Retete culinare din Iordania

Retete traditionale din Iordania

Din minunile culinare ale tarilor arabe va prezentam cu mandrie retete traditionale din Iordania: retete de mancaruri cu carne de oaie, cu bame si vinete sau retete de cocktailuri si retete de conserve.


Aromele orientului : retete iordaniene

Degustati aromele orientului cu ajutorul preparatelor cu specific iordanian! Mic dejunul arab sau prajiturile arabesti pentru sarbatori pot fi surprize deosebite pe care sa le pregatiti celor dragi.

Lapte cald cu mirodenii - El Sahlab/ Salep

Postat de: ctlina

Amestecati amidonul de porumb dans un pic de lapte. Incorporati apoi in restul de lapte si puneti pe foc.  Adaugati zaharul si aduceti a fierbere.  Reduceti focul si gatiti... Citeste continuarea

Desert tarta cu fructe de toamna (mere, pere, struguri)

Postat de: taniakswn

La acesta tarta se foloseste un aluat de chec, este foarte gustoasa si usor de preparat. Mai intai vom separa albusul de galbenus, iar cu ajutorul mixerului se amesteca albusul cu zaharul pana... Citeste continuarea

Placinta cu carne in foi de lipie la cuptor

Postat de: taniakswn

Cele 4 lipii le vom desface, apoi le vom tine acoperite cu folie alimentara ca sa nu se usuce pana vom finaliza umplutura. Vom toca ceapa si verdeata marunt, iar usturoiul il vom pisa. Carnea... Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata, crema si capsuni

Postat de: taniakswn

Vom separa albusurile de galbenusuri si mixam albusurile bine; dupa ce au devenit ca o spuma, vom adauga zaharul si mixam in continuare pana cand totul devine ca o spuma consistenta si... Citeste continuarea

Apple pie - Prajitura cu mere

Postat de: taniakswn

Mod de preparare: Toate ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei, iar untul sa fie putin incalzit, nu topit. Intr-un vas punem untul moale, uleiul, zaharul, mierea,... Citeste continuarea

Prajitura in straturi cu scortisoara si nuca

Postat de: taniakswn

Separam albusul de galbenus si mixam albusul cu zaharul pana cand devine o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar.  Dupa ce compozitia a devenit ca o crema adaugam pe rand... Citeste continuarea

Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Postat de: Mihaela11_jo

Fileul de somon se aseaza intr-un vas termorezistent pentru cuptor tapetat cu hartie de pergament si se asezoneaza cu sare si piper. Se pun in mixer cele 2 feluri de mustar,rozmarinul,sucul si... Citeste continuarea

Branza halloumi prajita

Postat de: Mihaela11_jo

Branza halloumi se taie felii dreptunghiulare si se usuca folosind hartie absorbanta de bucatarie. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie anti-aderenta si se pun feliile de branza. Se... Citeste continuarea

Placinta cu spanac si telemea de oaie

Postat de: Mihaela11_jo

Spalam frunzele de spanac si le oparim cateva  minute ,apoi il scurgem si il tocam marunt. Taiem ceapa verde si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand  sare si sumac.... Citeste continuarea

Pui cu legume la cuptor

Postat de: Lia1

Pregatesti un vas/o tava cu pereti inalti pentru cuptor (2.5l minim). 1. Intr-un castron incapator, amesteci ceapa verde taiata mic impreuna cu uleiul si condimentele precizate. 2. Speli cu... Citeste continuarea

"Um Ali" (2)

Postat de: Mihaela11_jo

Painea se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se aseaza in vasul termorezistent. Se presara cu stafidele,fulgii de cocos,midalele,fisticul ,zaharul( se pastreaza 3 linguri de zahar pentru... Citeste continuarea

"Aish Saraya" ( "Eish Saraya")

Postat de: Mihaela11_jo

Se indeparteaza coaja de la paine si se plaseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt; se da la cuptor pana ia o culoare aurie. Caramelul Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita pana ia... Citeste continuarea

"Maglubeh bil foul akhdar"-"Maglubeh" cu pastai de bob verde de gradina

Postat de: Mihaela11_jo

Se pune apa la fiert cu sare si ceapa in care am infipt cuisoarele ;se adauga carnea de vita si se fierbe in cratita de fiert sub presiune 45 de minute. Ceapa se indeparteaza dupa ce a fiert... Citeste continuarea

Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor

Postat de: Mihaela11_jo

   Piepturile de pui se spala, se usuca, se sareaza, se pipereaza si se presara cu condimentul pentru pui. Ardeiul de 3 culori se taie julien si se pune   la calit cu putina... Citeste continuarea

Hummus bi tahini

Postat de: Ade200

Scurge năutul, acoperă-l cu apă rece  şi fierbe-l. Când e fiert, scurge apa, dar păstreaz-o pentru a mai subţia pasta obţinută.  Pune năutul, tahini, sucul de... Citeste continuarea

Pui la cuptor cu masline verzi si cartofi

Postat de: Mihaela11_jo

 Pieptul de pui se spala si se taie in jumatati; se sareaza si se condimenteaza cu un amestec de usturoi zdrobit ,condiment de pui si za’atar. Se aseaza intr-un vas termorezistent si... Citeste continuarea

Mancare scazuta de bob verde -“Foul akhdar bi zeit”( de post)

Postat de: Mihaela11_jo

Se curata   bobul verde si se taie in bucati de cca 2-3 cm. Se spala bine si se lasa la scurs . Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline pana devine aurie; se adauga... Citeste continuarea

Supa de bob verde cu carne de vita si iaurt-"Foul akhdar bi laban"

Postat de: Mihaela11_jo

Se incinge uleiul de masline intr-o cratita de fiert sub presiune; se adauga ceapa si bucatile de carne de vita. Se calesc pana carnea de vita isi schimba putin culoarea. Se adauga... Citeste continuarea

"Maglubeh" cu pui

Postat de: Mihaela11_jo

Puiul se spala si se taie in sferturi sau pieptii de pui in jumatati;  se pune la fiert cu apa si  o lingurita de sare intr-o cratita de fiert subpresiune 30 de minute; se strecoara supa... Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie specifica Levantului -“Mutabal shamandar”

Postat de: Mihaela11_jo

    Sfecla se spala si se pune la fiert cca 45 de minute. Se curata   se coaja si se rade pe razatoarea mare. Se pune intr-un bol si se amesteca cu restul... Citeste continuarea

Hummus

Postat de: Ela68

Scurgem nautul de apa, apoi adaugam ingredientele peste naut si  pasam pana se obtine o crema fina. Se potriveste de sare. In cazul in care pasta e prea tare, se mai poate adauga... Citeste continuarea

"Freekeh" cu pui

Postat de: Mihaela11_jo

Freekeh se curata  bine de impuritati si eventualele pietricele rezultate in procesul de zdrobire; se spala si se lasa la inmuiat in apa rece cca 30 de minute. Puiul se spala si se... Citeste continuarea

"Sahlab"

Postat de: Mihaela11_jo

Se dizolva faina de sahlab in cateva linguri de lapte si se adauga la restul de lapte cand incepe sa fiarba. Se amesteca incontinuu pentru a nu se forma cocoloase si se fierbe la foc mic pana... Citeste continuarea

“Muhalabieh”

Postat de: Mihaela11_jo

Laptele ( din care se pastreza cca 100ml) se puna la incalzit cu zaharul pana se topeste. Separat se amesteca intr-un bol restul de lapte cu faina de orez si amidonul de porumb. Cand laptele... Citeste continuarea

Suc de cantalup

Postat de: Mihaela11_jo

Pepenele se pastreaza la frigider dupa ce am spalat bine coaja. Cantalupul se taie in jumatati si cu o lingura se curata semintele din mijlocul fructului. Se curata de coaja si se taie in... Citeste continuarea

Limonada cu menta- reteta araba

Postat de: Mihaela11_jo

Lamaia se stoarce si se pune in mixer impreuna cu apa, zaharul si frunzele de menta. Se amesteca pana frunzele de  menta s-au maruntit bine. Se gusta daca este suficient de dulce. Se... Citeste continuarea

Snitele din piept de pui cu "Ouzi"

Postat de: Mihaela11_jo

Snitelele de piept de pui Pieptul de pui dezosat se feliaza ,se bate usor cu ciocanul pentru snitele si se sareaza si condimenteaza. Ouale se bat cu sare si piper dupa gust. Se dau snitele... Citeste continuarea

Sandvici cu falafel

Postat de: Mihaela11_jo

Se prajesc falafel in ulei si se scot pe hartie absorbanta. Lipia se taie in doua si se umple cu falafel, salata cu pasta de susan,castraveciori murati feliati si pasta de ardei iute. Se... Citeste continuarea

Labaneh cu ierburi aromate

Postat de: Mihaela11_jo

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu... Citeste continuarea

“Labaneh” cu chili-“Labaneh harra”

Postat de: Mihaela11_jo

Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se... Citeste continuarea

Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis

Postat de: Mihaela11_jo

“Maramiah” (salvia) se culege si se rupe in bucati de cca 4-5 cm; se pune la uscat. Se pastreaza in saculeti de panza sau cutii . Inainte de folosire se spala si se pune... Citeste continuarea

"Um Ali" -Prajitura "Mama lui Ali"

Postat de: Mihaela11_jo

Aluatul de foi de placinta se scoate din congelator cu o seara inainte si se lasa in frigider pana dimineata. A doua zi se scoate din frigider si se mai lasa la temperature camerei vreo 2 ore. Se... Citeste continuarea

"Labaneh" cu coriandru verde si ardei iute

Postat de: Mihaela11_jo

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut... Citeste continuarea

"Labaneh" cu sumac

Postat de: Mihaela11_jo

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut... Citeste continuarea

"Labaneh" cu za'atar

Postat de: Mihaela11_jo

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut... Citeste continuarea

"Labaneh" de Jerash aromat

Postat de: Mihaela11_jo

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte... Citeste continuarea

"Labaneh" cu nuca si menta

Postat de: Mihaela11_jo

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut... Citeste continuarea

“Labaneh” de Jerash in ulei de masline-“Labaneh makbouseh bil zayit”

Postat de: Mihaela11_jo

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte... Citeste continuarea

“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate

Postat de: Mihaela11_jo

Folia de “amardeen” se taie cu o foarfeca( sau se rupe cu mana) in bucati mai mici. Se pun bucatile de “amardeen” intr-un bol si se toarna apa peste ele. Se lasa la... Citeste continuarea

Frigarui cu telemea de oaie si legume

Postat de: Mihaela11_jo

Dovleceii si vinetele se taie rondele de cca 1cm grosime;rosiile se taie cubulete;telemeaua de oaie se taie de asemenea cubulete. Ceapa se curata si se taie in jumatati;ardeii se taie in... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]