Retete traditionale din Rusia
Rusia ne ofera multe bucate delicioase si sanatoase, iar pe bucataras.ro veti gasi o mare varietate de specialitati culinare rusesti. Din carne de pui, de vita sau de porc, mancaruri cu peste sau legume, retetele rusesti ne incanta cu gustul lor delicios.
Variata bucatarie ruseasca
Pregatiti delicioasa salata Shuba, pui Stroganoff sau tort Medovik cu ajutorul sfaturilor utile de la bucatarasii nostri!
Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita
Postat de: RODIMURIata cum se prepara Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita Legumele se curăță, se spală, se fierb și după ce se răcoresc, se taie cubulețe. Mazărea se fierbe, dacă este... Citeste continuarea
Reteta de Pirojki cu cartofi
Postat de: CatyIata cum se prepara Reteta de Pirojki cu cartofi Pregatim mai intai umplutura ca sa fie rece cand facem Pirojki. Fierbem cartofii timp de 20 minute de cand incepe apa sa clocoteasca. Intre... Citeste continuarea
Desert Syrniki - Clatite rusesti cu branza dulce
Postat de: AnettAmestecam branza dulce intr-un bol cu ouale, 8 linguri de faina, 3 linguri de zahar si praful de copt. Incingem ulei intr-o cratita. Intre timp punem 2 linguri de faina intr-o farfurie. Luam o... Citeste continuarea
Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II
Postat de: KsenyaCuratam dovlecelul de coaja, si-l taiem bucati.Daca este mare eliminam cu o lingura semintele. Dam dovlecelul la robot pana obtinem o pasta . Adaugam pasta intr-o oala incapatoare,de... Citeste continuarea
Salata ruseasca de gogonele verzi la borcan (la rece)
Postat de: KsenyaIntr-un castron adanc adaugam gogonelele ,gogosarii,usturoiul,ardeiul iute si patrunjelul. Adaugati intr- un bol si dizolvati in otet ,zaharul si sarea,apoi adaugati peste gogonele... Citeste continuarea
Adjika - sos rusesc picant din gogonele verzi
Postat de: KsenyaPregatim borcanele si capacele sterilizate. Pregatim o oala unde o sa fierbem adjika. Dam gogonele la blender pana obtinem o pasta si adaugam in oala. Dam restul ingredientelor: ceapa,... Citeste continuarea
Salata de gogonele verzi la borcan
Postat de: KsenyaIntr-o oala incapatoare, adaugati toate legumele taiate, adaugati zaharul si sarea si lasati 2-3 ore, amestecand de cateva ori. Inainte de a o pune pe flacara, adaugati uleiul, amestecati si,... Citeste continuarea
Desert Cusma lui Guguta
Postat de: panacrisAluatul de foietaj, dezghețat se taie în fâșii de cca. 2 degete grosime. Se pun vișinele în șir indian pe mijlocul fâșiilor, apoi se închid obținându-se... Citeste continuarea
Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca?
Postat de: rocsi_1612Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca? Spalati legumele si le puneti la fiert in coaja. Eu am fiert cartofii cu morcovii si sfecla separat. Ouale le fierbeti tari. Dupa ce legumele... Citeste continuarea
Desert Oladi rusesti cu mere
Postat de: KsenyaIntr-un bol, batem cele doua oua cu un praf de sare si zaharul, adaugam kefirul si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet. Adaugam faina treptat si batem cu un tel sau cu... Citeste continuarea
Antricot de vita ca la Kremlin, gatit la slow cooker Crock Pot
Postat de: KsenyaCarnea se spala si se adauga in vas. Ceapa se taie rondele se adauga peste carne. Untul taiat bucati si se adauga peste ceapa, apoi stocul de legume/carne sau apa si se acopera. Se... Citeste continuarea
Aricei cu orez, gatiti la slow cooker Crock Pot
Postat de: KsenyaOrezul il blansam timp de 3-4 minute, dupa care il punem la scurs. Adaugam uleiul in vasul aparatului slow cooker Crock Pot , setam pe functia ... Citeste continuarea
Macrou cu sos de rosii gatit la slow cooker Crock Pot
Postat de: KsenyaPestele il decongelam, il evisceram si inlaturam capul si coada, apoi il portionam in bucati potrivite. Saram si piperam. Setam aparatul pe functia high. Adaugam 2 linguri ulei in vasul... Citeste continuarea
Salata de dovlecel la borcan
Postat de: KsenyaDovleceii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime, apoi feliute. Adaugam usturoiul zdrobit, sarea, zaharul, piperul si amestecam. Adaugam otetul, patrunjelul si mararul tocat. Amestecam de... Citeste continuarea
Chiftele de dovlecei
Postat de: KsenyaDovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine.... Citeste continuarea
Limba soacrei - aperitiv rusesc din vinete
Postat de: RODIMURMai întâi se face o maioneză bine legată, dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, un gălbenuș crud, 1 linguriță rasă de muștar clasic, 30-40 ml de ulei de floarea soarelui și... Citeste continuarea
Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina
Postat de: KsenyaIntr-un vas incapator desfacem drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam zerul cald, uleiul si 200 grame de faina cernuta (din cele 500 grame). Amestecam toate ingredientele,... Citeste continuarea
Pui la borcan
Postat de: mihaelar63Carnea de pui bine spalata se pune intr-un bol impreuna cu condimentele si cu sarea . Se amesteca bine , masand usor bucastile de carne pentru ca sa se condimenteze uniform .... Citeste continuarea
Desert tort expres Lapte de pasare
Postat de: KsenyaIntr-un bol, amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Separat, batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma ferma. incorporam ingredientele solinide din bol... Citeste continuarea
Supa de ciuperci
Postat de: KsenyaCeapa o tocam si o calim in ulei pana capata usoare urme aramii. Adaugam morcovul spalat si taiat rondele, lasat 2 minute sa caleasca amestecat intre timp, apoi pastarnacul si apio spalat... Citeste continuarea
Scrumbie sarata
Postat de: KsenyaPestele se curata doar de solzi,se spala si se indeparteaza coada. Apa se pune la fiert, se adauga sarea si zaharul, amestecam si lasam sa fiarba 2 minute, apoi o dam la o parte pana e racita... Citeste continuarea
Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar
Postat de: mihaelar63Carnea de pui se spala temeinic si se tamponeaza de excesul de umiditate . Fiecare bucata de piept se im parte in 4 felii. Pieptul de pui fiind foarte delicat se bate cu... Citeste continuarea
Chiftelutele Nadiei -chiftelute-n covrigei
Postat de: mihaelar63Preparati o pasta din carnea tocata [ materialul pentru carnati ] in care amestecati ou , pesmet , boia si pudra de chilli . Covrigeii se inmoaie in lapte .Nu trebuie lasati prea... Citeste continuarea
Desert placinta cu mere Sarlatanca
Postat de: KsenyaMerele le curatam de coaja si de cotor, le taiem in felii subtiri. Adaugam scortisoara si nucsoara si o lingura de faina, amestecam totul. Separat, cu mixerul, batem ouale cu zaharul si... Citeste continuarea
Salata de pui cu ciuperci si porumb in straturi
Postat de: mihaelar63Legumele se fierb impreuna cu pieptul de pui ca si pentru o supa . Eu am mai fiert in aceasta zeama un os de vita . Legumele si pieptul de pui racite le-am folosit la salata . Zeama... Citeste continuarea
Supa ruseasca de peste varianta express
Postat de: KsenyaSotam ceapa in ulei pana ceapa devine sticloasa,adaugam putina sare si apoi morcovii si foaia de dafin. Sotam 4 minute adaugam si cartofii amestecam de cateva ori . Completam cu stocul de... Citeste continuarea
Castraveti cu aspirina
Postat de: mihaelar63Castravetii se spala si se curata usor la capete . Curatarea la capete se face in eventualitatea ca acestea ar fi usor amarui si in al doilea rand castravetii se vor marina mai... Citeste continuarea
Salata de iarna Suba
Postat de: BunicaPentru inceput curata cartofii, morcovii si sfecla rosie. Spala-le si pune-le la fiert in apa cu sare. Sfecla se fierbe separat de cartofi si morcovi. Cat fierb radacinoasele faci... Citeste continuarea
Salata Suba cu piept de pui
Postat de: eumimiFierbem mai intai cartofii si morcovii curatati de coaja. Separat fierbem sfecla rosie. Legumele fierte le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, la fel si ceapa. Pieptul de pui il taiem... Citeste continuarea
Prune marinate
Postat de: panacrisPrunele se spală si se taie în jumătăți și li se scot sâmburii. Usturoiul se curăță și se taie fiecare cățel, dacă e mai mare în două. Se umple fiecare... Citeste continuarea
Sarmale rasucite - ca la rusi
Postat de: mihaelar63Varza se pune la congelat timp de 24 ore. Eu am desfacut frunzele ca asa prevedea reteta originala Din practica am realizat ca se poate lucra a doua zi frumos cu ea dupa ce se... Citeste continuarea
Pizza la tigaie
Postat de: daniastefaniaTaiem feliile de paine cubulete, la fel si sunca sau salamul, respectiv rosiile. Intr-un bol amestecam bine ouale cu laptele si sare dupa gust. Punem un strop de ulei intr-o tigaie neaderenta.... Citeste continuarea
Medalioane de porc cu lamaie
Postat de: mihaelar63Feliile de cotlet se bat usor si se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat . Feliati lamaia si slaninuta afumata . Se puneintr-o tigaie uleiul si untul . Cand acestea... Citeste continuarea
Soarele - papanasi cu caise
Postat de: mihaelar63La inceput se bat ouale cu 2 linguri de zahar . Caisele se spala si se curata de samburi . Jumatatile de caise se amesteca cu zaharul vaniliat . Daca doriti... Citeste continuarea
Strudele cu mix de fructe
Postat de: Ksenyavisinele dupa ce le scoatem samburii ,presaram cu o lingura zahar tos , lasam 30 minute sa lasa sucul si le transferam intr-o sita.Dupa ce s-au scurs le amestecam cu celelalte fructe .... Citeste continuarea
Desert salam de biscuiti cu arahide si nuci
Postat de: KsenyaBiscuitii ii punem intr-o punga si-i zdrobim cu ciocanul de bucatarie. Topim untul la foc mic si adaugam zaharul, amestecam pana se dizolva. Dam oala de pe foc si adaugam cacaua, nucile si... Citeste continuarea
Salata Suba cu piept de pui
Postat de: eumimiMai intai punem la fiert pieptul de pui, in alta cratita cartofii cu morcovii si ouale, iar in alta cratita sfecla. Dupa ce au fiert, taiem pieptul de pui in cubulete mici, iar legumele le dam... Citeste continuarea
Bors rusesc de sfecla si smantana
Postat de: ClaudiaHossuSe curata carnea si se taie cubulete. Se spala bine, se pune carnea in oala cu 2 linguri de ulei si 6 litri de apa. Se fierbe, se ia spuma cu o spumiera. Se curata ceapa, morcovii, telina si... Citeste continuarea
Salata Mimoza
Postat de: KsenyaFierbem cartofii, morcovii si ouale cu o lingura rasa de sare. Curatam de coaja si dam prin razatoarea mica, la oua, galbenusul il dam separat si albusul separat. Dam si castravetii prin... Citeste continuarea
Parjoale rusesti - Kotlietky
Postat de: ctlinaPuneti la inmuiat paine intr-un pic de lapte. Mixati ceapa curatata si taiata, cu usturoiul, patrunjel si marar dupa gust, Intr-un castron amestecati carnea tocata cu oul intreg... Citeste continuarea