Retete traditionale din Canada
Datorita bogatiei de legume, fructe si carnuri, bucataria canadiana este foarte diversa si complexa: retete cu peste, carne si multe prajituri delicioase. Bucatarasii nostri ne impartasesc multiplele moduri de folosire ale siropului de artar sau ale altor ingrediente specifice.
Mancaruri canadiene originale
Fie ca locuiesc in Canada sau au rude si prieteni de acolo, bucatarasii nostri ne invata cum sa facem clatite, torturi si placinte originare din Canada.
Grapefruit la cuptor cu sirop de artar si cimbru (low carb)
Postat de: ctlinaPreîncălziți cuptorul la 180°C. Într-un castron, amestecați siropul de arțar și uleiul de măsline. Tăiați grapefruit-urile în 2. Treceți lama... Citeste continuarea
Costite de porc lipicioase
Postat de: mihaelar63Costita de porc se feliaza in bucati potivite -cam de 3 degete latime. Puneti la fiert costita in apa cu suc de mere .Sarati . Acum se pune si ceapa , usturoiul , boabele de... Citeste continuarea
Desert prajitura "pouding chômeur" (Canada)
Postat de: ctlinaIntr-o oala mica puneti smantana cu zaharul brun, aduceti la fierbere si topiti zaharul. Luati de pe foc si dati deoparte. Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un castron sau... Citeste continuarea
Desert pancakes cu sirop de artar/ Clatite Canadiene
Postat de: ctlinaAmestecati faina, praful de copt, sarea si zaharurile. Adaugati treptat galbenusurile de ou si laptele. Bateti albusurile spuma si incorporati-le delicat la compozitia precedenta. Ungeti... Citeste continuarea
Desert crema Mojito cu ricotta
Postat de: ctlinaIn bolul robotului, incepeti sa bateti smanatana, adaugand zaharul treptat. Adaugati ricotta, coaja rasa de limetă, menta tocata marunt si continuati sa bateti. Varsati sucul de... Citeste continuarea
Ardei umplut cu sos de rosii
Postat de: monushaCalim ceapa intr-o cratita cu ulei pina devine aurie, apoi adaugam sarea, piperul boiaua si tumernicul(daca va place) si orezul pe care le lasam 5-6 min dupa care le lunam de pe foc si le... Citeste continuarea
Varza acra cu ciolan afumat si orez la cuptor
Postat de: monushaVarza din cutie o clatim cu apa rece si o scurgem. Intr-o cratita punem 2-3 linguri ulei si apoi adaugam ciolanul taiat bucatele si il lasam un pic la inabusit 5-7 min apoi adaugam ceapa tocata... Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: eumimiMai intai macinam biscuitii si nucile la blender. Le punem intr-un bol si adaugam untul topit si amestecam bine. Va rezulta o pasta sfaramicioasa. Punem aceasta pasta intr-o tava cu peretii... Citeste continuarea
Salata cu capsuni, telemea si migdale
Postat de: mihaelar63Spalati si taiati felii capsunile. Taiati cuburi telemeaua. Salata se taie fasii [ca varza]. Ceapa se curata si se taie pestisori. Amestecati intr-un bol... Citeste continuarea
Somon file pe fund de lemn de cedru
Postat de: ralu_caPentru inceput se toaca ceapa rondele marunte, apoi telina si patrunjelul. Acestea se amesteca intr-un castron, in care se adauga uleiul, zeama de lamaie, piper, rondele de ardei iute, usturoiul... Citeste continuarea
Andive_barcute
Postat de: ralu_caIntr-un vas punem tonul, sare, piper, patrunjel tocat, 3-4 linguri crema philadelphia, albusurile tocate marunt si cateva capere si zeama de lamaie, apoi omogenizam pana obtinem o crema.... Citeste continuarea
Supa cu tortellini
Postat de: mihaelar63Se calesc in ulei ceapa si usturoiul intr-o oala mare. Cand acestea devin sticloase se aduga cuburile de muschiulet de porc. Prajiti impreuna 2-3 minute si turnati deasupra... Citeste continuarea
Prajitura cu banane si nuca de cocos
Postat de: ctlinaSe incalzeste cuptorul la 180 ° C. Ungem cu unt o forma in silicon sau cu pereti detasabili (24 cm pentru mine). Într-un castron, se amestecă făina, praful de copt,... Citeste continuarea
VARZA DE BRUXELLES CU CEAPA SI SEMINTE DE MUSTAR
Postat de: mihaelar63Varzuta de Bruxelles se curata de frunzele exterioare se curata de eventualul cotor,se incresteaza in cruce si se spala . Intr-o tigaie wok mare se pune la topit untul impreuna... Citeste continuarea
Ciorba de vacuta cu legume asortate
Postat de: monushaIntr-o oala de 6 litri am pus carnea la fiert cu 3 L apa si sare-. Am lasat-o sa fiarba pina carnea a devenit frageda, lunand spuma constanat. Intre timp am taiat cubulete sau solzisori... Citeste continuarea
Felii Nanaimo
Postat de: mitinitaBaza Intr-un bol se adauga ingredientele pentru baza si se amesteca. Se unge cu ulei o tava de copt de 22×22 cm (sau puteti folosi hartie de copt) si se adauga compozitia. Se niveleaza... Citeste continuarea
Carrot cake
Postat de: gabrielacuisineMixam ouale cu zaharul pana devin cremoase si isi tripleza volumul. Adaugam uleiul si vanilia si incorporam. Intr-un vas separat, cernem ingredientele uscate: faina, praful de... Citeste continuarea
Prajitura usoara cu crema de lamaie si biscuiti
Postat de: gabrielacuisineSe pune frisca lichida impreuna cu laptele condensat intr-un bol (sau in robotul cu mixer). Se mixeaza cca 3-4 minute pana cand capata consistenta (se intareste) apoi adaugam sucul de la cele 2... Citeste continuarea
Otet de afine si merisore cu ierburi
Postat de: mihaelar63Intr-un borcan mare se pun fructele si se zdrobesc usor . Se toarna otetul deasupra Si se acopera borcanul . Se lasa la macerat 2-3 saptamani la loc cald . Eu l-am pus in geamul de la... Citeste continuarea
Chocolate crinkles
Postat de: lucy2002Se freaca spuma ouale cu zaharul. Se topeste ciocolata cu untul la microunde sau pe aburi si se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste oua amestecand continuu. Se adauga faina... Citeste continuarea
Tort de ciocolata Express
Postat de: gabrielacuisineTimp de preparare si montare: 1h 30 min Ustensile necesare: 2 forme de teflon cu inel detasabil (diam. 24 cm) hartie pentru copt inel pentru torturi (pentru montare), fara... Citeste continuarea
Tort Trufa
Postat de: gabrielacuisineBlaturi: Preincalzim cuptorul la 175°C (350ºF). Se ung 3 forme de tort (diam. 23 cm) cu unt apoi se tapeteaza cu foaie de copt doar baza. Se pudreaza cu cacao, scuturand excesul.... Citeste continuarea
Fursecuri-bufniţă
Postat de: simonacallasFăina se cerne împreună cu praful de copt (şi cu 3 linguri de cacao, pentru fursecurile de ciocolată). Untul se bate spumă cu zahărul, se adaugă ouăle pe rând, apoi coaja şi... Citeste continuarea
Poutine
Postat de: SatisfyyourcravingsCartofii se fierb în apă cu sare 10 minute. Se scurg și se acoperă cu boia, curcuma, sare, piper și ulei de măsline. Se introduc în cuptorul preîncălzit... Citeste continuarea
Chec cu merisoare, nuci si portocala
Postat de: gabrielacuisinePreincalziti cuptorul la 175 ºC (350ºF). Ungeti tava de chec cu unt si tapetati-o cu faina. Combinam smantana lichida cu vanilia si sucul de portocale intr-un castronel, iar faina... Citeste continuarea
Chec cu mere si scortisoara
Postat de: gabrielacuisinePreincalzim cuptorul la 175ºC. Tapetam o tava de chec cu hartie de copt (dimensiuni 14cm/ 24cm). Intr-un castron amestecam zaharul brun cu scortisoara. Curatam merele si le taiem... Citeste continuarea
Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach
Postat de: gabrielacuisineEste cat se poate de simplu. Intr-un bol frecam bine untul moale impreuna cu branza Philadelphia (tot la temperatura camerei) si cu zaharul brun pana devine ca o pasta. Adaugam faina treptat... Citeste continuarea
Prajitura cu merisoare si nuci de post
Postat de: gabrielacuisinePunem faina intr-un bol apoi taiem margarina cubulete (margarina rece) si o mestecam cu mainile impreuna cu faina pana cand obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam urmatoarele 6 ingrediente si... Citeste continuarea
Tarta cu merisoare
Postat de: gabrielacuisinePreincalzim cuptorul la 160 ºC. Punem hartie de copt pe fundul formei detasabile si ungem peretii acesteia cu unt. Intr-un bol incapator vom bate cele 3 oua cu tot zaharul, timp de 3-4... Citeste continuarea
Placinta cu afine, americana
Postat de: gabrielacuisinePregatim intai aluatul: Intr-un castron punem faina impreuna cu margarina taiata bucatele mici si cu sarea. Amestecam cu mainile pana cand obtinem un aluat sfaramicis, apoi adaugam apa si... Citeste continuarea
Biscuiti digestivi
Postat de: gabrielacuisinePunem faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si praful de sare intr-un castron. Adaugam untul la temperatura camerei si framantam cu mana pana il incorporam. Adaugam laptele rece si... Citeste continuarea
Ariciul_aperitiv
Postat de: ralu_caJumatatea de pepene se scobeste in interior, se intoarce "pe burta" si infigem scobitori umplute cu cherry, branzica, maslina, pana cand se umple toata suprafata Imaginea este sugestiva! Citeste continuarea
Desert de vara
Postat de: ralu_caDupa cum arata poza nu este nicio filozofie in asamblarea acestui desert. Avem nevoie de ingredientele mentioante mai sus ( dar daca aveti si altele se pot folosi ) le asezam in bete speciale... Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata Tuxedo
Postat de: gabrielacuisineBlat : Preincalzim cuptorul la 160ºC. Ingredientele uscate (faina, zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul) le vom cerne si le punem impreuna intr-un castron separat apoi le... Citeste continuarea
Cheesecake fara coacere
Postat de: gabrielacuisineBlatul: Se macina biscuitii in robotul de bucatarie sau intr-o punga cu un ciocan (dc nu aveti robot) si se amesteca apoi cu untul topit la microunde. Se aseaza amestecul de biscuiti si... Citeste continuarea
Cheesecake copt
Postat de: gabrielacuisineBlat: Zdrobim biscuitii digestivi in robotul de bucatari sau ii punem intr-o punga si-i sfaramam cu un facalet sau cu un ciocan Adaugam untul topit si zaharul si amestecam cu mana pana... Citeste continuarea
Cappuccino cheesecake
Postat de: gabrielacuisineMacinam biscuitii in robotul de bucatarie si apoi adaugam untul topit dupa care omogenizam bine. Ungem forma de tort cu inel detasabil cu ulei atat pe fund cat si pe margini dupa care o tapetam... Citeste continuarea
Pancakes cu topping de ciocolata iute si scortisoara
Postat de: sashaPregatim aluatul de clatite cu ingredientele de mai sus,aluatul trebuie sa fie mai grosut fata de celelalte subtiri. Incingem o tigaie cu putin ulei,adaugam 1 polonic din aluat si lasam sa... Citeste continuarea
Briose cu merisoare si lamaie
Postat de: gabrielacuisineModul de preparare este foarte simplu. In primul rand cernem faina si praful de copt si le amestecam intr-un castron. In alt bol mai inalt mixam foarte bine oualele cu zaharul pana se... Citeste continuarea
Chec pufos cu afine
Postat de: gabrielacuisinePreparare: Chec Punem faina, praful de copt si sarea intr-un castron. Separat, frecam untul la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam oul si smantana, mixand dupa fiecare aditie... Citeste continuarea