Retete traditionale din Germania
Alegeti din multitudinea de retete adunate de bucatarasii nostri, preparate unice si potrivite pentru orice sezon sau pentru evenimente speciale. Dulciuri aromate si preparate gustoase din carne de pui, vita sau porc.
Retete germane originale
Gatiti cu noi mancaruri traditionale nemtesti: turta dulce, brezel sau salata bavareza. Bucataria germana este atat de bogata incat cu siguranta satisface cele mai pretentioase gusturi. Noi bucatarasii suntem niste gurmanzi, asa ca preparatele propuse de noi sunt niste delicii in adevaratul sens al cuvantului.
Aperitiv foietaj cu carnaciori
Postat de: ctlinaIntindem aluatul foietj într-un dreptunghi mare. Taiem aluatul in fasii lungi pentru a înfasura cârnaciorii (de largime mai mica decât cârnaciorii). Punem... Citeste continuarea
Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana
Postat de: panacrisDovleceii se curăță de cojă și semințe, apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de noul membru din familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;) (Culmea n-am... Citeste continuarea
Salată de legume cu crenvuști, ouă și telemea
Postat de: ela2015Într-o oala mică, punem la fiert ouăle pentru cel mult 20 de minute (în funcție de aragazul și oala folosită puteți prelungi sau scurta timpul de fierbere; la mine este... Citeste continuarea
Sandwich Flammkuchen-Toast
Postat de: cris2711Ceapa verde se taie rondele. Cuptorul se pregateste la 175° C. Intr-un castron, de marime mijlocie, se combina ingredientele de mai sus. Se formeaza o crema mai consistenta.... Citeste continuarea
Covrigi Bretzel in forma de Iepurasi
Postat de: ctlinaPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua si... Citeste continuarea
Bretzel sau covrig nemtesc
Postat de: ctlinaPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua si... Citeste continuarea
Desert cu mascarpone, ciocolata, frisca si Baileys
Postat de: cris2711Intr-un castron inalt, special pentru mixat frisca, se mixeaza smantana lichida cu intaritor de frisca si 3 linguri de zahar pana se formeaza frisca. Mascarponele se pune intr-un castron... Citeste continuarea
O intalnire delicioasa intre visine si lichior de oua
Postat de: cris2711Intr-un castron se mixeaza branza de vaci,laptele,mierea,vanilia si lichiorul de oua,pana se obtine o consistenta cremoasa. Smantana lichida se mixeaza cu intaritor de frisca si 2 linguri de... Citeste continuarea
Tort Raffaelo
Postat de: rodicaspringBlat 1 : Facut din 10 oua, 10 lg.zahar, 10 lg.faina, praf de copt. Cind este rece se scobeste inauntru se scoate miezul care se amesteca cu 200 g migdale taiate si prajite, 400 g ciocolata... Citeste continuarea
Snitel de porc in crusta de cartofi
Postat de: mihaelar63Carnea deporc se bate cu batatorul de snitele si se condimenteaza cu sare, piper si salvie maruntita . Cartofii se curata si se razuiesc pe razatoarea cu ochiuri mari. Se scurg... Citeste continuarea
Rulouri din carne de manzat
Postat de: panacrisFeliile de carne preparate, ca pentru snițel, adică feliate cât mai subțire, se asezonează cu sare, piper, apoi se ung cu muștar. Pe fiecare bucată de carne asezonată, se așează o... Citeste continuarea
Tort rocher ferrero
Postat de: rodicaspringAvem nevoie de o forma rotunda, conica , rotunda, deoarece acest tort se face prin rasturnare.Dupa ce s-au batut oualele , albus separat cu 15 lg.zahar, se amesteca si celelalte... Citeste continuarea
Lebar
Postat de: dantesSe spala bine ficatul si gusa de porc, se pune la fiert intr-o oala mare gusa si cand este aproape fiarta se adauga si ficatul si se mai lasa la fiert cam 15 minute. Se scot din apa pe care o... Citeste continuarea
Turta dulce cu dovleac si alune
Postat de: ctlinaAm folosit piure de dovleac proaspat (pregatit o zi inainte). L-am taiat bucăți, fiert in apa si apoi l-am mixat. Frecati untul cu mierea, se adauga vanilia,... Citeste continuarea
Eierpunsch Mamma Mia
Postat de: cris2711Intai se pregateste frisca din smantana lichida, intaritor de frisca si un zahar vanilat.Se pune la rece. Zaharul brun si lichiorul se pun intr-o oala la foc mijlociu. Se mixeaza in oala in... Citeste continuarea
Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor
Postat de: cris2711Rosiile taiate cubulete se calesc, intr-o lingura de ulei de masline, intr-un wok. Se pune sare si piper dupa gust. Apoi se pun intr-un castronel pana se pregatesc in acelasi Wok si restul... Citeste continuarea
Fursecuri cu alune si crema de ciocolata
Postat de: rodicaspringUntul se amesteca cu oulale si zaharul, faina amestecata cu alune se adauga si se face un aluat care se tine putin in frigider, apoi se intind foi care se decupeaza cu forme diferite. Se... Citeste continuarea
Fursecuri nemtesti
Postat de: dantesMigdalele le-am decojit si le-am macinat.pentru decojirea migdalelor se pune apa la fiert si cand clocoteste adaugam migdalele si oprim focul se lasa 2 minute apoi se pot decoji foarte usor... Citeste continuarea
Briosa "Chinois" cu crema de alune
Postat de: ctlinaPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua,... Citeste continuarea
Salata de cartofi bicolora
Postat de: ctlinaSe pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute.Se prepară sosul ( sare, piper, oțet, ulei). Se curata ceapa si se toaca marunt. O punem la marinat in sosul preparat. Se adauga... Citeste continuarea
Costițe prăjite
Postat de: panacrisCoastele spălate și porționate se pun la prăjit într-o tigaie grill, preîncăzită. Se prăjesc pe ambele părți, până se rumenesc bine, la foc mediu, neacoperit. Atenție,... Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si zmeura
Postat de: panacrisUntul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se... Citeste continuarea
Rulouri din carne de vita
Postat de: panacrisFeliile de carne preparate, ca pentru snițel, adică feliate cât mai subțire, se asezonează de sare, piper, apoi se ung cu muștar. Se așează pe fiecare bucată de carne asezonată,... Citeste continuarea
Sparanghel in foi de Lasagne
Postat de: cris27111. Sparanghelul se curata de coaja si se pune intr-o oala cu apa clocotita .Se adauga si putina sare.La foc mediu se fierbe 10-15 minute.Apoi se scoate din oala si se scurge pe un prosop de... Citeste continuarea
Friptura de porc cu legume
Postat de: anamaria33Se amesteca condimentele (boia, sare, piper, fara chimen). Carnea se spala, se usuca si se condimenteaza bine cu condimentele amestecate. Se curata legumele, se spala si se taie in bucati... Citeste continuarea
Friganele cu scortisoara
Postat de: cris2711Intr-o craticioara se topeste untul cu zaharul iar apoi se adauga scortisoara. Cele 2 oua si laptele se bat intr-un castron cu o furculita. Marginile feliilor de paine toast se taie iar apoi... Citeste continuarea
Felie de lapte - Milch Schnitte
Postat de: Corina33Separam galbenusurile de albusuri. Pe primele le mixam cu zaharul, vanilia si mierea aprox. 5 minute. Adaugam laptele si uleiul si mai mixam putin. Amestecam faina cu cacaua, grisul si praful de... Citeste continuarea
Ricotta Flammeri
Postat de: cris27111) Intaritorul pentru prajituri se amesteca cu putin lapte si apoi se adauga galbenusurile. 2) Intr-o oala mai mica se pune laptele impreuna cu untul,zaharul si zaharul vanilat.Cand fierbe,la... Citeste continuarea
Carne de porc in bait
Postat de: eyaCarnea se tranșează ca și cea pt șnițele, dar de grosimea unui deget. Într-un bol se pun sare, piper, boia, cantitatea lor sa fie de o linguriță, ulei. Se pun bucățile de... Citeste continuarea
Fursecuri vegane de cocos cu banane
Postat de: Corina33Am pornit cuptorul si am tapetat o tava cu hartie de copt. Am luat doua banane mari si coapte, le-am facut piure cu un mixer vertical. Peste banane am turnat 100 g de cocos si am amestecat bine.... Citeste continuarea
Rosinenschnecke de la Corina
Postat de: MokuskaFierbem budinca cu mai putin lapte decat sc rie pe punga (eu in loc de 1 l cat scria am pus doar 700 ml lapte) si cu zaharul. Acoperim cu o folie de plastic si lasam sa se raceasca. Dupa... Citeste continuarea
Brezel
Postat de: raluca95Punem faina si sarea intr-un vas si le amestecăm bine. Frecam drojdia cu zaharul intr-un bol si o dizolvam in jumătate din laptele caldut si lăsăm cam 10 minute pana se activează drojdia.... Citeste continuarea
Rulada de ceafa de porc cu carne tocata, pregatita la slow cooker Crock-Pot
Postat de: AlexTeacherIntroduceti carnea tocata intr-un bol; Dati ceapa pe razatoare si amestecati-o in carne; Tocati mararul si patrunjelul marunt si... Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta aromata cu lavanda
Postat de: Corina33Dulceata de capsuni reteta Se spala si se curata capsunile de codite, apoi se amesteca cu zeama de la lamai si se pun la fiert la foc mic pentru aprox. o ora. Se amesteca lavanda cu 100 g de... Citeste continuarea
Copanele in sos de ciuperci cu orez prajit
Postat de: Corina33Punem la incalzit intr-o cratita incapatoare 3 linguri de ulei, adaugam ceapa tocata, morcovul feliat si la urma usturoiul pisat. Dupa cateva minute adaugam si ciupercile tocate cubulete si lasam... Citeste continuarea
Prajitura Punsch
Postat de: Moni_alexSe separa ouale, 6 albusuri cu cele 4 linguri de apa rece si un praf de sare se bat spuma tare (un albus se pastreaza separat pentru glazura). Se adauga o lingura de zeama de lamaie apoi treptat... Citeste continuarea
Tort Padurea Neagra cu Green Sugar
Postat de: mitinitaBlatul Preaincalzim cuptorul. Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam indulcitorul natural si batem in continuare. Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si... Citeste continuarea
Blat de tort cu cacao si indulcitor Green Sugar
Postat de: mitinitaPreaincalzim cuptorul. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam indulcitorul natural si batem in continuare. Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se... Citeste continuarea
Tiramisu reteta cu capsuni si cocos
Postat de: Corina33Tiramisu reţetă originală Intr-un blender mixam apa fierbinte cu 100 g nuca de cocos, apoi o strecuram si lasam deoparte la racit. In laptele de cocos obtinut o sa inmuiem piscoturile.... Citeste continuarea
Sparanghel cu cartofi si sos olandez
Postat de: Corina33Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se fierbe si sparanghelul al dente (3-5 minute). Se scrug de apa si se lasa sa se raceasca putin. Se incalzeste... Citeste continuarea