Retete culinare din Rusia

Retete traditionale din Rusia

Rusia ne ofera multe bucate delicioase si sanatoase, iar pe bucataras.ro veti gasi o mare varietate de specialitati culinare rusesti. Din carne de pui, de vita sau de porc, mancaruri cu peste sau legume, retetele rusesti ne incanta cu gustul lor delicios.


Variata bucatarie ruseasca

Pregatiti delicioasa salata Shuba, pui Stroganoff sau tort Medovik cu ajutorul sfaturilor utile de la bucatarasii nostri!

Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita

Postat de: RODIMUR

Iata cum se prepara Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita Legumele se curăță, se spală, se fierb și după ce se răcoresc, se taie cubulețe. Mazărea se fierbe, dacă este... Citeste continuarea

Reteta de Pirojki cu cartofi

Postat de: Caty

Iata cum se prepara Reteta de Pirojki cu cartofi Pregatim mai intai umplutura ca sa fie rece cand facem Pirojki. Fierbem cartofii timp de 20 minute de cand incepe apa sa clocoteasca. Intre... Citeste continuarea

Desert Syrniki - Clatite rusesti cu branza dulce

Postat de: Anett

Amestecam branza dulce intr-un bol cu ouale, 8 linguri de faina, 3 linguri de zahar si praful de copt. Incingem ulei intr-o cratita. Intre timp punem 2 linguri de faina intr-o farfurie. Luam o... Citeste continuarea

Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Postat de: Ksenya

Curatam dovlecelul de coaja, si-l taiem bucati.Daca este mare eliminam cu o lingura semintele. Dam dovlecelul la robot pana obtinem o pasta . Adaugam pasta intr-o oala incapatoare,de... Citeste continuarea

Salata ruseasca de gogonele verzi la borcan (la rece)

Postat de: Ksenya

Intr-un castron adanc adaugam gogonelele ,gogosarii,usturoiul,ardeiul iute si patrunjelul. Adaugati  intr- un bol si dizolvati in otet ,zaharul si sarea,apoi adaugati peste gogonele... Citeste continuarea

Adjika - sos rusesc picant din gogonele verzi

Postat de: Ksenya

Pregatim borcanele si capacele sterilizate. Pregatim o oala unde o sa fierbem adjika. Dam gogonele la blender pana obtinem o pasta si adaugam in oala. Dam restul ingredientelor: ceapa,... Citeste continuarea

Salata de gogonele verzi la borcan

Postat de: Ksenya

Intr-o oala incapatoare, adaugati toate legumele taiate, adaugati zaharul si sarea si lasati 2-3 ore, amestecand de cateva ori. Inainte de a o pune pe flacara, adaugati uleiul, amestecati si,... Citeste continuarea

Desert Cusma lui Guguta

Postat de: panacris

Aluatul de foietaj, dezghețat se taie în fâșii de cca. 2 degete grosime. Se pun vișinele în șir indian pe mijlocul fâșiilor, apoi se închid obținându-se... Citeste continuarea

Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca?

Postat de: rocsi_1612

Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca? Spalati legumele si le puneti la fiert in coaja. Eu am fiert cartofii cu morcovii si sfecla separat. Ouale le fierbeti tari. Dupa ce legumele... Citeste continuarea

Desert Oladi rusesti cu mere

Postat de: Ksenya

Intr-un bol, batem cele doua oua cu un praf de sare si zaharul, adaugam kefirul si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet. Adaugam faina treptat si batem cu un tel sau cu... Citeste continuarea

Antricot de vita ca la Kremlin, gatit la slow cooker Crock Pot

Postat de: Ksenya

Carnea se spala si se adauga in vas. Ceapa se taie rondele se adauga peste carne. Untul taiat bucati si se adauga peste ceapa, apoi stocul de legume/carne sau apa si se acopera. Se... Citeste continuarea

Aricei cu orez, gatiti la slow cooker Crock Pot

Postat de: Ksenya

    Orezul il blansam timp de 3-4 minute, dupa care il punem la scurs.  Adaugam   uleiul in vasul   aparatului slow cooker Crock Pot , setam pe functia  ... Citeste continuarea

Macrou cu sos de rosii gatit la slow cooker Crock Pot

Postat de: Ksenya

Pestele il decongelam, il evisceram si inlaturam capul si coada, apoi il portionam in bucati potrivite. Saram si piperam. Setam aparatul pe functia high. Adaugam 2 linguri ulei in vasul... Citeste continuarea

Salata de dovlecel la borcan

Postat de: Ksenya

Dovleceii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime, apoi feliute. Adaugam usturoiul zdrobit, sarea, zaharul, piperul si amestecam. Adaugam otetul, patrunjelul si mararul tocat. Amestecam de... Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei

Postat de: Ksenya

Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine.... Citeste continuarea

Limba soacrei - aperitiv rusesc din vinete

Postat de: RODIMUR

Mai întâi se face o maioneză bine legată, dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, un gălbenuș crud, 1 linguriță rasă de muștar clasic, 30-40 ml de ulei de floarea soarelui și... Citeste continuarea

Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina

Postat de: Ksenya

  Intr-un vas incapator desfacem drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam zerul cald, uleiul si 200 grame de faina cernuta   (din cele 500 grame). Amestecam toate ingredientele,... Citeste continuarea

Pui la borcan

Postat de: mihaelar63

 Carnea de pui bine spalata se pune intr-un bol impreuna cu condimentele si cu sarea . Se amesteca bine , masand usor bucastile de carne pentru ca sa se condimenteze uniform .... Citeste continuarea

Desert tort expres Lapte de pasare

Postat de: Ksenya

  Intr-un bol, amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Separat, batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma ferma. incorporam   ingredientele solinide din bol... Citeste continuarea

Supa de ciuperci

Postat de: Ksenya

Ceapa o tocam si o calim in ulei pana capata usoare urme aramii. Adaugam morcovul spalat si  taiat rondele, lasat 2 minute sa caleasca amestecat intre timp, apoi pastarnacul si apio spalat... Citeste continuarea

Scrumbie sarata

Postat de: Ksenya

Pestele se curata doar de solzi,se spala si se indeparteaza coada. Apa se pune la fiert, se adauga sarea si zaharul, amestecam si lasam sa fiarba 2 minute, apoi o dam la o parte pana e racita... Citeste continuarea

Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar

Postat de: mihaelar63

Carnea de pui se spala temeinic si se tamponeaza de excesul de umiditate . Fiecare bucata de piept se im parte in 4 felii. Pieptul de pui fiind foarte delicat se bate cu... Citeste continuarea

Chiftelutele Nadiei -chiftelute-n covrigei

Postat de: mihaelar63

Preparati o pasta din carnea tocata [ materialul pentru carnati ] in care amestecati ou , pesmet , boia si pudra de chilli . Covrigeii se inmoaie in lapte .Nu trebuie lasati prea... Citeste continuarea

Desert placinta cu mere Sarlatanca

Postat de: Ksenya

Merele le curatam de coaja si de cotor, le taiem in felii subtiri. Adaugam scortisoara si nucsoara si o lingura de faina, amestecam totul. Separat, cu mixerul, batem ouale cu zaharul si... Citeste continuarea

Salata de pui cu ciuperci si porumb in straturi

Postat de: mihaelar63

Legumele se fierb impreuna cu pieptul de pui ca si pentru o supa . Eu am mai fiert in aceasta zeama un os de vita . Legumele si pieptul de pui racite le-am folosit la salata . Zeama... Citeste continuarea

Supa ruseasca de peste varianta express

Postat de: Ksenya

Sotam ceapa in ulei pana ceapa devine sticloasa,adaugam putina sare si apoi morcovii si foaia de dafin. Sotam 4 minute adaugam si cartofii amestecam de cateva ori . Completam cu stocul de... Citeste continuarea

Castraveti cu aspirina

Postat de: mihaelar63

Castravetii se spala si se curata usor la capete . Curatarea la capete se face in eventualitatea ca acestea ar fi usor amarui si in al doilea rand castravetii se vor marina mai... Citeste continuarea

Salata de iarna Suba

Postat de: Bunica

Pentru inceput curata cartofii, morcovii si sfecla rosie. Spala-le si pune-le la fiert in apa cu sare. Sfecla se fierbe separat de cartofi si morcovi. Cat fierb radacinoasele faci... Citeste continuarea

Salata Suba cu piept de pui

Postat de: eumimi

Fierbem mai intai cartofii si morcovii curatati de coaja. Separat fierbem sfecla rosie. Legumele fierte le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, la fel si ceapa. Pieptul de pui il taiem... Citeste continuarea

Prune marinate

Postat de: panacris

Prunele se spală si se taie în jumătăți și li se scot sâmburii. Usturoiul se curăță și se taie fiecare cățel, dacă e mai mare în două. Se umple fiecare... Citeste continuarea

Sarmale rasucite - ca la rusi

Postat de: mihaelar63

 Varza se pune la congelat timp de 24 ore. Eu am desfacut frunzele ca asa prevedea reteta originala  Din practica am realizat ca se poate lucra a doua zi frumos cu ea dupa ce se... Citeste continuarea

Pizza la tigaie

Postat de: daniastefania

Taiem feliile de paine cubulete, la fel si sunca sau salamul, respectiv rosiile. Intr-un bol amestecam bine ouale cu laptele si sare dupa gust. Punem un strop de ulei intr-o tigaie neaderenta.... Citeste continuarea

Medalioane de porc cu lamaie

Postat de: mihaelar63

Feliile de cotlet se bat usor si se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat . Feliati lamaia si slaninuta afumata . Se puneintr-o tigaie uleiul si untul . Cand acestea... Citeste continuarea

Soarele - papanasi cu caise

Postat de: mihaelar63

 La inceput se bat ouale cu 2 linguri de zahar . Caisele se spala si se curata de samburi . Jumatatile de caise se amesteca cu zaharul vaniliat . Daca doriti... Citeste continuarea

Strudele cu mix de fructe

Postat de: Ksenya

visinele dupa ce le scoatem samburii ,presaram cu o lingura zahar tos , lasam 30 minute sa lasa sucul si le transferam  intr-o sita.Dupa ce s-au scurs le amestecam cu celelalte fructe .... Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti cu arahide si nuci

Postat de: Ksenya

Biscuitii ii punem intr-o punga si-i zdrobim cu ciocanul de bucatarie. Topim untul la foc mic si adaugam zaharul, amestecam pana se dizolva. Dam oala de pe foc si adaugam cacaua, nucile si... Citeste continuarea

Salata Suba cu piept de pui

Postat de: eumimi

Mai intai punem la fiert pieptul de pui, in alta cratita cartofii cu morcovii si ouale, iar in alta cratita sfecla. Dupa ce au fiert, taiem pieptul de pui in cubulete mici, iar legumele le dam... Citeste continuarea

Bors rusesc de sfecla si smantana

Postat de: ClaudiaHossu

Se curata carnea si se taie cubulete. Se spala bine, se pune carnea in oala cu 2 linguri de ulei si 6 litri de apa. Se fierbe, se ia spuma cu o spumiera. Se curata ceapa, morcovii, telina si... Citeste continuarea

Salata Mimoza

Postat de: Ksenya

  Fierbem cartofii, morcovii si ouale cu o lingura rasa de sare. Curatam de coaja si dam prin razatoarea mica, la oua, galbenusul il dam separat si albusul separat. Dam si castravetii prin... Citeste continuarea

Parjoale rusesti - Kotlietky

Postat de: ctlina

 Puneti la inmuiat paine intr-un pic de lapte. Mixati ceapa curatata si taiata, cu usturoiul, patrunjel si marar dupa gust,  Intr-un castron amestecati carnea tocata cu oul intreg... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]