A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de somn la ceaun

Postat de: panacris in Peste

Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se toacă grosier. Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și...Citeste continuarea

Curry de ciuperci cu lapte de cocos

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Spala, curata ciupercile si usuca-le cu un prosop de hartie.  Pune in tigaie uleiul la incins si adauga ghimbirul si usturoiul tocate marunt si ceapa taiata pestisor. Amesteca, lasa sa se...Citeste continuarea

Ceapa umpluta cu carne de pui,...

Postat de: panacris in Pui

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit....Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu zucchini,...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Legumele se curata si se spala . Caliti usor in ulei ceapa si morcovul , tocate marunt . Adugati 2 l apa si puneti la fiert cuburile de cartof si rosia taiata marunt ....Citeste continuarea

Cordon bleu din piept de pui

Postat de: panacris in Pui

Pieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze. Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui. Pe fiecare felie se așează...Citeste continuarea

Cartofi cu piept de pui in sos de...

Postat de: mirela0911 in Pui

Mai intai se pun cartofii la fiert in coaja. Dupa ce se racesc, se curata si se taie in cuburi. Intr-o cratita se pune untul la topit. Se taie pieptul de pui in fasiute mici. Se pune la calit...Citeste continuarea

Crema de ciocolata alba, cu...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Ciocolata albă se mărunțește și se topește la bain-marie. Când este gata, se ia de pe sursa de căldură și se lasă să se mai răcorească puțin. Între timp se mixează...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca cu piept de pui

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Dimineata pe racoare am cules legumele, mai putin ceapa , aia deja e culeasa de vreo 3 saptamani, le-am curatat si le-am taiat, ceapa taiata marunt, ardeiul, morcovul si pastarnacul cubulete mici...Citeste continuarea

Chifle aperitiv cu mozzarella

Postat de: RODIMUR in Piine

Se pune făina albă în vasul de frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se pune: drojdia proaspătă fărâmițată, zahărul și oul. Sarea se...Citeste continuarea

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Taiati bucati sfecla rosie fiarta si curatata. Mixati sfecla cu branza de capra, branza de vaci, sare, piper, cateva foi de busuioc si crema de otet. Verificati de sare si piper. Varsati...Citeste continuarea

Compot de mere cu menta

Postat de: cristinutanicolita in Sirop / Compot

Merele se spala, se curata de cotor și se taie.  Intr-o craticioara se pune apa sa fiarbă împreună cu zaharul și menta. După ce clocotește se adaugă merele și se fierb la foc...Citeste continuarea

Chiftelute fifty-fifty

Postat de: mihaelar63 in Pui

 Curatati, spalati si tocati marunt ceapa si verdeturile. Painea se pune la inmuiat in lapte , apoi se stoarce . Reteta prevede paine si verdeturi in cantitate egala cu carnea ....Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei

Postat de: Ksenya in Mancaruri de legume

Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine....Citeste continuarea

Crema de mascarpone cu frisca,...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se face frișca, din smântână grasă, naturală, ținută anterior la rece. Se mixează smântâna cu un praf de sare, după care se adaugă treptat...Citeste continuarea

Crap la cuptor pe pat de cartofi

Postat de: katty in Crap / Caras

Spalam pestele, il scurgem si il presaram cu sare. Il lasam deoparte 10 minute. Curatam cartofii si ii taiem rondele. Intr-o tava punem 1 lingura de ulei si asezam rondelele de cartofi pe...Citeste continuarea

Cotlete de porc cu sos mustar

Postat de: ctlina in Porc

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Amestecati mustarul cu smantana, puneti sare si piper. Dati cotletele prin faina. Reveniti-le in uleiul cald pe ambele parti. Adaugati...Citeste continuarea

Chiftelute in aluat, la cuptor

Postat de: RODIMUR in Porc

Mai întâi se face aluatul, ca acela de pâine, din: făină, sare, drojdie, zahăr tos, 1 ou și lapte cald. Laptele cald este adăugat puțin câte puțin, mai...Citeste continuarea

Cartofi noi in unt

Postat de: abetina in Mancaruri de legume

Se toaca ceapa si usturoiul si se pun la prajit in unt. Se lasa pret de cinci minute la prajit dupa care se adauga cartofii si pret de cateva minute se lasa sa fiarba doar in unt. Se tot amesteca...Citeste continuarea

Copanele de pui la cuptor

Postat de: ctlina in Pui

Curatati si tocati ceapa si usturoiul. Spalati carnea si puneti-o pe o hartie de copt in centru. Puneti hartia intr-un vas pentru cuptor. Puneti sare, piper peste carne , ceapa si...Citeste continuarea

Ciorba de legume, cu suc de rosii...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Ciorba de fasole uscata alba, cu...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Fasolea uscată trebuie aleasă, spălată și pusă la înmuiat, cu apă clocotită, cu câteva ore înainte de prepararea ciorbei. După ce fasolea s-a înmuiat și apa...Citeste continuarea

Ciorba de rosii cu orez

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam legumele, in afara de rosii, le spalam si le tocam cubulete marunte. In uleiul incins punem pe rand legumele, mai intai morcovul, apoi ceapa, telina si ardeiul gras. Amestecam usor din...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu iaurt

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa marunt, morcovul si telina cubulete mici, ardeiul gas cubulete mici, cartoful cuburi mai mari. Intr-o oala punem la fiert in apa cat sa le acopere legumele,...Citeste continuarea

Compot de cirese galbene cu lamaie...

Postat de: katty in Sirop / Compot

Spalam bine ciresele si le rupem coditele, apoi le scurgem intr-o sita. Spalam borcanele si le sterilizam, impreuna cu capacele. Scoatem borcanele si le lasam sa se raceasca. Umplem 3/4...Citeste continuarea

Ciorba de loboda cu cartofi si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Cartofii noi se curata si se taie cubulete. Ceapa , usturoiul si ardeiul se maruntesc . Sotati usor in ulei ceapa , usturoiul si ardeiul . Adugati si cartofii si lasati...Citeste continuarea

Cuscus cu carne de porc la cuptor

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

 Cuscus: Tocăm cepele și le punem la călit în puțin ulei. Adăugăm apoi cușcușul și îl lăsăm la prăjit 2-3 minute, amestecând des. Turnăm apa, punem...Citeste continuarea

Cereale de casa cu lapte

Postat de: Meea in Mancare copii

      Topim untul apoi adăugăm zahărul și amestecăm puțin. Punem oul, sarea și vanilia. Adăugăm apoi făina, praful de copt și ciocolata tocată. Vom obține un aluat...Citeste continuarea

Ciorba pe pui cu fasole fideluta si...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, am fost in gradina si am luat ceapa verde, fasolea fideluta, dovleceii si mararul. Amestecul de morcov, pastarnac si ardei l-am pus in apa rece sa mai...Citeste continuarea

Cartofi noi, copti si picanti

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Cartofii noi se pun la hidratat in apa. Coaja subtire se va curata mai usor . Pentru aceasta operatiune de curatare a cartofilor noi eu folosesc un burete aspru de vesela [care il...Citeste continuarea

Cotlete de porc in sos tomat, la...

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală bine, ca să nu mai rămână vreo așchie de os, după care se îndepărtează grăsimea, care se va lăsa în tavă, la cuptor, pentru a da un gust bun sosului....Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei, cu fasole verde

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Ciorba de pastai fasole galbena lata

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Fasolea se spala, se rup capetele si se taie bucati de 2-3 cm. Spalati si curatati restul legumelor. Maruntiti ceapa verde si usturoiul. Taiati morcovii, telina si...Citeste continuarea

Carne de porc gatita la tuci

Postat de: Constelatialeu in Porc

Pulpa de porc o taiem bucatele mai micute. Punem tuciul pe foc sa se incinga, adaugam uleiul, apoi bucatelele de carne, presaram un pic de sare, lasam focul foarte mic, adaugam o ceasca cu apa si...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: katty in Sirop / Compot

Alegem pentru compot visine sanatoase si bine coapte. Spalam visinele si le scurgem. Mai intai pregatim borcanele in care vom pune compotul. Borcanele, cu capacele detasate, le asezam pe ...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu carnati

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam si spalam legumele.Taiem morcovul rondele subtiri, telina, ardeiul gras cubulete. Ceapa verde o taiem marunt, separat partea alba de cea verde. Varza o taiem fideluta, presaram putina sare...Citeste continuarea

Carne de porc cu cartofi si...

Postat de: cristeena20 in Porc

Pregatim carnea cu cateva ore inainte de a o prepara-adica o temperam cu sare, piper, usturoi, ulei, boia, sos picant, pasta paprika si dafin, cimbru. Stropim cu vin alb si lasam sa se marineze....Citeste continuarea

Carne de curcan la punga, in cuptor

Postat de: mirela0911 in Curcan

Se pregateste carnea de cu seara. Se spalat carnea si se lasa sa se scurga de apa. Intr-un bol se pun condimentele si uleiul. Se amesteca totul bine apoi se ung bucatile de carne. Se introduc...Citeste continuarea

Coaste cu bere cu ghimbir la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Coastele de porc le spalati si le stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Eu le-am avut portionate, dar daca aveti coasta intreaga, o puteti pregati si asa. Puneti in recipientul...Citeste continuarea

Ciorba de pui, cu smantana

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Carnea de pui (coșul pieptului, spatele și aripile) se fasonează, se spală și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece, la foc mediu. Când se formează spumă, se culege și se...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu loboda

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Dacă se folosește fasole verde congelată, se scoate din timp de la congelator și se lasă să se decongeleze natural. Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, țelina) se curăță, se...Citeste continuarea

Cirese ( inima de porumbel)...

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

Ca sa fie placerea si mai mare m-am urcat in cires si am cules direct de la sursa, pe alese. Apoi le-am cantarit, le-am spalat si le-am scos samburii. Le-am pus intr-un tuci incapator am adaugat...Citeste continuarea

Ciorba cu carne de miel

Postat de: andaoana in Supe/Ciorbe

Curatam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete. Intr-o oala de 4 litri punem 2 linguri de ulei la incins. Calim in el ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina....Citeste continuarea

Cotlete cu legume si carnati la...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Într-un vas termorezistent, în cazul meu în vasul CrockPot-ului se așează intercalat bucățile de cotlet și cârnații. Se presară condimentele: boia de ardei dulce,...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei cu taitei lati

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem morcovul ras, putina sare si il lasam la foc mic sa se inmoaie. Adaugam ceapa tocata fin, apoi ardeiul gras cubulete. Lasam...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu ceapa verde si...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai ne pregatim toate ingredientele. Curatam cartofii si ii spalam, apoi ii taiem cubulete. Curatam ceapa verde, taiem marunt doar frunzele de la ceapa. Amestecul de morcov, pastranac si...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde, cu smantana...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Ciuperci pleurotus facute tocanita

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Ceapa verde și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul...Citeste continuarea

Chifle nori cu crusta de mozzarella

Postat de: ancutsa in Piine

  Mai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în apă călduţă, se adaugă făină şi se amestecă bine. Se obţine o pastă mai moale, care se lasă la...Citeste continuarea

Cascaval pane la cuptor, cu cartofi...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Cașcavalul se porționează în felii de cel puțin 1 cm grosime.  Ouăle se pun într-o farfurie și se mixează ușor, cu puțină sare. Separat, se amestecă pesmetul cu...Citeste continuarea

Crap la gratar cu sos

Postat de: katty in Crap / Caras

Portionam pestele si il spalam. Il scurgem si il tamponam cu un prosop absorbant, apoi presaram sare si il lasam la rece 15 minute. Dam pestele prin faina, il scuturam bine de excesul de faina...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]