Retete culinare din Grecia

Retete traditionale din Grecia

In lunile insorite si calduroase avem nevoie de preparate usoare si gustoase. Inspirati-va din retetele traditionale din Grecia: preparate cu pui, vita sau somon, adaugand o garnitura cu masline, orez sau salata de legume proaspete si racoroase.


Descoperiti gusturile grecesti

Retetele grecesti impartasite de bucatarasii nostri grozavi sunt cu siguranta o incantare pentru orice gurmand: dietetice, gustoase si usor de preparat!

Kolokithopitta

Postat de: mitinita

Se da dovleacul pe razatoare,eu il dau cu tot cu coaja,se presare sare si se lasa intr-o strecuratoare Bate ouale usor si amesteca cu toate ingredientele cu exceptia dovleacului ras. Se... Citeste continuarea

Souvlaki

Postat de: mitinita

Se marineaza carnea de pui cu toate ingredientele cel putin 2 ore. Se aseaza pe betele pentru frigarui. Se tin deasupra flacarii de la aragaz. Se tin pana pieptul de pui nu mai e roz,daca... Citeste continuarea

Orez grecesc

Postat de: mitinita

Se pun toate ingredientele intr-o oala si se dau la foc. De data asta optionalele nu le-am adaugat. Cand da in clocot se reduce focul la mic si se acopera cu un capac. Se mai tine 20 de minute... Citeste continuarea

Sos pentru souvlaki

Postat de: mitinita

Se amesteca toate ingredientele si se lasa la rece cu o ora inainte de a servi pentru a se imbina aromele. Citeste continuarea

Branza feta marinata

Postat de: mitinita

Se prajesc pentru un minut boabele de coriandru,coaja de portocala si dafinul. Intr-un container de plastic sau intr-un borcan,se pun toate ingredientele si se amesteca usor o data pe zi... Citeste continuarea

Avgolemono - Supa greceasca cu oua si lamaie

Postat de: mitinita

Se pune la fiert supa cu orezul si legumele taiate la robot sau pe razatoare. Se fierb 20 minute. Separat,bate ouale cu telul intr-un bol. Scoate un polonic de supa si toarna-l peste ouale... Citeste continuarea

Eisbergsalat cu legume,telemea si somon in sos de mozzarella

Postat de: cris2711

Pentru salata: Eisbergsalat se taie in felii late,rosiile(Cherrytomaten)sunt mai mici si mai gustoase se taie in 4,ardeiul se taie in felii sau cubulete.Castravetele se taie in... Citeste continuarea

Loukoumades (gogoşi cu miere)

Postat de: florian

Reţeta este simplă şi dacă aveţi musafiri îi puteţi încânta oricând cu aşa ceva. Aveţi nevoie de 300 de grame de iaurt (cât mai gras), două ouă, 25 de... Citeste continuarea

Rosii Grecesti

Postat de: mitinita

Aranjeaza feliile de rosii si de ceapa intr-un bol. Combina restul ingredientelor si toarna peste rosii. Lasa la rece 2 ore,amestecand din cand in cand. Citeste continuarea

Musaca

Postat de: kitchenflavors

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Dupa ce s-au fiert (nu trebuie fierti de tot pentru ca vor mai sta si la cuptor), se curata de coaja si se taie rondele. Ceapa se caleste in... Citeste continuarea

Halva grecească

Postat de: florian

Nu mai ştiu ce să mai fac pentru postire...îmi amintesc de prima oară când am auzit de halvaua grecească...mi-a promis o gospodină grecoaică, vorbind de una de alta, că o... Citeste continuarea

Avgolemono

Postat de: radu_popovici

Se inmoaie orezul 30 de minute, apoi se scurge bine. Se toarna supa intr-o oala, se da in clocot, se micsoreaza flacara (lichidul trebuie doar sa bolboroseasca) si se adauga orezul. Se acopera... Citeste continuarea

Salata de paste greaceasca

Postat de: mitinita

Fierbe pastele al dente.Scurgele si clatestele. Adauga spanacul taiat. Fa un sos din kefir,lamaie,usturoi si adauga sare si piper. Intr-ul bol adauga pastele,rosiile,maslinele si ceapa si... Citeste continuarea

Pui in stil grecesc ( cu menta si lamaie )

Postat de: alinutza1983

1. Se incinge cuptorul la foc mediu; intre timp spalam bucatile de pui, le taiem in bucatele medii si le asezam intr-o tava incapatoare. Separat preparam sosul de lamaie, astfel : tocam frunzele... Citeste continuarea

Pulpă de berbec la tavă

Postat de: florian

Vorbim acum de clasicismul bucătăriei greceşti, de vârful piramidei valorice din jurul Mediteranei, de ceea ce este maximum posibil de obţinut după multă filosofare, încercare,... Citeste continuarea

Spankorizo - Spanac cu orez grecesc

Postat de: mitinita

Se prajeste ceapa in ulei, pana devine translucida. Adauga orezul si prajeste putin, amestecand des. Se adauga supa de pui, se amesteca si se adauga spanacul, sarea si piperul. Se fierbe la foc... Citeste continuarea

Musaca de cartofi

Postat de: lilik

punem cartofii cu coaja la fiert.tocam marunt ceapa si usturoiul si le punem la calit in putin ulei,cand incep sa se rumeneasca punem carnea si o lasam pana isi schimba culoarea,apoi punem vinul... Citeste continuarea

Salată de vară

Postat de: florian

Prea cald...prea cald...se învârte pământul cu mine, sunt ameţit, nu mai ştiu ce e aievea ori ba, am halucinaţii...mi se pare că zbor, că mă aşează vântul uşor... Citeste continuarea

Paine traditionala greceasca cu masline

Postat de: RuxyRux

1. Cerneti faina si amestecati cu sarea in vasul de paine. Faceti o gropita la mijloc. 2. Intr-un vas mic amestecati drojdia cu jumatate din cantitatea de apa calduta, adaugati-o in mijlocul... Citeste continuarea

Masline marinate grecesti

Postat de: mitinita

Da pe o razatoare fina coaja de lamaie. Pune maslinele intr-un bol de sticla. Combina coaja de lamaie,uleiul,oreagano,piperul si frunza de dafin si toarna peste masline. Acopera bolul si lasa la... Citeste continuarea

Salata mediteraneana Medley

Postat de: RuxyRux

Legumele se taie in forma dorita, se stropesc legumele cu ulei de masline, zeama de lamaie, se adauga masline, busuioc proaspat si branza feta cubulete pentru o savoare mediteraneeana perfecta. Citeste continuarea

Paine mediteraneana cu ulei de masline

Postat de: RuxyRux

Se amesteca ingredientele uscate intr-un vas( lighean de paine), si apoi se adauga apa, se framanta maxim 7 min, apoi se adauga uleiul de masline, se mai framanta trei minute, apoi se unge cu ulei... Citeste continuarea

Mazare cu cartofi a la grec

Postat de: eleny2010

  Se curata cartoful si se taie in 4 , ceapa se da prin razatoare . iar morcovul il taiem rondele mici.  se pune ulei in cratita si se pune ceapa,cartoful si morcovul sa se... Citeste continuarea

Ciorbica de legume cu carne de vita

Postat de: eleny2010

  Se pune carnea intr-o craticioara la fiert, iar dupa primele 2-3 clocote se arunca apa si se clateste carnea cu apa rece .se pune din nou la fiert cu 2-3 linguri de ulei . In acelasi... Citeste continuarea

Friptura de miel la cuptor a la grec

Postat de: eleny2010

  Se unge tava cu ulei, se pun carnea si cartofii in tava. Se condimenteaza cu sare si piper (dupa gust). Se stoarce o lamaie la storcator si se combina cu apa intr-un pahar si se... Citeste continuarea

Supa greceasca de pastrav cu masline si feta

Postat de: Adinuta

Pasul 1: Se taie ceapa, ardeii, rosiile si cozile de ceapa verde si se pun la fiert. Se pune intr-o oala apa la fiert si cand da in clocot, se adauga legumele si se tin la foc mediu timp de 10... Citeste continuarea

Baclava greceasca

Postat de: mitinita

Da drumul la cuptor. Scoate foile de placinta,punele langa suprafata de lucru si acopera-le cu folie sau cu un prosop de bucatarie. Unge tava cu unt si adauga prima foaie.Unge foaia cu unt... Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: kamy

Merele se curata de coaja,se scoate casuta cu samburi(cu aparatul) si se taie rondele.Intr-o tava se pune 1\2 margarina,se introduce in cuptorul cald pana se topeste putin,se pun merele rondele,se... Citeste continuarea

Bouyourdi-aperitiv grecesc

Postat de: meosiris

-Se oparesc rosiile 1 min in apa fierbinte, apoi se decojesc si se taie felii. -Ardeiul se taie fasii mici iar branza cubulete. -Asezati in forma cate jumatate din fiecare ingredient, apoi... Citeste continuarea

Sos tzatziki

Postat de: nadina73

Castravetii se curata sau se lasa cu coaja si se rad ,dupa care se storc bine. Catravetii rasi se amesteca bine cu uleiul de masline si iaurtul,se condimenteaza cu sare si piper,iar la final se... Citeste continuarea

Vinete umplute gratinate

Postat de: cristinne

Se taie vinetele pe lung in jumatate. Se scoate miezul (eu l-am scos mai repede cu lingura speciala de inghetata). Se pregateste umplutura: se taie cubulete mici mircovul, telina, ceapa si... Citeste continuarea

Sos de iaurt cu branza feta si usturoi

Postat de: Corina33

Se pune iaurtul intr-o sita deasa sa se scurga cca. 15 minute. Castravetii se taie foarte marunt si se pun si ei la scurs, daca este cazul. Usturoiul se curata si se piseaza. Branza feta se... Citeste continuarea

Salata de ardei copti

Postat de: Bucataria_lui_Tavi

Preparare salata de ardei copti: Se aleg ardeii cat mai drepti si fara indoituri, ca sa se poata coace uniform, se spala si se lasa la scurs. Puneti pe aragaz o oala speciala de prajit... Citeste continuarea

Supa rece de iaurt si castraveti

Postat de: Bucataria_lui_Tavi

Pregatire ingrediente: Stoarceti lamaia si curatati castravetele de coaja. Taiati castravetele pe jumatate, pe lungime, si scoateti samburii cu ajutorul unei lingurite. Taiati apoi castravetele... Citeste continuarea

Pui Stifado

Postat de: miha

Intr-o tigaie se soteaza arpagicul in 2 linguri de ulei de masline, pana se aureste usor. Intr-un ceaun se pun bucatile de carne si se rumenesc usor in cateva linguri cu ulei de masline.... Citeste continuarea

Kaltzunakia

Postat de: theodora

punem faina intr-un bol si facem in mijloc un gol in care punem uleiul si otetul.amestecam si adaugam apa pana devine un aluat pe care putem sa il intindem.il lasam putin deoparte pana pregatim... Citeste continuarea

Tzatziki

Postat de: pusikmea

se spala castravetele, se da pe razatoarea, se amesteca cu iaurtul, smantana, cu lingurita de maoineza,  mararul taiat marunt, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust, ia la sfarsit punem... Citeste continuarea

Placinta cu branza si spanac

Postat de: Corina33

Ceapa se curata, se toaca marunt si se prajeste in putin ulei, apoi se adauga spanacul si se mai lasa pe foc mic 5-10 min invartind din cand in cand pana scade apa. Se ia de pe foc si dupa ce s-a... Citeste continuarea

Musaca

Postat de: gusti

Se curata, se spala vinetele si se taie pe lung, felii subtiri. Se presara sare peste ele si se lasa in strecuratoare. Se pregateste carnea tocata calind-o in ulei cu ceapa si stingindu-se cu... Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: Bucataria_Portocalie

Punem puiul taiat bucatele la fiert. Dupa ce spumam bine puiul, adaugam legumele taiate bucati mari. Cand au fiert legumele le scoatem intr-un castron, aruncam ceapa si ardeiul gras iar restul... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]