mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI411
Retete / Supe/Ciorbe

Ciorba de caprior cu ciuperci pleurotus si iaurt grecesc

In Supe/Ciorbe la 12 Apr 2021

Carnea de caprior se tine in apa rece pentru a se  curata de sange . Daca este necesar se schimba apa la nevoie . In caz ca nu aveti timp pentru aceasta operatiune spalati carne de vanat foarte bine  cu multa apa rece . Carnea se pune la fiert in apa rece impreuna cu o ceapa ,...

Ciorba de perisoare din piept de pui -cu ardei copt

In Supe/Ciorbe la 29 Mar 2021

    Curatati si spalati legumele . Tocati marunt ceapa si maruntiti apio si ardeiul gras . Sotati usor legumele pregatite . Adugati deasupra pasta de ardei copt . Amestecati . Sarati . Se toarna peste legumele sotate zeama clara de pui si inca un l apa . Fierbeti la...

Ciorba de gascan cu legume si mazare verde

In Supe/Ciorbe la 22 Mar 2021

 Legumele se curata si se spala . Inainte de pregatire am tinut carnea si tacamurile in apa rece , pe care am schimbat-o de trei ori . Mi-a parut ca  gascanul are carnea mai rosie si am dorit sa nu se tulbure zeama la fiert . Tacamurile impreuna cu carnea se punla fiert in...

Ciorba de gulii cu smantana si afumatura

In Supe/Ciorbe la 1 Mar 2021

Osul cu afumatura de casa se spala si se pune la fiert din timp impreuna cu foaia de dafin si tija de marar . Sare se pune doar la sfarsitul prepararii . Afumatura ar putea elibera suficienta sare . Pentru ca afumatura mea este de casa si proaspata , fara a fi afumata prea tare , nu...

Ciorba de crap cu legume si galuscute

In Supe/Ciorbe la 15 Feb 2021

Bucatile de peste se spala si se pun la fiert in apa cu sare, otet si mixul special de condimente pentru peste . Se fierbe rapid in 10 minute de cand da in clocaot . Strecurati zeama si alegeti bucatile de carne de pe oase . Legumele se curata si se taie marunt dupa...

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

In Supe/Ciorbe la 8 Feb 2021

Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute . Adaugati foaia de dafin. Ca sa obtineti gustul maxim din foaia de dafin verde, trebuie sa o indoiti dar nu...

Ciorba de salata verde creata cu sunculita de porc

In Supe/Ciorbe la 18 Ian 2021

Morcovul si patrunjelul se taie rondele. Sunculita  si usturoiul se marunteste. Ceapa, ardeiul si telina se taie cuburi. Toate se soteaza in putin ulei. Turnati deasupra apa fierbinte pentru a grabi fierberea.Sarati . Cat fierb legumele se prepara galuste...

Ciorba falsa de burta 2, cu ciuperci pleurotus

In Supe/Ciorbe la 17 Ian 2021

Morcovul, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie in bucati mai mari. Bucatile de legume se maruntesc timp de 3-5 secunde cu ajutorul robotului de bucatarie . Legumele maruntite se soteaza usor in ulei . Sarati . Turnati deasupra 3l apa fierbinte ....

Ciorba de pui cu rosii si galuste de gris

In Supe/Ciorbe la 11 Ian 2021

Supa clara de pui se da in clocot. Zarzavaturile se feliaza si se reintroduc in zeama. Se pune la fiert foaia de dafin, mararul si cimbrul. Rosiile se incresteaza, se oparesc in apa fierbinte, se curata de pelite. Blendati rosiile curatate cu ajutorul robotului de...

Supa de somon si stiuca

In Supe/Ciorbe la 4 Ian 2021

Legumele se curata, se spala si se taie cuburi mai mici. Ceapa si usturoiul trebuie tocate mai marunt. Bucatile de peste se spala si se taie cuburi. Sotati in ulei de masline legumele pana ceapa incepe sa devina sticloasa. Sarati si adaugati cartofii taiati cuburi....

Ciorba cu zeama de varza acra cu carnati, cartofi si smantana

In Supe/Ciorbe la 4 Ian 2021

 Varza se taie marunt si se pune la fiert in moare.  Legumele se curata si se maruntesc in functie de preferinte. Carnea de porc se taie cubulete. Asemenea si bucatile de carnati . Sotati legumele in ulei pana ceapa devine sticloasa . Adugati carnatii si...

Luscos cu carne de rata

In Supe/Ciorbe la 28 Dec 2020

Ceapa se taie marunt, morcovul se taie rondele. Legumele se soteaza usor in untura de rata. Varza se marunteste si se pune in oala peste legumele sotate. Adaugati carnea si 3 l apa. Sarati. Tot acum puneti la fiert foia de dafin si crenguta de marar. Rosiile se...

Ciorba cu broccoli si mazare, de post

In Supe/Ciorbe la 15 Dec 2020

Curatati si spalati legumele. Ceapa se toaca marunt, gogosarul se taie patrate. Cartofii se taie cuburi. Morcovii se taie jumatati de rondele. Sotati usor in ulei ceapa, gogosarul si morcovul. Turnati deasupra 2 l apa calda[pentru a grabi procesul de preparare ]....

Ciorba de pui cu zucchini, orez si smantana

In Supe/Ciorbe la 14 Dec 2020

Se pune supa sa se infierbante. Legumele fierte[ morcovi , patrunjel radacina , telina ] se maruntesc si se pun in zeama . Ceapa , ardeiul si prazul se taie marunt si se pun si ele la fiert . Se introduce in zeama crenguta de cimbru , foaia de dafin si condimentele italiene ....

Ciorba de mazare cu carnati unguresti

In Supe/Ciorbe la 7 Dec 2020

Carnatii acestia unguresti sunt picanti , cu putin chimen , semi-uscati si foarte gustosi . Pot fi folositi pe post de potentiator de gust.Practic nu mai ai nevoie de condimente . Scoateti mazarea la decongelat. Se curata morcovii si ceapa . Se taie rondele . Carnatul se taie...

Ciorba de gulioare umplute cu piept de curcan

In Supe/Ciorbe la 7 Dec 2020

Curatati si spalati morcovul si ceapa . Aceste se taie rondele si se soteaza usor in ulei de floarea soarelui. Turnati deasupra 2 l apa . Sarati si puneti la fiert . Introduceti in oala crenguta de cimbru uscat pentru aroma , care la sfarsitul fierberii se arunca ....

Ciorba de fasole verde cu carne afumata

In Supe/Ciorbe la 6 Dec 2020

Carnea afumata de porc se spala si se pune la fiert , bucata intreaga . Legumele se curata si se spala . Ceapa galbena si partea alba de la ceapa verde  se taie cubulete . Verdeturile si usturoiul se maruntesc . Morcovii si pastarnacul se taie in jumatati de...

Ciorba de perisoare cu zucchini, smantana si tarhon

In Supe/Ciorbe la 24 Aug 2020

 Legumele se curata si se spala . Caliti usor in ulei ceapa si morcovul , tocate marunt . Adugati 2 l apa si puneti la fiert cuburile de cartof si rosia taiata marunt . Sarati . Materialul de perisoare se obtine amestecand toate ingredientele date . Se formeaza...

Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

In Supe/Ciorbe la 20 Iul 2020

Pentru inceput am pus la fiert in apa cu putina sare, cojile de creveti. Acestea au rezultat de la decorticarea crevetilor folositi la o paella. Dupa 15 minute de fiert am strecurat zeama care apoi am folosit-o in continuare la preparare a supei egiptene. Pregatiti porumbul si ciupercile...

Ciorba de loboda cu cartofi si iaurt grecesc

In Supe/Ciorbe la 3 Iul 2020

Cartofii noi se curata si se taie cubulete. Ceapa , usturoiul si ardeiul se maruntesc . Sotati usor in ulei ceapa , usturoiul si ardeiul . Adugati si cartofii si lasati sa se patrunda prin sotare . Vor avea un gust mai bun si se vor pregati mai repede . Turnati...

Ciorba de pastai fasole galbena lata

In Supe/Ciorbe la 29 Iun 2020

Fasolea se spala, se rup capetele si se taie bucati de 2-3 cm. Spalati si curatati restul legumelor. Maruntiti ceapa verde si usturoiul. Taiati morcovii, telina si patrunjelul in cuburi sau rondele - cum va place. Inabusiti usor ceapa, usturoiul si legumele in ulei....

Ciorba de spanac cu cartofi, iaurt si costita afumata

In Supe/Ciorbe la 24 Mai 2020

Puneti costita afumata la fiert. Intre timp curatati, spalati si taiati legumele. Taiati marunt ceapa si usturoiul. Feliati morcovii. Sotati legumele pregatite usor in ulei si turnati deasupra zeama fierbinte si costita care a fiert deja. Adaugati cartofii taiati cuburi de marime...

Supa de broccoli cu ciuperci

In Supe/Ciorbe la 18 Mai 2020

Ceapa , morcovul , ardeiul si telina se taie marunt cubulete . Ciupercile se scurg de saramura si se limpezesc cu apa rece . Se soteaza in ulei incins ceapa , si orezul . Trebuie sa punem acum orezul pentru ca restul ingredientelor se prepara termic foarte rapid ....

Zama aita de fasole verde

In Supe/Ciorbe la 11 Mai 2020

Fasolea se spala , se curata la capete si se rupe bucati mai mici . Mie imi place sa fie cam de 3-4 cm . Legumele se curata si se spala . Morcovii se taie rondele . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Patrunjelul....aleatoriu :D Caliti usor in ulei ceapa , usturoiul ,...

Ciorba de salau

In Supe/Ciorbe la 11 Mai 2020

Curatati si spalati legumele. Taiati marunt ceapa si telina. Morcovii se taie jumatati de rondele. Cartofii se taie cubulete. Rosia se toaca marunt. Se soteaza usor ceapa, morcovul si telina in ulei de masline. Turnati deasupra 2 l apa fierbinte, puneti foaia de dafin....

Ciorba de fasole cu busuioc

In Supe/Ciorbe la 8 Mai 2020

 Fasolea boabe se spala si se pune la fiert in apa calduta, impreuna cu bicarbonatul de sodiu .  Din momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa un clocot[ 10 minute ] . Scurgeti fasolea si o limpeziti cu apa calda . Fasolea se fierbe initial in apa cu bicarbonat...

Ciorba deasa de varza cu costita afumata

In Supe/Ciorbe la 6 Mai 2020

Costita afumata de porc se spala si se pune la fiert in 2 l apa . Pentru  scurtarea gatirii  folositi apa fierbinte obtinuta cu ajutorul fierbatorului . Ceapa si morcovul se curata si se spala . Ceapa se taie marunt . Morcovul se taie jumatati de rondele . Varza se...

Supa de spanac cu smantana si slaninuta

In Supe/Ciorbe la 4 Mai 2020

Curatati si spalati legumele . Ceapa,usturoiul  si morcovul se taie in bucati , chiar neregulate , si se toaca marunt cu ajutorul tocatorului electric . Legumele maruntite se soteaza usor in ulei . Adugati 2 l apa si orezul . Sarati. Puneti si slaninuta taiata feliute...

Ciorba de gulie

In Ciorbe la 27 Apr 2020

Legumele se curata si se spala . Gulia trebuie curatata de partea inferioara care este mai atoasa . Eu pastrez frunzele verzi pentru a le adauga la sfarsit in ciorba . De la gulie tocati si tulpinile frunzelor . Nu risipiti nimic . Ceapa se toaca marunt . Ardeiul se taie...

Ciorba de miel cu leurda si urzici

In Supe/Ciorbe la 21 Apr 2020

Capul de miel se curata si se spala bine si se pune la fiert in apa sarata cu otet . Lasati sa dea un clocot si apoi aruncati apa . Intre timp curatati , spalati si tocati marunt ceapa,ardeiul morcovul si telina . Sotati usor in ulei legumele pregatite . Adugati 2 l apa ....

Afisate 31 - 60 din 367 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Spălaţi-vă bine pe mâini, faceţi curăţenie şi ştergeţi amprentele. Asta e, s-a descărcat accidental.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]