lilik

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 07.08.2010

RETETE365
PRIETENI193
Retete / Dulciuri

Prajitura cu iaurt si sos caramel

In Prajituri la 9 Aug 2011

Prajitura cu iaurt si sos caramel se prepara astfel: Macinam biscuitii in robot si ii amestecam cu untul topit.Tapetam fundul unei tavi cu folie de plastic,apoi punem biscuitii ,ii presam,apoi punem in frigider pana se intareste. Intre timp pregatim crema: Punem gelatina la inmoi in...

Rulada cu crema de lapte condensat-1 an de Bucataras!!!!!

In Prajituri la 7 Aug 2011

Pregatim prima data blatul pentru rulada : separam ouale si batem albusurile ca pt bezea cu zaharul si mierea,apoi adaugam treptat galbenusurile amestecate cu uleiul si praful de sare. La sfarsit adaugam faina si cacaua amestecand cu grija de jos in sus.Compozitia obtinuta o punem in tava...

Clatite cu piersici in caramel de portocale si topping de sos caramel...

In Dulciuri la 4 Aug 2011

Prima data pregatim sosul de caramel: punem zaharul cu cele 2 linguri de apa sa se caramelizeze.cand tot zaharul este topit si a capatat o culoare aurie punem peste caramel frisca fierbinte,apoi amestecam pana devine omogen si lasam la racit. Intre timp spalam piersicile,le curatam de...

Mini-Noire

In Prajituri la 1 Aug 2011

Pregatim prima data baza de biscuiti: Macinam biscuitii in robot si ii amestecam cu untul topit,apoi luam formele de aluminiu(din aceste ingrediente mi-au iesit 5) si pe fundul fiecareia punem un strat de biscuiti pe care ii presam cu o lingura.dam la frigider pana se intareste....

Pancakes (clatite americane) cu sos de ciocolata...

In Dulciuri la 28 Iul 2011

Amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate si in altul laptele,untul topit si ouale. Adaugam treptat ingredientele ude peste cele uscate amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase,dupa care acoperim bolul cu folie si dam la frigider 30 de minute. Trascurs timpul scoatem din...

Ecler

In Prajituri la 25 Iul 2011

Pregatim prima data cojile pt ecler: punem apa cu uleiul si praful de sare pe foc intr-o oala cu fundul gros,iar cand incepe sa fiarba punem toata faina odata,amestecam energic sa nu ramana cocoloase si lasam pe foc mic pana se dezlipeste aluatul de pe peretii oalei. Dam deoparte si...

Prajitura (tortulet) de citrice cu iaurt

In Dulciuri la 25 Iul 2011

Pregatim prima data blatul: batem albusurile cu zaharul si sarea ca pt bezea apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,cojile rase si faina la sfarsit. Punem compozitia intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu faina,apoi dam la cuptorul incins la 180° timp de 5-8 minute(pana e...

Dulceata de caise

In Dulceata / Gem la 8 Iul 2011

Spalam caisele si le lasam pe un prosop sa se usuce,apoi le taiem in 2 sau in 4 si le scoatem samburii. Punem intr-o oala zaharul cu apa si le punem pe foc mic pana zaharul se topeste,apoi in siropul obtinut punem caisele si lasam sa fiarba,amestecand sa nu se lipeasca. Dupa 30-40 de...

Placinta cu ricotta si ciocolata

In Dulciuri la 4 Iul 2011

Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia,coaja de lamaie si zaharul,apoi punem ouale si treptat laptele.Framantam,apoi punem sarea. Topim untul si cand e caldut incepem sa-l adaugam la aluat treptat,framantand de fiecare data pana se absoarbe tot. Cand am terminat...

Prajitura pufoasa cu iaurt,piersici si cirese

In Prajituri la 4 Iul 2011

Spalam fructele si le lasam sa scurga apa de pe ele. Intre timp batem ouale cu zaharul pana devin cremoase,apoi adaugam iaurtul,amestecam,dupa care punem faina treptat,praful de copt si la sfarsit adaugam uleiul. Ungem si tapetam cu faina o tava,apoi punem compozitia obtinuta si acoperim...

Rulada "Padurea Neagra"

In Prajituri la 30 Iun 2011

Prepararea blatului: Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul,apoi cand stau bat pune galbenusurile pe rand,iar la sfarsit incorporam cu o lingura de lemn faina,cacao si praful de copt. Compozitia obtinuta o punem in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt si o nivelam,apoi...

Dulceata de cirese

In Dulceata / Gem la 28 Iun 2011

Spalam ciresele,le lasam sa se usuce sau le stergem,le luam coditele si le scoatem samburii(asta e cea mai lunga operatiune:))). Luam o oala cu fundul gros si punem 1 strat de cirese,unul de zahar si tot asa pana terminam ingredientele,punem capacul si lasam la rece o noapte. A doua zi...

Pandispan cu cirese

In Prajituri la 27 Iun 2011

Spalam ciresele si le scoatem samburii(eu am pus la ochi,cam cat sa acopere toata suprafata). Separam albusurile de galbenus si le batem spuma(ca pentru bezea) cu praful de sare si zaharul. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul apoi le adaugam treptat peste albusuri. Dupa ce le-am...

Compot de cirese

In Sirop / Compot la 26 Iun 2011

Pregatim prima data siropul de zahar: punem apa cu zaharul la fiert si lasam sa fiarba 5 minute circa pana se topeste zaharul,apoi dam deoparte si lasam pana este complet rece. Intre timp luam coditele la cirese si le spalam,apoi le stergem usor sau le lasam sa se usuce. Luam...

Desert prajitura Blanc cu lamaie

In Prajituri la 22 Iun 2011

Macinam biscuitii la robot si ii amestecam cu untul topit.Tapetam o tava de chec cu folie de plastic si punem biscuitii cat sa acopere tot fundul tavii, apoi ii presam cu mana si dam la frigider pana se intaresc. Intre timp pregatim crema:  Punem gelatina la hidratat in apa rece....

Gem de capsuni

In Dulceata / Gem la 18 Iun 2011

Spalam capsunele(nu le dati sub jet de apa,spalati-le intr-un lighean) ,apoi le taiem coditele si le punem pe un prosop de bucatarie sa se usuce. Punem intr-o oala incapatoare un capsunele,1 kg de zahar si coaja de la o lamaie(bucati mari,nu rasa pt ca trebuie scoasa),apoi acoperim si lasam o...

Bilute(bombite) de biscuiti cu ciocolata si visine

In Dulciuri la 16 Iun 2011

Prima data macinam biscuitii,apoi punem la foc untul,laptele,zaharul si ciocolata pana devine cremos si sunt toate ingredientele topite,apoi dam deoparte si punem visinata si biscuiti. Amestecam energic pana se omogenizeaza apoi luam din compozitie,aplatizam cu mana si in mijloc punem cate o...

Galuste (gomboti) cu caise

In Dulciuri la 15 Iun 2011

Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja,iar cand intra furculita usor in ei,fara sa se rupa ii scurgem de apa si ii lasam sa se racoreasca putin. Intre timp spalam caisele,le stergem,le taiem in 2,scoatem samburii(daca sunt mari le putem taia si in 4) si pe fiecare bucatica punem putin...

Croissants *200*

In Dulciuri la 14 Iun 2011

Cernem faina intr-un bolsi o amestecam cu drojdia si zaharul,adaugam treptat laptele rece,iar la jumatate punem 2 linguri de unt si sarea. Framantam pana obtinem un aluat ferm,nelipicios,elastic si destul de tare,apoi acoperim bolul cu folie transparenta si dam la frigider timp de 1 ora circa....

Pahare delicioase

In Dulciuri la 14 Iun 2011

Decojim caisele,le scoatem samburii si le facem piure.punem piureul de caise cu zaharul pe foc mic pana se ingroasa apoi lasam sa se raceasca. Ciresele le curatam de samburi si le facem piure,apoi trecem prin sita pt a elimina coaja. Punem piureul de cirese cu zaharul si sucul de lamaie...

Crumble de cirese

In Prajituri la 12 Iun 2011

Spalam ciresele si le lasam sa scurga apa in exces,apoi le scoatem samburii si le amestecam cu 2 linguri de zahar. Ungem un vas termorezistent cu unt si punem ciresele,sa acopere tot fundul vasului. Amestecam untul rece cu faina si zaharul,pana devine sfaramicios,dar untul trebuie sa fie...

Clafoutis cu caise

In Prajituri la 9 Iun 2011

Spalam caisele si le taiem in 2,le scoatem samburele si le punem intr-un castron. Punem deasupra 30 gr zahar,coaja rasa de lamaie si migdalele maruntite,amestecam si lasam asa 1 ora. Batem ouale cu restul de zahar pana se umfla apoi adaugam faina,amestecam apoi punem laptele si smantana...

Gogosi

In Dulciuri la 7 Iun 2011

Punem laptele cu zaharul si coaja de lamaie pe foc pana se incalzeste(nu fierbinte) apoi dam deoparte si punem drojdia pe care o vom topi,dupa care acoperim si lasam pana se ridica la suprafata coaja de lamaie. Intre timp cernem faina intr-un castron si o amestecam cu vanilia si praful de...

Tarta pufoasa cu cirese si caise(din albusuri)

In Prajituri la 6 Iun 2011

Spalam fructele,le scoatem samburii si taiem caisele in 4. Batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezele,apoi adaugam treptat untul topit si la sfarsit praful de copt,faina si vanilia. Punem compozitia intr-o tava de tarta(26-28 cm),o nivelam si punem pe toata suprafata...

Deliciu cu portocale(din albusuri)

In Prajituri la 30 Mai 2011

Prima data pregatim crema: Punem laptele cu sucul de portocala si jumatate din zahar pe foc. Batem ouale cu restul de zahar  pana se umfla apoi adaugam faina si punem compozitia peste laptele fierbinte,lasand sa fiarba la foc mic pana se ingroasa(amestecand mereu). La sfarsit...

Sufleu in portocala

In Dulciuri la 20 Mai 2011

Taiem capacele portocalelor si le scobim fara a rupe coaja. Stoarcem sucul de la 2 portocale si il trecem prin sita de ceai. Batem galbenusul cu zaharul,apoi adaugam amidonul,amestecam ,apoi punem sucul de portocala. Punem pe foc amestecand mereu pana se ingroasa,apoi lasam la...

Cozonac(ca la mama acasa)

In Dulciuri la 20 Mai 2011

Scoatem toate ingredientele pe masa de lucru sa fie la temperatura camerei cand ne apucam de framantat. Prima data facem plamadeala: punem laptele la incalzit,il dam deoparte apoi adaugam zaharul,cojile rase si drojdia si cu mana topim drojdia apoi acoperim cu un prosop si lasam...

Inghetata de cafea

In Dulciuri la 17 Mai 2011

Batem galbenusurile cu zaharul pana se umfla si devin cremoase apoi se adauga treptat amestecand mereu laptele(smantana) cald si cafeaua. Amestecam si punem pe foc mic pana incepe sa fiarba,lasam sa dea 2 clocote si dam deoparte(amestecam mereu). Lasam sa se raceasca apoi dam la congelator...

Salata de fructe cu inghetata de lamaie

In Dulciuri la 14 Mai 2011

Taiem cubulete toate fructele,le punem intr-un bol si le punem deasupra sucul de portocala. Dam la frigider 25-30 de minute,apoi scoatem,amestecam si punem in cupe impreuna cu 2-3 bulgarasi de inghetata,apoi turnam putin di sucul format in bol si servim. inghetata de lamaie ii da o super...

Desert cu iaurt si capsuni

In Dulciuri la 13 Mai 2011

Taiem 2 capsuni si le punem cu sucul de portocala,intre timp rupem biscuitii si ii amestecam cu capsunile taiate apoi punem pe fundul paharului. Amestecam iaurtul cu mierea si 2 capsuni facute piure. Punem gelatina la hidratat cu putina apa iar cand se inmoaie o punem cu 2 linguri...

Afisate 61 - 90 din 158 retete    

Postari recente

publicat la 21.10.2016

Luca

publicat la 18.10.2015

Pleurotus pe gratar(la grill)

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Azi vei tampi lumea cu atitudinea ta pozitiva. Spre seara e posibil sa fii arestat.

 
 
 
Retete preferate
Colacei

Voturi:14

Covrigi

Voturi:28

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]