Retete culinare din Iordania

Retete traditionale din Iordania

Din minunile culinare ale tarilor arabe va prezentam cu mandrie retete traditionale din Iordania: retete de mancaruri cu carne de oaie, cu bame si vinete sau retete de cocktailuri si retete de conserve.


Aromele orientului : retete iordaniene

Degustati aromele orientului cu ajutorul preparatelor cu specific iordanian! Mic dejunul arab sau prajiturile arabesti pentru sarbatori pot fi surprize deosebite pe care sa le pregatiti celor dragi.

Ficatei de pui cu usturoi si frunza de patrunjel

Postat de: Mihaela11_jo

Ficatul se spala , se curata si se taie in bucati mai mici. Se incinge uleiul de masline si se adauga ficatul; se sareaza si pipereaza dupa gust. Se acopera cu un capac si se da focul la minimum.... Citeste continuarea

Nopti libaneze in cupe-“Layali libnan”

Postat de: Mihaela11_jo

Budinca de gris Intr-un vas se amesteca bine grisul,zaharul si laptele ; se pun pe aragaz la foc mediu amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand incep sa fiarba se reduce... Citeste continuarea

Cafea araba cu cardamom pentru ocazii -“Ahwa sada”

Postat de: Mihaela11_jo

Cafeaua pentru “ahwa sada” se poate cumpara la magazinele speciale pentru vanzarea cafelei sau se prepara acasa de catre gospodine. Se cumpara de preferinta cafea verde iemeneza, se... Citeste continuarea

Nopti libaneze-“Layali libnan”

Postat de: Mihaela11_jo

Budinca de gris Intr-un vas se amesteca bine grisul,zaharul si laptele ; se pun pe aragaz la foc mediu amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa fiarba ,se... Citeste continuarea

Qatayef - arabic pancakes.

Postat de: AnyMari_swe

Am amestecat toate ingredientele intr-un castron de plastic, i-am pus o punga in cap si am lasat la hodina pe masa de bucatarie cam 45 de min. Dupa hodina era cam bulbucat maclavaisul - semn ca... Citeste continuarea

"Bamyah"-Mancare de bame cu carne de vita-specific arabeasca

Postat de: Mihaela11_jo

Bamelor li se taie coditele , se spala si se stropesc cu otetul, pentru a reduce textura mucilaginoasa. Se lasa cca o ora sa stea apoi se usuca. Intr-o tigaie mai adanca( tip wok) se... Citeste continuarea

Salata orientala de cartofi noi- specific arabeasca

Postat de: Mihaela11_jo

Cartofii noi se spala si se usuca;se cresteaza cu cutitul si  se pun in cuptorul cu microunde la programul de cartofi in coaja”jacket potatoes”.Se invelesc in folie de aluminiu si... Citeste continuarea

Salata de laptuci cu vinete-specific arabeasca

Postat de: Mihaela11_jo

Vinetele se curata de coaja , se taie in felii de cca 2cm si se sareaza; se lasa 10 minute , apoi se storc bine de apa. Se incinge intr-o tigaie mai adanca( de tip wok) uleiul de masline si... Citeste continuarea

“M’nazalet Zahra”- Mancare de conopida cu carne –specifica tarilor arabe

Postat de: Mihaela11_jo

Conopida se desface in buchete mai mari si se spala bine apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei intr-o cratita de fiert sub... Citeste continuarea

"Musakhan"-Pui "reincalzit" cu ceapa si "sumac"-reteta palestiniana

Postat de: Mihaela11_jo

Puiul se curata cu o zi inainte , se sareaza si se condimenteaza cu condimentul pentru pui. Se pune intr-o farfurie adanca si se stropeste cu 2 linguri ulei de masline si sucul de la o lamaie.... Citeste continuarea

Mancare scazuta de” lubiya”(“ black eyed pea”,”black eyed bean”,lobia)

Postat de: Mihaela11_jo

Lubiya s e curata si se taie in bucati de cca 2-3 cm. Se consuma doar foarte tanara; daca pastaia este putin mai tarese  indeparteaza si se folosesc doar boabele. Rosiile se oparesc, se... Citeste continuarea

Salata de bame-reteta specific araba

Postat de: Mihaela11_jo

Se taie marunt ceapa si usturoiul si se calesc  in uleiul de masline 4-5 minute. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt. Se adauga bamele la ceapa si se calesc inca 5... Citeste continuarea

"Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe

Postat de: Mihaela11_jo

Conopida se desface in buchetele . Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se pun  intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa si  sa se raceasca. Ceapa,... Citeste continuarea

"Mlukhieh"-Supa de iuta cu pui-specific tarilor arabe

Postat de: Mihaela11_jo

Se spala puiul si se pune la fiert in apa cu sare impreuna cu ceapa, rosiile intregi( doar crestate putin)  si condimentele  intr-o cratita de fiert sub presiune 30 de minute. Cand... Citeste continuarea

"Bagleh"- Mancare de laptuci-reteta araba

Postat de: Mihaela11_jo

Laptucile se spala bine si se taie cozile imediat dupa ultimele frunze; partea superioara se pastreaza. Se lasa sa se scurga bine, apoi se taie marunt impreuna cu portiunea de cozi care s-a... Citeste continuarea

Salata mixta cu pasta de susan- specifica tarilor arabe

Postat de: Mihaela11_jo

Se taie marunt toate vegetalele. Intr-un bol se pune pasta de susan cu sarea si piperul si se adauga treptat sucul de lamaie. La inceput pasta se ingroasa, dar pe masura ce se adauga sucul de... Citeste continuarea

“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc

Postat de: Mihaela11_jo

Se incinge uleiul de masline intr-o cratita de fiert subpresiune si se caleste ceapa 2-3 minute apoi se adauga carnea de vita si se mai lasa la calit 5 minute. Se adauga... Citeste continuarea

Biban prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti -reteta araba

Postat de: Mihaela11_jo

Pestele prajit Pestele   se curata de solzi si de organele interne; se spala si se taie felii mai mari si se pune intr-o tava . Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu... Citeste continuarea

Mancare de dovlecei cu ou-specific arabeasca

Postat de: Mihaela11_jo

Intr-o tigaie wok se pune uleiul de masline la incins sic and ia o culoare aurie se adauga miezul de dovlecel. Se sareaza si se pipereaza dupa gust; cand dovleceii au inceput sa fiarba se... Citeste continuarea

"Sambusek" cu carne-specific arabesti

Postat de: Mihaela11_jo

Se pune la incins intr-o tigaie anti aderenta uleiul de masline si se caleste ceapa 2-3 minute, apoiu se adauga carnea toccata, sarea si condimentele si se lasa sa se prajeasca inca 5-6 minute.... Citeste continuarea

Vinete umplute la cuptor-reteta araba

Postat de: Mihaela11_jo

Se curata vinetele de coaja si se taie in jumatati. Se scoate miezul vinetelor si se aseaza intr-o tava de cuptor antiaderenta. Vinetele se sareaza si se lasa 20 de minute pe un gratar sa se... Citeste continuarea

Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie

Postat de: Mihaela11_jo

Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol. Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de... Citeste continuarea

"Mamool"- Prajituri arabesti de Sarbatori

Postat de: Mihaela11_jo

Intr-un bol se pun grisul cu faina si se amesteca bine cu margarina si uleiul.Se adauga zaharul, apa de roze si flori de portocal,mahlab si se continua cu amestecatul pana se obtine un aluat... Citeste continuarea

Micul dejun arab-6."Maqdus"- vinete umplute in ulei de masline

Postat de: Mihaela11_jo

Vinetele se spala si le se taie codita. Intr-o cratita mare se pune apa la fiert si cand aceasta clocoteste se adauga vinetele. Se lasa la foc mediu cca 25 de minute. Se scot vinetele pe o tava si... Citeste continuarea

Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate

Postat de: Mihaela11_jo

Ridichile se curate de coaja si se spala. Se taie in functie de marime in sferturi sau optima si se pun intr-un vas cu sare( cca 400 grame de sare). Se lasa pana a doua zi; ridichile lasa foarte... Citeste continuarea

Micul dejun arab-4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine

Postat de: Mihaela11_jo

Cu o seara inaintea prepararii, se curata boabele de naut de impuritati, se spala bine in mai multe ape si se lasa intr-un bol la inmuiat in apa in care am dizolvat o lingura de bicarbonat de... Citeste continuarea

“Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac

Postat de: Mihaela11_jo

Aluatul Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta 20 de minute. Se presara cu faina,se acopera cu un servet de bucatarie... Citeste continuarea

Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post

Postat de: Mihaela11_jo

Boabele de naut si bob ( fava beans) se lasa la inmuiat in apa rece de pe o zi pe alta. Se scurge apa si se dau prin masina de tocat carne; se pun intr-un bol. Ceapa,... Citeste continuarea

Micul dejun arab-2.“Fool”- Pasta de bob de gradina ( Fava bean)-de post

Postat de: Mihaela11_jo

Boabele uscate se curata de impuritati si se spala bine cu apa. Se lasa la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata. Se pun la fiert in apa pana boabele s-au inmuiat( cca 1ora si... Citeste continuarea

Micul dejun arab-1.Hummus bel tahini-Pasta de naut( de post)

Postat de: Mihaela11_jo

 Cu o seara inaintea prepararii se curata boabele de naut de impuritati, se spala bine in mai multe ape si se lasa intr-un bol la inmuiat in apa in care am dizolvat o lingura de bicarbonat de... Citeste continuarea

Macaroane cu sos de iaurt si carne de vita-specific tarilor arabe

Postat de: Mihaela11_jo

Macaroanele se fierb in apa cu ulei si sare 20 de minute. Carnea se sareaza, se condimenteaza si se prajeste  in uleiul de masline cca 10 minute. Intr-un bol se pune iaurtul, se... Citeste continuarea

Ciorbita de zarzavat cu smantana

Postat de: Mihaela11_jo

Legumele se curata si se spala. Doi morcovi se rad pe razatoarea mare si doi se taie bucati mici sau rondele. Doi dovlecei se rad pe razatoarea mare si doi se taie patratele.... Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”

Postat de: Mihaela11_jo

Carnea de vita se taie in bucati de cca 3-4 cm si se pune la fiert in apa cu sare; se fierbe doar pe jumatate. Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie marunt. Vanata se curata de... Citeste continuarea

"Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe

Postat de: Mihaela11_jo

Lintea se curata, se spala si se pune la fiert cu 1 litru de apa, in care s-a pus  1/2  lingurita de sare. Cand a inceput sa fiarba se acopera, se reduce focul si se lasa 20 de... Citeste continuarea

Dovlecei caliti cu mujdei de usturoi-specific tarilor arabe

Postat de: Mihaela11_jo

Dovleceii se spala si se usuca bine cu un prosop de bucatarie. Se taie in rondele foarte subtiri si se sareaza si pipereaza dupa gust. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie... Citeste continuarea

Bame cu pui la cuptor

Postat de: Mihaela11_jo

Se spala bamele si se usuca; se aseaza intr-un bol  si se presara cu ½ lingurita de sare si otet. Se lasa la marinat 1-2 ore. Se spala puiul si se usuca; se taie in bucati de... Citeste continuarea

"Ouzi" -orez in stil arab

Postat de: Mihaela11_jo

Se pune mazarea la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.Dupa ce a fiert se scurge de apa si se aseaza pe un platou. Intr-o cratita antiaderenta se pune uleiul de porumb si... Citeste continuarea

Sambusek cu telemea de oaie si za’atar

Postat de: Mihaela11_jo

Branza se rade pe razatoarea mare si se adauga za'atarul si uleiul de masline; se amesteca. Se ia cate o foaie de aluat si se umple cu 1 lingurita din amestecul de branza. Sau: Se... Citeste continuarea

Biban umplut la cuptor-specific arab

Postat de: Mihaela11_jo

Pestele se curata de solzi si de organele interne. Se sareaza si se condimenteaza cu condimentele pentru peste la exterior si in interior. Se stropeste cu suc de lamaie si se lasa sa se patrunda... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]