Roda

1

Bucataras
incepator

Sebis

Bucataras din 28.04.2009

RETETE94
PRIETENI8
Retete

SERBET DE LEVANTICA

In Dulciuri la 22 Mai 2009

1.Intr-o cratita se pune apa si zaharul si , cand incepe sa clocoteasca si zaharul s-a dizolvat, se adauga florile de levantica si se fierb 10 minute, pe foc mic.Se ia cratita de pe foc si se lasa acoperita  10 minute. 2.Se strecoara compozitia ,care este de consistenta mierei de...

SALATA VERDE CU PIEPT DE PUI AFUMAT

In Salate la 21 Mai 2009

1.Se spala salata si se rup frunzele. 2.Cascavalul si pieptul de pui se taie in cubulete. 3.Rosiile si ridichile  se curata,se spala si se taie in felii. 4.Porumbul se scurge din conserva. 5.Se prepara sosul:se bate iaurtul cu o furculita.Se adauga mustarul,zaharul si sare si se...

SERBET DE VIOLETE

In Dulciuri la 21 Mai 2009

1.Se pun toate ingredientele , cu exceptia florilor de violete, intr-un blender si se face un pireu. 2.Se pune pireul la rece ,in congelator, amestecand din cand in cand , ca sa se alifieze. 3.Se amesteca pireul cu florile de violete, zdrobite putin in blender, si se repartizeaza in 4...

TORT DE CAPSUNI CU FISTIC

In Torturi la 18 Mai 2009

u (12 felii/1 ora) 1.Se taie 2 hartii de copt cu diametrul de 26 cm.Se preincalzeste cuptorul la 100*C. 2.Se prepara blatul:albusurile de ou se bat spuma cu putina sare si cu sucul de lamaie se pune pe bain-marie ,batand mereu cu telul.Si incorporeaza zaharul,putin cate putin si ,in...

Somon afumat cu salata si portocale

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2009

1.Salata se spala in mai multe ape ,se centrifugheaza , se rupe bucati  si se pune deoparte. 2.Se curata portocalele ,se indeparteaza samburii si se desface in felii o portocala,iar din cealalta se stoarce sucul. 3.Se prepara sosul:sucul de portocala se amesteca cu uleiul,mierea si...

Supa de nectarine cu caise

In Supe la 17 Mai 2009

1.Se spala fructele ,se pastreaza 2 caise pentru decor,iar restul se oparesc 1-2 minute ,dupa care se pun in apa rece.Se curata de pielite si de samburi ,se pun intr-o oala  si se stropesc cu sucul de lamaie.Se adauga zaharul,coaja rasa de lamaie,scortisoara ,un varf de cutit de...

Supa de portocale cu cocos

In Supe la 17 Mai 2009

1.Intr-o tigaie cu peretii mai inalti,in unt fierbinte se caleste carnea tocata ,se adauga prazul si praful de curry si se lasa sa se caleasca impreuna cateva minute. 2.Se toarna in tigaie supa de carne  ,crema de cocos si ,pe foc mic, se fierb inca 10 minute. 3.Se curata portocalele...

FLORI DE DOVLECEL UMPLUTE

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2009

1.Florile de dovlecel se sterg usor cu un servet moale de bucatarie si se taie stigmatul cu foarfeca. 2.Dovlecelul se curata de coaja ,se scot semintele si se taie in cubulete de 2-3 cm. 3.Rosiile se curata de pielita (prin scufundare in apa clocotita)si de seminte ,se taie cubulete si se...

OUA UMPLUTE

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2009

1Se fierb ouale in apa sarata. 2.Se curata de coaja, se taie  in jumatati si  se scot galbenusurile 3.Galbenusurile se pun intr-un bol si se zdrobesc cu furculita , apoi se amesteca cu pasta de sardele, casul  ras pe razatoarea mica,sarea si piperul. 4. Se umplu ouale cu...

SUPA DE CARTOFI COPTI

In Supe la 15 Mai 2009

1.Se spala cartofii in coaja.Se pune un strat de sare intr-o tava,iar deasupra se aseaza cartofii.Se coc 50 de minute in cuptorul  preincalzit ,la 180*C,la inceput, apoi se reduce temperatura la 165*C. 2.Se scot cartofii  cand sunt patrunsi, se lasa putin sa se raceasca si se curata...

SALATA FRANKFURT

In Salate la 15 Mai 2009

1.Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare timp de 35 minute.Se strecoara  si se lasa sa se raceasca.Nu se clatesc cu apa rece, isi pierd toata savoarea si gustul. 2.Maioneza se amesteca cu ketch-up,cu frisca de gatit si cu smantana.Castravetele acru, precum si ceapa...

PUI CU SAMPANIE

In Pui la 15 Mai 2009

1.Se pun bucatile de pui intr-o tigaie si se prajesc in ulei de masline  5-8 minute .Se sareaza, pipereaza si se pudreaza cu praful de curry.Se adauga aromele, cuisoarele, lamaia,ceapa taiata si se mai lasa sa fiarba 5-6 minute.Se pune 1/2 de sticla de sampanie peste carne si se fierbe inca...

SALATA DE PUI CU OREZ SI MANDARINE

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2009

1.Morcovul se curata , se spala si se taie bucati, apoi se pune in 11/2l. apa la fiert impreuna cu o ceapa taiata in patru.Se adauga pieptii de pui bine spalati, piperul boabe ,sare si se fierb, sub capac , 40 de minute. 2.Mazarea dulce se soteaza in putina margarina /unt.Pungulitele de orez...

Salata cu flori

In Salate la 14 Mai 2009

1.Se curata salata si legumele , se spala si se taie.Castravetii se taie rotocoale,ardeii in fasii,rosiile in sferturi, ciupercile in jumatati ,iar salata verde se rupe in bucati cu mana.Florile se spala si se tamponeaza cu un servetel. 2.Se prepara vinegreta din otet ,mustar,zahar, sare,...

TORT DE SUNCA CU OUA

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2009

1.Se curata marul de coaja , se taie in doua , se scot semintele si se taie cubulete.La fel se taie  si parizerul, castraveciorii, ouale fierte,cartofii si morcovii fierti.Toate ingredientele taiate se pun intr-un bol si se amesteca cu mazarea fiarta. 2.Se captuseste fundul unui vas de...

TORT DE SPANAC

In Torturi la 12 Mai 2009

1.Se pregateste aluatul din faina, sare, ulei si apa.Din coca se fac 12 bucati egale,care se pun pe un servet curat ,presarat cu faina si se lasa timp de 1 ora. 2.Intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm. ,unsa cu ulei  si tapetata cu faina ,se pune prima foaie astfel incat sa...

PIEPT DE GASCA CU FRUCTE CONFIATE

In Mancaruri cu carne la 10 Mai 2009

1.Se amesteca maghiranul cu rozmarinul,cu ienuparul zdrobit in piulita ,cu ghimbirul,cu sarea si cu uleiul.Cu acest amestec se freaca bine pieptul de gasca si se lasa la rece 20 de minute.Apoi, se aseaza intr-o tava cu grasimea in jos si se frige, in cuptor preincalzit ,la incepul la 180*C,apoi...

Tort exotic

In Torturi la 8 Mai 2009

1.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu 3 linguri de apa rece.Se adauga, in ploaie, 100g. zahar, apoi galbenusurile ,faina amestecata cu praful de copt si amidonul alimentar. 2.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de 26 cm., se toarna compozitia si se coace 20-25 minute, la 175*C....

Tort de pere

In Torturi la 8 Mai 2009

1.Albusurile se bat spuma cu 3 linguri apa rece si se adauga treptat, in ploaie, 130g.zahar, galbenusurile,amidonul alimentar, cacaoa, faina amestecata cu praful de copt si cernute impreuna. 2.Se unge o forma de tort cu diametrul de 26cm. , se pune compozitia si se coace in cuptor preincalzit ,...

VITEL MILANEZ

In Vita la 8 Mai 2009

1.Carnea de vitel se spala ,se curata de pielite si se usuca cu un servet de bucatarie. 2.Ceapa, morcovul si telina se curata , se spala si se taie felii.Usturoiul se curata si se zdrobeste.Rosiile se curata de pielita si se taie in cubulete. 3.Faina se amesteca cu sare si piper. 4.Carnea...

SUPA DE PIPOTE DE CURCAN SI LEGUME

In Supe la 8 Mai 2009

1.Se taie pipotele in bucati .Se curata ceapa , se toaca marunt si se caleste impreuna cu pipotele intr-o cratita.Se presara cu boia , piper si se adauga 1,5l. apa .Se sareaza , se acopera cu capacul si se fierbe 1 ora, pe foc moderat. 2.Intre timp, se curata toate zarzavaturile ;morcovii si...

Ragout de cerb cu smochine

In Mancaruri cu carne la 8 Mai 2009

1.Se curata zarzavatul de supa,se spala si se taie cubulete.Se curata usturoiul si se taie in patru.Se piseaza cuisoarele si piperul.Se amesteca toate cu rozmarin, oregano ,cimbru,100ml. vin rosu si ulei.Carnea de cerb se pune in aceasta marinata si si se lasa cca. 6 ore. 2.Se taie slanina...

Cotlet de porc cu sos de ciuperci

In Porc la 6 Mai 2009

1.Se freaca cotletele de porc  cu un  amestec facut din boia de ardei, sare, piper, usturoi pudra si busuioc uscat, apoi se frig in ulei fierbinte cca. 10 minute pana se rumenesc. Se adauga ceapa   si se continua frigerea pana si ceapa se inmoaie. Se adauga laptele amestecat in...

Gratin de sunca cu praz

In Mancaruri cu carne la 4 Mai 2009

1.Se curata cartofii , se taie bucati si se fierb in apa sarata.Cand sunt fierti, se scurg de apa si se prepara un piure . 2. Se amesteca sunca cu ciupercile   si ceapa cu un robot de bucatarie, dar compozitia sa nu fie prea fina.Intr-o tigaie , se pune o bucatica de unt ,se adauga...

Clatite cu somon

In Somon la 3 Mai 2009

1.Se "coace" somonul 15 minute la abur.Apoi, se taie cubulete. 2.Se curata spanacul, se spala si se scurge .Se spala si frunzulitele de busuioc. 3.Se pun 60g. unt intr-o tigaie .Se adauga spanacul si hasmatuchi tocat si se calesc 5 minute,apoi somonul taiat cubulete ,smantana,...

Paella cu fructe de mare

In Fructe de mare la 3 Mai 2009

1. Se dau rosiile prin mixer pentru a se obtine un suc gros. 2. Se fierb scoicile pana se desfac cochiliile (pot fi folosite si congelate). 3. Se scot fructele de mare din punga si se pun in apa clocotita, lasand sa dea un clocot. Se pun la scurs. 4. Se spala bine orezul, se scurge si se...

Tort Jaffa

In Torturi la 2 Mai 2009

1.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga 1 pachetel de zahar vanilinat si 80g.zahar,apoi, unul cate unul ,galbenusurile, faina amestecata cu amidonul alimentar  si date prin sita;se toarna compozitia intr-o forma de tort,captusita cu hartie de copt  si cu...

Salata Karolos

In Salate la 2 Mai 2009

(4 portii/20') 1.Ardeii -rosu, verde, galben-se spala , se taie in doua , se scot semintele si se taie cubulete. 2.Varza se spala , se taie in doua, se scoate cotorul si se taie fideluta. 3.Se taie painea cubulete. 4.Intr-o tigaie se pune uleiul si se prajeste sunca ,apoi painea...

Bombe de legume

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2009

1.Ciupercile calite se inabusa in unt impreuna cu legumele 2 minute, se adauga sucul de lamaie,sarea, piperul si patrunjelul tocat.Incorporam usor frisca pentru gatit si 1/2 din gelatina, inmuiata in 40 ml apa rece apoi diluata pe baie de abur..Cealalta 1/2 din gelatina se inmoaie in 50 ml apa...

Tort de migdale

In Torturi la 1 Mai 2009

1.Se prepara blatul de tort:se preincalzeste cuptorul la 180*C.Se unge cu unt si se infaineaza forma de tort cu diametrul de 22 cm. Pentru blat, se amesteca ouale cu zaharul si putina sare.Se fierb in bain-marie, pana capata consistenta unei smantani groase si isi tripleaza volumul.Se ia...

Afisate 61 - 90 din 94 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

”Cand o sa mai slabesti si tu?”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]