ionix

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 03.09.2009

RETETE353
PRIETENI158
Retete

Piept de Raţă cu Ceapă Caramelizată şi Chips-uri din Ciuperci

In Rata la 4 Iul 2014

Preparare piept de raţă Pieptul de raţă se spală bine, se şterge de apă şi se crestează pe partea cu pielea (nu trebuie tăiat până se ajunge la partea de carne, ci crestată doar partea de piele şi grăsime). Într-o tigaie bine încinsă (tigaie care poate fi...

Mini-savarine

In Prajituri la 18 Noi 2012

Preparare mini-savarine: Laptele trebuie să fie călduţ. Se dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ. Se adaugă alternativ şi puţin câte puţin restul ingredientelor ( doar sarea se adaugă ulterior). Se va amesteca bine cu telul până se omogenizează...

Cartofi în coajă umpluți

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2012

Cartofii se spală bine și se pun la fiert, în coajă, timp de 20-25 de minute. Tăiem cartofii în două și le scoatem miezul (operațiune care se efectuează cât cartofii sunt fierbinți). Circa 3/4 din miezul cartofilor rezultat, strivim cu o furculiță (trebuie să...

Pulpă de vită cu sos de lămâie

In Vita la 18 Apr 2012

Se pune la topit untul. Vita se spală și se șterge bine cu un prosop. În untul topit vom pune bucățile de vită și usturoiul întreg, pe care-l strivim cu un cuțit. Lăsăm 5 minute pe o parte și 5 minute pe o parte.  Bucățile de vită le scoatem pe o farfurie,...

Bomboane Raffaello

In Dulciuri la 22 Mar 2012

Frecăm untul îmrepună cu zahărul vanilat și zahărul pudră, până se topește zahărul. Adăugăm  laptele praf și foile de napolitane sfărămițate cât mai mărunt. Compoziția o dăm la frigider preț de 15-20 de minute.  Din compoziția răcită luăm cam...

Chec cu ness

In Prajituri la 21 Mar 2012

Untul se freacă cu zahărul, până se topește zahărul. se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, și se încorporează în unt. Alternativ se va pune laptele și făina+praful de copt, amestecâd cu un mixer pentru a nu face cocoloașe. Încorporăm și coaja...

Ficăței de pui cu piure din ardei copți și cartofi

In Ficat la 21 Mar 2012

Preparare piure:  Punem cartofii la fiert cu sare și piper. Când au fiert îi punem într-un blender cu ardeii copți, untul, sare și piper și lăsăm până devine o pastă(eu am pus și puțin din zeama lăsată de ardeii copți, pentru un plus de savoare).  ...

Desert de vanilie la cupă

In Prajituri la 19 Mar 2012

Rețeta cremei de vanilie o găsiți  AICI  (dar faceți crema în cantități mai mici, în funcție de câte cupe faceți). Puteți face crema, o depozitați în frigider iar când vin musafiri faceți doar asamblarea. Se strecoară vișinele din compot iar...

Prăjitură cu brânză (fără aluat)

In Prajituri la 12 Mar 2012

Se amestecă branza de vaci cu gălbenușurile, zahărul, coaja de lămâie, stafidele și făina+praful de copt. Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare și zahărul vanilat. Albușurile bătute spumă se adaugă în restul compoziției, amestecând de...

Tartine cu somon fume și cremă de brânză

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2012

Începem prin a prăji bagheta, după ce o tăiem feliuțe. eu am băgat-o la tigaia actifry cu puțin ulei  măsline. După ce rondele de baghetă s-au răcit, vom unge cu cremă de brânză. Luăm câte o bucată de roșie cherry și o învelim cu o feliuță de...

Ciulama de ciuperci- fără făină

In Mancaruri de legume la 13 Feb 2012

Ciupercile se taie felii mai groase iar apoi le vom opări doar dându-le într-un clocot, le scurgem după aia. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală iar apoi se taie cubulețe. Într-o tigaie wok vom pune uleiul la încins împreună cu o linguriță de apă și...

Cocktail de fructe de mare in wok

In Fructe de mare la 20 Dec 2011

  Se spala bine fructele de mare, se usuca cu niste servetele de bucatarie, se sareaza si pipereaza iar apoi se tavalesc prin faina. Daca aveti surimi in cocktailul de fructe de mare, il veti scoate separat pe o alta farfurie. Se pune la incins wok-ul cu uleiul de masline. Cand...

Supă-cremă de morcovi și cartofi

In Supe la 8 Dec 2011

  Curățăm legumele și le spălăm bine. Cartofii se taie cubulețe, morcovii rondele, ceapa cuburi și se pun într-o oală cu apă, uleiul de măsline, sare și puțin piper. Se pun pe aragaz la foc mediu și se lasă până când fierb foarte bine. Legumele fierte...

Penne cu ton și sos de roșii

In Penne la 8 Dec 2011

 Pennele barilla se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, dar timpul îl scurtăm cu 1 minut.  Ceapa se curăță bine, se spală și se taie cubulețe. Uleiul și apa se pun la încins iar peste uleiul încins punem ceapa la călit. Lăsăm până se...

Pâine cu iz mediteranean

In Piine la 6 Dec 2011

Făina se cerne într-un bol mare, punem sarea și rozmarinul.  Facem o gaură în mijlocul făinii iar acolo vom turna maiaua.  Facem maiaua într-un bol, în felul următor: punem drojdia fărămițată, 100 ml lapte călduț amestecat cu zahărul și 100 ml...

Prajitura de iaurt cu visine si crema de vanilie

In Prajituri la 1 Dec 2011

Preparare crema: Incepem cu crema pentru ca-i ia mai mult timp sa se raceasca. Faina se amesteca cu 300 de ml din lapte, se amesteca bine pentru a nu face cocoloase. Restul de lapte se amesteca cu zaharul si se pune pe foc. Se lasa pana cand fierbe laptele iar zaharul este topit. Se ia...

Dulceaţă de vişine

In Dulceata / Gem la 6 Iul 2011

Spălăm borcanele şi capacele cu apă fierbinte şi le lăsăm la scurs. Vişinele se spală bine, se lasă la scurs iar apoi le scoatem sâmburii. Într-un ceaun mare, sau oală, punem vişinele alternând cu zahărul- un rând de vişine şi unul de zahăr....

Prăjitură cu caise

In Prajituri la 6 Iul 2011

Caisele se spălă, se taie-n două, scoatem sâmburii şi le lăsăm la scurs. Pregătim aluatul: Ouăle le batem spumă cu un praf de sare şi jumătatea din cantitatea de zahăr. Când zahărul s-a topit, adăugăm treptat laptele peste ouă. Separat frecăm untul...

Compot de vişine

In Sirop / Compot la 6 Iul 2011

Pentru prepararea unui compot de visine delicios incepem cu următoarele două etape: 1. Vişinele se spală bine şi se lasă la scurs, până se scurg bine de apă. 2. Borcanele şi capacele le spălăm cu apă clocotită şi le lăsăm la scurs. După ce am efectuat aceste...

Prăjitură cu vişine

In Prajituri la 25 Iun 2011

Vişinele se spală şi le scoatem sâmburii. Untul se freacă bine cu zahărul, până când se topeşte zahărul. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste unt vom pune gălbenuşurile, unul câte unul, şi amestecăm bine. Se adaugă laptele treptat iar apoi...

Chiftele la cuptor din curcan cu verdeţuri

In Curcan la 13 Mai 2011

Se dau pe maşina de tocat următoarele ingrediente: ceapa, mărarul, pătrunjelul, ceapa verde, usturoiul verde, carnea de curcan şi cartoful iar apoi se amestecă bine. Se separă albuşul de gălbenuş iar albuşul se bate spumă cu un paf de sare. Albuşul bătut, gălbenuşul, făina,...

Mușchi de porc în muștar la cuptor

In Porc la 12 Mai 2011

Usturoiul se pisează, se freacă cu puțină sare  și uleiul iar apoi se adaugă muștarul. Frecăm bine și adăugăm încă puțină sare, piper și cimbru. Cu acest sos vom unge mușchiul de porc întreg, așezăm mușchiul într-un vas, acoperim vasul cu folie...

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă- reţeta mamei de tăiţei

In Ciorbe la 23 Feb 2011

Pieptul de pui se spală bine, în câteva ape reci, şi se taie cubuleţe.  Pui 4-5 linguri cu apă într-o oală iar când clocoteşte pui ceapa tăiată mărunt să se înmoaie şi apoi carnea de pui. Adaugi restul de apă, cozile de pătrunjel legate şi...

Tartă cu mure şi prune caramel

In Prajituri la 21 Feb 2011

Preparare caramel: Într-o tavă punem zahărul la caramelizat cu o lingură cu apă. După ce s-a caramelizat zahărul, vom întinde caramelul pe restul tăvii şi pe pereţii tăvii iar apoi se lasă la răcit. Peste caramelul răcit vom pune murele congelate(o să lase un...

Mâncare de cartofi cu pulpă de porc la cuptor

In Porc la 18 Feb 2011

Carnea se taie cuburi şi se spală  în câteva ape reci, până iese tot sângele, iar după aia se aşează într-un vas yena.     Peste carne punem: ceapa tăiată cubuleţe, ardeiul tăiat feliuţe, sare şi piper după gust, două-3 foi de dafin,...

Plăcintă cu organe de porc

In Porc la 18 Feb 2011

Preparare aluat:    Începem prin a face maiaua. Drojdia se pune în laptele călduţ,  presărăm puţină făină şi lăsăm la dospit 20 de minute.    Cernem făina şi apoi punem în mijlocul ei toate ingredientele, inclusiv maiaua dospită dar...

Peşte marinat pane cu garnitură de cartofi

In Peste la 18 Feb 2011

  Preparare peşte:      Se face un sos amestecând următoarele ingrediente:  zeama de la o lămâie, o lingură pastă de soia, câteva fire de mărar tocate mărunt, sare, pastă de chilli. Cu acest sos vom marina...

Cheesecake cu aromă de capuccinno şi ciocolată

In Prajituri la 17 Feb 2011

Preparare aluat: Frecăm bine untul/margarina împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, până când se topeşte zahărul. Între timpe spălăm ouăle şi separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste unt/margarina frecată vom adauga gălbenuşurile, unul câte...

Pizza quatro formaggi

In Pizza la 1 Feb 2011

Preparare aluat: Se pune făina într-un bol şi în mijloc punem: apa călduţă, drojdie, uleiul şi sarea. Frământăm foarte bine până când aluatul este elstic dar nelipicios. Acoperim bolul cu un prosop şi lăsăm la odihnit vreo 30 de minute. Pe o...

Tort Kodrit Kadir

In Torturi la 25 Ian 2011

Se începe prin a face caramelul. SE topeşte zahărul, într-un vas în care să încapă tot tortul, împreună cu o lingură de apă iar apoi caramelul se lasă la răcit. Preparare blat: Ouăle se bat spumă împreună cu zahărul, un praf de sare şi...

Afisate 1 - 30 din 353 retete    

Postari recente

publicat la 18.11.2012

Mini-savarine

publicat la 10.08.2012

Cartofi în coajă umpluți

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Este pentru prima oară când oul tău fiert are gheruţe şi un început de cioc. Intrepretezi asta ca pe un semn bun. Noi nu.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]