Retete culinare din Germania

Retete traditionale din Germania

Alegeti din multitudinea de retete adunate de bucatarasii nostri, preparate unice si potrivite pentru orice sezon sau pentru evenimente speciale. Dulciuri aromate si preparate gustoase din carne de pui, vita sau porc.


Retete germane originale

Gatiti cu noi mancaruri traditionale nemtesti: turta dulce, brezel sau salata bavareza. Bucataria germana este atat de bogata incat cu siguranta satisface cele mai pretentioase gusturi. Noi bucatarasii suntem niste gurmanzi, asa ca preparatele propuse de noi sunt niste delicii in adevaratul sens al cuvantului.

Ceafa de porc gatita la slow cooker Crock Pot

Postat de: panacris

Ceafa de porc se asezonează de sare, piper, cimbru și boia, apoi se așază în picioare :D, în vasul aparatului slow cooker Crock Pot .  Ceapa roșie și ardeiul kapia se... Citeste continuarea

Currywurst (Germania)

Postat de: ctlina

Amestecati sosul de rosii cu mustarul,  otetul, bulionul, zaharul, sare si piper. Colorati ceapa curatata si tocata in uleiul incins cu carnatii taiati bucati.  . Varsati sosul de... Citeste continuarea

Pulpe de curcan cu verdețuri și usturoi, gătite lent

Postat de: panacris

Pulpele de curcan se asezonează cu amestecul de ierburi și usturoi, se stropesc cu uleiul de măsline și se așază în vasul CrockPot-ului, sau într-un vas termorezistent.... Citeste continuarea

Castraveti picanti pentru burgeri

Postat de: Ksenya

  Castravetii se spala si se taie felii, daca vreti sa-i dati un aspect mai interesant ca mine, folositi decojitorul special. Se adauga intr-un lighean incapator. Ceapa se taie... Citeste continuarea

Cordon bleu din piept de pui

Postat de: panacris

Pieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze. Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui. Pe fiecare felie se așează... Citeste continuarea

Hamburger de casa cu carne de porc

Postat de: Monica1997

Intr-un bol se amesteca carnea cu oul, sarea, piperul, mararul si busuiocul tocate marunt, adaugam si cimbrul dupa care omogenizam compozitia. Vom forma bile din compozitia obtinuta pe care le... Citeste continuarea

Aperitiv branza Brie in crusta de pesmet

Postat de: panacris

Ouăle se bat energic cu muștarul până se omogenizează. Brânza Brie, se taie în două sau în baștonașe mai groase,  se trece prin făină, amestecul de ouă,... Citeste continuarea

Desert guguluf cu visine si samburi de cacao

Postat de: panacris

Vișinile desamburite, mai bine spus curățate de sâmburi, se acoperă cu cele 3 linguri de zahăr și se lasă la odihnă, până ce se prepară aluatul de bază al gugulufului.... Citeste continuarea

Desert tort Padurea Neagra

Postat de: katty

Mai intai pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana capata astectul unei smantani... Citeste continuarea

Cotlete cu legume si carnati la slow cooker Crock-Pot

Postat de: panacris

Într-un vas termorezistent, în cazul meu în vasul CrockPot-ului se așează intercalat bucățile de cotlet și cârnații. Se presară condimentele: boia de ardei dulce,... Citeste continuarea

Desert crema de vanilie cu samburi de cacao si capsuni

Postat de: panacris

Gălbenușurile de ou se amestecă energic cu 5 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilinat, laptele și amidonul la Bain Marie, sau într-un vas special pentru fiert laptele... Citeste continuarea

Desert prajitura Ochiuri de oua

Postat de: alinutza2018

Se incinge cuptorul la 180 g C. Caisele se lasa intr-o strecuratoare, la scurs. Budinca se face conform indicatiilor de pe plic si se lasa la racit. Se pune folie alimentara peste, sa nu se... Citeste continuarea

Iepure cu cartofi dulci, busuioc și rozmarin

Postat de: panacris

Iepurele întreg se spală se curăță de eventualul puf rămas, apoi se masează cu ulei de măsline, sare și boia de ardei dulce. Cartofii dulci se curăță, apoi se taie rondele... Citeste continuarea

Desert prajitura svaba cu mere si coacaze

Postat de: mihaelar63

Merele se spala, se curata de seminte si se taie in jumatati. Jumatatile se feliaza, fara a se desparti unele de altele. Ouale se bat spuma cu zahar. Incorporati untul moale.... Citeste continuarea

Covrigi bavarezi

Postat de: ioana_lupu

Incalzim putin apa cu laptele si cu mierea. Adaugam aici 100 g faina si drojdia (cand laptele e caldut, sa nu ne arda la mana), omogenizam si lasam deoparte pentru 10-15 minute, timp in care se... Citeste continuarea

Eintopf cu carne de vitel

Postat de: panacris

Se curăță toate legumele, se spală, apoi se taie cubulețe. Rasolul porționat se pune la fiert, în oala sub presiune cu apă rece, împreună cu legumele,  foaia de dafin... Citeste continuarea

Desert guguluf cu branza si caise

Postat de: mihaelar63

Pentru inceput se amesteca toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol . Folositi mixerul de mana . In alt bol separat se bat ouale impreuna cu zaharul pana devin spuma . Se aduga... Citeste continuarea

Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere

Postat de: panacris

Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat, neacoperit, la foc iute cca. 5 minute,... Citeste continuarea

Varza rosie calita la slow cooker Crock-Pot

Postat de: panacris

Se curăță, toacă ceapa și varza roșie murată, se pune la călit în ulei de floarea soarelui, neacoperit, la foc mediu, cca 20 minute, în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot... Citeste continuarea

Franzele cu bere neagra, faina integrala si chimen

Postat de: mihaelar63

Am pus drojdia, berea si 4 linguri de faina alba in cuva masinii de paine . Berea trebuie sa fie calduta , astfel procesul de dospire va fi mai eficient. Si fainurile trebuie... Citeste continuarea

Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon

Postat de: panacris

Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna... Citeste continuarea

Desert biscuiti Spritz

Postat de: ctlina

Am mixat zaharul tos timp de 2 minute. Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos. Adaugati treptat ouale si sarea. Incorporati treptat faina si formati aluatul.Luati o bucata de aluat... Citeste continuarea

Desert biscuiti cu migdale bicolori

Postat de: ctlina

Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos. Adaugati pudra de migdale si incorporati faina. Puneti cacaoa la sfarsit si amestecati leger apasand aluatul pe planul de lucru fainat. Puneti... Citeste continuarea

Varza murata cu sunculita afumata, la slow cooker Crock-Pot

Postat de: panacris

Varza murată se taie fideluță, se lasă în apă rece cca. 60 minute. Șunculița de porc afumată se taie cubulețe. Varza se scurge de apă și se pune în vasul de ceramic al... Citeste continuarea

Desert chec cu inima

Postat de: alinutza2018

Se incinge cuptorul la 180 grade C. Tava de cozonac se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina (eu am pus hartie de copt) Margarina, la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul, apoi se... Citeste continuarea

Painici Laugenbrot

Postat de: lucy2002

Intr-un vas cernem faina si adaugam drojdia uscata, zaharul, sarea si apa calduta. Framantam bine pana aluatul se dezlipeste de pe mana. Adaugam untul si iar framntam. Lasam aluatul sa... Citeste continuarea

Pulpe de rata cu varza rosie calita la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de: Oana

Curata pulpele de rata de grasimea in exces si pune-o deoparte. In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pune uleiul de masline, cubuletul de unt si grasimea oprita... Citeste continuarea

Tocanita de vitel cu orrechiete si salata de varza murata

Postat de: panacris

Ceapa curățată, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin  ulei  și apa. Între timp se curăță morcovii, apoi se toacă mărunt și se adaugă la ceapa... Citeste continuarea

Salata nemteasca cu carne de vita si cartofi

Postat de: mihaelar63

Carnea de vita se taie cubulete si se prajeste in putin ulei de masline pana se rumeneste. Intre timp se curata cartofii copti se taie cubulete si se pun cu carnea sa se rumeneasca... Citeste continuarea

Friptura de porc cu salvie si pireu usturoiat

Postat de: mihaelar63

Carnea de porc se taie in felii mai groase . Eu am taiat 4 felii serioase . Puneti bucatile de carne intr-o tava . Sarati , piparati , presarati boia . Se presara pe deasupra... Citeste continuarea

Gem de prune cu ciocolata si scortisoara

Postat de: mihaelar63

Prunele se spala si se curata de samburi. Pentru preparare eu am folosit aparatul Multicooker Philips. Avantajul prepararii de gemuri la acest aparat este ca nu este nevoie de... Citeste continuarea

Bibeleskaes- Branza alsaciana

Postat de: ctlina

Scurgeti branza de zer daca este netransformata. Amestecati branza cu smantana, sarea si piperul. Este baza garniturii Bibeleskaes. Curatati ceapa si usturoiul. Taiati marunt ceapa,... Citeste continuarea

Salata nemteasca cu cartofi

Postat de: mihaelar63

 Cartofii fierti se curata si se feliaza. Rosiile se spala si se taie jumatati. Castravetii murati se taie rondele. Ceapa rosie se curata si se feliaza rondele... Citeste continuarea

Salata de cartofi cu hering marinat

Postat de: ctlina

Preparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul, mustarul cu un pic de sare si piper). Se pun cartofii la fiert in apa cu sare, pentru 20 de minute. Odata fierti, treceti cartofii... Citeste continuarea

Desert prajitura frageda cu mere si aluat razuit deasupra

Postat de: cris2711

Cuptorul se preincalzeste la 175 de grade Celsius. Se adauga intr-un castron de marime mijlocie untul, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza cam 3-4 minute. Apoi se adauga ouale pe rand si... Citeste continuarea

Desert rulada turnata

Postat de: rodicaspring

Se bat ouale ca pentru rulada, albusurile separat cu zahar, apoi se adauga galbenusurile si la urma faina. Fructele se spala, se feliaza si se asaza pe foaia pergament unsa cu unt, pe tava, se... Citeste continuarea

Dulceata proaspata de capsuni cu banane

Postat de: mihaelar63

Folositi fructe de buna calitate, proaspete si coapte.  Capsunile se pun intr-o sita cu ochiuri mari si se spala prin scufundarea intr-un vas cu apa rece. Daca este nevoie... Citeste continuarea

Tarta cu sparanghel

Postat de: oanapl

Din ingredientele de mai sus framanti un aluat fraged, dupa care il pui in frigider pentru cel putin o ora. Sparanghelul trebuie mai intai spalat, curatat si fiert. Intre timp, intr-o oala... Citeste continuarea

Salata de vitel cu cartofi si castraveti murati

Postat de: mihaelar63

Carnea de vitel se fierbe impreuna cu cartofii, morcovii, piperul boabe, foaia de dafin si sare. Zeama rezultata se foloseste la o supa cu galuste / taitei sau ca baza la prepararea... Citeste continuarea

Spaetzle (taitei germani) cu ceapa caramelizata si sos de branza

Postat de: Satisfyyourcravings

Taiteii se fierb confrom instructiunlor de pe ambalaj.  O ceapa se toaca marunt, iar restul rondele.  Ceapa tocata se soteaza cateva minute in ulei, la foc mediu, apoi se adauga... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro