mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI411
Retete / Dulciuri

Palmieri cu cacao si cocos - de post

In Dulciuri la 8 Apr 2015

Am  dezghetat faia de placinta la  temperatura camerei . Am preparat umplutura amestecand ingredientele date . Am presarat blatul de lucru cu zahar brun si scortisoara si peste am asezat foaia de placinta . Am distribuit in mod egal umplutura pe suprafata aluatului...

Fundite cu nuca si pesmet

In Dulciuri la 28 Mar 2015

Funditele se fierb in apa clocatita foarte putin sarata [ dupa preferinta mai tari sau mai moi].Se scurg de apa . Intr-o tigaie mare incapatoare [ eu am folosit wok-ul de la Tefa], topiti untul in ulei . Caliti in acest amestec pesmetul, amestecand pana devine auriu . Trageti tigaia de...

Coronita cu stafide si merisoare - de post

In Dulciuri la 20 Mar 2015

Stafidele si merisoarele uscate se clatesc cu apa calda , se scurg si se pun la hidratat in rom . Din cand in cand amestecati-le . Daca trebuie hidratate rapid se pot incalzi 1-2 minute la cuptorul cu microunde . Se amesteca drojdia cu laptele de cocos caldut , o lingura de zahar si 2 linguri...

Panettone cu crema de smantana si nuca

In Dulciuri la 3 Feb 2015

Se prepara un amestec de apa cu rom in care se pun stafidele la hidratat din timp [1-2 ore]. Pentru grabirea procesului de hidratare incalziti putin lichidul. Se prepara crema amestecand smantana cu nuca , zaharul si esenta de rom . Panettonele se taie in doua sau trei si se umple...

Foietaj cu migdale si stafide

In Dulciuri la 11 Dec 2014

Foia de placinta se imparte in patrate cu latura de 4-5 cm . Fiecare patrat se unge cu dulceata de capsuni , se presara cu fulgi de migdale si se pune cate 2-3 stafide . Se rasuceste fiecare bucata , in final semanand cu forma unui tortellini . Se aseaza in tava tapetata cu hartie de...

Clatite cu branza de vaca si zmeura

In Dulciuri la 18 Oct 2014

Ouale se sparg pe rand si se pun in vasul de mixer .Se mixeaza im preuna cu zaharul si putina sare . Cand ouale sunt batute spuma se adauga in fir subtire uleiul,ca la maioneza . Pe rand se pune cate putin lapte , faina. Din nou se repeta operatia, mixand , pana se termina ingredientele . La...

Prajitura rasturnata cu mere , merisoare si migdale

In Prajituri la 5 Oct 2014

Merele se spala si  se curata de coaja si de casulia cu seminte . Se taie jumatati.Merisoarele se spala si se scurg intr-o sita . Topiti zaharul si untul pana incep sa se caramelizeze usor . Eu  am facut aceasta operatiune direct in tava teflonata , de 36/24 cm . Distribuiti...

Silvoita de prune ( fara zahar )

In Dulceata / Gem la 25 Sep 2014

Prunele se aleg , se curata si se spala . Dupa ce s-au scurs de apa intr-o sita mare se desfac de samburi . Intr-o oala de inox cu fundul dublu am turnat otetul si apoi am pus prunele . Am pus oala in cuptorul de la aragaz pe treapta cea mai de jos . Atentie !!!! - Nu...

Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare

In Prajituri la 25 Iul 2014

Pentru operativitate masurati pregatiti si masurati cantitatile de ingrediente .Eu le-am pus in mici boluri . Spalati fructele si le scurgeti de apa intr-o sita . Curatati caisele si le taiati marunt . Amestecati faina alba cu praful de copt si curcuma . Pentru blat mixati ouale cu...

Clatite cu lapte acru si ghimbir

In Dulciuri la 4 Iun 2014

Intr-un castron incapator se bat ouale cu ingredientele lichide . Adaugati mirodeniile si sarea .Amestecati cu telul sau mixerul. Incorporati uleiul treptat . La sfarsit adugati faina alba si amestecati pana obtineti un aluat semi-lichid de consistenta unei smantani mai subtiri . In...

Cozonac Rosenkranz [ de post]

In Dulciuri la 9 Mar 2014

Am pus ingredientele pentru aluat in masina de paine la framantat . Am lasat aluatul sa dospeasca pana aproape si-a dublat volumul . Am mai repetat inca o data framantarea . Am lasat merisoarele si stafidele sa se hidrateze in putina apa cu esenta de rom . Intr-o tava...

Stelute cu marmelada [ de post]

In Dulciuri la 20 Dec 2013

Desfaceti o foaie . Ungeti cu marmelada. Suprapuneti cealalta foaie pentru foietaj  . Ungeti cu zeama de portocale deasupra si presarati nuca de cocos . Taiati stelute cu forma metalica.  Pe fiecare steluta puneti o cireasa confiata .  Coaceti la cuptor  la 200...

Salam de biscuiţi, reţetă de post

In Dulciuri la 15 Dec 2013

Salam de biscuiţi, reţetă de post Zaharul si margarina se topesc . Se adauga apa,cacao, esenta de rom ,si merisoarele,stafidele fructele confiate Se ia vasul de pe foc . Puneti nuca . Se amesteca bine se pun biscuitii rupti bucati , fulgi de cereale si pesmetul . Daca compozitia...

Compot de coarne de padure

In Sirop / Compot la 29 Oct 2013

 Coarnele se spala cu apa rece .  Se aseaza in borcane care sa contina macar 40 % fruct. Apa se amesteca cu zaharul si se toarna peste fructe in borcane . Infiletati borcanele si dati la dunst cald intr-o oala cu apa 20 minute la foc mic. Pentru siguranta eu  repet...

Cheseecake cu miez de lapte (fara coacere)

In Dulciuri la 15 Mai 2013

 Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul moale si o lingura de zahar brun .  Branza de vaci se amesteca cu smantana dulce , restul de zahar , zaharul vaniliat si zeama de lamaie .  Jumatate din compozitia cu branza se amesteca si se omogenizeaza cu capsuni ( va avea o...

Prajitura cu dungi (Csikos Teszta)

In Prajituri la 6 Apr 2013

Prepararea foilor: Se amesteca toate ingredientele pentru o foaie si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aluatul fiind mai mole decupati hartia de copt mai mare sa poata "captusi" si peretii laterali ai tavii. Nivelati aluatul si coaceti la cuptor pentru 15 minute. Foaia...

Galuste [gomboti ] cu nectarine

In Dulciuri la 22 Sep 2012

 Cartofii fierti in coaja se zdrobesc si se amesteca calzi cu un ou , faina alba , putina sare si coaja de la 1/2 lamaie .Aluatul se lasa 30 min. sa se odihneasca la rece .  Nectarinele se taie bucati si se pudreaza cu zahar . Pesmetul se prajeste in unt , amestecandu-se sa nu se...

Pachetele cu branza si merisoare , cu capsuni .

In Dulciuri la 4 Aug 2012

Am amestecat branza cu ou , merisoare , zahar vaniliat , zahar si putina sare . Am impartit o foie de placinta in patratele egale si am pus umplutura de branza formand pachetele gen branzoici . Am  pus pachetele in tava cu folie de hartie si le-am  uns cu lapte cu ajutorul...

Reteta de preparare a papanasilor cu jeleu de cirese

In Dulciuri la 28 Iun 2012

Reteta de preparare a papanasilor Amestecati branza cu oua , sare si gris . Puneti la fiert o oala cu 3 l apa . Topiti untul , amestecati cu pesmet cateva minute avand grija sa nu se prinda de  peretii vasului . Cand pesmetul devine auriu inchideti focul si adaugati amestecand si...

Gem de caise si cirese

In Dulceata / Gem la 23 Iun 2012

Se spala fructele . Caisele se curata de samburi si se taie sferturi . Se amesteca cu ciresele fara samburi si cu jumatate din zahar . Se  lasa intr-un vas acoperit pana a doua  zi . Se pun fructele  la fiert intr-un vas cu pereti grosi neaderenti ....

Dulceata de capsuni reteta cu busuioc

In Dulceata / Gem la 23 Iun 2012

Dulceata de capsuni reteta  Am spalat si curatat capsunile pe care am presarat jumatate din cantitatea de zahar . Am lasat sa se odihneasca peste noapte si a doua zi am fiert capsunile intr-o oala cu pereti non-aderenti . In timpul fierberii am adaugat busuiocul verde .[ maximum 30...

Clatite cu nuca si inghetata

In Dulciuri la 14 Ian 2012

Preparati aluatul de clatite amestecand cu un tel ingredientele lichide mai intai, ouale le frecati cu drojdia, diluati cu lapte si apa minerala, adaugati sarea, coaja de lamaie, uleiul treptat si faina cat sa fie ca o smantana mai subtire. Prajiti clatitele in tigaie . Preparati crema...

Dulceata de caise cu prune

In Dulceata / Gem la 17 Dec 2011

 Spalati si curatati de samburi fructele . Intr-o oala cu peretii non-aderenti puneti fructele presarate cu zahar , amestecati din cand in cand lasand zaharul sa se ,, topeasca '' cateva ore . Fierbeti la foc mic o ora supraveghind si amestecand sa nu se prinda . Spre sfarsitul...

Dulceata de capsuni reteta cu menta

In Dulceata / Gem la 24 Noi 2011

Dulceata de capsuni reteta Curatati capsunile de codite si le spalati cu jet de apa usor, ele fiind delicate . Puneti fructele intr-o cratita adecvata [ de inox cu fund dublu ]si presarati cu 1 kg de zahar. Dupa cateva ore puneti pe foc mic si colectati partea mai lichida care va deveni...

Sirop de capsuni cu menta

In Sirop / Compot la 24 Noi 2011

 La mine nu merge treaba cu cantitatile . Pana curat fructele cel putin  o treime ,, se evapora''. Curatati si spalati capsunile. Puneti intr-o cratita de inox cu fund dublu .si le  presarati cu 1 kg zahar . Dupa 3-4 ore ele vor lasa zeama . Puneti vasul pe foc , dati un...

Miere cu nuca

In Dulciuri la 21 Noi 2011

 Se pune miezul de nuca intr-un borcan cu capac si se acopera cu miere .

Smochine coapte a la Anna Olson

In Dulciuri la 20 Noi 2011

Smochinele se spala si se incresteaza la codita in patru Se se strang usor in partea rotunda , astfel se desfac frumos si poate fi pus in deschizatura cate o lingurita serioasa de iaurt gras. Se aseaza fiecare smochina in tava de muffinssi se da la cuptorul incalzit , la foc mediu 10 min ....

Gem de gutui cu merisoare

In Dulceata / Gem la 20 Noi 2011

Merisoarele se limpezesc si se pun la hidratat in 500 ml apa . Gutuile se sterg de puf , se spala , se curata de seminte si se taie patratele marunte si se pun la fiert in restul de 1,5 l apa . Dupa primul clocot se pune si zaharul , se lasa la fiert aprox . 45 min pana incepe sa scada...

Dulceata de gutui cu mere

In Dulceata / Gem la 20 Noi 2011

 Gutuile se sterg de puf , se spala , se curata de seminte si se taie cuburi marunte .[ robotul meu e defect , dar nu am pierdut nimic, a iesit chiar mai buna cu bucatele de fruct ]  Se pun la fiert in oala cu apa pe masura ce se taie . Merele se spala , se curata de seminte si se...

Dulceata de strugurasi cu dude

In Dulceata / Gem la 1 Oct 2011

Spalati cu atentie fructele.scurgeti bine de apa. Curatati de codite cu atentie sa nu le zdrobiti Puneti fructele intr-o cratita  antiaderenta cu fund dublu + zaharul. Lasati sa se odihneasca cateva ore , amestecand usor din cand in cand . ,, Parfumati'' amestecul cu rom si zeama...

Afisate 31 - 60 din 73 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]