre

In Pizza la 4 Noi 2011

Varsati faina intr-un bol si amestecati cu drojdia uscata, daca folositi drojdie de bere dizolvati-o cu un pic de apa calduta. Dupa ce ati amestecat adaugati apa si untul topit, framantati pana obtineti un aluat omogen. Cu mainile un pic infainate realizati pizzettele si asezati-le intr-o...

Tarta cu dulceata de zmeura

In Prajituri la 4 Noi 2011

Untul il topim, biscuitii ii sfaramam, amestecam cu untul si asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul, adaugam urda dulce( ricotta), mascarponele, faina si zaharul vanilat si amestecam bine. Albusurile le batem spuma si le...

Inele de calamari

In Fructe de mare la 31 Oct 2011

Inelele de calamari le spalam le tavalim prin faina si le punem la prajit intr-o fripteuza sau intr-o tigaie cu mult ulei . Uleiul trebuie sa fie incins . Cand sunt prajite le asezam pe o farfurie tapetata cu servet de bucatarie pentu a absorbi excesul de  ulei. Le stropim cu zeama de...

Amandine

In Prajituri la 31 Oct 2011

Blatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apa , galbenusurile frecate cu ulei si faina amestecata cu cacao si praful de copt .Se amesteca bine, se pun in tava tapetata cu coala de copt si se da la cuptor. Se coace la foc moderat. Crema: Separam albusurile de galbenus....

Riso con zucca e ali di pollo

In Pui la 31 Oct 2011

Intr-o oala pui aripile de pui la fiert cu delicatul. In alta oala pui la fiert 150 g de dovleac curatat, spalat si taiat patratele Intr-o tigaie topesti untul si adaugi ceapa taiata marunt. Cand ceapa este destul de calita ( dar nu rumena) adaugam orezul si restul de dovleac taiat patratele ....

Dulceata de dovleac

In Dulceata / Gem la 31 Oct 2011

De cu seara se spala dovleacul, se taie in doua si se curata de seminte, se curata de coarja si se spala. Taiem dovleacul in patratele si il asezam oala. Radem cele 2 lamaii de coaja si o adaugam peste dovleac si stoarcem zeama de la lamaii. Adaugam si zaharul si lasam peste noapte pentru a forma...

Spaghetti alla carbonara

In Spaghete la 31 Oct 2011

Taiati slaninuta in patratele  si puneti-o la prajit impreuna cu uleiul de masline la foc mediu ( nu prajiti tare slaninuta). Dupa ce s-a prajit dati-o de pe foc si tineti-o calda. Puneti spaghetele la fiert in apa sarata cu un pic de ulei . Bateti galbenusurile intr-un castronel cu...

Paine siciliana

In Piine la 31 Oct 2011

Dizolvati drojdia cu un pic de apa calduta si adaugati-o peste faina cernuta . Adaugati uleiul ,sarea si un pic de apa si incepeti sa amestecati  pina se omogenizeaza  si obtineti un aluat fin. Formati bile din aluat  egale si asezatil pe o tava tapetata cu hartie de copt . Apasati...

Placinta a la soacra

In Dulciuri la 23 Oct 2011

 Cernem faina .Drojdia se topeste cu 4 linguri lapte caldut si 3 lingurite zahar . Laptele si iaurtul se incalzesc , iar untul il amestecam cu uleiul si il topim .  Dupa ce am pregatit toate ne  apucam de framantat :drojdia topita  o adaugam peste faina , adaugam ouale , sarea...

Mici facuti in casa

In Porc la 23 Oct 2011

 Carnea o toci  prin masina de tocat prin sita cea mai mica sau prin robotul de bucatarie si o amesteci cu sarea si bicarbonatul , o framanti bine si o lasi la frigider cam 5 ore , acoperita cu pelicula.  Dupa ce au trecut cele 5 ore adaugi la carne lingurita de boia, piperul,...

Lasagna italiana

In Lasagna la 21 Oct 2011

Ungem peretii unei tavi cu sos besciamella si adaugam cele 3 lingurite de ulei ( pentru a aroma lasagne si a imnuia mai bine foile ) , punem o foaie de lasagne si adaugam peste foaie sos ragu amestecat cu sos besciamella ( de ce  amestecam sosurile? pentru ca lasagnea iese mai gustoasa)....

Sos ragu a la brunetica

In Sosuri la 20 Oct 2011

Dupa ce ati spalat legumele bine, asezati-le pe tocator si taiati-le foarte fin ( sau folositi robotul de bucatarie ) . Intr-o oala incingeti uleiul de masline si adaugati legumele pentru a se cali un pic, la foc mic . Cand legumele s-au inmuiat adaugati carnea tocata, sarea, piperul si...

Sos Besciamella

In Sosuri la 20 Oct 2011

 Intr-o oala topim untul, adaugam faina si lasam cateva minunte amestecand continuu, pentru a evita cocoloasele. Dupa ce ati obtinut o crema spre culoarea nucsoarei adaugati laptele caldut, amestecand cu telul. Lasati oala la foc mic pina incepe a fierbe, adaugati sare si un pic de nucsoara...

Pui pe pat de sare

In Pui la 20 Oct 2011

Taiem puiul ( daca sant pulpe sau copanele nu le taiem ) il parlim , il spalam, il condimentam cu un pic de piper fara sare, pentru ca o sa isi traga sarea necesara de la patul de sare . Intr-o tava asezam un strat de sare grunjos cam de vreo 2-3 degete grosime si asezam bucatile de carne....

Paine de casa ca la bunica la vatra

In Piine la 20 Oct 2011

Prima data cernem faina si adaugam o lingurita de sare, dar mare atentie daca folosim faina pentru paine, de obicei are sare atunci nu mai punem noi sare. Intr-un castronel dizolvam drojdia cu cele 2 lingurite de zahar si un pic de apa calda cam 30-40 grade, nu mai calda sa nu oparim drojdia....

Negreasa ca la bunicul acasa

In Prajituri la 20 Oct 2011

Zaharul, untul, laptele si 2 lingurite de cacao le pui la fiert si le dai in 2-3 clocote si lasi la racit . Dupa ce s-a racit adaugi cele 4 galbenusuri pe rand. Albusurile le bati spuma si le pui alternativ cu faina. Adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, stafidele,  nuca si esenta de...

Gris cu lapte cu sos si garnitura de dovleac

In Dulciuri la 19 Oct 2011

Incepem prima data cu dovleacul , il spalam, il taiem si il curatam de seminte. Il asezam intr-o tava si presuram cele 2 linguri de zahar peste dovleac si il dam la cuptor cam pentru o ora. Cand dovleacul a prins o crusta si s-a inmuiat este gata. Acum facem grisul: intr-o oala punem laptele...

Salata de cartofi

In Salate la 19 Oct 2011

Spalam cartofii si morcovii si  ii  punem intr-o oala la fiert in coaja lor. Ouale le spalam si le punem si pe ele la fiert intr-o oala.  Pana fierb cartofii, morcovii si ouale ne apucam de taiat gogosarii marunt, ceapa o taiem solzisorii si o frecam cu un pic de sare pentru a...

Tort

In Torturi la 19 Oct 2011

Pentru inceput pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zagarul si il incorporam cu albusurile, adaugam faina cernuta si praful de copt si le amestecam bine cu mixerul. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa de trandafiri sa...

Paste la cuptor a la " brunetica"

In Penne la 17 Oct 2011

Intr-o oala punem la fiert apa cu un pic de sare , cand incepe sa fiarba apa punem pastele la fiert. Dupa fierbere le scurgem de apa si le amestecam cu sosul ragu ( e bine sa folositi sos ragu facut in casa pentru ca nu contine conservanti ) . Ungem o tava cu sos besciamella si asezam...

Fasole cu marar

In Mancaruri de legume la 17 Oct 2011

De cu seara punem fasolele la unflat intr-un castron cu apa.                                    Intr-o oala punem...

Savarine a la " brunetica"

In Prajituri la 17 Oct 2011

Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra si il incorporam cu albusul. Adaugam faina si praful de copt si le incorporam bine cu mixerul. Galbenusurile le frecam cu uleiul si coniacul pana rezulta o crema si le adaugam la...

"Vitello tonnato"

In Vita la 17 Oct 2011

Intr-o oala punem la fiert carnea cu condimente si cele 2 foi de dafin , lasam carnea la fiert pentru circa 1 ora jumate sau 2 ore. Dupa ce carnea a fiert o lasam la racit. Intre timp pregatim sosul.  tonul cu 3-4 capere , maioneza, sare , piper si zeama de lamaie sau otetul le da-m prin...

Afisate 31 - 60 din 60 retete    

Postari recente

publicat la 07.03.2012

Tarta cu fructe

publicat la 07.03.2012

Bors de perisoare

publicat la 02.03.2012

Estonian Kringel cu nuca si rahat

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Te învârți cât mai mult în jurul cozii, doar-doar s-o termina ziua și nu mai e nevoie să mai faci ce trebuie să faci. Nu te îngrijora, nu ești singurul care recepționează greșit vibrația lui Jupiter.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]