A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Inghetata de capsuni

Postat de: babi5 in Dulciuri

Se  curata capsunile, se spala bine si se lasa in strecuratoare sa se scurga bine apa, apoi se paseaza bine. Frisca se pune intr-un castron o mixam bine pana isi mareste volumul, apoi adaugam...Citeste continuarea

Inghetata de capsuni

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

 Spalam capsunile cu frunzulite cu tot si abia apoi le rupem de la fruct. Punem fructele intr-un lichidificator si mixam cu robotul pana devine lichid .  Frisca se tine cateva ore in...Citeste continuarea

Impletita cu migdale

Postat de: tarasmariana in Dulciuri

Se pun toate ingredientele intr-un vas si drojdia dizolvata in lapte cald se framanta bine si se lasa la crescut. Intre timp preparam umplutura:se macina migdalele,se pun intr-un vas,se adauga...Citeste continuarea

Inghetata de vanilie cu ciocolata alba

Postat de: petruta_ionela84 in Dulciuri

Mixeaza ouale cu zaharul ,amesteca cu amidonul si 100 ml lapte rece. Restul de 500 ml pune-l la fiert impreuna cu ciocolata alba, cand fierbe adauga amestecul de oua si da la foc mic. Amesteca...Citeste continuarea

Iepure cu cartofi si rozmarin

Postat de: aura78 in Mancaruri cu carne

Transeaza si spala  iepurele .Sareaza-l si pipereaza-l dupa gust . Intr-o tigaie mare antiaderenta pune putin ulei de masline ,usturoiul taiat marunt ,iepurele ,cartofii taitai in cuburi...Citeste continuarea

Inghetata vanilie

Postat de: Georghiouadriana23 in Prajituri

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam laptele putin cate putin si mixam in continuare.Punem compozitia la fiert,la foc mic,cam 5-6 minute (nu mai mult pt ca se taie)....Citeste continuarea

Inghetata de vanilie

Postat de: JulyCris in Dulciuri

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam laptele in fir subtire si mixam in continuare. Punem la foc mic pana se ingroasa putin (maxim 6-7 minute). Aveti grija sa nu lasati...Citeste continuarea

Inima de porc si orez cu fasole rosie

Postat de: papabundetot in Porc

Am spalat foarte bine organele si le-am curatat de pielitele albe pe care le aveau,mai cu seama rinichii trebuie foarte bine curatati.Le-am pus apoi la marinat in sos soia si otet balsamic pentru...Citeste continuarea

Invartita cu mere

Postat de: danielaR in Dulciuri

Faina am amestecat-o cu drojdia si zaharul.Am pus apa si am framantat un aluat molicel pe care l-am lasat la crescut. Intre timp am curatat merele de coaja.Le-am dat pe razatoarea cu ochiuri...Citeste continuarea

Impletitura cu gem si nuca de post

Postat de: Luana in Mancaruri de post

Se amesteca toate ingredientele si formam un aluat pe care il intindem si punem amestecul de gem si nuca . Se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor circa 25  minute ....Citeste continuarea

Impletita cu spanac

Postat de: farfuriavesela in Aperitive / Garnituri

Aluatul se prepara astfel Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut si se adauga peste toata cantitatea de faina, apoi se adauga pe rand celelalte ingrediente, amestecandu-se bine pentru a se...Citeste continuarea

Impletitura cu nutella si rahat

Postat de: pity19 in Dulciuri

Adaugam faina intr-un castron, punem untul, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom, drojdia dizolvata in 2 lg apa, praful de sare si amestecam pana devine un aluat nici prea tare dar nici prea...Citeste continuarea

Inele de calamar cu gnocchi si sos...

Postat de: Bunica in Fructe de mare

Inelele de calamar decongelate se prajesc in ulei. Gnocchi se pun la fiert in apa cu sare. Cat se fierb ,se pregateste sosul de iauurt. Usturoiul se curata,se piseaza cu sare dupa gust si...Citeste continuarea

Iahnie de fasole

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece de seara.Dimineata o punem la fiert si schimbam apa in 2-3 randuri.Ceapa o curatam ,spalam si taiem marunt,telina o dam pe razatoarea mare iar ardeiul il...Citeste continuarea

Iahnie de fasole ( de post)

Postat de: caroline in Mancaruri de post

Fasolea o spalam si o punem la apa rece cu o seara inainte.Astfel bobul de fasole va fierbe mult mai usor. A doua zi scurgem fasolea de apa in care a stat ,punem din nou apa si punem fasolea la...Citeste continuarea

Iepure la cuptor

Postat de: oana1993 in Mancaruri cu carne

Se pune iepurele intr-un vas de yena,se face un bait din uleiul de masline sare piper,usturoiul taiat marunt,patrunjelul,busuiocul,tarhonul,cimbru,piperul boabe,frunzele de dafin. Se unge...Citeste continuarea

Iahnie de fasole

Postat de: Julie_Snow in Mancaruri de post

Fasolea se spala bine si se lasa la hidratat peste noapte, acoperita fiind cu apa. Apoi se pune la fiert, cu apa rece. Cand da in clocot se strecoara, apa se arunca, iar peste fasole se pune apa...Citeste continuarea

Iahnie de fasole

Postat de: JulyCris in Mancaruri de post

Fasolea se alege de impuritati,se spala bine si se lasa in apa(ideal ar fi peste noapte ca sa se umfle bine,fierbe mai repede.) Daca nu,merge facuta si pe loc. :) Se acopera cu apa si se pune pe...Citeste continuarea

Iepure bbq cu tzatziki

Postat de: sisterskitchen in Mancaruri cu carne

1. Pulpele se spală şi se scurg de apă. 2. Într-un mojar se zdrobesc rozmarinul, dafinul, usturoiul şi se amestecă cu ulei de măsline. Se asezonează cu sare şi piper, apoi se...Citeste continuarea

Icre de crap

Postat de: nadea68 in Peste

Secretul de a prepara icrele e multa rabdare  :)....Ca sa se bata bine,icrele trebuie sa fie sarat si nu proaspat. Punem icrele intr-un bol.Incepem sa adaugam ulei cate un pic,foarte putin...Citeste continuarea

Inimioare duci-reteta 700

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Punem intr-un vas pe foc mic frisca,zaharul,semintele de vanilie,zaharul vanilat,scortisoara iar dupa ce a ajuns la punctul de fierbere,dam vasul deoparte si incorporam gelatina hidratata in apa...Citeste continuarea

Iepure cu mazare si broccoli

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carne

Iepurele se pune la marinat peste noapte in ulei de masline,vin si condimente.Se lasa in frigider. Ceapa se tocata marunt se pune la calit ,se adauga si ardeiul kapia taiat cuburi si bucatiile...Citeste continuarea

Iepure cu mirodenii

Postat de: Alina26 in Mancaruri cu carne

Am spalat carne bine,am pus-o intr-un bol mare,in care am adaugat toate mirodeniile,si usuroiul curatat si taiat in doua,in afara de ulei de masline,am pus si vinul si apa,am mestecat bine si am...Citeste continuarea

Invartite cu cascaval

Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri

 1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 300 ml apa. Avem...Citeste continuarea

Iahnie de fasole

Postat de: Adi75 in Mancaruri de legume

Se pune putin ulei intr- o cratita in care calim putin carnatii si costita deja portionata, apoi adaugam morcovii, ceapa taiata cubulete se lasa la se caleasca putin, punem piperul si boiaua de...Citeste continuarea

Inele de ceapa

Postat de: xana in Aperitive / Garnituri

Cepele se taie in rondele care se dau cu putina sare. Separam oul si albusul il batem spuma iar galbenusul il amestecam cu laptele si uleiul. Faina o amestecam cu amidonul, sarea si praful...Citeste continuarea

Iaurt cu diverse fructe

Postat de: portiadelumina in Dulciuri

Nici nu ştiu ce să scriu la modul de pregătire, că deja am vorbit prea mult la introducere. :))  E simplu, se amestecă întâi iaurtul cu mierea până se omogenizează...Citeste continuarea

Inimioare Mini Pavlova

Postat de: pusikmea in Prajituri

Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana nu se mai simte si se devine o spuma densa lipicioasa. Adaugam apoi otetul si amidonul si...Citeste continuarea

Inimi si pipote cu dulceata de...

Postat de: Dea_Dea in Pui

Pipotele si inimile se spala, se curata, se taie bucati si se pun la fiert. Intre timp pregatim dulceata de ardei. Ardeiul se curata si se spala, se toaca sau se macina. Se pune la fiert cu apa...Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu carnati de casa...

Postat de: Dya in Mancaruri de legume

Punem fasolea de cu seara intr-un vas cu apa si o lasam pana a doua zi. Astfel se hidrateaza si fierbe mult mai repede. Inlocuim apa si o punem la fiert pana ce da in clocot. Schimbam apa, avand...Citeste continuarea

Icre de casă

Postat de: georgiaskitchen in Aperitive / Garnituri

În primul rând punem într-o crăticioară cam 200 ml de apă și când aceasta dă în clocot, adăugăm grișul amestecând energic cu un tel până se...Citeste continuarea

Inimioare cu branza,seminte si nuca

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam untul (margarina) cu branza (daca e mai tare o dam intai pe razatoare; la mine n-a fost cazul pentru ca s-a zdrobit usor...Citeste continuarea

Islere

Postat de: mena29 in Dulciuri

Framantam un aluat din toate ingredientele pentru biscuiti si il dam la rece pentru 1-2 ore. Scoatem aluatul de la rece si pe un blat de lemn infainat,intindem o foaie de aproximativ 30 mm...Citeste continuarea

Iepure la cuptor cu piure de cartof...

Postat de: rodicamaria in Mancaruri cu carne

Mustarul l-am amestecat bine cu uleiul.Carnea am spalat-o sub jet de apa si am sters-o cu servetel.Apoi am uns carnea cu mustarul si am dat la frigider pt. o ora. Apoi am adaugat putina apa si...Citeste continuarea

Icre de peste

Postat de: claudiaO in Peste

Pregatim mai intai grisul pt a avea timp sa se raceasca -  eu pun dupa ochi la o parte de gris cca. 3 parti de apa - se pune la fiert si se amesteca sa nu se prinda de cratita si sa nu faca...Citeste continuarea

Invartita cu branza de oaie

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs. Dam branza de oaie pe razatoarea  mare (sau o sfaramam cu ajutorul furculitei) si apoi o amestecam...Citeste continuarea

Iepure de camp cu masline si...

Postat de: mamaieelena in Mancaruri cu carne

In ziua de 24 decembrie am facut baitul pentru carnea de iepure. Spalata si transata in bucati mai mici am sarat si piperat si in acest timp vinul cu legumele pe care le-am curatat si feliat...Citeste continuarea

Iahnie cu ciolan și cârnați de...

Postat de: CulinaryRainbow in Mancaruri cu carne

Înainte de toate, fasolea se lasă în apă rece peste noapte.    Eu am o cratiță din fontă pe care îmi place s-o folosesc când nu-i vreme de ceaun;...Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu afumatura,...

Postat de: claudiaO in Porc

Cum se prepara Iahnie de fasole cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa in familie: Alegem fasolea si o punem la fiert in apa - schimbam vreo 3 ape, dupa care o punem in...Citeste continuarea

Iepure la cuptor cu cartofi

Postat de: petruta_ionela84 in Mancaruri cu carne

Spalam bine cartofii si ii taiem sferturi, asezam pulpele si cartofii in tava, le dam cu sare si pipersi boia, turnam uniform deasupra uleiul si vinul, apoi asezam rasfirat cateii de usturoi...Citeste continuarea

Indiene

Postat de: Bunica in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Cand albusurile sunt mixate bine(sa intorci vasul si sa nu cada)se adauga zaharul mixand in...Citeste continuarea

Indiene

Postat de: Zamfira in Prajituri

Pregatire coji: Omogenizam galbenusurile cu zaharul pana cand obtinem o compozitie spumoasa, deschisa la culoare. Batem spuma foarte tare din albusuri, adaugam putina sare. Apoi unim cele...Citeste continuarea

Iepure marinat , la cuptor

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

Marinata: Intr-un vas incapator punem 1 litru apa, adaugam ceapa taiata solzisori, morcovul rondele si usturoiul  felii . Condimentam cu sare  si legume uscate. In aceasta marinata...Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu cârnați

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Fasolea se pune la umflat în apă rece, cca. 3 ore. În criză de timp, fasolea se pune la fiert în oala subpresiune, împreună cu zarzavaturile curățate, tocate mărunt,...Citeste continuarea

Icre de post

Postat de: Creatsa in Mancaruri de post

Intr-o craticioara se pune sucul de rosii la fiert. Cand incepe sa dea in clocot se adauga grisul in ploaie si se amesteca bine pana ce grisul se umfla apoi se lasa la racit. Intr-un bol...Citeste continuarea

Indiene

Postat de: Creatsa in Prajituri

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul apoi adauga-le...Citeste continuarea

Islere cu nuca

Postat de: Criss in Prajituri

Intr-un castron se adauga toate ingredientele de mai sus si se framanta usor pana cand se face un aluat nelipicios, asemeni compozitiei acestor fursecuri . Se inveleste aluatul in folie alimentara...Citeste continuarea

Iepure marinat si cartofi la cuptor...

Postat de: stratulatgeorgiana in Mancaruri cu carne

Se pune iepurele in oala sub presiune si se fierbe 30 minute. Dupa aceea se pune iepurele intr-un castron si se marineaza cu condimente, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie si se poate...Citeste continuarea

Iaurt de casa - Philips Multicooker

Postat de: gaby_d in Sosuri

Simplu...de tot. Clatesti vasul aparatului si-l usuci cu un prosop curat. Torni laptele, care trebuie sa fie  la temperatura camerei. Aintr-un bol amesteci smantana cu iaurtul , torni...Citeste continuarea

Invartita cu branza dulce

Postat de: mamaieelena in Dulciuri

Branza dulce se amesteca cu trei oua,zahar,mirodenii si gris. fiecare foaie se intinde si se stropeste cu ulei apoi se pune din loc in loc branza cu furculita prin scuturare deci branza se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]