ionix

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 03.09.2009

RETETE353
PRIETENI158
Retete / Dulciuri

Mini-savarine

In Prajituri la 18 Noi 2012

Preparare mini-savarine: Laptele trebuie să fie călduţ. Se dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ. Se adaugă alternativ şi puţin câte puţin restul ingredientelor ( doar sarea se adaugă ulterior). Se va amesteca bine cu telul până se omogenizează...

Bomboane Raffaello

In Dulciuri la 22 Mar 2012

Frecăm untul îmrepună cu zahărul vanilat și zahărul pudră, până se topește zahărul. Adăugăm  laptele praf și foile de napolitane sfărămițate cât mai mărunt. Compoziția o dăm la frigider preț de 15-20 de minute.  Din compoziția răcită luăm cam...

Chec cu ness

In Prajituri la 21 Mar 2012

Untul se freacă cu zahărul, până se topește zahărul. se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, și se încorporează în unt. Alternativ se va pune laptele și făina+praful de copt, amestecâd cu un mixer pentru a nu face cocoloașe. Încorporăm și coaja...

Desert de vanilie la cupă

In Prajituri la 19 Mar 2012

Rețeta cremei de vanilie o găsiți  AICI  (dar faceți crema în cantități mai mici, în funcție de câte cupe faceți). Puteți face crema, o depozitați în frigider iar când vin musafiri faceți doar asamblarea. Se strecoară vișinele din compot iar...

Prăjitură cu brânză (fără aluat)

In Prajituri la 12 Mar 2012

Se amestecă branza de vaci cu gălbenușurile, zahărul, coaja de lămâie, stafidele și făina+praful de copt. Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare și zahărul vanilat. Albușurile bătute spumă se adaugă în restul compoziției, amestecând de...

Prajitura de iaurt cu visine si crema de vanilie

In Prajituri la 1 Dec 2011

Preparare crema: Incepem cu crema pentru ca-i ia mai mult timp sa se raceasca. Faina se amesteca cu 300 de ml din lapte, se amesteca bine pentru a nu face cocoloase. Restul de lapte se amesteca cu zaharul si se pune pe foc. Se lasa pana cand fierbe laptele iar zaharul este topit. Se ia...

Dulceaţă de vişine

In Dulceata / Gem la 6 Iul 2011

Spălăm borcanele şi capacele cu apă fierbinte şi le lăsăm la scurs. Vişinele se spală bine, se lasă la scurs iar apoi le scoatem sâmburii. Într-un ceaun mare, sau oală, punem vişinele alternând cu zahărul- un rând de vişine şi unul de zahăr....

Prăjitură cu caise

In Prajituri la 6 Iul 2011

Caisele se spălă, se taie-n două, scoatem sâmburii şi le lăsăm la scurs. Pregătim aluatul: Ouăle le batem spumă cu un praf de sare şi jumătatea din cantitatea de zahăr. Când zahărul s-a topit, adăugăm treptat laptele peste ouă. Separat frecăm untul...

Compot de vişine

In Sirop / Compot la 6 Iul 2011

Pentru prepararea unui compot de visine delicios incepem cu următoarele două etape: 1. Vişinele se spală bine şi se lasă la scurs, până se scurg bine de apă. 2. Borcanele şi capacele le spălăm cu apă clocotită şi le lăsăm la scurs. După ce am efectuat aceste...

Prăjitură cu vişine

In Prajituri la 25 Iun 2011

Vişinele se spală şi le scoatem sâmburii. Untul se freacă bine cu zahărul, până când se topeşte zahărul. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste unt vom pune gălbenuşurile, unul câte unul, şi amestecăm bine. Se adaugă laptele treptat iar apoi...

Tartă cu mure şi prune caramel

In Prajituri la 21 Feb 2011

Preparare caramel: Într-o tavă punem zahărul la caramelizat cu o lingură cu apă. După ce s-a caramelizat zahărul, vom întinde caramelul pe restul tăvii şi pe pereţii tăvii iar apoi se lasă la răcit. Peste caramelul răcit vom pune murele congelate(o să lase un...

Cheesecake cu aromă de capuccinno şi ciocolată

In Prajituri la 17 Feb 2011

Preparare aluat: Frecăm bine untul/margarina împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, până când se topeşte zahărul. Între timpe spălăm ouăle şi separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste unt/margarina frecată vom adauga gălbenuşurile, unul câte...

Tort Kodrit Kadir

In Torturi la 25 Ian 2011

Se începe prin a face caramelul. SE topeşte zahărul, într-un vas în care să încapă tot tortul, împreună cu o lingură de apă iar apoi caramelul se lasă la răcit. Preparare blat: Ouăle se bat spumă împreună cu zahărul, un praf de sare şi...

Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume

In Torturi la 17 Ian 2011

Începem prin a face caramelul. Punem zahărul la topit împreună cu o linguriţă de apă, în vasul ăn care vom face tortul (eu am folosit o oală mai înaltă).  După ce zahărul s-a caramelizat, ungem şi pereţii oalei cu zahărul caramel şi lăsăm la răcit....

Tort Ion şi Ionela

In Torturi la 11 Ian 2011

Începem prin a face cremele. Preparare crema 1: Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul pudră, cel de vanilie dar şi cu cel simplu, până când zahărul se topeşte.  Amestecăm bine cu capuccinno şi cu cacao iar apoi punem la bain-marie....

Tort pentru tati meu

In Torturi la 10 Ian 2011

Preparare blaturi: Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare iar apoi se bat tare cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, alternând cu ulei. Se amestecă foarte bine de jos în sus pentru a nu se lăsa...

Faguri cu cremă de ciocolată şi nuci

In Prajituri la 5 Ian 2011

Cremă: cremă de nuci eu am avut o cană de la nucile umplute. Aici e reţeta cremei de nuci: http://www.bucataras.ro/retete/nuci-fragede-15361.html Dar puteţi să măcinaţi vreo 150 g de nucă şi s-o amestecaţi cu finetti. Preparare aluat: Se bat ouăle cu zahărul şi...

Tort 2011 cu blat caramel şi cremă de griş

In Torturi la 5 Ian 2011

Preparare blat: Se caramelizează jumătate din cantitatea de zahăr împreună cu o lingură cu apă. Când s-a făcut caramelul, stingem cu laptele şi lăsăm la foc mic până se topeşte tot caramelul. Mai amestecăm din când în când. După aia dăm...

Fursecuri cu stafide şi ciocolată

In Prajituri la 4 Ian 2011

Stafidele se pun la înmuiat cu romul şi esenţa de migdale. Într-un vas puneam: zahărul, uleiul, ouăle şi zahărul vanilat. Amestecă foarte bine, până se topeşte zahărul. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi se încoporează în...

Floricele de porumb cu caramel- Popcorn

In Dulciuri la 4 Ian 2011

Floricele se fac în două tranşe. Se încinge ceaunul foarte bine iar apoi se încinge foarte bine uleiul. Uleiul se testează cu un bob de porumb, când acesta sare înseamnă că este gata. Ulei trebuie pus doar pe fundul ceaunului. Se pun boabele de...

Cornuleţe cu rahat

In Dulciuri la 3 Ian 2011

de aici m-am inspirat:  http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-fragede-cu-gem-11482.html Preparare aluat: Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul şi zahărul vanilat până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, puţin câte puţin, alternând...

Stangluri cu ciocolată

In Prajituri la 3 Ian 2011

sursa: http://www.bucataras.ro/retete/1974/stangluri-cu-ciocolata.html    Preparare cremă Începem cu crema pentru că necesită mai mult timp pentru răcire.  Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul până când se topeşte zahărul iar...

Nuci fragede

In Dulciuri la 28 Dec 2010

Preparare aluat: Ouăle se bat spumă cu  zahărul până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, lingură cu lingură, şi se amestecă bine cu mixerul. Se pun şi restul ingredientelor, amoniacul se stinge cu o lingură cu oţet înainte de a fi pus în...

Cozonac pufos Ionix cu rahat şi cremă de nuci

In Dulciuri la 28 Dec 2010

Preparare aluat: Se cerne făina. Untul se topeşte şi se dă la răcit. Iaurtul şi ouăle se scot pentru a fi la temperatura camerei. Se face maiaua din drojdie, lapte şi puţin zahăr iar deasupra presărăm puţină făină. Se lasă la dospit vreo 15 de minute. Se face o gaură...

Ruladă cu mere pentru Roxănica mea~~ 16.12.1988 este cea mai frumoasă zi

In Dulciuri la 15 Dec 2010

Începem prin a face aluatul. Facem maiaua din laptele călduţ cu puţin zahăr şi drojdie. Se presară puţină făină şi se lasă la dospit preţ de 30 de minute. Făina o cernem, o punem într-un vas mare, facem o gaură în mijlocul ei, turnăm zahărul, punem...

Brioşe cu stafide şi ciocolată albă

In Prajituri la 13 Dec 2010

Stafidele de pun la înmuiat cu rom. Galbenuşurile se freacă spumă cu zahărul până când se topeşte zahărul. Se adugă laptele şi uleiul treptat, alternând. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se pun albuşurile, amestecând de jos...

Plăcintă cu brânză

In Dulciuri la 7 Dec 2010

Preparare aluat: Incepem prin a face maiaua pentru foile de placinta.  Drojdia se pune intr-un vas cu o lingura cu zahar si punem laptele caldut.  Presaram putina faina peste lapte si lasam la dospit vreo 30 de minute. Intr-un alt vas mai mare cernem faina. Punem peste...

Budincă de melcişori cu brânză de vaci

In Dulciuri la 23 Noi 2010

se fierb melcisorii al dente si apoi se dau printr-un jet de apa rece. Peste paste radem branza, punem jumatate din cantitatea de coaja de lamaie, zaharul vanilat si zaharul. Batem 6 oua si le punem peste paste. Amestecam usor pana se omogenizeaza, dar fara a faramita melcisorii....

Dulceata de gutui

In Dulceata / Gem la 13 Noi 2010

Incepem prin a fierbe siropul. Punem apa cu zaharul la fiert. Se lasa pana cand siropul e ca un bob pe farfurie, eu am lasat doua ore. Intre timp taiem gutuile cubulete mici, la cutit. Cand siropul este gata, adaugam gutuile si amestecam. Lasam la foc mic pana cand se leaga...

Griş cu lapte caramel şi fructe

In Dulciuri la 12 Noi 2010

Punem 3 linguri cu zahar si zaharul vanilat la caramelizat. Cand zaharul s-a topit adaugi laptele si lasi pana cand fierbe. Cand laptele a fiert, adaugi grisul in ploaie si lasi pana cand fierbe bine si se ingroasa. Luam de pe foc si punem restul de zahar. Intr-un bol punem folie alimentara,...

Afisate 1 - 30 din 110 retete    

Postari recente

publicat la 18.11.2012

Mini-savarine

publicat la 10.08.2012

Cartofi în coajă umpluți

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Dacă te simți uneori pierdut, nu te îngrijora, nu te poți rătăci: toate drumurile duc la frigider.

 
 
 
Retete preferate
Jeleu de Cafea

Voturi:20

Toate retetele preferate
 

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]