Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1612
PRIETENI313
Retete / Supe/Ciorbe

Supa crema de linte cu cartofi

In Supe la 7 Apr 2021

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cubulete. Ceapa curatata o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati rondele. Lintea o spalati in 2-3 ape. Rosiile decojite le taiati cuburi. Intr-o cratita puneti uleiul de masline. Adaugati ceapa, morcovul, amestecul de legume uscate, amestecul de...

Ciorba de porc cu afumatura si zeama de varza

In Ciorbe la 28 Feb 2021

Spalati oasele de porc, coasta afumata si le taiati bucati. Le puneti in oala minune, le acoperiti cu apa.  Puneti capacul si le fierbeti 30 de minute, din momentul in care incepe sa fiarba.  Puteti sa le fierbeti si direct in oala in care faceti ciorba, dar va dura mai mult. Ceapa...

Supa crema de linte cu ardei copti

In Supe la 15 Mar 2020

Ceapa curata o tocati marunt, pastarnacul si morcovul decojit, le taiati cubulete. Intr-o cratita puneti legumele tocate si 3 litri cu apa. Transferati cratita pe foc, lasati sa fiarba pana legumele sunt patrunse. Lintea o spalati in 2-3 ape. Cand legumele sunt fierte, adaugati lintea. Adaugati...

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

In Supe la 13 Aug 2019

Incepem cu pregatirea  galustelor : Puneti laptele la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa dea in clocot, dati focul mai mic, turnati malaiul in ploaie. Amestecati cu un tel, iar cand mamaliga se ingroasa, luati cratita de pe foc. Puneti untul, un praf de sare si un praf de piper,...

Ciorba cu rosii, dovlecei si pastai

In Supe/Ciorbe la 16 Iul 2018

Intai puneti niste apa la fiert. Cand da in clocot, puneti rosiile spalate si le opariti 2-3 minute. Le scoateti cu o paleta, le lasati sa se racoreasca, apoi le decojiti si le scoateti cotoarele. Doua rosii le tocati cuburi, restul le dati in blender si faceti suc. Ceapa verde curatata, o...

Supa de rosii cu galuste

In Supe la 5 Sep 2017

Intr-o cratita puneti apa, o transferati pe foc. Spalati rosiile si cand apa da in clocot, dati drumul rosiilor in apa, le lasati 1-2 minute acolo. Luati cratita de pe foc, scoateti rosiile cu o paleta intr-un bol. Cand s-au racorit, le curatati de pielita, scoateti cotoarele si le dati in...

Ciorba de porc cu legume

In Ciorbe la 17 Oct 2016

Spalam bine carnea, o taiem bucati potrivite. Intr-o oala punem cam 5 litri de apa, carnea si le transferam pe foc. Intre timp pregatim legumele. Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete. Pastaile le curatam la capete, le spalam si le taiem bucatele. Rosia...

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

In Ciorbe la 2 Iun 2016

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de cotor, seminte, il facem cublete, morcovul decojit tot cubulete. Pastarnacul il curatam si il taiem cat mai marunt, rosiile decojite le tocam. Spalam rasolul, iar costita o spalam si o...

Ciorba cu peste afumat

In Ciorbe la 20 Iun 2015

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, morcovul il decojim, il facem cubulete. Ardeiul galben si kapia, il curatam de seminte, il taiem bucati potrivite. Portionam pestele afumat. Conserva o rasturanam intr-un bol si scoatem usor oasele de la bucatile de peste. Patrunjelul, mararul il...

Ciorba de miel reteta

In Ciorbe la 13 Apr 2015

Bucatile de carne le taiem potrivit de mari si le spalam. Intr-o oala punem la fiert 5-6 litri de apa. Cand da in clocot, dam drumul bucatilor de carne. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, decojim morcovul, il taiem bucatele mici. Ardeiul rosu, verde si rosiile decojite le facem cubulete....

Ciorba de legume

In Ciorbe la 8 Apr 2015

Cartofii si dovlecelul ii curatam de coaja apoi ii taiem cuburi potrivite. Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mare. Ceapa, pastarnacul le curatam, le tocam marunt, ardeiul rosu il facem cubulete mici. Indepartam cozile la patrunjel, leusteam si le tocam. Rosiile le maruntim, iar loboda o...

Ciorba de perisoare cu cartofi

In Ciorbe la 1 Mar 2015

Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem rondele ceapa verde, patrunjelul il tocam marunt. Intr-o oala punem circa 4 litri de apa, o punem pe foc cu legumele pregatite mai sus. Curatam cartofii, ii taiem...

Ciorba de manzat

In Ciorbe la 2 Feb 2015

Spalam bucatile de os, carnea o spalam si o taiem bucatele mici. Intr-o oala punem apa la fiert, cand da in clocot, dam drumul la carne si oase. Luam spuma ce se formeaza, apoi o acoperim cu un capac si lasam sa fiarba bine. Mai adaugam apa fierbinte pe parcurs, cel putin la mine a fost nevoie....

Supa de rosii cu galuste, de post

In Supe la 30 Aug 2014

Curatam ceapa o tocam, ardeiul galben, gogosarul, ii curatam de seminte si ii taiem cubulete. Morcovul il curatam de coaja si il facem betisoare. Intr-o cratita punem niste apa la fiert, cand da in clocot, dam drumul rosiilor spalate. Le lasam cateva secunde, le scoatem cu o paleta intr-un...

Bors de legume cu smantana

In Ciorbe la 27 Iun 2014

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem cubulete, iar ardeiul galben il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite. Cartofii ii curatam si ii taiem cuburi. Indepartam capetele la pastai,...

Supa de rosii cu paste

In Supe la 9 Apr 2014

Curatam morcovul, pastarnacul si il dam pe razatoarea mica. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile decojite le matunrim. Intr-o cratita incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul, pastarnacul, usturoiul curatat si taiat pe jumatate, 5-6 linguri de apa si inabusim legumele la foc potrivit...

Bors de cocos

In Ciorbe la 28 Mar 2014

Cocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat. Il spalam bine apoi il transam. Intr-o oala punem ceva mai multa apa, carnea si cand clocoteste adunam spuma ce o formeaza deasupra. Spumam de mai multe ori, eu am...

Ciorba de urzici cu orez

In Ciorbe la 18 Mar 2014

Curatam urzicile de eventualele mizerii, apoi le spalam bine sub jetul de apa si le punem la scurs. Curatam ceapa si o tocam, morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mare. Ardeiul rosu il facem cubulete, la fel si rosiile decojite. Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam legumele...

Supa italiana cu legume

In Supe la 25 Feb 2014

Curatam telina, o taiem bucatele mici. Ceapa o curatam si o tocam, iar morcovul il decojim, il taiem in jumatate pe lungime apoi rondele. Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem bucati potrivite, ciupercile le spalam si le facem felii, iar rosiile decojite le taiem marunt.  Intr-o...

Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan

In Supe la 21 Feb 2014

Curatam ceapa si o tocam. Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime apoi il facem rondele. Rosia o curatam de pielita, o tocam, ciupercile le spalam, le taiem marunt, iar ardeiul kapia il curatam de seminte si il facem cubulete. Pastaile le taiem bucati potrivite, iar rosiile decojite le...

Supa de rosii cu ghebe

In Supe la 27 Ian 2014

Ghebele le punem in apa rece la desarat. Curatam ceapa si o tocam. Morcovul il decojim apoi il taiem julien. Ardeiul rosu il facem cuburi, la fel si rosiile decojite. Dupa ce ghebele au stat la desarat, le scurgem de apa si le taiem bucati potrivite. Intr-o oala punem circa 4-5 litri de apa....

Ciorba de sfecla cu costita afumata

In Ciorbe la 27 Iul 2013

Spalam sflecla , o punem intr-o oala cu apa si o punem la fiert. Cand este bine patrunsa, scurgem apa, o lasam sa se raceasca, o decojim si o trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Costita o trecem pe sub un jet de apa rece, pentru ca mai pun doamnele de la magazin mana pe ea, apoi o taiem...

Ciorba de gaina cu taitei de casa

In Ciorbe la 8 Iul 2013

Prima data pregatim taiteii: Intr-un bol punem oul, un praf de sare si le amestecam. Adaugam faina treptat pana obtinem un aluat omogen. Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie foarte, foarte subtire, apoi taiem taiteii cat dorim de lungi si de lati si ii rasfiram...

Ciorba de ied

In Ciorbe la 8 Iun 2013

Spalam oasele bine sub jetul de apa calda. Intr-o oala punem cam 6 litri de apa, dam drumul oaselor si spumam atunci cand este necesar. Acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba cam 30 de minute dupa ce spumam. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Cozile de ceapa le spalam si le taiem...

Ciorba de peste cu ghebe

In Ciorbe la 9 Dec 2012

Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il decojim, il spalam si il taiem betisoare subtiri. Pastarnacul il curatam, il spalam si il dam pe razatoatea cu ochiuri mari. Ardeiul galben si rosu il taiem cubulete. Patrunjelul si mararul verde il spalam, indeparatam cozile si il tocam...

Supa de rosii cu orez

In Supe la 28 Noi 2012

Intr-o oala punem niste apa la fiert. Cand clocoteste dam drumul la rosii si le lasam cateva secunde acolom, apoi cu o paleta le scoatem pe o farfurie. Pastarnacul il curatam, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Morcovul il curatam, il spalam si il taiem cubulete. Ceapa o...

Ciorba de pui cu galuste

In Ciorbe la 31 Oct 2012

Puiul il transam si il parlim la flacara aragazului de puf. Luam fiecare bucata din el si o spalam bine. Intr-o oala punem pe jumatate apa si puiul. Cand se formeaza spuma deasupra, cu o paleta o indepartam. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam, il spalam si il facem cubulete...

Ciorba de pastai cu rosii

In Ciorbe la 4 Iul 2012

Curatam pastaile la capete, le spalam iar apoi le taiem in doua, in trei, depinde cat sunt de mari (de preferabil sa fie mai mici pentru ca sunt mai proaspete). Rosiile le decojim si le facem cubulete. Ceapa o curatam si o tocam. Morcovul il radem de coaja, apoi il taiem cubulete. Curatam...

Ciorba de perisoare cu afumatura

In Ciorbe la 13 Iun 2012

Spalam putin costita. Intr-o oala punem cam 6-7 litri apa si adaugam si costita. Punem pe foc si cand da sa fiarba spumam putin. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ardeiul rosu si galben il taiem cubulete. Rosia o...

Ciorba radauteana

In Ciorbe la 26 Mai 2012

Pieptul de pui il spalam. Intr-o oala punem cam 6 litri de apa si dam drumul la piept . Punem oala pe foc la fiert. Ceapa o curatam si o spalam. Morcovul si pastarnacul le curatam si le spalam. Punem si legumele curatate peste piept ,acoperim oala si le lasam sa fiarba. Incercam...

Afisate 1 - 30 din 55 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Doctorul iti va spune sa stai departe de bautura. Nu-i bai, poti bea cu paiul.

 
 
 

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]