A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chiftele de pui cu fulgi de porumb

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un bol amestecam carnea de pui cu carnea de porc. Ceapa, usturoiul, mararul le tocam marunt (eu am folosit robotul de bucatarie) Adaugam peste carne impreuna cu cele 3 oua batute...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu leurda si urzici

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Capul de miel se curata si se spala bine si se pune la fiert in apa sarata cu otet . Lasati sa dea un clocot si apoi aruncati apa . Intre timp curatati , spalati si tocati...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu unt

Postat de: Trifoicupatrufoi in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron mai mare punem faina si facem in mijloc loc pentru laptele caldut si drojdia, zaharul si putina faina. Se lasa la dospit 10 minute (ca sa activeze drojdia) apoi se adauga 50 gr unt...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu kaizer,...

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Ciupercile se curăță și li se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat.   Pălăriile de ciuperci se așează într-o tavă rezistentă la căldură....Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu iaurt

Postat de: ReteteAlina in Dulciuri

Eu am folosit drojdie proaspata. Drojdia se dizolva in 2 linguri de apa calduta cu cele 2 lingurite de zahar si se lasa 10 minute. Intre timp, se pune intr-un bol mare iaurtul si oul, se...Citeste continuarea

Chiftele cu susan

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un bol amestecam carnea cu ou, pesmet, condimente dupa gust si dam la rece 30 min. Cu mainele umede, formam chiftelutele, le asezam pe un tocator. Batem ouale cu un praf de sare. In...Citeste continuarea

Carne in untura

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Slanina o taiem in bucati de cca 3-4 cm (cam migaloasa treaba asta). Intr-un ceaun, adaugam slanina si o punem pe foc mic amestecand ocazional. Lasam pe foc mic pana ce bucatile de slanina...Citeste continuarea

Cartofi cu ardei capia copti, la...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Ardeii capia copți se scot de la congelator cu câteva ore înainte de preparare,i se lasă să se decongeleze natural, într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichidul pe...Citeste continuarea

Costite de miel cu leurda si ceapa...

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Costitele de miel se  curata cu atentie , se portioneaza si se spala . Lasati costitele sa se zvante sau le uscati cu un servet . Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: trifadalia in Supe/Ciorbe

Carnea de vițel se taie cubulete si se lasa in apa rece . Între timp se pune o oala cu apa pe foc iar cand apa fierbe se adaugă carnea sa fiarbă, spumandu- se din cand in cand. Cand...Citeste continuarea

Chifle cu lapte batut si parmezan

Postat de: rocsi_1612 in Piine

Cerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, drojdia, zaharul, amestecati cu o paleta. Laptele batut, de la temperatura camerei, incepeti sa il adaugati treptat si framantati in acest timp. Puneti...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu costita...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Costita afumata se spala si se portioneaza bucati mai mici. Puneti costita la fiert in 3 l apa. Intre timp curatati si spalati legumele. Cartofii se taie cuburi, ceapa si usturoiul se...Citeste continuarea

Cea mai buna prajitura de post, cu...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Preparare  Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale Blatul: Intr-un bol amestecati apa minerala cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugati uleiul, sarea si...Citeste continuarea

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Cartofii se decojesc, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Când se formează spumă deasupra, se culege și se aruncă. Cât timp fierb...Citeste continuarea

Chiftele in sos de branzeturi

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Chiftele-ceapa o dam prin razatoarea mica si o punem intr-un vas cu apa. Painea o punem la inmuiat in lapte,o stoarcem bine. Intre timp dam morocvul prin razatoarea mica,adaugam...Citeste continuarea

Cornuri a la Luca

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Eu, de obicei, mă folosesc de ajutorul nr. 4 din Casa Zmeilor, Maricica bis, mașina de frământat și dospit pâine. Se poate prepara și clasic, manual, sau cu ajutorul unui robot...Citeste continuarea

Ciorba cu varza acra si cu virsli,...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Varza acra se taie fideluta . Se taie marunt ceapa si se aie cuburi ardeiul kapia , morcovul si telina verde . Se seteaza...Citeste continuarea

Ciolan de porc afumat cu cartofi -...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Ciolanul proaspat afumat se spala si se pune la fiert in apa . Se fierbe pana cand carnea este patrunsa si soricul este moale . Se scoate ciolanul din apa in care a fiert.Nu...Citeste continuarea

Cartofi cu tarhon si usturoi

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Cartofii se curata si se spala . Taiati cartofii pe lungime si ii limpeziti din nou cu apa rece . Asezati cartofii intr-o tava sau forma de copt ceramica si ii condimentati cu...Citeste continuarea

Chilli con carne vegan

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Puneti intr-o cratita soia granule, turnati apa fierbinte peste, acoperind-o bine cu apa. Deasupra puneti un capac si o lasati asa 20 de minute. Dupa acest timp o rasturnati intr-o sita mai deasa,...Citeste continuarea

Chifle cu praf de copt

Postat de: Bunica in Piine

Ia un castron/bol pentru framantat. Pune faina, praful de copt, iaurtul, uleiul, sare, ierburile aromatice si oul. Amesteca toate ingredientele si framanta bine pentru incorporarea lor....Citeste continuarea

Carne de vitel cu cartofi, la cuptor

Postat de: oanapl in Vita

Se spală carnea, se usucă cu prosop de hârtie abosrbant și se taie bucăți. Se curăță cartofii, se spală, se taie în bucăți potrivite. Se presară condiment...Citeste continuarea

Croissante rapide

Postat de: Meea in Dulciuri

        Eu iar am pus laptele, apa, drojdia, oul, zahărul, făina și sarea în aparatul pentru frământat și mi-am lăsat amicul să-și facă treaba. Am setat...Citeste continuarea

Ciorba ungureasca de porc

Postat de: sufletista in Ciorbe

Intr-o oala mai mare prajim carnea in 2-linguri ulei incalzit, adaugam ceapa, 2-3 linguri apa si lasam sa se caleasca putin impreuna pana ce isi schimba culoarea; adaugam ardeiul tocat marunt si 1...Citeste continuarea

Chifle fara drojdie - reteta rapida

Postat de: deyutzky in Piine

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Amestecam intr-un bol, faina cu praful de copt. Turnam apoi laptele batut, sarea si uleiul de masline. Amestecam la inceput cu o lingura, apoi...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde cu afumatura...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Se spala si se curata legumele. Morcovul si usturoiul se taie mai marunt si ceapa se taie cubulete. Sotati morcovul, usturoiul si ceapa in putin ulei, pana ceapa devine...Citeste continuarea

Ciulama din supa de pui cu legume

Postat de: TAB1TA in Pui

Se taie ciupercile fasii subtiri. Ardeiul l-am taiat cubulete. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline, adaugam ciupercile scurse bine de apa si le calim cateva minute. Adaugam si ardeiul....Citeste continuarea

Ciorba de legume, acrita cu suc de...

Postat de: vasimur in Ciorbe

Pregătirea legumelor. Curățăm ceapa, morcovul, pătrunjelul, țelina și cartofii și le spălăm bine. Spălăm roșiile și le tăiem mărunt, la fel și ardeiul gras/capia. Ceapa o tocăm...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: TAB1TA in Supe/Ciorbe

Carnea se pune la fiert, dupa vreo 20 de minute se spumeaza. Se lasa sa fiarba in continuare cam 1 ora. Intre timp se pregaresc legumele. Morcovii, ceapa, telina se curata, se spala si se taie...Citeste continuarea

Ciorbita rapida de purcel

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Carnea de purcel se taie cubulete si se pune la fiert in 2 l apa cu sare. Pentru economisire de timp folositi apa infierbantata in fierbatorul electric. Intre timp curatati si...Citeste continuarea

Chilli con carne

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-o tigaie incapatoare calim ceapa, ardeiul, usturoiul tocat marunt. Adaugam rosiile tocate si lasam sa se caleasca impreuna 1 min, adaugam carnea si 50 ml supa, calim impreuna pana ce se...Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de: MotanLaOale in Piine

Se pun in vasul robotului 160 g de faina cernuta. Se adauga drojdia, sarea, zaharul si se amesteca putin. Se monteaza carligul de framantat. Apa si uleiul se amesteca si se toarna peste...Citeste continuarea

Chiftelute cu ceapa rosie in sos de...

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carne

Se toaca ceapa solzisori si se pune intr-un castron. Se presara sare si se toarna otet si apa in proportii egale. Se acopera cu folie si se tine la frigider cel putin 5 ore. Se face o...Citeste continuarea

Clatite umplute cu carne tocata

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

       Pregătim aluatul pentru clătite: batem oul și apoi adăugăm apa. Cernem făina, punem sarea și amestecăm cu ajutorul unui tel. Trebuie să obținem un...Citeste continuarea

Covrigi bavarezi

Postat de: ioana_lupu in Piine

Incalzim putin apa cu laptele si cu mierea. Adaugam aici 100 g faina si drojdia (cand laptele e caldut, sa nu ne arda la mana), omogenizam si lasam deoparte pentru 10-15 minute, timp in care se...Citeste continuarea

Cartofi rumeniti, cu ceapa verde si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, cu apă rece și sare, la foc iute. Se culege spuma care se formează și se aruncă. Cât timp fierb cartofii, se...Citeste continuarea

Ciorba de stevie cu ciuperci si oua...

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Legumele (ceapa, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, ardeiul kapia, apio și ciupercile) se curăță, apoi se toacă mărunt și se pun la călit într-o oală pentru ciorbă, de...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu leurda

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Legumele se curata si se toaca marunt. Zarzavatul si ceapa se caleste 3-4 minute in ulei, intr-o oala. Se pune boia, piper si sare. Se adauga apa si se fierbe 10 minute. Se adauga...Citeste continuarea

Chutney de ceapa rosie cu stafide

Postat de: Bucataras in Dulceata / Gem

Taie ceapa fideluta.  Incalzeste uleiul intr-un vas cu fundul gros si caleste usor ceapa, la foc mediu, amestecand mereu, pana devine sticloasa.  Adauga sarea, zaharul, stafidele,...Citeste continuarea

Ciocolata calda cu whisky / Irish...

Postat de: ctlina in Bauturi

Bateti smantana lichida cu 1 lingura de indulcitor (sau zahar) pana obtineti o frisca care se tine bine. Pastrati la rece. Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o intr-o oala cu laptele si cu...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu cheddar si...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Se curata  ciupercile de membrana exterioara. Se scot din fiecare ciuperca coditele care apoi vor fi tocate marunt. Branza Cheddar se taie cubulete cat se poate de...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de: deyutzky in Ciorbe

Punem fasolea intr-un bol cu apa rece si o lasam peste noapte sau macar 3-4 ore, pentru a se inmuia cat trebuie. Dupa acest timp, clatim bine fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu scarita...

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Fasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Scarita afumata se taie fasii. Eu am pus la fiert fasolea cu scarita afumata si...Citeste continuarea

Crochete de mazare uscata

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

 Mazarea uscata trebuie inmuiata in apa rece cel putin 3 ore. Scurgeti-o si puneti-o la mixat cu usturoiul. Nu trebuie mixata chiar foarte fin. Adaugati piper, chimen si boia de ardei....Citeste continuarea

Ceafa de porc la tava

Postat de: panacris in Porc

Ceafa se curăță, se feliază și feliile obținute, cca. 6 bucăți mai grosuțe,se pun într-o tavă termorezistentă împreună cu vinul. Condimentele se amestecă apoi se...Citeste continuarea

Carne de porc cu masline la...

Postat de: MotanLaOale in Multicooking

Pulpa se taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt la robot. Se conecteaza aparatul de gatit Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la curent, se apasa pe BROWN/SOTE,...Citeste continuarea

Capelletti cu jambon, sos de pastai...

Postat de: mihaelar63 in Paste

 Pastele se fierb in multa apa clocotita cu sare, respectand instructiunile de pe ambalaj. Scurgeti capelletti in strecuratoare si limpeziti cu apa rece. Jambonul felii...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu leustean, mazare...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Carnea de porc se taie in 6 bucati mai mari si se pune la fiert in apa cu sare . Pentru rapiditatea fierberii folositi apa clocotita obtinuta cu ajutorul fierbatorului....Citeste continuarea

Ciorba de legume, dreasa cu...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Chifle cu surprize

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se fierb tari două ouă și când sunt gata, se răcoresc, se decojesc și se folosște numai gălbenușul. Se spală roșiile chery, se șterg cu hârtie absorbantă și se...Citeste continuarea