La Ancuta

5

Bucataras
senzational

Sibiu

Bucataras din 16.05.2010

RETETE506
PRIETENI249
Retete / Mancaruri cu carne

Rulouri de porc invelite in prosciutto

In Porc la 17 Dec 2014

Feliile de carne le batem usor cu ciocanul pentru snitele. Condimentam cu sare si piper. Pe fiecare felie de carne asezam cate o felie de cascaval si rulam (ca pe sarmale). Fiecare rulou il invelim in cate o felie de prosciutto. Cartofii ii curatam si ii taiem felii groase. Ceapa o taiem...

Ceafa de porc su sos de ceapa caramelizata

In Porc la 22 Mai 2014

Condimentam carnea cu sare, piper si boia. Ungem o tava cu ulei de masline apoi adaugam feliile de carne, frunzele de dafin, usturoiul taiat marunt si 1/2 cescuta de apa. Dam tava la cuptor, la foc potrivit timp de 25-30 de minute timp in care intoarcem o data carnea. Scoatem apoi tava din...

Perisoare cu sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 11 Noi 2013

Amestecam carnea cu oul, ceapa taiata marunt si orezul spalat bine in apa rece. Adaugam sare, piper si cimbru si amestecam pana se omogenizeaza. Punem o oala cu apa pe foc, in care adaugam frunza de dafin, sare, piper, cimbru si busuioc. Cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele si lasam sa...

Piept de pui cu sos de smantana si ardei

In Pui la 16 Oct 2013

Curatam ceapa si o taiem marunt apoi o punem la inabusit in 2 linguri ulei de masline si 2 linguri apa pana devine sticloasa. Pieptul de pui il taiem in bucatele si il condimentam cu piper, curry si boia apoi il adaugam peste ceapa si amestecam pana cand isi schimba culoarea. Curatam ardeii de...

Pulpe umplute cu branza de capra si cartofi noi la cuptor

In Pui la 22 Aug 2013

Branza de capra o amestecam cu smantana, usturoiul pisat sau taiat marunt si cimbru tocat. Pulpele de pui le taiem pe jumatate si le condimentam cu sare, piper si boia. Desprindem usor pielea, creand astef el un buzunar. Umplem "buzunarul" cu amestecul de branza. Ungem o tava cu...

Gratin cu snitel de curcan si cartofi noi

In Curcan la 23 Iul 2013

Pieptul de curcan il batem usor cu ciocanul de snitele si il condimentam cu sare, piper si boia de ardei. Prajim snitelele in ulei de masline, pe ambele parti apoi le scoatem pe o farfurie si le pastram calde. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem felii subtiri. Intr-o tigaie incapatoare...

Pui cu smantana si castraveti murati

In Pui la 25 Feb 2013

Curatam ceapa si o taiem julienne apoi o punem la calit in 2 linguri ulei de masline si 2 linguri apa. Dupa ce s-a inmuiat adaugam apoi carnea taiata cubulete si amestecam pana cand isi schimba culoarea. Adaugam ciupercile si lasam sa fiarba pana scade sucul lasat. Stingem cu vin si lasam sa...

Chiftele cu sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 9 Oct 2012

Pentru inceput pregatim chiftelele. Inmuiem felia de paine in putin lapte iar cartoful il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Amestecam carnea tocata cu oul, cartoful ras si painea stoarsa bine. Adaugam usturoiul pisat si condimentam cu sare si piper. Modelam chiftele potrivite...

Rulouri de porc cu spanac si cascaval

In Porc la 4 Sep 2012

Batem feliile de carne cu ciocanul pentru snitele apoi le condimentam cu sare, piper si boia. Le lasam la frigider 30 de minute. Intre timp spalam spanacul si il fierbem 3 minute in apa cu sare. Il scurgem bine si il tocam marunt. Amestecam spanacul tocat cu 5 linguri de cascaval ras pe...

Chiftele de Königsberg (Königsberger Klopse)

In Mancaruri cu carne la 17 Iul 2012

Incepem cu pregatirea chiftelelor. Amestecam carnea cu ceapa taiata marunt, usturoiul pisat, pesmetul, oul si mustarul. Adaugam sare, piper si nucsoara si amestecam bine. Formam apoi chiftelute rotunde. Fierbem chiftelele in supa de carne in care am adaugat frunza de dafin si boabele de piper....

Muschi de porc sibian

In Porc la 18 Mai 2012

Feliile de carne le batem ca pentru snitele apoi le condimentam cu sare si piper. Pe fiecare bucata de carne asezam o felie subtire de cascaval iar apoi una de sunca si rulam. Daca este nevoie se pot prinde rulourile cu scobitori. Dam rulourile prin faina iar apoi le prajim in ulei, pe...

Pulpe de pui umplute

In Pui la 10 Mai 2012

Spalam bine carnea apoi o stergem cu prosoape de hartie. Condimentam cu sare si piper. Taiem ciupercile si maslinele feliute. Pe fiecare bucata de carne asezam cateva feliute de ciuperci si masline iar apoi o bucatica de cascaval. Impaturam si le asezam in tava unsa cu putin ulei de masline....

Ficat cu mere la cuptor

In Ficat la 18 Apr 2012

Taiem feliile de bacon in in jumatate si le prajim putin intr-o tigaie antiaderanta. Punem apoi baconul intr-o tava termorezistenta impreuna cu grasimea din tigaie. Mai adaugam 2 linguri ulei de masline. Ficatul il spalam bine iar apoi il taiem in felii groase. Condimentam ficatul cu sare si...

Muschiulet de porc cu sos de smantana si salvie

In Porc la 29 Mar 2012

Spalam carnea si o stergem cu un servet. Taiem fiecare muschiulet in jumatate iar apoi taiem pe fiecare bucata cate un buzunar. Condimentam cu sare si piper. In buzunar presaram putina salvie uscata apoi punem sunca taiata marunt si cascaval dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Inchidem...

Cordon bleu

In Porc la 23 Mar 2012

Feliile de carne le batem cu ciocanul pentru snitele apoi le condimentam cu sare si piper. Pe fiecare felie de carne asezam o felie de sunca (taiata subtire) si 2-3 bucatele de cascaval. Rulam strans avand grija sa intoarcem marginile in interior (ca la sarmale). Trecem rulourile prin faina...

Pulpe de pui cu portocale

In Pui la 29 Ian 2012

Coacem ardeii pe plita iar apoi ii curatam de coaja si seminte si ii taiem marunt. Curatam ceapa si usturoiul si le taiem felii. Asezam ardeiul, ceapa si usturoiul intr-o tava. Spalam bine portocalele si lamaie. Radem coaja de la o portocala si o amestecam cun untul moale, chimenul, ardei...

Piept de pui in crusta de nuci si salata calda de linte

In Pui la 12 Ian 2012

Feliile de piept de pui se spala apoi se sterg bine de apa si se condimenteaza cu sare si piper. Eu am folosit un piept de pui, pe care l-am taiat in 4. Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si prajim carnea pe ambele parti (doar atat cat sa prinda putina culoare). Scoatem puiul din tigaie...

Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale

In Pui la 14 Dec 2011

Taiem prunele in bucati nu prea mici apoi le amestecam cu vinul si le lasam sa se inmoaie. Migdalele le oparim iar apoi le curatam de coaja maro si le tocam. Curatam ceapa si o tocam marunt iar morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Incingem 2 linguri de ulei de masline intr-o...

Snitel de vitel cu sos vanatoresc

In Vita la 12 Noi 2011

Incepem cu pregatirea carnii pentru snitele. Feliile de carne le batem cu ciocanul pentru snitele iar apoi le condimentam cu sare si piper. Dam fiecare snitel prin faina apoi prin ou batut iar la final prin pesmet. Le prajim in tagaia antiaderenta, in ulei incins, pe ambele parti. Scoatem...

Rulouri de vitel cu ardei si cascaval

In Vita la 5 Oct 2011

Carnea se bate bine cu ciocanul pentru snitele. O condimentam apoi cu sare, piper si boia. Ardeiul il spalam iar apoi il taiem betigase. La fel procedam si cu cascavalul (desigur fara a-l spala :))). Asezam pe fiecare snitel 3 betigase de ardei si 3-4 de cascaval. Aici depinde cat de mari...

Pulpe de pui cu mustar si cartofi Hasselback

In Pui la 23 Sep 2011

Spalam pulpele si le taiem pe jumatate apoi le condimentam cu sare si piper. Amestecam mustarul cu uleiul de masline, sare, piper, cimbru si usturoiul pisat. Ungem bine pulpele pe toate partile cu amestecul de mustar iar apoi le asezam in tava unsa cu ulei. Curatam cartofii si ii taiem, lasand...

Snitel de vitel cu ciuperci si dovlecel

In Mancaruri cu carne la 10 Sep 2011

Batem carnea cu ciocanul de snitele iar apoi o condimentam cu sare, piper si putina boia. Acoperim si dam la frigider 15-20 de minute. Intre timp curatam ciupercile si le taiem felii. Daca sunt mici se pot taia sferturi. Curatam ceapa si o taiem marunt iar ardeiul si gogosarul ii taiem...

Pulpe de pui cu prune si vin

In Pui la 24 Aug 2011

Spalam bine pulpele si le taiem pe jumatate apoi le condimentam cu sare si piper Ungem un vas cu ulei si asezam pulpele. Curatam ceapa apoi o taiem ceapa juliene. Spalam si prunele, le scoatem samburii si le taiem sferturi. Punem ceapa si prunele in tava cu pulpele. Turnam deasupra vinul...

Tocanita de vitel

In Vita la 1 Aug 2011

Curatam ceapa si o taiem marunt. Intr-o cratita incingem uleiul impreuna cu 3 linguri de apa. Adaugam ceapa si lasam cateva minute, pana se inmoaie. Adaugam apoi ardeiul taiat cubulete si mai lasam 1 minut. Carnea o taiem bucati potrivite si o punem peste ceapa si ardei. Amestecam de cateva...

Escalop de porc cu ciuperci

In Porc la 26 Iul 2011

Batem feliile de carne cu ciocanul de snitele, pe ambele parti. Condimentam apoi cu sare si piper. Intr-o tigaie sau cratita incapatoare incingem uleiul. Trecem bucatile de carne prin faina iar apoi le prajim in ulei pe ambele parti. Pe masura ce se prajeste carnea o scoatem pe o farfurie si o...

Pulpe de pui cu smantana si tarhon

In Pui la 14 Iul 2011

Taiem pulpele pe jumatate si le rumenim in untul incins. Adaugam apoi ceapa taiata marunt si mai intorcem pulpele o data. Adaugam apoi apa cat sa le cuprinda. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic. Cand sunt aproape fierte luam capacul jos si mai lasam sa fiarba pana scade...

Muschiulet de porc cu legume si orez

In Porc la 11 Iul 2011

Spalam bine orezul in mai multe ape apoi il punem la fiert in apa cu sare. Lasam sa fiarba 20 de minute. Daca mai trebuie mai adaugam apa. Dupa ce a fiert acoperim cu un capac si il lasam 10 minute. Intre timp taiem muschiuletul in bucati mici. Punem carnea intr-un bol impreuna cu sosul de...

Snitel de vitel in crusta si cartofi cu smantana

In Vita la 6 Iul 2011

Batem feliile de carne cu ciocanul pentru snitele. Le condimentam apoi cu sare, piper si boia. Intr-un castron batem bine ouale cu un praf de sare. Punem fulgii de porunm intr-o punga si ii zdrobim cu sucitorul. Punem si faina pe o farfurie si adaugam sare si piper. Trecem feliile de carne...

Pulpe de pui umplute cu ciuperci

In Pui la 30 Iun 2011

Spalam ciupercile bine. Jumatate din catitate le tocam marunt iar restul le taiem pe jumatate (daca sunt foarte mari se pot taia sferturi). Taiem ceapa marunt si o punem la sotat in 3 linguri ulei de masline si 3 linguri apa. Adaugam apoi ciupercile taiate marunt si lasam sa fiarba pana scade...

Clatite cu ciuperci si carne tocata

In Mancaruri cu carne la 20 Iun 2011

Pentru umplutura: Taiem ceapa marunt si o punem pe foc in 2 linguri ulei de masline si 2 linguri apa. Lasam putin pana se inmoaie apoi adaugam carnea tocata. Amestecam pana se desface carnea si isi schimba culoarea. Adaugam bulionul si apa apoi ciupercile taiate marunt. Taiem rosia cubulete...

Afisate 1 - 30 din 76 retete    

Postari recente

publicat la 05.02.2019

Paltinis Reloaded

publicat la 30.07.2018

Intalneala de vara - Paltinis

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]